מחשבות טורדנויות ואשמה

דיון מתוך פורום  הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית

21/09/2017 | 22:05 | מאת: אביתר

שלום רב. אני בן 22 ואני סובל ממחשבות קשות וטורדניות. אני מרגיש אשמה על דברים פליליים שלא עשיתי ואין להם שום קשר למציאות או אלי. אני מרגיש פרנויות חזקות וחרדות קשות שאנשים יגלו שעשיתי את העבירות האלה. חשוב לציין שאחד מבני משפחתי האשים אותו במשהו פלילי ומאז אני לא מצליח להירגע. בן המשפחה הזה מכחיש בתוקף שהוא האשים אותי. אני סובל מאד. האם זו תופעה מוכרת והאם יש דרך לטפל בה? תודה רבה

היי אביתר, זהו בהחלט סוג מוכר וידוע של אובססיות. עצם העובדה שאתה יודע שאין לכך שום קשר למציאות, מצביע על כך שאכן מדובר באובססיה ולא ב"פרנויות אמיתיות". הטיפול המומלץ בתופעה הוא טיפול קוגניטיבי התנהגותי (טיפול CBT). בטיפול זה, תלמד להפסיק להתנגד למחשבות (מה שרק גורם להחמרתן), ולהפסיק לעשות "טקסים" שמנסים להפריך את המחשבות הללו. בנוסף, הטיפול כולל חשיפה מכוונת למחשבות (למשל, כתיבת תסריטים שליליים לגבי דברים פליליים שעשית, וניסיון להעצים את החרדה העולה מקריאת התסריט). בסופו של דבר, כל הטכניקות הללו גורמות למחשבות לפחות עד שהן כבר לא מציקות לך יותר. שנה טובה וחג שמח, שרון לויט פסיכותרפיה קוגניטיבית התנהגותית טיפול באובססיות, חרדות, דיכאון וכעסים כספרי 29, חיפה www.cbthaifa.com לקביעת תורים: 052-6794975

מנהל פורום הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית