Ocd סרוקסט וcbt ....

דיון מתוך פורום  הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית

08/11/2018 | 11:52 | מאת: אלי

היי שרון נתחיל מזה שאני מאוד שמח שיש את הפורם הזה שנותן לי המון תקווה להמשיך להתמודד עם ocd ואת עונה לכל שאלה די מהר ומקצעיות תודה על כך שאלתי היא אם אני נוטל את הסורקסט בלילה 30 מג ולא בבוקר לאחר כבר שהצטבר בדם(חודש ימים ) האם ההשפעה שלו נחלשת כלומר יש קשר לזמן הנטילה ולאפקט? ושאלה נוספת יש לי פסיכלולגית שאני מטופל אצלה לסירגוין במהלך חיי כבר קרוב ל 20 שנה ולאחרונה חזרנו לשיחות היא טוענת שיש לי הפרעת חרדה שזה שייך למשפחת ocd אבל למיטב ידעתי הטיפול הכי נכון זה cbt ואנחנו מטפלים בטיפול ארוך טווח האם לשקול לבקש ממנה את שיטת הטיפול cbt לא שאני חילילה מזלזל בהבנה שלה יש לנו כמיה טובה אבל אני קורא בכל מאמר וכתבה שהטיפול הכי נכון זהcbt טיפול ממוקד וקצר בבעייה ואני מרגיש ששום דבר לא זז כלומר יש הקלה אחרי מפגש אבל הכל חוזר לקדמותו תודה

היי אלי, שמחה לשמוע שהפורום עוזר לך, ותודה על הפידבק. לגבי הסרוקסט, לא ידוע לי שיש השפעה לזמן שבו נוטלים אותו, אבל כדאי לשאול פסיכיאטר על מנת לקבל מידע רפואי מדויק. לגבי טיפול CBT, זה אכן הטיפול המומלץ ביותר עבור OCD. טיפול זה יכול לתת לך כלים ממשיים לשפר את מצבך ואף לפתור את הבעיה. אם אתה מטופל בשיחות בלבד, יכול להיות שאתה חש הקלה אחרי הפגישה, בשל התמיכה הרגשית שאתה מקבל, השיתוף וה"פריקה". אך זו הקלה זמנית בלבד, ואין פה שינוי בטווח הארוך. בנוסף, כדאי לדעתי לפנות לטיפול CBT אצל מטפל שזו הגישה הטיפולית העיקרית שלו. מטפלים כאלה הם יותר ממוקדי מטרה, מאמינים יותר בגישה ומפגינים מיומנות רבה יותר בשימוש בכלים שלה. בברכה, שרון לויט פסיכותרפיה קוגניטיבית התנהגותית טיפול באובססיות, חרדות, דיכאון וכעסים כספרי 29, חיפה www.cbthaifa.com לקביעת תורים: 052-6794975

מנהל פורום הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית