עליות ומורדות או.סי.די

דיון מתוך פורום  הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית

08/01/2019 | 09:50 | מאת: רינת

שלום. לפני חודשיים בליווי פסיכיאטר העליתי את המינון מ 30 פאקסט ל 40 סרוקסט גנרי. עם המינון של 30 חייתי שנים ולא היו חרדות ולא מחשבות שתקפו. לפני חודשיים חוויתי התקף חרדה ואחריו לא חזרתי לגמרי לעצמי. כבר חודשיים עם 40 מג ועוד פעם קשה לי. האם זה קורה שבאו.סי.די יש עליות ומורדות כאלה? שווה להעלות מינון?

היי רינת, בהחלט יכולות להיות עליות וירידות גם אם מטופלים בטיפול תרופתי. בדרך כלל הוא לא מעלים את כל התחושות הרעות. לדעתי, כדאי לנסות קודם לחזור לפקסט. לעיתים, תרופה גנרית היא פחות יעילה מהתרופה ה"מקורית" אותה את רגילה לקחת, אף על פי שמדובר באותו חומר. זו פשוט תופעה שקיימת אצל חלק מהאנשים. שנית, העלאת מינונים בלי סוף היא לא פתרון, ויכולה גם לגרום נזקים לגוף. יש בדרך כלל מינון מקסימלי מומלץ שאין לעבור אותו (צריך לברר עם הפסיכיאטר). בשנים האחרונות הנטייה היא דווקא להפחית במינונים, שכן מחקרים מראים שמינונים גבוהים של תרופות מסוימות יכולים לגרום נזק. כשתרופה לא משיגה את האפקט הרצוי, גם אם זה קורה לאחר טיפול של שנים, בדרך כלל הנטייה היא להחליף אותה. כמובן, שאני ממליצה לא להסתמך על טיפול תרופתי בלבד, שכן חרדה ו- OCD הנן בעיות שניתנות לטיפול פסיכולוגי. בברכה, שרון לויט פסיכותרפיה קוגניטיבית התנהגותית טיפול באובססיות, חרדות, דיכאון וכעסים כספרי 29, חיפה www.cbthaifa.com לקביעת תורים: 052-6794975

מנהל פורום הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית