מחשבות כפייתיות טורדניות עקב מצב בריאותי

דיון מתוך פורום  הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית

08/04/2019 | 13:31 | מאת: רובי

לשרון שלום רב הנני סובל מספר רב של שנים ממחשבות טורדניות שבכל פעם במהלך השנים השתנו.מאז אני נשוי ויש ילדים כמעט ואין.יחד עם זאת לפני מס חודשים עקב אלרגיה חזקה לחומר חיטוי במפעל,שגרם לי לאלרגיה בעור,יובש וגרד התחילו לצוץ מחשבות טורדניות,בהם סוג של לחץ מתח וייאוש מהחיים כאשר שימוש של ציפרליקס בהמלצת רופא משפחה ופסיכאטר הגביר את הרצון למחשבות אובדניות.הייתי במחלקה פסיכאטרית באחד מבתי החולים בארץ והפסיכאטרית שם בלי להכיר אותי בכלל,טענה שאני אדם פסיכוטי למה הכוונה? סיפרתי לה על הסיפור עם היובש ביד ואי הנוחות וציינה שאני סובל ממחשבות שווא שמעולם בעבר לא דובר על כך משום איש מקצוע.כרגע אמנם מצב רוחי מעט נרגע,אם כי יש לאחרונה פה ושם תחושות של לחץ או מחשבות טורדניות ממספר נושאים בהם איך אמצא עבודה בגלל הבעיה הרפואית,האם אותו פסיאטרית יכולה להתלונן עליי במשרד הבריאות וראיתי שרשמה זאת לבדיקת השימוש שלי ברשיון נהיגה,גם מוסיף לחץ לקח לי המון שנים להוציא רשיון נהיגה למרות שחמש שנים מבחירה איני נוהג.ומצד שני לא מתלהב לעבור כל מיני הערכות פסיאטריות.אני לפעמים שם לב שהרבה פעמים בעיקר בלילה אני מאשים את עצמי שנגעתי באותו חומר חיטוי,או למה נסענו לאותו טיול.וגם שהביקור אצל מחלקת פסיאטריה יכולה אולי לפגוע לי ברשיון ויהיה לי קשה לקבל זאת מה מומלץ לעשות?כרגע אני נוטל ולא באופן קבוע ציפרליקס שעושה לי כל מיני תופעות לוואי לא הכי נעימות רבע כדור ושוקל אולי בקרוב לקחת משהו טבעי.מה המלצתך?

היי רובי, במונח "פסיכוזה" או "מחשבות שווא" (שהיא תופעה פסיכוטית) הפסיכיאטרית התכוונה שאתה חושב מחשבות שאינן אמיתיות, אך מאמין ובטוח לחלוטין שהן אמיתיות. אני מניחה שהיא התכוונה שאתה בטוח שיש לך בעיה ביד, כאשר למעשה היא לא ראתה שום בעיה ולכן ייחסה את זה לפסיכוזה. אני לא יודעת אם היא צדקה או לא, אבל מומלץ מאוד לקבל חוות דעת נוספת מפסיכיאטר אחר. אם האבחנה שלה נכונה, הטיפול התרופתי שלך צריך להיות שונה בתכלית ממה שהוא עכשיו, שכן ציפרלקס לבדו יכול לגרום נזק לבעלי נטייה לפסיכוזה. בנוסף, עבור כל אדם, לקיחה של רבע כדור וגם לא באופן סדיר איננה מינון פעיל, והיא יכולה לגרום רק לתופעות לוואי ולא לעזור. תרופות "טבעיות" אינן מומלצות עבור בעייתך ולא יועילו. לכן, ההמלצה שלי היא לעבור אבחון פסיכיאטרי בצורה מסודרת, ולפי האבחנה להחליט על המשך טיפול, פסיכיאטרי ופסיכולוגי. לגבי רישיון נהיגה, הוא יכול להיות מוגבל רק אם אתה לוקח תרופות שפוגעות בערנות שלך, וגם אז לא בכל מקרה (מכירה אנשים רבים שלוקחים טיפול תרופתי "כבד" ונוהגים בלי בעיה). בברכה, שרון לויט פסיכותרפיה קוגניטיבית התנהגותית טיפול באובססיות, חרדות, דיכאון וכעסים כספרי 29, חיפה www.cbthaifa.com לקביעת תורים: 052-6794975

מנהל פורום הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית