שרון את לא מציינת שזה ממש קשה התרגול של cbt

דיון מתוך פורום  הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית

24/06/2018 | 20:11 | מאת: אחת שעשתה cbt

וצריך כוח רצון אדיר כדי להתמודד עם cbt לדעתי האישית ונסיוני בלתי אפשרי בלתי תרופה כי הרפיה טורדנית כה מציקה שאין כוח לתרגול חשוב לציין את מידת הקושי כי אני רואה שאת מציעה בכל הודעה את הטיפול

שלום לך, קושי הוא עניין סובייקטיבי. אני מסכימה שהתרגול בטיפול CBT דורש מאמץ, והמטופל צריך להיות שותף מלא בטיפול ולא רק לבוא לפגישות. אבל רוב המטופלים אינם חושבים שזה כה קשה לביצוע, גם אם זה לא קל. בנוסף, מטפל טוב יודע להתאים את רמת הקושי של המשימות הספציפיות למצבו הנוכחי של המטופל וליכולות שלו, כך שהמטופל ירגיש שלא קיבל משימה שהיא מעבר ליכולתו. בדרך כלל מתקדמים בהדרגה בטיפול. אני מכירה מאות אנשים שהצליחו בטיפול CBT ללא טיפול תרופתי כלל, כך שכפי שאמרתי, זה עניין סובייקטיבי. מי שלא מתכוון להשקיע בטיפול יכול להיעזר בטיפול תרופתי בלבד. בברכה, שרון לויט פסיכותרפיה קוגניטיבית התנהגותית טיפול באובססיות, חרדות, דיכאון וכעסים כספרי 29, חיפה www.cbthaifa.com לקביעת תורים: 052-6794975

מנהל פורום הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית