אכילת שיער - תסמונת רפונזל

דיון מתוך פורום  הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית

09/09/2020 | 18:52 | מאת: טום

שלום שרון, בעקבות גלישה באתר אינטרנט השבוע, וקריאת כתבה אודות התסמונת, תפסתי את עצמי לשנייה ועצרתי. זה כבר תקופה של מספר שנים שאני מוצא את עצמי אוכל שיער גוף. כל סוג שהוא. לא מתוך מחשבה או התעסקות כזאת או אחרת אלא פשוט מתוך הרגל. כשקראתי את הכתבה , בה הראו **גוש** שיער מאסיבי מוצא מקיבה הזדעזתי. לא ידעתי שגוף האדם לא מעכל שיער (למרות שאם חושבים על זה , זה באמת לא מזון אז למה שכן יעכל..) וכל עוד לא עברה במוחי המחשבה שהגוף שלי לא מעכל את זה, הדבר לא באמת הפריע לי. כעת אני חושש שלאחר תקופה ארוכה, של מספר שנים (קשה לי לשים את האצבע על תחילתה של תופעה נוראית זאת) הצטבר בקיבתי גוש שיער. אשמח שתכוויני אותי בנוגע לטיפול בנושא, ולמידע נוסף, תודה.

היי טום, איני יכולה לומר לך אם אכן השיער הצטבר בקיבה, צריך לפנות לבדיקה רפואית לשם כך. בכל מקרה, טריכופאגיה (אכילת שיער) היא לא תופעה רצויה, ויכולה כמובן לגרום לסיכון בריאותי. זה סוג של התנהגות כפייתית, שניתנת לטיפול ע"י CBT (טיפול קוגניטיבי התנהגותי). מטרת הטיפול היא לפתח מודעות לבעיה על מנת להפסיק את האוטומטיות של הפעולה, ולפתח דרכים חלופיות להתמודדות עם מתחים והרגעה. לדעתי כדאי לפנות לטיפול כזה בלי לקרוא יותר מדי על התופעה, ברשת יש מידע חלקי ולא נעים במיוחד. עדיף להתמקד בפתרון. בברכה, ד"ר שרון לויט פסיכותרפיה קוגניטיבית התנהגותית טיפול באובססיות, חרדות, דיכאון וכעסים כספרי 29, חיפה www.cbthaifa.com לקביעת תורים: 052-6794975

מנהל פורום הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית