שאלה בנוגע למחלת שרירים

דיון מתוך פורום  נוירולוגיית ילדים

07/06/2017 | 12:16 | מאת: יפתח

בני בן החמש מתלונן כבר חצי שנה על כאב רגליים, לקחנו אותו לרופא משפחה והוא הפנה אותנו לנוירולוג לבדיקה קיומה של מחלת שרירים, התור שנקבע לנו זה לעוד חודש, מכיוון שנכנסנו ללחץ הסתכלנו קצת באינטרנט וחשכו עינינו (ניוון שרירים). להלן ממצאים נוספים שנמצאו על ידנו: א. הילד רזה אך נראה ששרירי השוקיים גדולים (בתמונות שהסתכלתי ראיתי שגם לפני שנתיים שרירי השוקיים היו גדולים), יש לציין כי שאני נוגע בשריר בשוק יש הרגשה של שריר ולא של שומן. ב. בדיקות ALT ו- AST שבוצעו לפני חודש (במקרה) יצאו תקינות. ג. הילד פעיל מאוד ומתחזק ואין שום סממן גופני לחולשה (אין גוואר, אין הליכה על קצות אצבעות, אין הליכת ברווז וכו', הילד רץ מרחקים ועולה במדרגות בריצה) ונראה שהילד התחזק מאוד בחודשים האחרונים. מספר שאלות: א. כרונולוגית, האם הגידול בשרירי השוקיים הוא במקביל או הסימנים לחולשה שצוינו לעיל? ב. הבנתי שיש קשר בין בדיקות ALT ו- AST מעיד על כך ש- CK תקין? ג. האם ההרגשה של שריר בשוק מעיד על כך שמדובר על שריר ולא על שומן או שלא ניתן לבדוק זאת? ד. אשמח לדעת באפן כללי מה דעתך על כלל הממצאים? יש לציין, שבכל מקרה אנו נלך לנוירולוג, אך מכיוון שהתור הוא בעוד חודש רצינו לקבל כיוון. תודה רבה יפתח

יפתח שלום, מרשים כמה ידע על מחלות שריר למדתם מהאינטרנט, אך זה ממש לא מספיק כדי לקבוע אם מרקם השריר תקין, אם הסימן ע"ש Gower תקין, ואם תבנית ההליכה תקינה או פתולוגית. א. אינני מבינה את השאלה. ב. טוב לדעת ש-ALT,AST תקינים, אך CPK הוא מדד נפרד וחשוב לדעת מה התוצאה של CPK. ג. נוירולוג מנוסה יכול להחליט מה מרקם השריר, אך סביר שמישהו ללא ניסיון לא יוכל לקבוע זאת. ד. יש עוד מידע רב שצריך לשאול אתכם, וחסרה הבדיקה הנוירולוגית. ללא אלה, אינני יכולה לחוות דעה. כמובן שמשמח מאד שהילד פעיל ומתחזק ואין סימני חולשה. בהצלחה!

07/06/2017 | 17:30 | מאת: יפתח

שוב אני, בקשר לשאלה הראשונה שלא נרשמה כמו שצריך, האם כרונולוגית התעבות השוקיים הם ביחד עם החלשות הגוף או שלפני החלשות הגוף? תודה

במקביל. אבל אני ממש ממליצה שלא תקבע אבחנות רפואיות על סמך הבדיקה שלך: כדי להיות נוירולוג ילדים צריך ללמוד, בנוסף ל-12 שנות לימוד בביה"ס, 15 שנים נוספות (7 שנים רפואה, 5 שנים רפואת ילדים, ו-3 שנים נוירולוגיה והתפתחות הילד). אני מאחלת לכם רק בריאות!

מנהל פורום נוירולוגיית ילדים