הפרעות שינה מרובות במהלך הלילה

דיון מתוך פורום  הפרעות שינה ונחירות

12/11/2019 | 13:01 | מאת: רוני

א.אז ככה, בשנה האחרונה קניתי שעון ספורט שבודק שינה(MI BAND 4) והוא אומר לי הרבה פעמים שאני קם בלילה למרות שאני כמעט בטוח בוודאות שבכלל לא קמתי והוא מצהיר על 3-4 דקות. לעיתים הוא משמיט פעמים שאני כן זוכר שהתעוררתי בלילה לכמה דקות, כך שאני לא בטוח את הדיוק שלו, בכל מקרה הוא טוען שאין לי שינה עמוקה , רוב השינה שלי מורכבת ככה : שינה עמוקה 14-16% בעוד השעון ממליץ על מינימום 20% שינה עמוקה. האם יש פה בעיה שמצריכה בדיקה במעבדת שינה? ב. בימים שאני ישן בין 6-7 שעות בלילה אני מרגיש עייף שאני קם לעבודה/לימודים. בנוסף חוסר אנרגיה, דיכאון, מחשבות שליליות/פסימיות חוסר ריכוז וחוסר סבלנות. בימים שאני ישן בין 8.5 שעות ל9 העניין מסתדר משמעותית. רוב הסביבה שלי טוענת שנידרש 6-7 שעות בלילה , אך הגוף שלי בדרך כלל לא מתפקד טוב במצבים האלה, האם אפשר להרגיל את הגוף לישון מעט בלילה או שיקיציה טבעית היא תמיד הדבר המועדף? האם דרוש ללכת למעבדת שינה שתיבדוק את הנושאים אללו?

1.השענים למיניהם אינם מתוקפים ולכן אין לדעת את רמת הדיוק שלהם בקביעת שלבי השינה השונים. 2. אכן ממןצע זמן השינה הנדרש הנו כשבע שעות אך ממוצע הוא כרגיל נקודת האמצע בתוך מרווח התקין . המרווח התקין הינו בין שש לעשר שעות. אתה ככל הנראה נזקק לשעות מרובות יותר בחייחס לממוצע והדבר אינו מסמן בעיה בריאתית כל שהיא. 3. לא נית להרגיל את הגוף לפחות שעות שינה בייחס לצורך הביולוגי האנדיווידואלי. 4. אין צורך בבדיקת מעבדת שינה.

מנהל פורום הפרעות שינה ונחירות