דליפת שתן במאמץ 10 חודשים אחרי לידה

דיון מתוך פורום  כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן

14/03/2020 | 13:35 | מאת: לינור

שלום. ילדתי בן במשקל גבוה בלידה ראשונה ומאז הלידה יש דליפת שתן במאמץ-הליכה, קפיצה וכו' אני עושה תרגילים לחיזוק שרירי רצפת האגן (6 שבועות מהלידה ועד היום) , המצב השתפר יחסית למיד אחרי הלידה אך עדיין יש דליפות מרובות. באורודינמיקה נראתה דליפה בולטת עם המלצה לניתוח tvt. שאלתי-האם ניתן להמנע מניתוח ופיזיוטרפיה לרצפת האגן תפתור את הבעיה לגמרי? ובמידה ואעשה את הניתוח,האם הוא יעיל לכל החיים או רק לתקופה מסוימת (כי יש נשים שדיווחו שהמצב חזר לקדמותו לאחר 3 שנים). האם הסרט שמוחדר מורגש בחיי היומיום? והאם אחוזי ההצלחה ללא סיבוכים הם גבוהים? בנוסף אני מאוד חוששת להכנס להריון לפני שאעשה את הניתוח כי הכובד של העובר יחמיר את הבעיה בהרבה ואיני רואה איך אפשר לתפקד ככה, האם אתה ממליץ לעשות את הניתוח ולאחר מכן להכנס להריון וללדת בקיסרי?

לינור שלום, פיזיותרפיה וחיזוק שרירי רצפת האגן עשויה לשפר את המצב אך ככל הנראה לא תפתור אותו לחלוטין. לגבי ניתוח השמת סרט תת-שופכתי (TVT) - הסרט נשאר במקומו לכל החיים. האם יעילותו נותרת באותה המידה לאורך עשרות שנים? לא ניתן לדעת כיוון שלא קיימות עבודות מחקר אשר בדקו את יעילות הניתוח לאחר 20 ו-30 שנים (כי מסיבות טכניות לא ניתן לבצע מחקר שכזה) אבל ככל הידוע היעילות נשארת טובה גם לאחר שנים. הסרט בד"כ אינו מורגש כלל. הוא נחבא בתוך הרקמות. אחוזי ההצלחה המדווחים הינם סביב 85-90% ופרופיל הבטיחות טוב (שיעור הסיבוכים הפוטנציאליים נמוך). אפשרות אחת היא אכן לעבור את הניתוח ובהמשך ללדת בניתוח קיסרי או בלידה רגילה תוך סיכון מסויים שיעילות הניתוח תיפגע (על אף שעד כה פורסמו מספר סדרות מקרים שברובן הדגימו כי היעילות נותרת באחוז גבוה גם לאחר לידה נרתיקית). אבל קיימות גם אפשרויות נוספות כגון עיבוי סוגר השופכה ע"י הזרקת ג'ל פולימרי וכן טיפול בלייזר ייעודי. טיפולים אלה אינם מהווים בעייה בהקשר ללידות נוספות ואינם מונעים את האפשרות לעבור ניתוח TVT בשלב מאוחר יותר (לדוגמה בתום תכנית הילודה). בברכה, דר' בני פיינר, מנהל היחידה לאורוגינקולוגיה ורצפת האגן

19/03/2020 | 08:26 | מאת: לינור

האם טיפולים הזרקת הג'ל או הלייזר יהיו יעילים בדליפת שתן בכמות רבה? והאם טיפולים אלו נכללים בסל הבריאות?

מנהל פורום כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן