כיארי וקלונוס האם יש,קשר????

דיון מתוך פורום  נוירולוגיית ילדים

02/07/2017 | 05:51 | מאת: אביטל

היי דר שלום רב! בני בן ה6 מגיל לידה מבצע תנועות ראי בכפות ידיו מה שהוא עושה ביד אחד יעשה בו זמנית ביד השניהה.. עקב כך הנוירולוגית הפנתה אותנו לmri ושם גילו כי יש לו כיארי טייפ 1 של 17 ממ.. ובקורפוס קלוזום קיים על כל חלקיו ישנו מוקד בוהק בt2 והיפואינטנסטי בt1 באספקט האחורי של בגנו של הקורפוס קלוזום בסמוך לקו האמצע משמאל, אינו עובר האדרה, מתאים קרוב לוודאי למוקד קלסטי, ייתכן גם חלל פריוסקולרי מורחב.. את הכיארי אני יודעת מה זה.. מה אומר הממצא לגבי הקורפוס קלוזום?? יש לציין כי בבדיקה גופנית שנערכה על ידי נוירוכירורג הוא גם אומר כי יש לבן שלי גם תנועות ראי ברגליים ואומר כי זה קולונס מינימאלי.. האם יש קשר בין הכיארי או הממצא של הקורפוס קלוזום לבין הקלונוס?? מה זה בעצם קלונוס!? ואיך מטפלים בקלונוס?? יש לציין שעל פניו הילד מתפתח רגיל חכם חברתי משחק הרבה כדורגל רק קצת יש לו חולשה בידיים וסרבול בידיים ותנועות ראי שמבצע בידיים אבל ככה ילד רגיל לכל דבר.. אשמח לתובנות.. תודהה ויום טוב

אביטל שלום, "קלונוס" בדרך כלל מפיקים בכפות הרגליים, והוא תגובה של עירות יתר של החזרים גידיים. קלונוס עלול לבטא פגיעה במסלול של העצבים המוטורים, שיורדים מקליפת המוח עד חוט השדרה. כיארי-1של 17 מ"מ זה כיארי משמעותי, שעלול לגרום ללחץ על חוט השדרה או על גזע המוח, וע"י כך לגרום לקלונוס. לכן חשוב שהנוירוכרורג יחליט אם צריך לנתח את הכיארי. קורפוס קלוזום הוא מעין גשר של עצבים, שנמצא במרכז המוח ומחבר את שני חצאיו. אינני יודעת מה משמעות הממצא בק"ק. יתכן שכלום. כדאי לדון עם הנוירולוגית או עם הנוירוכרורג גם על הממצא הזה, ולעיתים יש צורך שהם ידונו על טיב הממצא עם נוירו-רדיולוג (רופא רנטגן מומחה לMRI של המוח). בברכה

מנהל פורום נוירולוגיית ילדים