מחשבות טורדניות חוזרות

דיון מתוך פורום  הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית

15/03/2018 | 21:38 | מאת: רוני

היי, 1.הייתה לי מחשבה טורדנית (ועוד כמה) והשתמשתי בחשיפה כדי להפטר מהמחשבה ואחרי כמה זמן היה שיפור גדול והמחשבה הזאת כבר לא הפחידה אותי (אבל מחשבות טורדניות אחרות כן הפריעו לי) אז לא נחשפתי אליה יותר, ועכשיו היא עלתה לי לראש ואני שוב מפחד ממנה, מה לעשות ואיך זה קרה? 2. איך משפרים את ׳המחשבות השניות׳ של ״אין לי כח לחיים האלה יותר״ וכו׳ (ראיתי שכתבת שזה ממש עוזר לטיפול)? 3. כמה באמת אחוזי מהאוכלוסייה סובלים מocd? סליחה על השאלות המרובות, תודה רבה לך :)

היי רוני, אם המחשבה שבה להפחיד אותך, כדאי לחזור ולהיחשף אליה. להערכתי, זה יכול לקרות מאחר שכאשר היא הופיעה ייחסת חשיבות לה או לעצם הופעתה. כאשר אתה מגיע למצב שבו לא אכפת לך שהמחשבה תופיע, גם אם היא מפחידה, היא כנראה לא תפחיד אותך לאורך זמן. על המחשבות המשניות ניתן לעבוד באמצעות "מחשבות מתקנות", כלומר לענות להן באמירה רציונלית יותר, כפי שעושים בטיפול קוגניטיבי רגיל. אני מאוד ממליצה לפנות לטיפול לשם כך, שכן לאדם קשה מאוד לעשות טיפול קוגניטיבי או הבנייה קוגניטיבית לעצמו... ידוע כי כ-2 אחוזים מהאוכלוסיה מטופלים ל- OCD, ועוד מספר אחוזים להפרעות אובססיביות אחרות. השכיחות האמיתית של ההפרעה באוכלוסיה לא ידועה, מאחר שאנשים רבים אינם מטופלים (כנראה יותר לא מטופלים מאשר מטופלים). על אנשים שאינם פונים לטיפול אין לנו נתונים, ולכן אין דרך לדעת. בברכה, שרון לויט פסיכותרפיה קוגניטיבית התנהגותית טיפול באובססיות, חרדות, דיכאון וכעסים כספרי 29, חיפה www.cbthaifa.com לקביעת תורים: 052-6794975

מנהל פורום הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית