אנדומטריוזיס קל ופוריות

דיון מתוך פורום  כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן

07/03/2019 | 06:50 | מאת: ורד

שלום ד"ר פיינר אני בטיפולי פוריות מזה שנה. מאז שהתחלתי את הטיפולים בקושי מתפקדת, סימפטומים שהיו קודם החמירו כמו בעיות עיכול קשות, כאבי אגן כרוניים, כאבים ביחסי מין וכו. אתמול עשיתי אולטרסאונד תלת מימד וראו אנדומטריוזיס פריטונאלי קל ללא die, שחלה שמאל דבוקה לרחם ויש הדבקויות במעי, ואדנומיוזיס קל עם ממצאים ציסטים זעירים ואגמים אקוגניים (אין לי מושג מה זה אומר) הרופאאה אמרה לי שהרזרבה השחלתית מאוד ירודה ושממליצה ללכת לתרומת ביצית. על ניתוצ לא ממליצה, אמנם הוא יכול להקל על הכאבים אבל אם אמשיך אחכ את הטיפולים המצב יחזור להיות לא טוב. האם באמת לא כדאי לעשות ניתוח? בקושי מתפקדת וחוששת שגם עם תרומת ביצית לא אצליח להיקלט בגלל האדנומיוזיס. אשמח לחוות דעת נוספת..האם ללכת לניתוח או להמשיך בטיפולים? תודה ורד

ורד שלום, ההחלטה אם לנתח ומתי עקב אנדומטריוזיס היא החלטה מורכבת ומבוססת על שיקולים רבים. ראשית עדיף להפנות את שאלתך לפורום העוסק באנדומטריוזיס באופן ספיציפי. שנית, קיימות מרפאות ייעודיות המטפלות באנדומטריוזיס במספר מרכזים בארץ ומאד מומלץ לפנות לקבלת ייעוץ ספיציפי באחת המרפאות הללו. בברכה, ד"ר בני פיינר, מנהל יחידה לאורוגינקולוגיה ורצפת האגן

מנהל פורום כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן