אובססיה אחרי צבא ...

דיון מתוך פורום  הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית

27/09/2017 | 19:45 | מאת: ערן

סובל מאובססיה. זה התפתח בשלבים האחרונים בצבא. יש לי בראש כפייתיות שמתבטאת כך: תמיד זה על איזה בחורה שנדלקתי עליה. אני עסוק בה כל הזמן. מסתכל בתמונות מסתכל בפייסבוק שלה. לא פונה אליה ..לא מטריד... אבל בראש שלי היא תמיד אני עושה עליה גוגל מחפש אחרי תקופה אני מחליף את האובייקט... ניסתי בעבר פעם אחת ליצור קשר עם אוייבקט אובססיה וזה לא זרם נפגשנו לא הלך... יש לציין שאלא מעניין אותי להתקרב פיזית למושא האובסס..זה רק העיסוק יתר במחשבה והתעניינות שאחרי זה עושים לי הרגשה מזופתת ! אני חושב שהחיפוש ברשת מרגיע אותי משום מה...לא צריך יותר אני מעוניין להפסיקולבנות קשר אמיתי. ציפרלקס יכול להועיל? להפרעה כמו שלי מה מומלץ?

היי ערן, מה שאתה מתאר זו לא בדיוק אובססיה, יותר כמו התנהגות כפייתית או התנהגות בעלת אופי התמכרותי (כלומר, אין שם מחשבה טורדנית/ מפחידה שעומדת מאחורי ההתנהגות). אני לא חושבת שתרופה יכולה להועיל, מאחר שתרופות לא משנות את ההתנהגות ולא עוזרות לך לפתח קשר אמיתי עם בחורה. כדאי לפנות לטיפול פסיכולוגי על מנת ללמוד כיצד להפסיק את ההתנהגות ולהתחיל לפתח קשר. ככל הנראה חסרים לך כלים, ו/או יש לך עכבות שמונעות ממך לעשות זאת. ייתכן מאוד שבעזרת כמה פגישות של טיפול קוגניטיבי התנהגותי (טיפול CBT) תוכל להתגבר על העניין ללא קושי רב. בהצלחה וגמר חתימה טובה! שרון לויט פסיכותרפיה קוגניטיבית התנהגותית טיפול באובססיות, חרדות, דיכאון וכעסים כספרי 29, חיפה www.cbthaifa.com לקביעת תורים: 052-6794975

מנהל פורום הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית