מחשבות טורדניות וחרדה

דיון מתוך פורום  הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית

26/12/2018 | 15:23 | מאת: שמחה

לקחתי lsd לפני 3 חודשים הטריפ לא בא לי טוב הייתי בטוח שלא נפתח לי ומאז התחיל לי מחשבות טורדניות על המצב סוג של לופים שאתה כל היום שקוע במחשבות ואז במחשבות על המחשבות ואתה מתיישב ונהיה לך סוג של דאון שבדיעבד הסתבר שזה חרדה עכשיו הלכתי לפסיכאטר הוא נתן לי קסניגס ולוסטרל הקסנגיס עוזר לי בעיקר לשינה אבל שהוא יורד החרדות מתעצמות להרבה יותר ממה שהיו לפני זה, כי מה שהפריע לי בעיקר זה הלופים של המחשבות שהביאו אותי לפחדים על המצב שלי פחות החרדה, ולמחשבות הקסנגיס לא עוזר השאלה מה לעשות כי גם שמעתי שזה ממכר רצח ואינלי כוח להכנס ללופים של כדורים שגם ככה בקושי עוזרים

היי שמחה, אכן, תרופות מהקבוצה של הקסנאגיס אינן מיועדות בדרך כלל לשימוש ממושך. בשימוש של יותר משבועיים רצוף עלולה להתפתח תלות. פסיכיאטרים בדרך כלל נותנים את התרופה הזו "עד שהתרופה לטווח הארוך יותר תתחיל להשפיע", כלומר תקופה של מספר שבועות. אולם, טיפול תרופתי הוא רק אחת האופציות עבור חרדה, ולדעתי אינו צריך להיות קו טיפולי ראשוני אלא משני. חרדה היא בעיה שניתן להיפטר ממנה על ידי שימוש בכלים מעולם הפסיכולוגיה, מאחר שמדובר בבעיה פסיכולוגית. הטיפול המומלץ הוא טיפול קוגניטיבי התנהגותי (טיפול CBT), שהוא טיפול פסיכולוגי שנותן כלים להתמודדות עם הבעיה ולפתרונה תוך פרק זמן לא ארוך. בעזרת הטיפול, רוב האנשים יכולים להצליח לפתור בעיה כמו שלך ללא טיפול תרופתי כלל. בברכה, שרון לויט פסיכותרפיה קוגניטיבית התנהגותית טיפול באובססיות, חרדות, דיכאון וכעסים כספרי 29, חיפה www.cbthaifa.com לקביעת תורים: 052-6794975

מנהל פורום הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית