פענוח בדיקת EEG בחסך שינה

דיון מתוך פורום  נוירולוגיית ילדים

25/06/2017 | 13:32 | מאת: תמי

בני בן 9.5 עבר בדיקת eeg. התוצאות לאחר חסך שינה: נרשמה פעילות רקע אחורית בתדירות של 3-4 לשניה. אותו פעילות קדמית. נרשמו גלים חדים רפטיטיבי. כמו כן נרשמו כישורי שינה, K – קומפלקס. לא נצפתה פעילות פרוקסיזמלית. לסיכום: תרשים בלתי תקין. מתאים למצב POSTICAL. בערנות בדיקה בגדר הנורמה. ברקע: בריא בדר"כ. לפני 3 חודשים עבר אירוע של נפילה על רקע לא ברור שלאחר מכן היה מבולבל למשך מס' שעות. אושפז להשגחה. בדיקות היו תקינות. למעט בדיקת EEG בה נצפתה פעילות אינטראיקטלית מועטה דו צדדית באזור צנטרלי. אודה על משמעות תוצאות הבדיקות האחרונות. תודה

שלום. באא"ג הראשון מדווח על פעילות אפילפטית מעטה באזור מרכזי של המוח מימין ומשמאל. באא"ג השני מדווח על פעילות רקע איטית ומלווה בגלים חדים חוזרים, שסוכמה כמצב לאחר פרכוס אפילפטי. חסר מידע רב: מה היה אופי האירוע. חשוב לדעת בפירוט רב מה בדיוק קרה שם. בנוסף, היה חום? חבלה? נטל תרופה או חומר? הריון ולידה היו תקינים וללא סיבוכים? הרקע הבריאותי שלו תקין? התפתחותו תקינה? יש אפילפסיה או מחלות נוירולוגיות או קרדיאלית במשפחה? בדיקתו הגופנית והנוירולוגית תקינות? כמה זמן לאחר האירוע בוצעו שני האא"ג? האם היו אירועים נוספים? יש קליניקה נוספת שמחשידה למחלה נוירולוגית או לבעיה לבבית? אינני יכולה להתיחס לתשובת האא"ג ללא כל הפרטים החסרים. כדי להבין את משמעות ממצאי האא"ג אתם צריכים לפנות לנוירולוג שמטפל בבנך. בברכה

מנהל פורום נוירולוגיית ילדים