מחשבות הפוכות ocd ,או סי די

דיון מתוך פורום  הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית

27/11/2017 | 00:35 | מאת: נילי

שלום וברכה שרון קצת חקרתי על ocd וגיליתי שאנשים אלו חושבים מחשבות שהפוכות מההגיון גם בהבנה של כל דבר אם זה קריאה של משהו הם מבינים הפוך? ( זה מעניין מאוד)

היי נילי, לא הבנתי את השאלה שלך- או שאת לא ממש הבנת מה זה OCD. לא קיימת תופעה שבמסגרתה אנשים מבינים הפוך. אנשים שסובלים מ- OCD סובלים ממחשבות טורדניות, שהם יודעים שאינן הגיוניות אבל עדיין לא מוכנים לקחת את הסיכון שמא הם יקרו. למשל: אם יגעו במשהו יקבלו זיהום, לא בטוחים שנעלו דלת (למשל) ולכן חשים צורך לבדוק שוב ושוב, מחשבות על פגיעה עצמית או פגיעה באחרים שברור שלא יתממשו, וכו'. בברכה, בברכה, שרון לויט פסיכותרפיה קוגניטיבית התנהגותית טיפול באובססיות, חרדות, דיכאון וכעסים כספרי 29, חיפה www.cbthaifa.com לקביעת תורים: 052-6794975

מנהל פורום הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית