מחשבות טורדניות שליליות חרדה חברתית

דיון מתוך פורום  הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית

15/04/2017 | 10:27 | מאת: נורית

הי שרון שמי נורית אני בת 32 יש לי חרדה חברתית אולי בגלל שעברתי חיים לא קלים בילדותי לדוגמא; אם אני רוצה להגיד משהו על כעס לחבר/ה אז המחשבות שלי מטרידות אותי כגון; מה הם יחשבו עלי, אולי הם לא ירצו להיות בקשר איתי וככה אני עם המחשבות כל היום ומרגישה עצבים בלב תחושה של זעקה שאני רוצה להגיד להם את מה שיש לי להגיד אבל אני פוחדת מצפה לעזרתך ועצתך איך אני יכולה להתמודד עם זה תודה רבה וחג שמח

היי נורית, חרדה חברתית היא סוג של הפרעת חרדה, אך היא אינה אובססיה- לכן לא ברור לי הקשר לפורום זה. עם זאת, כדי להתמודד עם הבעיה ולשפר את המצב, מומלץ לא להימנע מסיטואציות חברתיות. ההימנעות רק מחזקת את הבעיה ויוצרת בידוד חברתי. עדיף להיות בחברה, גם אם לא תגידי כל מה שאת רוצה להגיד. כדי להיות מסוגלת לומר את מה שיש לך לומר, צריך להתאמן על כך. אפשר לעשות זאת באופן הדרגתי,- לומר קודם כל דברים "קלים" יותר, להיווכח שלא קורה שום דבר רע, ולהעלות בהדרגה את דרגת הקושי. אם קשה לך ליישם זאת לבד, מומלץ להיעזר בטיפול קוגניטיבי התנהגותי (טיפול CBT), שיכול לעזור ולתת לך כלים מדוייקים יותר לפתור את הבעיה. חג שמח, שרון לויט פסיכותרפיה קוגניטיבית התנהגותית טיפול באובססיות, חרדות, דיכאון וכעסים כספרי 29, חיפה www.cbthaifa.com לקביעת תורים: 052-6794975

מנהל פורום הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית