טחורים טרומבוטיים

דיון מתוך פורום  טחורים

04/01/2012 | 11:29 | מאת: אשמח לעזרה

זו הייתה האבחנה של הרופאה (רופאה "פנימית", ברפואה דחופה של קופ"ח מכבי) אליה הלכתי לחו"ד נוספת. רציתי שמישהו יראה את מה שמתחולל בפי הטבעת שלי, ושלא יטפלו בי רק לפי תיאור בעל-פה של תחושותיי.. היא הפנתה אותי למיון (אמרה שאולי שם יוכלו להוציא קרישי דם מתוך הטחרוים או משהו כזה, כדי להפחית הכאב). הכירורג שראה אותי במיון אמר שאלו אכן טחורים טרומבוטיים (שזה סוג של טחורים חמורים), אך לא הייתי צריך להגיע למיון. הוסיף שעלי לקבוע טור לפרוקטולוג, ורק אם יש החמרה בכאב ו/או מופיע חום-לחזור למיון. אז קבעתי תור לפרוקטולוג למחר (לא יודע אם לשמוח שזה כה קרוב, או לתהות עד כמה מוצלח הפרוקטולוג הזה, אם יש לו תורים פנויים בהתראה כה קצרה. הרופא במיון אמר שהוא לא מאמין שאמצא תור לפני פחות מ-7 ימים...). בינתיים, הכירורג הנחמד מהמיון אמר כי עלי להקפיד: 1. לשתות הרבה (4 ליטר מים ביום) 2. לאכול מזון עשיר בסיבים 3. לאכול הרבה ירקות ופירות (בעיקר עגבניה, מלפפון וכרוב) 4. 2 אמבטיות ביום - לשבת רבע שעה במים פושרים. 5. פעמיים ביום משחה לטיפול מקומי בטחורים : (procto-glivanol) 6. אם עדיין אין שיפור: לשתות 2 כפות שמן פראפין כל יום (נתן לי מרשם). 7. לנוח בבית (7 ימי מחלה). |הדגש|יש לי כמה שאלות ואודה לכל עזרה:|סדגש| 1. האם עליי לעדכן את רופאת המשפחה שהייתי במיון? לשלוח לה את טופס השחרור משם? 2. האם לשתות מיץ שזיפים (הידוע כחומר משלשל) - זה טוב להתמודדות עם מצבי? בעלוני התרופות כתוב "לא להרבות בצריכת חומרים משלשלים" . והרי זה יקל על היציאות (וכידוע, טחורים נוצרים עקב אימוץ האיזור ביציאות), אז אני מנסה להבין למה זה רע. קראתי באינטרנט שאם משתמשים בחומרים כאלה הרבה, זה גורם למעי הגס להתרגל לעבודה קלה, והתפקוד שלו ירד. אבל במשך כמה ימים של טחורים זה באמת משמעותי ועלול להזיק? 3. אילו מזונות מבוססים על סובין? ואילו מזונות עשירים בסיבים תזונתיים? 4. המצב כרגע הוא שאני די שובת רעב... כל פינטוז על ארוחה דשנה / נישנוש קל מדוכא ברגע שאני נזכר במה יקרה אח"כ בשירותים. האם העובדה שאני כמעט לא אוכל (ורק שותה מים ותוסף סיבים תזונתיים, וקצת ירקות) - עלולה להחמיר באיזה שהוא אופן את הטחורים? 5. ואם הזכרתי את תוסף הסיבים התזונתיים: קוראים לזה בניפבר (benefiber). רשום לשים כף של האבקה הזו בכוס (נוזל קר/חם, לא משנה). ההמלצה היא לפעמיים ביום, כאשר "אין לעבור על 5 כפות ביום". אם לאורך כמה ימים אצרוך 5 כפות ביום של התוסף הזה, לא אמורה להיות בעיה, נכון? 6. |הדגש|כל טיפ נוסף להקלה וטיפול בטחורים - יתקבל בברכה! |סדגש| רוב תודות!!

06/01/2012 | 21:34 | מאת: פרופ' פנחס שכטר

שלום לך כמובן שכדאי לעדכן את רופאת המשפחה לגבי הטחורים - לאחר בדיקה ששמה אנוסקופיה - נוכל לעזור יותר כי צריך לדעת אם יש טחורים פנימיים או שזה רק טחורים חיצוניים עם קרישי דם לטיפול הנוכחי אפשר להוסיף קומפרסים עם תמיסת מלח אנגלי 33% הצום לא מועיל - אפשר לאכול רגיל - צריך לקחת מרכך יציאה כגון נורמלקס ולשתות הרבה ואפשר להעזר בנרות גליצרין ליציאה - עד יעבור ההתקף

מנהל פורום טחורים