שאלה ocd,מצבי קור,קשיי הסתגלות

דיון מתוך פורום  הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית

03/01/2019 | 18:23 | מאת: Venus8

שלום, אני סובל כ-13 שנה מ ocd checkers - בדיקות בעיקר, מחשבות שנתקעות ב'לופ'. קושי לשחרר מנושאים מסויימים,נתקע בעבר, לא גמיש, סובל מקור . בנוסף מהצבא יש לי חרדה עקב חשיפה לסטרס מתמשך במצבי הקור וקשיי הסתגלות. שאלתי היא האם טיפול בחשיפה יכול לפתור את הבעיה או שמא זו הפרעה כרונית לגמרי ותהליך הלמידה לא נותן מענה. תודה

שלום לך, כל הבעיות שציינת ניתנות לטיפול, ואכן חשיפה היא טכניקה עיקרית בטיפול בבעיות מסוג זה. טיפול CBT מציע עוד כמה דברים חוץ מחשיפה, אם כי זו אחת הטכניקות המרכזיות. אני לא רואה סיבה שלא יתרחש כאן תהליך של למידה שיכחיד את הפחד וההתנהגויות האלה. אגב, פירוש המילה "כרוני" הוא "ממושך", כך שבעיה יכולה להיות כרונית (כלומר מתמשכת זמן רב אם לא מטפלים בה) ועדיין ניתנת לפתרון. בברכה, שרון לויט פסיכותרפיה קוגניטיבית התנהגותית טיפול באובססיות, חרדות, דיכאון וכעסים כספרי 29, חיפה www.cbthaifa.com לקביעת תורים: 052-6794975

מנהל פורום הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית