לידה אחרי קרע דרגה 3 a

דיון מתוך פורום  כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן

14/07/2020 | 06:36 | מאת: לורן

היי, בהריון שבוע 26, לידה קודמת הסתיימה עם קרע דרגה 3 ששכחו לרשום בתיק ולכן לא נבדק/טופל עד כה. כעת, 3 שנים אחרי, עברתי הערכה של הקרע כשאני בהריון (בדיקת מונומטריה וטרוס). בתוצאות בדיקת טרוס- סוגר פנימי שלם. סוגר חיצוני שלם עם חפיפה בין הקצוות בשעה 12- תוצאה צפויה לאחר תיקון קרע. במונומטריה- לחץ יזום תקין בעוצמתו אך משך הכיווץ קצר, הדוגמה הרפיה אנלית קלה בנסיון דפקציה לחץ מנוחה תקין , rair קיים. מבחינת תסמינים- מיד אחרי הלידה היה לי קושי להתאפק לקקי והרגשתי דחיפות מיידית, מעולם לא ברח לי קקי. גזים קצת ברחו. היום אני לא מרגישה השפעה כלל. הרופאה שבדקה הסבירה לי שזה אומר שהקרע היה במינימום 3a . מה זה אומר לגבי הלידה הקרובה ובכללי? במצב הזה אני חייבת קיסרי או שאוכל ללדת רגיל? תודה רבה

לורן שלום, החשש לאחר קרע שמערב את סוגרי פי הטבעת הוא מהישנות קרע כזה בלידה וגינלית נוספת כיוון שתיאורטית האיזור כבר מוחלש וצלקת לעולם אינה בעלת אותן תכונות כמו רקמת השריר המקורית. מכאן היד היחסית קלה על ההדק לגבי המלצה לניתוח קיסרי אלקטיבי. ולאחר שזה נאמר, באשה ללא תסמינים כלל (לא דחיפות, לא בריחת צואה או גזים) ובדיקות עזר מושלמות שמראות כי הסוגרים (פנימי וחיצוני) שלמים והלחצים שהשריר מייצר הינם תקינים ולמשך זמן תקין, במקרים אלה ניתן לשקול לידה וגינלית נוספת. כמובן שמאד תלוי גם הפרופיל של האשה עצמה ורצונותיה. לאשה בת 25 עם חלום ללדת 5 ילדים המשמעות של ניתוח קיסרי אלקטיבי שונה בתכלית מאשה בת 29 שכל שאיפתה היא לעוד ילד אחד. וכו'. כל הפרמטרים הללו צריכים כמובן להילקח בחשבון. בהצלחה, ד"ר בני פיינר, מנהל היחידה לאורוגינקולוגיה ורצפת האגן

תיקון טעות - בדוגמה השנייה הכוונה לאשה בת 39

מנהל פורום כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן