חרדה נוראית לא מסוגלת להסכים עם המחשבה הזו

דיון מתוך פורום  הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית

13/09/2020 | 19:00 | מאת: גלוריה

היי שרון היקרה אין ספק שאת עוזרת לאנשים כאן בחסד עליון אני רוצה לספר לך על הבן זוג שלי הוא מדהים ובן אדם זהב הוא יותר מבוגר ממני אבל אני אוהבת אותו אבא שלי נפטר וכן אני אוהבת יותר מבוגרים ממני כי זה ממלא לי את החסך הזה אבל אני כן רוצה ילדים איתו ןחתונה אני אוהבת אותו מכל ליבי אני מאוד בוגרת לגילי ורואה קשר רק לחתונה שבני גילי לא יהיו רציניים איתי יש לי בעיה עם ההורמונים בגלל מה שעברתי אין לי הורמונים ואז אני מתחילה לחשוב למה אין לי הורמונים איתו אבל אין לי בכללי ואז להתחיל לחשוב שאני אוהבת בנות וזה לא נכון כי אני לא רוצה זוגיות עם בחורה קרה לי כמה פעמים שאני חושבת על לשכב איתו ואז אני מדמיינת את אבא שלי וזה מכאיב לי כי אני לא רואה בו כאבא שלי זה פשוט שבר אותי ואז אני מתחילה להיות מבולבלת אני פשוטנלא רגועה מהמחשבה הזו היא אמיתית? רק לדעת אם אמיתי או לא אני אוהבת אותו הכי בעולם נכוו שהמחשבה הזו לא מציאותית שהיא העלתה לי כמה פעמים בחודשים האחרונים? שכל פעם שאני חושבת על בן זוג שלי בלשכב אני מדמיינת את הזה של אבא שלי וזה מטריד ומוזר כי אני אוהבת את בן זוג שלי מאוד מאוד בנוסף כל מה שאני חושבת אני מספרת לבן זוג שלי וזה פוגע בו מאוד והוא חושב שאני לא רוצה אותו הוא לא מבין שיש לי בעיה והוא אומר המחשבות שלך אמיתיות מה עליי לעשות הוא רוצה להיפרד ממני מה לעשות?? אני משתגעת כל מחשבה כזו מכניסה אותי לחרדה עמוקה ישלי צורך לאשר את המחשבות שלי הם אמיתיול אם אני באמת חושבת על לשכב איתו ומדמיינת את אבא שלי כי אני רואה בו דאגה ותמיכה וגם זוגיות הכל מהכל זה אומר שאין לי הורמונים בגלל המחשבה הזו באמת? או שזה סתם בראש שלי אני מתחילה להתחרפן להשתגע .. אני רק רוצכ לדעת אם זה אמיתי או לא כי הוא חושב שהכל אמיתי ולא מבין אותי ורוצה להיפרד...

היי גלוריה, אני חושבת שכדאי שתשבי לשיחה רצינית עם בן הזוג שלך, ותסבירי לו מהן מחשבות טורדניות (ומהו OCD) ומה המשמעות שלהן. לדעתי זה ממש לא נכון להיפרד בגלל מחשבות טורדניות. זה כמו להכניס לכלא מישהו שיש לו מחשבות טורדניות אלימות (לגבי רציחה של אנשים קרובים), רק בגלל המחשבות שלו. הדבר הנכון לעשות עם המחשבות הללו הוא לא להתייחס אליהן כלל וכלל. אם קשה ליישם זאת, תמיד אפשר להיעזר בטיפול (טיפול CBT) לשם כך. המחשבות האלה צריכות לקבל כמה שפחות "במה" ויחס, ובוודאי לא להכתיב לכם פעולות כאלה או אחרות. בברכה, ד"ר שרון לויט פסיכותרפיה קוגניטיבית התנהגותית טיפול באובססיות, חרדות, דיכאון וכעסים כספרי 29, חיפה www.cbthaifa.com לקביעת תורים: 052-6794975

15/09/2020 | 01:49 | מאת: גלוריה

אז רק בשביל לאמת את המחשבה שלי זה לא אמיתי שאני חושבת עליו דבר כזה נכון? כי זה מרגיש אמיתי בראש ותודה רבה מעריכה

אני יכולה לומר לך את האמת, שהמחשבה לא אמיתית אלא טורדנית. אבל, האישור הזה יחזיק מעמד זמן קצר בלבד, ולאחר מכן המחשבה תחזור. זו הסיבה שלא כדאי להסתמך על אישורים, ולנסות להתעלם מהמחשבה ולא לפעול לפיה.

16/09/2020 | 02:58 | מאת: גלוריה

תודה רבה שרון היקרה !!

מנהל פורום הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית