מחשבות מטרידות ביום יום

דיון מתוך פורום  הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית

11/02/2019 | 18:59 | מאת: פנינה

שלום אני רציתי לדעת איך אפשר להתמודד עם מחשבות מלחיצות עד כדי כך שיוצרת אצלי חרדה ולחץ המחשבה אומרת לי אם את תטוסי לחו"ל אז הגוף שלך השתנה לא יתמודד עם כאב גם אם תקחי טיפול תרופתי משהו שלא הגיוני לגמרי אני מבינה שזה לא הגיוני אבל תמיד המחשבה מנסה לשכנע ולהטריד שלא כדאי לך לטוס את תסחבי ועוד אני דוחקת אותה וכל הזמן זה מתעצם ומשגע אותי איך להתמודד ומה הכלי הנכון שזה פשוט יעלם ולא יוריד אותי תודה רבה

היי פנינה, לצערי, אין דרך שיכולה פשוט "להעלים" מחשבות. צריך לחיות איתן... הדרך הנכונה להפסיק לפחד מהדברים שמפחידים אותך היא למצוא דרך לעשות אותן, וכך הפחד בסופו של דבר יירד. למשל, אם המחשבה אומרת לך לא לטוס, תטוסי "דווקא" כדי להוכיח לפחד שהוא לא מגביל אותך ואת לא מקשיבה לו. מצד שני, אם תימנעי מלטוס, הפחד יקבל משתנה תוקף ויתחזק. בברכה, שרון לויט פסיכותרפיה קוגניטיבית התנהגותית טיפול באובססיות, חרדות, דיכאון וכעסים כספרי 29, חיפה www.cbthaifa.com לקביעת תורים: 052-6794975

14/02/2019 | 09:20 | מאת: פנינה

שלום שרון תודה רבה על תשובתך רציתי לציין שכבר טסתי הרבה ואין לי פחד לטוס המחשבה סתם מופיעה בגלל חשש לא פתור אחר עקב אובדן 3 אחים בנסיבות חולי אודה לך אם תצליחי לי איזה טיפול אני צריכה תודה

היי פנינה, הטיפול היחיד שיכול לתת כלים של ממש להתמודדות עם הבעיה הוא טיפול קוגניטיבי התנהגותי (טיפול CBT). בברכה, שרון לויט פסיכותרפיה קוגניטיבית התנהגותית טיפול באובססיות, חרדות, דיכאון וכעסים כספרי 29, חיפה www.cbthaifa.com לקביעת תורים: 052-6794975

27/03/2020 | 13:19 | מאת: מוריה

יש לי מחשבות טורדניות כפיתיות שחוזרות על עצמן עד כדי כך שאני לא יכולה לתפקד מה לעדות

היי מוריה, תפתחי בבקשה הודעה חדשה, כדי שאוכל להשיב לשאלתך. כשהשאלה נשאלת בתגובה להודעה ישנה מאוד, לגולשים האחרים קשה לראות אותה (וגם לי לקח זמן).

מנהל פורום הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית