דיכאון עמיד ..אז איך מתניעים פסיכותרפיה?

דיון מתוך פורום  פרפקציוניזם, וורקוהוליזם והפרעות כפייתיות

18/04/2018 | 13:25 | מאת: מישהי

שלום . מאובחנ ת עם דיכאון / דיסתימיה ( כולל GAD ) ע"י פסיכיאטרית כבר מס' שנים. כבר 8 שנים נטלתי 7 (שבע !) תרופות שונות ssri snri במינון מקסימלי למשך 4 עד 6 חודשים , ללא שיפור כלל . התחלתי פעמיים טיפול פסיכולוגי אצל 2 פסיכולוגים שונים במשך השנים, הפסקתי לאחר 2 או 3 פגישות , כי מרגישה שצריכה פתרון של "כאן ועכשיו", הסבל ממושך מדי גם כך , ולא אחזיק מעמד בטיפול דינאמי ארוך . בנוסף, מניחה שמבחינה פרקטית טיפול online נגיש לי יותר. אז איך מתניעים פסיכותרפיה כשטיפול תרופתי לא עוזר (הוצע לי לאחרונה שילוב תרופתי חדש ויעיל בדיכאון עמיד...שוקלת את הנושא לאור ת.לוואי, אך לא שוללת ) . מדובר בדיכאון Unipolar ....פשוט עמיד .

שלום מישהי, הפרעה הנמשכת זמן כה רב לא תיפתר "כאן ועכשיו" בטיפול פסיכולוגי בשום גישה. אמנם טיפול קוגניטיבי-התנהגותית (CBT) אמור להיות קצר יותר, אך לפי תיאורייך הוא חייב להיות משולב בטיפול תרופתי (או ביולוגי אחר) מתאים. דווקא בשירות הציבורי יש מרפאות לטיפול בדיכאון עמיד (למשל, במערך הפסיכיאטרי של שיבא) ובינתיים אוכל רק להמליץ לך על עשייה, עשייה ושוב עשייה - לשטוף כלים כל פעם לאחר הארוחה, לשלוח הודעה אחת לחברה פעם ביום, פגישה אחת ליום עם חברה או לפחות יציאה לרחוב, ניקוי חדר אחד ליום, צפייה בתכניות טלוויזיה שאת אוהבת או אפילו שאהבת וכעת אין לך חשק לצפות בהן, עריכת רשימה של הדברים האהובים עלייך והגברת המינון שלהם, רשימה של חמישה דברים חיוביים (או יותר) בחייך וקריאתם לפני השינה, דיאטה עשירה בפחמימות מורכבות ו/או קטניות והסחות דעת רבות ככל האפשר, תחילה "בכוח" ובהמשך יהיה יותר קל. כמובן שאין בטיפים האלה כדי להחליף טיפול מקצועי, תרופתי ופסיכותרפויטי, אך מניסיוני המקצועי הרב בטיפול בשתי ההפרעות - דיכאון עמיד והפרעת חרדה מוכללת - הקפדה על משמעת עצמית בכל הטיפים הנ"ל עשויה לעזור מאוד. חשוב מאוד להתחיל מהקל אל הכבד כדי שהם יעזרו. בהצלחה, פרופ' גידי רובינשטיין giditherapy.co.il

מנהל פורום פרפקציוניזם, וורקוהוליזם והפרעות כפייתיות