עידכון במצבי ושאלה......

דיון מתוך פורום  הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית

10/06/2020 | 21:59 | מאת: עינב

היי שרון יקרה אני כבר המון המון זמן סובלת מפחדים וחרדות וכן ממחשבות טורדניות. שמישהו פגע בי או יפגע בי בעזרת הרדמה באויר , שאאבד הכרה יאנוס אותי וישאיר לי זרע בגוף. זה התחיל בפחד בבתי מלון. ועכשיו הפחד אפילו בבית שלי, חוששת כל הזמן מפריצה לבית. יודעת שהדבר לא הגיוני. מהסיבה שאני גרה בבניין בקומה 10.. אז כאילו מה הסיכוי.... אבל את בטח יודעת מה זה שהמוח נתפס במשהו ולא משחרר...... הפחד קצת פחת .. יש ימים טובים , ויש ימים פחות טובים שהחרדה גבוה וקשה. סוף סוף אזרתי אומץ והתחלתי טיפול פסיכולוגי יותר נכון טיפול בפסיכותרפיה. זה עושה לי ממש טוב.. לא מבינה איך לא התחלתי לפני. האם את חושבת שטיפול כזה יכול לעצור לי ולרפא לגמרי את הפחדים והחשבות האובסיסיביות האלה? אני בעיצומו של טיפול פוריות ומפחדת שבמידה ואקלט המחשבות ירדפו אותי. תודה מראש

היי עינב, קודם כל, יופי שהתחלת טיפול פסיכולוגי, ושמחה לשמוע שהוא עושה לך טוב. אם את בטיפול CBT (טיפול קוגניטיבי התנהגותי), הטיפול אמור לעזור להכחיד את ההפרעה. הכוונה במונח הזה אינה לגרום למחשבות להיעלם ולא לשוב יותר, אלא לגרום למחשבות לא להפריע לך. אין באמת דבר כזה "להעלים מחשבות", כי ככל שאת לא רוצה שהן יהיו שם, כך הן נמצאות שם יותר. לכן, מטרת הטיפול הוא ללמד אותך לחיות עם המחשבות ולקבל אותן ככל האפשר. כך, הן בסופו של דבר לא יטרידו אותך, והמוח יפסיק להתמקד בהן ולפיכך יפסיק "לחפש" אותן. יכול להיות שהן לא יופיעו עוד בשל כך, ויכול להיות שיופיעו בתדירות ובעוצמה נמוכה. אם לא תתייחסי אליהן כאשר יופיעו, והן לא יפריעו לך בחייך, הן יופיעו לזמן קצר ביותר ולא ייחשבו ל-OCD. זו המשמעות האמיתית של המונח "להכחיד את ההפרעה". בברכה, ד"ר שרון לויט פסיכותרפיה קוגניטיבית התנהגותית טיפול באובססיות, חרדות, דיכאון וכעסים כספרי 29, חיפה www.cbthaifa.com

מנהל פורום הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית