אמא אובססיבית לנקיון

דיון מתוך פורום  הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית

19/04/2020 | 17:43 | מאת: מיאושת ומדוכאת

שלום.אמא שלי עושה הכל עם כפפות ואם נופל משהו על הרצפה זהו חייב לזרוק לפח או לחטות במגבונים מספר רב פעמי כופה עלינו את אורך החיים שלה היא בת 63 ולא נותבת לנו לנקות כי רק לה מותר כי יש טקסים יש לה את הבעיה הזו מאז שאני קטנה אני בת 28 ברחתי מהבית פעמים ונאלצתי לחזור קשה לי איתה והיא אמרה שזה יהיה ככה כל החיים מנסה כמה שיותר להקשיב לחוקים שלה אבל קשה לי הלוואי והיה לזה פיתרון היא לוקחת תרופה סרינדה וטוענת שהיא פחות אובססיבית אך לעולם לא יעבור לה

שלום לך, אני מבינה שלא קל לחיות עם אמא שסובלת מהתנהגויות כפייתיות וכופה את התנהגויותיה עלייך ועל שאר בני הבית. את יכולה ליידע אותה לגבי אפשרויות טיפול אחרות מלבד טיפול תרופתי, למשל טיפול CBT, שנחשב ליעיל ביותר עבור ההפרעה (למי שמשתף איתו פעולה, כמובן). בנוסף, אינך חייבת לשתף פעולה עם כל החוקים שלה. אולי כדאי לחשוב איפה אפשר "לשחרר" קצת, שכן כניעה לכל החוקים רק מביאה לשימור המצב ואף להחמרה שלו. מצד שני, אני מבינה שיהיה קשה להתנגד לה. לכן, כדאי לנסות לעשות זאת באופן הדרגתי ובצורה קלה בהתחלה. בברכה, ד"ר שרון לויט פסיכותרפיה קוגניטיבית התנהגותית טיפול באובססיות, חרדות, דיכאון וכעסים כספרי 29, חיפה www.cbthaifa.com לקביעת תורים: 052-6794975

מנהל פורום הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית