אולטרה סאונד תלת מימד: גורמים אפשריים, מצבים דומים ומאמרים

הפריה חוץ גופית: כך נמנע כישלון חוזר

מנסה להיכנס להריון וסובלת מכישלון חוזר בטיפולי הפריה חוץ גופית? עשויות לכך מספר סיבות, הקשורות בגורמים אימהיים, עובריים או כאלה הקשורים באיכות הזרע. מדריך ההגדרה של כישלון חוזר של טיפולי הפריה חוץ גופית משתנה, לעתים, בין יחידה אחת לשנייה. באופן כללי, ניתן לומר שכשלון להרות לאחר 3-5 מחזורי טיפול של הפריה חוץ גופית, למרות החזרה של לפחות עובר אחד בדרגה טובה - ייחשב ככישלון חוזר.ניתוח הסיבות לכישלון חוזר צריך לבחון את כל הגורמים האימהיים והעובריים, המשפיעים על הליך ההשתרשות. בכך נעסוק במאמר זה. הפריה חוץ גופית. אילוסטרציה: שאטרסטוק מהם הגורמים האימהיים העשויים להשפיע על כישלון חוזר של טיפולי הפרייה חוץ גופית?1. אנטומיה של הרחם: פגמים מולדים ברחם, כגון: רחם מחיצתי או דו קרני או פגמים נרכשים, העלולים להופיע ברבות השנים. כך, למשל: שרירנים תת ריריים, פוליפים, היווצרות הידבקויות ברחם או הצטברות נוזל בחצוצרה,...

סיבות אפשריות ומצבים דומים לאולטרה סאונד תלת מימד

בדיקת אולטראסאונד - תמונת המחשה
בדיקת אולטראסאונד החידושים הטכנולוגיים המשמעותיים לא פסחו על בדיקות אולטרסאונד, ניתן כיום לטפל בקלות בבעי...
ללמוד עוד על אולטרה סאונד תלת מימד
הפריה חוץ גופית: כך נמנע כישלון חוזר-תמונה

מנסה להיכנס להריון וסובלת מכישלון חוזר בטיפולי הפריה חוץ...

מאת: פרופ' יעקב...
24/07/2018
בדיקות אולטרה-סאונד-תמונה

קשה לתאר היום הריון ללא בדיקות אולטרה-סאונד. מה ההבדל בין...

מאת: פרופ' זאב...
23/05/2018
רפואת נשים: בדיקת אולטרה סאונד-תמונה

מכשיר האולטרה-סאונד משול לסטטוסקופ של הגינקולוג. בעזרתו...

מאת: פרופ' צלאל...
23/05/2018
רפואה חברתית במגזר החרדי-תמונה

נושאי הפריון חורגים לעיתים מתחום הרפואה לתחום...

מאת: ד"ר רונית...
06/05/2018
מחפשים את הרופאים הטובים בישראל לאולטרה סאונד תלת מימד?
יש לנו את המאגר המושלם עבורכם
קרא עוד

אולטרה סאונד תלת מימד: תשובות ממומחים וייעוץ אונליין

תשובות לשאלות

אם ביצעתי היסטרוסקופיה אבחנתית שיצאה תקינה לאחר ניתוח קיסרי יש טעם גם בביצוע אולטרסאונד תלת מימד ? ואם כן מה הוא מראה לעומת היטרוסקופיה אבחנתית ?

אולטראסאונד תלת מימד מראה את מבנה גוף הרחם, בעוד שהיסטרוסקופיה צופה בחלל הרחם. בד"כ לא נחוץ אחרי ניתוח קיסר.

23/10/2017 | 22:36 | מאת: ליבנת

לאחר בדיקת אולטרסאונד חוזרת נמצאה קשרית לימפה בעובי קורטקס 2 מ"מ היום ולפני כחודשים היה 2.2 מ"מ .לא ביצעתי מעולם ממוגרפיה. אני סובלת מאטופיק דרמטיטס מפושט באזור החזה והטענה שיתכן והקשרית מזה . אני בת 42 אחרי לידה מטיפולים ומעוניינת לחזור לטיפולים נאמר לי לבצע כהשלמה גם ממוגרפיה. האם לא מסוכן לבצע במצב של אטופיק ממוגרפיה ? באיזה ימים עדיף לבצע ? והאם לא כדאי לבצע בדחקות סקר נוספות כמו תרמוגרפיה או אולטרסאונד תלת מימד בגלל החשש מהקרינה ואולי לקבל תמונה מקיפה יותר ?

היי, ממוגרפיה לא מפריעה לדרמטיטיס, זו בדיקה טובה מאד לשלילת ממצאים בשד.. אין סיבה לדאוג ממנה.. אולטרסאונד תלת מימדי לא יוסיף הרבה לארח שביצעת כבר רגיל... בהצלחה!

14/10/2016 | 11:11 | מאת: chen2

שלום וברכה! אני בת 33, נשואה טריה מזה חצי שנה, ללא ילדים. במסגרת בדיקות מקדימות שעשינו לטובת תהליך IVF&PGD התגלתה אצלי המיומה עם המאפיינים הבאים (מתוך תוצאות אולטראסאונד תלת מימד , דוח סקירת אגן): נמצא שרירן בגודל 5.5*6*6 ס"מ (56X60 מ"מ) הצמוד לדופן האחורית של הרחם עם כלי דם מזין. מרקם הטרוגני. מתאים לשרירן על גבעול הדוחק את צוואר הרחם קדימה ואת הרחם למנח אחורי. אינו דוחק את רירית הרחם ואינו קשור לחלל הרחם אנו מתלבטים האם להוציא את השרירן לפני הריון -או לא להוציא אותו? מה לגבי השלכות בדבר ניתוחים קיסריים עתידים לאחר הסרת המיומה? האם להערכתך הסרת המיומה היא המומלצת במקרה זה? מודעים למגבלות הפורום האינטרנטי אך מאד מבקשים לשמוע את דעתך.

שלום רב, אנו מתלבטים האם להוציא את השרירן לפני הריון -או לא להוציא אותו? ==== לא תקבלו תשובה חד משמעית. לפנינו שרירן לא קטן אך הוא לא גורם לשום תלונות מצידך. על סמך הנתונים שנתת לי אני נוטה לחשוב שאין צורך בכריתת המיומה לפני ההריו. מה לגבי השלכות בדבר ניתוחים קיסריים עתידים לאחר הסרת המיומה? ======= אי אפשר לדעת. במידה ובעת הניתוח פותחים את חלל הרחם אזי יהיה צורך בניתוח קיסרי. האם להערכתך הסרת המיומה היא המומלצת במקרה זה? ====== על סמך הנתונים הקיימים וללא בדיקה מצדי אינני יכול לתת הפלצה רפואית. יחד עם זה אינני בטוח שיש צורך בטיפול ניתוחי בשלב זה. אומנם יש לקחת בחשבון ששרירן בד"כ גודל תוך כדי ההיריון.

09/11/2018 | 23:42 | מאת: טל

שלום רב, בת 38, נמצאת בסבבים של IVF ללא הריון. רזרבה שחלתית נמוכה, נמצא הידרוסלפינקס דו"צ , בנוסף חשד למחיצה. ללא צילום רחם, מיועדת לניתוח להסרת מחיצה וחצוצורות לפני החזרת עוברים. שאלתי היא: 1. האם כריתת החצוצרות פוגע בשחלות ומוריד את הרזרבה השחלתית? 2.החלמה מניתוח משולב כזה של מחיצה וחצוצרות יחד יותר ארוכה וכואבת? 3.האם זה רחם דו קרני ולא מחיצה עדיין יש צורך להסיר בשביל החזרת עובר? אתה עובד בהסדר עם ביטוח פרטי? תודה על תשובתך.

החלמה אחרי ניתוח שכזה כחודש לפני חידוש טיפולים במידה ואין חריגה אם יש ספק לגבי מחיצה/ דו-קרני מומלץ אולטרסאונד תלת מימדי/MRI רחם עם גדוליניום