הפרעת אוסידי ופניקה

דיון מתוך פורום  הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית

09/04/2020 | 20:10 | מאת: גלית

שלום שרון, מה שלומך בימים אלה? אני סובלת מאוסידי שמתבטא במחשבות ודימויים של פגיעה. פחד להיפגע או לפגוע וספקות האם קרה משהו. מרגישה כל הזמן הרהורים ותחושת ריחוף או ניתוק. וכשאני עושה פעולות אוטומטיות יומיומיות אני מרגישה ספק אם נפגעתי בגלל חוסר זהירות, מדמיינת שקרה לי משהו ולא בטוחה. וזה מלווה בהתקפי חרדה ומרגיש אמיתי, משתלט על התודעה וההיגיון. ספקות לגבי פעולות פשוטות והתנהגות של הימנעויות. לפעמים מצליחה להתעלם ולהמשיך הלאה למרות החרדות ולפעמים מנסה לוודא/ לבקש אישור על פעולות, תוך ידיעה שזוהי פעולה כפייתית. אך בכל מקרה אני לא מצליחה להרגיש את הביטחון וההיגיון. בנוסף יש לי הפרעת פניקה- לחץ, רעד ממשימה או אירוע... קשה לי להתמודד עם זה. אשמח שתעזרי לי. תודה רבה

היי גלית, נשמע שאת סובלת ממחשבות טורדניות, ומתופעות של חרדה (ניתוק והתקפי פאניקה. אני מניחה שבימים המאתגרים האלה זה עוד יותר לא פשוט. יפה שאת מצליחה לפעמים להתעלם ולהמשיך הלאה, זה אכן הדבר הנכון לעשות. להתחיל "לענות" למחשבות ולהתווכח איתן רק יחזק את ההפרעה, וצריך להימנע מלעשות זאת בכל מחיר. אני ממליצה בחום לפנות לטיפול קוגניטיבי התנהגותי (טיפול CBT), שיעזור לך להפסיק את ההתנהגויות הכפייתיות וכך להכחיד את ההפרעה ואת התופעות הנלוות לה, וכן יעזור לך להתגבר על התקפי הפאניקה (דבר שנחשב לפשוט יותר לטיפול וחבל שתמשיכי לסבול ממנו לאורך זמן). חג שמח, ד"ר שרון לויט פסיכותרפיה קוגניטיבית התנהגותית טיפול באובססיות, חרדות, דיכאון וכעסים כספרי 29, חיפה www.cbthaifa.com לקביעת תורים: 052-6794975

27/04/2020 | 14:39 | מאת: גלית

היי שרון, תודה על תשובתך. הייתי בטיפול סיביטי אך כרגע בגלל המצב זה לא מתאפשר. אני משתדלת להיעזר בעקרונות הטיפול הקוגנטיבי התנהגותי אך קשה לי. מרגישה חרדות וסטרס וקושי "לקחת סיכון". כי המחשבות מרגישות אמיתיות וההגיון חלש. איך ניתן לחזק את תחושת הביטחון וההיגיון? ושאלה נוספת לגבי החרדה בכללי- האם תרגול מדיטציה או הרפיה יכולים לעזור? אשמח לקבל כמה כלים להתמודדות בתקופה קשה זו. תודה רבה

היי גלית, עדיף לוותר על הניסיון לחזק את ההיגיון, מאחר שזה יהווה "טקס"" כלומר התנגדות למחשבה. כל ניסיון לדבר אל המחשבה בהיגיון רק ייכשל, ויחזק את המחשבה עוד יותר (מאחר שהיא כביכול "תבין" שאת מתנגדת לה, ותציק לך יותר). הפתרון הוא לקבל את העובדה שהמוח לא חושב בהיגיון בתחומים מסוימים, ולנסות לחיות (טוב) עם זה. תרגול הרפיה ומדיציה מהווים גם הם ניסיון להימנע מהחרדה, ולכן אינם מומלצים. הדבר הנכון הוא להשתדל להמשיך את החיים כרגיל, ללא התייחסות למחשבות כלל, אלא רק בזמן חשיפה. חשיפות מומלץ לעשות רק אם את יודעת איך לבצע אותן בצורה נכונה וכמו שצריך. חג עצמאות שמח, ד"ר שרון לויט פסיכותרפיה קוגניטיבית התנהגותית טיפול באובססיות, חרדות, דיכאון וכעסים כספרי 29, חיפה www.cbthaifa.com לקביעת תורים: 052-6794975

28/04/2020 | 00:24 | מאת: גלית

שרון, תודה רבה על העזרה וההשקעה שלך. לפי הבנתי, העיקרון הוא למעשה לתת למחשבות להיות ולקבל אותן, ולא לעשות טקסים/ הימנעויות. אבל איך אדע אם מדובר במחשבה טורדנית או הגיונית? למשל, יש לי פחד משימוש במוצרי טיפוח אם נפל משהו בסביבה או מישהו זרק כדור לידם... כי אז אני מדמיינת שמשהו במוצרים נשבר, מדמיינת זכוכיות ומפחדת להשתמש, כך גם לגבי ביגוד שאם אני רואה סיבים, צבעים או טקסטורות מסויימות שגורמים לאסוציאציות והימנעויות, שאלות אישור וכדומה. חג עצמאות שמח

28/04/2020 | 14:09 | מאת: גלית

מאתמול חושבת על זה ולא מצליחה להיפטר מהספק, אך צריכה להשתמש במוצרים שלי. אבל מפחדת כי היה די חשוך בחדר כשמישהו זרק פריט כלשהו לכיוון בקטע של צחוק... ועכשיו לא בטוחה מה זה היה. ומרגישה שאני צריכה לקנות חדשים.... וזה בעייתי. מיואשת כבר

מנהל פורום הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית