האם האובססיה יכולה לחזור שנית ?

דיון מתוך פורום  הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית

20/10/2017 | 00:20 | מאת: מיה

שלום שרון לפני 20 שנה סבלתי מאובססיה קשה זה קרה אחרי טרגדיה פתאומית ...במשך כל היום היתה עולה מחשבה מחרידה לראשי ואני הייתי עסוקה בלגרש אותה במקביל להתמודדות עם עצב והלם מהאובדן כיום אני לא סןבלת כלל מאובססיה אך נותר בי חשש שמא היא תשוב ! סבלתי אז מאוד ולא ידעתי השנתי לקרוא לבעיה בשמה רק גירשתי את המחשבה הנוראית כל היום . שאלתי היא האם האובססיה עלולה לחזור לחיי במפתיע? האם טיפול מוקדם יכול לעזור שלא תשוב ? האם האסון הביא את האובססיה ? מאז 20 שנה לא חויתי טרגדיה תודה לאל ולא אובססיה כמו אז תודה שרון

היי מיה, דחיית המחשבה לא גורמת לה להיעלם, אלא להיפך. כנראה שאצלך היא נעלמה באופן ספונטני, אחרי שהתאוששת מהטרגדיה. זה לא קרה בגלל שדחית אותה, אלא למרות זאת. אובססיה יכולה לחזור, כל עוד את פוחדת שהיא תחזור. הדבר היחיד שמחסן אותך מפני האובססיה הוא, שאת לא פוחדת שהמחשבה תחזור, כי לא אכפת לך שהיא תחזור. כלומר, שינוי הגישה כלפי המחשבה הטורדנית, והפיכתה ממחשבה "לא רצויה" למחשבה שהיא בדיוק כמו כל מחשבה אחרת שעוברת בראש, ואין לך בה עניין מיוחד. אפשר לעשות זאת בטיפול קוגניטיבי התנהגותי (טיפול CBT), גם כאשר המחשבה נמצאת שם וגם כשלא. בנוסף, אפשר להיחשף למחשבה ולתכנים המפחידים גם כשהמחשבה לא באה, כלומר "להביא" אותה בצורה מכוונת, מה שעוזר מאוד לשנות את הגישה כלפיה ולחסן את המוח מפני חזרת הטורדנות. בסופו של דבר, את מבינה שהמחשבה יכולה לחזור, אבל הטורדנות לא. בברכה, שרון לויט פסיכותרפיה קוגניטיבית התנהגותית טיפול באובססיות, חרדות, דיכאון וכעסים כספרי 29, חיפה www.cbthaifa.com לקביעת תורים: 052-6794975

מנהל פורום הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית