מחשבות אובססיביות שליליות על ההורים שלי

דיון מתוך פורום  הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית

17/07/2018 | 17:06 | מאת: סיגל

שמי סיגל. פוטרתי מעבודתי לפני חודשיים נפרדתי מבן זוגי כל בוקר שאני קמה הוריי רבים כל הזמן ריבים חזקים עד כדי אלימות לא פיזית אלא מילולית זה כבר שבועיים ברצף לא אישית מאוד משפיע לשמוע את הדברים האלה מאז אני בדיכאון מחשבות שליליות אובססיבית כלפיהם עסוקה בהם בלי סוף כדי לעזור להם לא לריב אבל זה לא עוזר המחשבות השליליות וההשפעה מזה קשות לי מאוד אני חושבת על זה בלי סוף ולא מתעסקת בשום דבר אחר רק מתעסקת בהם במחשבות עליהם פחד לקום בבוקר בגלל מה שקורה בבית אני קיבלתי תרופות נגד חרדה אבל זה תרופות חדשות בינתיים מה לעשות עם האובססיביות הזאת? איך לחזור לחיים תקינים ושמחים ולא להתעסק ולהיות מושפעת יותר מדי גם במחשבות עליהם בלי סוף? תודה מראש

היי סיגל, אני חושבת שהתשובה נמצאת בגוף השאלה. כלומר, אם את עסוקה בלנסות לגרום להורים שלך לא לריב, ברור מאליו שזה יעסיק אותך. אני לא חושבת שאת יכולה להשפיע בצורה כלשהי על היחסים ביניהם ועל ההתנהגות שלהם והבחירות שלהם, עם כל הצער שבדבר. כשהם רבים, כדאי לנסות שלא להתערב כלל, ובמקום זה לצאת לסיבוב בחוץ, לעשות דברים אחרים ולעסוק בחיים שלך. תנסי להתרחק מהסיטואציות שמזיקות לך במקום להתקרב אליהן ולהכניס את עצמך לעין הסערה, ולדעתי תרגישי הרבה יותר טוב. בברכה, שרון לויט פסיכותרפיה קוגניטיבית התנהגותית טיפול באובססיות, חרדות, דיכאון וכעסים כספרי 29, חיפה www.cbthaifa.com לקביעת תורים: 052-6794975

מנהל פורום הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית