מחשבות טורדניות הפוגעות בדימוי העצמי ומדכאות

דיון מתוך פורום  הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית

03/04/2019 | 17:43 | מאת: מוטרדת

אני מורה שנים רבות. מזה זמן רב כאשר תלמיד/ה מפגינים בפני טינה שנאה או רגשות שליליים חוזרים ונשנים, המלווים גם בחוסר משמעת בכיתה, אני חווה מחשבות מלחיצות המטרידות אותי יומם וליל איך אוכל להימנע מעימות איתם. המחשבות גם מונעות ממני שינה. עימות או מפגש עם התלמיד/ה גורם לי לחרדה המתבטאת גם בסימפטומים גופניים- דפיקות לב, מועקה בבטן צמרמורת. טיפול פסיכולוגי באמצעות שיחות וציפרלקס או תרופות אחרות מסוגו לא עוזרות לי נגד המחשבות הטורדניות או נגד החרדות המערערות אותי. איך ניתן לטפל?

שלום לך, לפי התיאור שלך, המחשבות נשמעות פחות כמו טורדנות ויותר כמו סוג של חרדה חברתית/ חוסר ביטחון. תרופות וטיפול "רגיל" בשיחות לא הועילו, מאחר שיש פה בעיה בצורת החשיבה, וזה משהו שדורש טכניקות ספציפיות כדי לשנות אותו. פחד מעימותים אינו מופיע סתם, מדובר באמונה שלך לגבי היכולת שלך להתמודד עם מצבים בהם מישהו מביע התנגדות כלפייך. אני ממליצה בחום לפנות לטיפול קוגניטיבי התנהגותי (טיפול CBT), שיכול לתת לך כלים לחיזוק הביטחון העצמי, לאמונה בעצמך וביכולת שלך לעמוד בעימותים, וגם לאסרטיביות אם צריך. בברכה, שרון לויט פסיכותרפיה קוגניטיבית התנהגותית טיפול באובססיות, חרדות, דיכאון וכעסים כספרי 29, חיפה www.cbthaifa.com לקביעת תורים: 052-6794975

06/04/2019 | 07:27 | מאת: מוטרדת

תודה!!!

מנהל פורום הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית