לא יודע איזה שיטת טיפול מתאימה לי. איך יודעים?

דיון מתוך פורום  פסיכותרפיה

12/08/2014 | 23:41 | מאת: ג

היי שלום, אני לא מוסמך לאבחן הפרעות נפש אבל אני חושב שיש לי בעיית חרדה. אבל התסמינים מגיעים רק ב-2 סיטואציות חברתיות מאוד ספיציפית: האחת- בזמן שאני מכיר בחורה שאני שולל אותה לקשר רציני אבל בכל זאת רוצה לשמור איתה על קשר למטרת חברות כי אהבתי את האישיות שלה. השנייה וזה קרה לי רק פעם אחת - הכנסתי לדירה שותף שבסוף גיליתי שאני לא רוצה אותו ולא היה באפשרותי להוציא אותו מהדירה אז אני עזבתי את הדירה בגלל התקפי חרדה ודיכאון. אסביר את המקרה הראשון - בכל פעם שאני פוגש בחורה, אני מרגיש מיד שאני מעוניין לפתח איתה קשר רציני. ישנן בחורות שמאוד אהבתי את האישיות שלהן עד שכן רציתי להיות ידיד נפש שלהם. אבל יום לאחר שאני פוגש אותן, כשאני לבד בביתי, אני מתחיל לפתח תסמיני חרדה: דופק מהיר, הזעה, קשיי תיאבון, קושי בשינה, קושי להתרכז, אי שקט נפשי. כדי להתמודד עם החרדה, אני פשוט מנתק קשר עם הבחורות (נמנע מהן), מחכה שבוע ימים בערך ואז אני מצליח לחזור לשיגרה שלי ולמצב נפשי יציב. אני מרגיש ריגשות אשמה שאני לא רוצה איתן קשר רציני ופחד שאולי הן יפתחו אלי רגשות ותחושות לחץ לשלוח הודעות ולהתקשר רק כדי לשמור על קשר ולצאת ידי חובה. בעבר, הלכתי לטיפול פסיכולוגי במשך חודשיים בשיטה הפסיכודינאמית אבל לא הרגשתי שהוא כל כך יעיל. הבנתי שעבור טיפול בחרדה, CBT מומלץ יש לי כמה שאלות: 1. איך אני יודע איזה שיטה הכי מתאימה לי? 2. איך אני יודע שאני צריך טיפול בכלל? האם ניתן לטפל בזה בעצמך? 3. חיפוש מתיש אחר פסיכולוג מתאים גוזל זמן וכסף רב, מדוע אין דרך יעילה יותר? 4. האם חשוב לדעת למה אני מרגיש מה שאני מרגיש או פשוט כדי להתמקד בפיתרון הבעיה? וכיצד אפשר לדעת בוודאות שהסיבות שגיליתי לבעיה הן אכן הסיבות הנכונות? תודה רבה, אתם עושים עבודת קודש ג.

היי ג אני לא חושבת שיש דרך קיצור. חרדה היא מצב נפשי ואתה גם מתאר שהיא מתעוררת בנסיבות מסויימות שהן גם- רגשיות כך שאי אפשר שלא לטפל בעניין באופן רגשי ונפשי. אני לא יודעת אם בסיטואציה שאתה מתאר דווקא cbt יעזור אם כי כמובן אפשרי לנסות. בתחושתי דווקא כן יתאים לך טיפול פסיכודינאמי רק שאתה צריך לתת לו צ'אנס ולא לעזוב מהר ואולי למצוא מטפל שיותר יתאים לך מהקודם, אני יודעת שלא פשוט למצוא את המטפל/ת המתאים/מה ולפעמים זה מתסכל אבל אני יכולה לומר בוודאות שכשמוצאים את המטפל המתאים אזיי לפעמים זה ממש בגדר "הצלת חיים"... ליאת

מנהל פורום פסיכותרפיה