התמודדות עם חרדות ................

דיון מתוך פורום  פסיכותרפיה

14/11/2018 | 12:11 | מאת: ז

אני בת 20 בשירות צבאי קרבי לאחרונה תקופה של בין ארבעה לשלושה חודשים התחילו להתפתח אצלי מחשבות טורדניות וחרדות מלווה בהתקפי חרדה . בעקבות זאת התפקוד גם בשירותי הצבאי וגם בבית נפגע ברמה קיצונית איני מסוגלת לנהוג או להימצא ברכב , חרדה בטיסות מחשבות טורדניות לפני השינה שמקשות עליי להירדם חרדות ותסריטים שהראש יוצר על סכנות אפשריות במקומות ציבוריים וגם חוסר מסוגלות להשאר לבד אני קרובה לסיום השחרור ולכן ברצוני לטפל בזה כדי שלאחר מכן לא יפגע בי באזרחות . קראתי על Ocd וחרדות בכללי ולא הצלחתי לשים את האצבע על תופעה מסויימת אז לפני שאני פונה לטיפול ומשלמת על טיפולים יקרים שהצבא לא מספק לי כרגע רציתי לדעת איפה אפשר לאבחן בכלל את הבעיה שיש לי כי מצאתי רק טיפולים שמוצעים בנפרד לסימפטומים לחרדות שיש לי כמו טיפול בחרדת נהיגה חרדה מטיסות וכו אשמח לעזרה

היי לך חיילת אכן מאד מבלבל להבין את ההבדלים אז אנסה לעשות קצת סדר. בגדול- דכאון חרדות ומחשבות טורדניות כמו גם OCD שייכים לאותה "משפחה" הווה אומר שלמי שיש נטייה לאחד מהן לעיתים יש גם נטייה לאחת אחרת מאותה "משפחה" מעבר לגישה הטיפולית ...כאשר את הולכת לטיפול כדאי ללכת לאדם שאת מתחברת אליו , סומכת עליו ואשר מגובה בתעודות מקצועיות. במידה ואת זקוקה לאבחנה לפני הטיפול ניתן לגשת לפסיכיאר/ית או גם לאבחון פסיכולוגי.(אפשר גם דרך קופת חולים בחלק מהקופות) ניתן גם להתחיל טיפול פסיכולוגי ללא איבחון כאשר מספיק הדיווח שלך על התופעות. השיטות המקובלות כיום לטיפול הינן: טיפול דינאמי, טיפול קוגנטיבי התנהגותי או שילוב בינהם- טיפול אינטגרטיבי. לכל אחד עוזר משהו אחר ולא תמיד ניתן לדעת מראש מה הכי יעזור לך. אם יש לך עוד תהיות ושאלות מוזמנת לכתוב ליאת

מנהל פורום פסיכותרפיה