האם יש דרך להגיע לאבחנה מוחלטת/ברורה-צופת פני עתיד

דיון מתוך פורום  הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית

07/02/2019 | 18:08 | מאת: זקוק לעצה

לפני כ20 שנה, בסוף התיכון עברתי משבר התבגרות- חרדות לבריאות ומוות ומהעתיד המלוות בO.C.D על רקע תלותיות גדולה בהוריי. טופלתי בפקסט ובשיחות ע"י מטפלים פרטיים. במכתב לצבא הפסיכיאטר ציין o.c.d והפרעת אישיות תלותית-נמנעת. לאורך השנים היו מעט מקרים של חרדות (דיכאון תגובתי) וטופלתי בפאקסט במינון נמוך. כיום, לאחר מות הוריי אני מתפקד בעבודה ובבית אך עם קשיי התארגנות-ניהול זמן, ריקנות וקושי בפיתוח יחסי חברות- נמנע מפיתוח קשרי קרבה, כל דבר שיאתגר אותי מלבד עבודה-התנהלות בבית. בשנה וחצי האחרונות פניתי למרפאה צבורית ושם האבחנות היו מאוד לא ברורות, כנראה משום שהתפקוד יחסית גבוה. האם ניתן לבצע הערכה מדוייקת למרות שכיום במצב טוב- שאדע להעריך את מצבי. מי מבצע אבחון אישיותי- כיצד ניתן לדעת אבחנה כמה שיותר מדוייקת אם יש כזה דבר. מבקשותיי מהרופא קבלתי תשובות לא ברורות, דוגמת קויים אישיותיים וכדומה. אשמח לעצתכם/הכוונתכם מבולבל מתשובות עמומות-האם יש דרך לתשובות/הערכה ברורה- האם ניתן להגיע לאבחנה מוחלטת/צופת פני עתיד

שלום לך, לא ברור לי בדיוק מה אתה שואל. האם אתה מחפש אבחנה פסיכיאטרית? אם כן, אפשר לקבל אבחנה מפסיכיאטר/ פסיכולוג/ פסיכותרפיסט שמטפלים בך ומכירים אותך לעומק. ככל שההיכרות יותר מעמיקה, כך יש יותר סיכוי "לקלוע" לאבחנה הנכונה. עם זאת, ידוע שקיימת אי הסכמה בין אנשי מקצוע שונים לגבי אבחנות באופן כללי. כלומר, מאוד נפוץ שאנשי מקצוע שונים נותנים אבחנות שונות. לכן, אני מציעה לא לשים משקל גדול כל כך על האבחנה הפסיכיאטרית, ומה שחשוב ביותר הוא שדרך הטיפול תהיה נכונה ותעזור לך לקבל כלים להתגבר על בעיותיך. לגבי העתיד, האבחנה לא אומרת הרבה על הפרוגנוזה, שכן יש גורמים רבים שיכולים להשפיע על העתיד, כאשר הגורם העיקרי הוא הכוחות שלך. שבת שלום, שרון לויט פסיכותרפיה קוגניטיבית התנהגותית טיפול באובססיות, חרדות, דיכאון וכעסים כספרי 29, חיפה www.cbthaifa.com לקביעת תורים: 052-6794975

מנהל פורום הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית