תהיות מה זה באמת בפחדים

דיון מתוך פורום  הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית

03/09/2017 | 22:12 | מאת: מגי

שלום אני מודעת לזה שאני חרדתית ויש לי מחשבות אבססיביות וכפיתיות חרדה קשה ממחלות ובעינייני הבריאות לפני כ4 וחצי חודשים קרה לי ארוע שהוא דיי טראומטי מבחינתי הכלב שלי שאינו מחוסן לכלבת נשך אותי ביד בזמן שניסיתי להגן על אחיינית שלי בת שנה וחצי כי היה לה אוכל בפה והוא רצה לנשוך אותה ובסוף נשך אותי נכנסתי לפחד מאוד קשה וחרדה עצומה שמא הוא הדביק אותי בכלבת נכנסתי לאינטרנט וקראתי תסמינים ושאלתי וטרינרים ורופאים ואמרו לי שאם עבר כל כך הרבה זמן הכלב לא היה חולה בשלב המדבק במחלתו ולא יכל להעביר לי נגיף אני מאוד עסוקה בזה וסביב תסמינים גופניים שמתקשרים לי ממש לתופעות של המחלה קשיי בליעה כזה גרון חרוך פחד מלבלוע שחלילה לא ארגיש כאב כאב ביד בה ננשכתי ובמקום בו חטפתי את הנשיכה ממש כאב חזק וכל מיני כאבים ותחושות ואני מודדת חום כל כמה דקות ומפחדת ובפחד שהנורא מכל יקרה למרות שרופאים אמרו לי שאין לי ממה לחשוש כי גם כלב אשר נשך והוא שורד 10 ימים אומר שלא יכל להעביר את המחלה אבל הכאבים והתסמינים חום שנע בין 36.7 ל37.7 כל פעם משתנה כאב ביד במקום בה ננשכתי ובכללי ביד האם זה ייתכן שזה מהחרדה? ייתכן שזה כאבים פסיכוסומטים? מה מצב נפשי ולחץ נפשי ויכול עד כדי כך להופיע בכאבים וממש תחושת חולי של ממש? הגיוני שמפחדים ממשהו וחווים ממש את התסמינים גופניים של אותה מחלה? אני כבר משתגעת ומפחדת

היי מגי, קודם כל, בוודאי שחרדה ומחשבות על מחלות יכולות לגרום לסימפטומים פיזיים לא נעימים. עד כדי כך, שפעמים רבות הם דומים לסימפטומים של המחלה עצמה. לדוגמא: אדם שפוחד מהתקף לב חש, בעיצומו של התקף החרדה, כאבים בחזה וביד שמאל, רק משום שהוא יודע שאלה סימפטומים של התקף לב. לכן זה מאוד מתעתע. במקרה שלך, ברור שלא התרחשה הדבקה, שכן עבר זמן רב. אבל אובססיה, כמובן, אינה נשמעת לכללי ההיגיון. הדבר היחיד שיעזור הוא הפסקה לאלתר של כל העיסוק בנושא הזה. כלומר: תפסיקי לבדוק את עצמך, לקרוא על כך באינטרנט, ובכלל להתייחס לכך בכל צורה שהיא. המחשבה עדיין תהיה שם, וכן הפחד, אבל הכל יילך ויפחת ככל שלא תתעסקי בזה. אם קשה לך ליישם זאת בעצמך, את יכולה להיעזר בטיפול קוגניטיבי התנהגותי (טיפול CBT) שבו יעזרו לך להיגמל מההרגל הרע ולהיפטר מהאובססיה. בברכה, שרון לויט פסיכותרפיה קוגניטיבית התנהגותית טיפול באובססיות, חרדות, דיכאון וכעסים כספרי 29, חיפה www.cbthaifa.com לקביעת תורים: 052-6794975

מנהל פורום הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית