חולשת שרירם אצל בן 6

דיון מתוך פורום  נוירולוגיית ילדים

16/08/2017 | 14:51 | מאת: YAEL

שלום וברכה, בני בן ה-6 ילד פעיל שלא מתעייף מהר בד"כ, החל להתלונן לפני כחודשיים על כאבים בידיים וברגליים (לא תמיד בכל ארבעת הגפיים, אך כולן מעורבות לסירוגין). מבירור שניסיתי לעשות איתו הוא אומר שמרגיש כמו חולשה בידיים וברגליים. אין לו שום מגבלה בביצוע פעולות והוא פעיל כרגיל (כדורגל, שחיה, רץ ומשחק עם חברים). בדיקה פיזיקלית אצל אורתופד הייתה תקינה. ספירת דם תקינה. הCK היה 200 (מבינה שהגבול העליון הוא עד 150). איזה עוד בירור כדאי לעשות? האם רמות ה-CK מדאיגות? תודה רבה

יעל שלום, CPK 200 הוא בגבול העליון של התקין. חסר מידע על מיקום מדויק של הכאב, ובאיזה חלק של היממה כואב. צריך לדעת אם יש חולשה, התעייפות, נימול, שינוי תחושה, התכווצות שרירים, שינוי בצבע השתן, קשיי ראייה שמיעה נשימה או אכילה (לעיסה, בליעה, מציצה), צניחת עפעפיים, רעד או תנועות חריגות בפנים או בגפיים, האם יש כאבי ראש וגב, כאבים בחזה, קוצר נשימה במאמץ, דפיקות לב מהירות, התעלפות. בנוסף חשוב לדעת מה ההיסטוריה של ההיריון והלידה שלו, מצבו הבריאותי, והאם נוטל בקביעות תרופות או תכשירים אחרים. ולבסוף, לברר אם יש מחלות מסוימות במשפחה, ומה רמת ה-CPK של ההורים. אני ממליצה לפנות לנוירולוג ילדים כדי לברר את כל המידע הזה, לבדוק את הילד, ולשקול אם מדובר בכאבי גדילה או שצריך בירור נוסף. בברכה

מנהל פורום נוירולוגיית ילדים