Ocd קשה מאוד לא יודעת מה לעשות

דיון מתוך פורום  הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית

31/01/2019 | 17:18 | מאת: נועם

אני עם Ocd קשה שמפריע לי בחיים מאוד, הייתי בטיפול התנהגותי תקופה ארוכה וניסיתי המון סוגים של כדורים שגרמו לי להרגיש רע, אני מרגישה שזה מגביל אותי בחיים שלי רציתי לבדוק אופציות נוספות טיפול בנזעי חשמל או בדיקת חיידקי מעיים (אמרו שזה עשוי לעזור לOcd) מה דעתכם בנושא זה?

היי נועם, טיפול בנזעי חשמל הוא התערבות קיצונית, שמיועדת יותר למצבי דיכאון מאשר ל- OCD. יכולות להיות לו תופעות לוואי קשות (כמו אובדן זיכרון), ולא הייתי ממליצה עליו. לגבי בדיקת חיידקי מעיים, לא שמעתי שזה טיפול מקובל ומוכח מחקרית ל- OCD. העובדה ש"אמרו" שזה עשוי לעזור אינה מספיקה, צריך שיהיה לכך ביסוס מחקרי והמלצה רפואית מפסיכיאטר. את יכולה לנסות טיפול בגרייה מגנטית למוח (TMS), שקיבל לאחרונה התוויה גם עבור OCD, ומיועד לאנשים שמעוניינים לנסות טיפול רפואי אך אינם מגיבים מספיק לתרופות. בנוסף, צריך לבדוק מהן הסיבות שבגללן לא הצלחת להיעזר בטיפול CBT. יכולות להיות לכך סיבות שונות: קושי בקשר עם המטפל הספציפי, מבחינת החיבור האישי, או הבנה של מטרות ומשימות טיפוליות; קושי לבצע משימות בבית; קושי להתמיד וכו'. אם טיפול מסוים אצל מטפל מסוים לא עזר לך, אין זה אומר שטיפול CBT לא יכול לעזור לך או שאת לא יכולה להגיב טוב לטיפול זה. כדי שזה יצליח צריך גם למצוא את המטפל הנכון, שתתחברי אליו, וגם מוכנות אישית שלך לעבור תהליך כזה. בברכה, שרון לויט פסיכותרפיה קוגניטיבית התנהגותית טיפול באובססיות, חרדות, דיכאון וכעסים כספרי 29, חיפה www.cbthaifa.com לקביעת תורים: 052-6794975

מנהל פורום הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית