פורום אורתודונטיה ומחייכים - יישור שיניים

פורום יישור שיניים הוקם על מנת לתת מענה לשאלות בנושאים המגוונים של יישור שיניים. בעידן בו אנו חיים, הטכנולוגיות הרפואיות מתקדמות בצעדי ענק ומשפיעות השפעה ישירה על התאמת סוג הטיפול, משך הטיפול ויכולת התאמה מקסימלית של סוג טיפול למטופל ספציפי וכל זאת לצד שיטות הטיפול האורתודונטיות הקונבנציונאליות.

בפורום נעסוק בגילאים ובאוכלוסיות המתאימות והזקוקות לטיפול אורתודונטי, נענה לשאלות הגולשים ונשתדל לתת מענה מקיף ויעיל ככל שניתן. כמו כן, ננסה "לפזר את הערפל" של עולם המושגים האורתודונטי ועל שיטות טיפול אשר רבים מאתנו נחשפים אליהם היום אולם אין אנו יודעים מה פשרם והאם הם מתאימים לכל אחד ואחת מאתנו.

נעמוד גם על חשיבות הטיפול על ידי רופא/ה מומחה/ית ועל המשמעויות הנובעות מכך.
1570 הודעות
1509 תשובות מומחה

מנהל פורום אורתודונטיה ומחייכים - יישור שיניים

30/05/2018 | 10:02 | מאת: אהוד

היי האורטודנטית שלי אמרה לי לשיח ביום גומיה אחת (בצד שמאל) ובלילה 2 גומיות. היא התכוונה שאני אשים חצי חצי מדויק? או שביום יותר? כי היון והלילה לא שווים כלכך מבחינת זמן (אני ישן 8שעות סליחה בערך)

שלום הכוונה שתשים בזמן שינה שתי גומיות. הכח חזק יותר ומציק יותר. בלילה פחות מרגישים את הלחץ של הגומיות כך ששיתוף הפעולה שלך יהיה גדול יותר. בברכה ד"ר צור

26/05/2018 | 09:42 | מאת: נירית

שלום, ישנו ויכוח גדול על שיטת טיפול אם לעקור שיניים או לא לעקור שיניים, ידוע ומוכח לפי הנסיון שצברו מאות אורתודנטים ששיטת טיפול עם עקירות שיניים גורמות לבעיות נשימה מכיוון שהקשת נהיית צרה יותר ואין מספיק מקום ללשון. בנוסף הטיית ראש שאינה נכונה, לבעיית TMJ מעבר לבעיות הבריאותיות  שזה גורם זה מאוד פוגע באופן ניכר במבנה הפנים כפי שהייה עם ניסוי התאומות זה גורם לפורפיל שטוח שפתיים קטנות פה קטן וצר עינים עייפות עם כריות חנייכים בולטות יותר סנטר חלש וקטן אף בולט הזדקנות מוקדמת. שמעבירים שיניים קדמיות לאחורה הפרצוף הופך להרבה פחות אטרקטיבי הצמיחה היא אנכית ולא לפי מודל היופי. לכן במצבים גבוליים של צפיפות קטנה ובליטה לא משמעותית כל כך, עדיין הרבה אורתודנטים ממליצים לעקור לשיניים (בבליטה לא משמעותית ניתן לטפל בעזרת גומיות וצפיפיות לא משמעותית ניתן להרחיב מעט את הלסת) אי אפשר להגיד שזה הניסיון שצברו כי זה לא נכון למטופל במצבים גבוליים תמיד יכולה להיות עוד אפשריות. במצבים קשים שהפורפיל ממש מלא אין ספק שזה  הפתרון הנכון וצפיפיות ממש קשה. אך למרות כל הנזקים אפשרים הרבה מאוד אורתודנטים ממליצים לעקור במצבים גבולים אך אינה מבינה מדוע זה ככה?  אין להם את הידע ? זה שיטת טיפול קלה יותר לאורתודנט? איזה יתרונות יכול להיות לטיפול עם עקירות במצב כל כך גבולי? זה שיטה כל כך מסורתית למטופל 8 שיניים(שינע בינה) פחות ומצפים שהוא יתפקד כרגיל למרות שהרווחים נסגרים ולכן אינה מבינה מדוע אורתודנטים עדיין ממשיכים לעקור שיניים במצבים גבוליים מבחינתם להגיע לסגר נכון זה הטיפול אולטימטיבי והסביר.  אני אשמח אם תוכל לענות לי על השאלה לצערי גם אני עשיתי עקירות במצב כל כך גבולי סמכתי על אורתודנט ואני מרגישה את כל הנזקים השלילים שנגרמו לי כתוצאה מעקירות.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום ההחלטה לגבי הצורך או אי הצורך בעקירת שיניים מתקבלת כמובן בכל מקרה לגופו ,וזאת על פי מיכלול של נתונים בכוללים את הבעיות השונות כמו: צפיפות השיניים, יחסי הלסתות, פרופיל הפנים,מצב השיניים מבחינת חניכיים ומוקדי עששת, צפיות המטופל מהטיפול, וגם טכניקות הטיפול שמשתמש בהם הרופא וכידוע יש מספר טכנירות וסוגי מכשירים רבים. הידע המקצועי של הרופא משפיע גם הוא על יכולתו לפתור בעיות קלות וקשות. את כל מיכלול הדברים צריך לקחת בחשבון וגם את השינויים בדרישות האסתטיות המשתנות עם הזמן והדרישות השונות של כל מטופל . מקווה שקצת עזרתי לך להבין שהנושא רחב מאוד וכל מקרה צריך לדון לגופו. שבוע טוב ד"ר צור

24/05/2018 | 23:44 | מאת: ספיר

לפני 15 שנים עשיתי יישור עם רסן וטבעות. מאז אני עם קיבוע עליון ותחתון.רציתי לדעת האם השיניים יכולות לזוז למרות הקיבוע? אני חוששת שהרגשתי לאחרונה תזוזה בשן. תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לעיתים קורה שהשיניים זזות עם הקיבוע. יכול להיות שהדבק התנתק מהשן, חוט הקיבוע התעקם , חוט הקיבוע נקרע או נמתח והפרופף. גשי לבדיקה בברכה ד"ר צור

24/05/2018 | 02:51 | מאת: רן

שלום, אני בן 27 בעל רווחים גדולים בשיניים התחתונות עקב שיניים קטנות. החלטתי להתחיל טיפול יקר לשיקום אסתטיקת הפה, ומפאת גילי, החלטתי לוותר על גשר ולבחור בטיפול באמצעות כתרים קרמיים (בששת השיניים התחתונות המרכזיות) ש"ירחיבו" את השיניים ויסגרו את הרווחים בצורה מלאכותית. האם קיימים חסרונות בולטים לשיטה הזאת? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום החסרון הוא השיחזור המחייב לכל החיים. יכולה להיות בעייה בהתאמת השיחזור לחניכיים, התאמת צבע. אבל אם השיניים קטנות ומפריעות לך מבחינה אסתטית לעיתים זה הפתרון הנכון. בברכה ד"ר צור

23/05/2018 | 01:42 | מאת: יובל

שלום, אני כבר עם הגשר שנה. שמתי גומיות כבר שלושה חודשים, אך הרווחים שיש בשיניים שלי לא מצטמצמים בכלל. אז כמה שאלות- 1. האם תפקידן של הגומיות הוא לצמצם רווחים בשיניים? ואם לא, מה תפקידן? 2. במקרה שלא, מה כן עוזר לצמצם רווחים בשיניים? האם אפשר לשלב אותו ביחד עם הגומיות בשביל לצמצם את משך תהליך הטיפול?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום הגומיות משמשות למספר מטרות ולעיתים למטרה אחת מסויימת. יכול להיות לסגירת רווחים, לדחיפת השיניים העליונות פנימה, לקידום השיניים התחתונות לאיזון הייחס הסגרי בן הלסתות. לעיתים מוסיפים גומית שרשרת לסגור רווחים. תלוי בכיוון הכוחות. בברכה ד"ר צור

12/05/2018 | 12:39 | מאת: דני

שלום רב, אני בן ארבעים ואחת. עברתי לפני שמונה שנים טיפול יישור בגשר פנימי. התוצאות היו טובות, אולם אני מרגיש שוב שיש תזוזה. עברתי אחרי כן טיפול קל יותר עם פלטה אולם הוא לא נתן את התוצאות המקוות. האם יש טעם לעשות שוב את אותו הטיפול שעברתי עם הגשר הפנימי? החשש שלי שמעבר לעלות הכספית, שוב אחרי הטיפול השיניים יזוזו (למרות הקיבוע והפלטה בלילה), ומה אז?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום המכשיר שאיתו תיישר את השיניים תלוי ברצונך. תצטרך אח"כ שמירה מוקפדת עם קיבוע וכנראה גם פלטה ללילה. לעיתים לא מספיק רק הקיבוע . בברכה ד"ר צור

09/05/2018 | 17:20 | מאת: אל

שלום. אשמח לדעת האם חוקי לבקש מהשיננית במרפאת אורתודונטיה לבצע הדבקת ברקטים,קיבועים,הסרת שאריות דבק וכו..?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום השיננית יכולה להקשות הדבק של הסמכים בעזרת המנורה לאחר שהרופא מיקמם במקום המדוייק ועשה הקשייה ראשונית,לנקות השיניים , הדרכת הגיינה , מטבעים של השיניים, הקשיית דבק הקיבוע. בברכה ד"ר צור

08/05/2018 | 23:30 | מאת: קפיץ ליישור שיניים

הבת שלי עם גשר כבר שנתיים, השיניים לא יתיישרו כמצופה ישנו רווח של כ7.5 ס"מ. הרופאה המליצה על 2 קפיצים שיעשו את העבודה, לפי הבנתי השבועות הראשונים לא קלים איתם. רציתי לדעת אם יש אופציה אחרת מלבד עקירה וקפיצים? מכיוון שהם גדולים האם הם בולטים ומשנים את מבנה הפנים? והאם ניתן להוריד אותם באיזה שלב ואחר כך להחזיר?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום אם אני מבין נכון הקפיצים שאת מתכוונת מטרתם להזיז את הלסתות. לכן צפוי גם שינוי של הפנים כאשר ישתנה היחס בין הלסתות. את הקפיצים מורידים כאשר סיימו את פעולתם . בדר"כ מספר חודשים. לא ברור לי הקשר שבין הקפיצים לעקירת שיניים. בברכה ד"ר צור

06/05/2018 | 18:10 | מאת: בדיכאון מהחיוך

שלום רב, אני לא מרוצה מהתוצאה של אינוויזליין. אשמח לחוות דעת

06/05/2018 | 18:11 | מאת: בדיכאון מהחיוך

צירפתי תמונה מקווה שאתה יכול לראות אותה כי היא לא מופיעה לי פה בהודעה. תודה.

30/04/2018 | 13:35 | מאת: חן

שלום, עשו לי פלטות ללילה לאחר שעשיתי יישור שיניים. ברצוני לעשות הלבנה בשיטת הסד והחומר המלבין שקונים במזרק אצל הרופא שיניים. אני יכולה להשתמש בפלטה של הגשר כדי לשים שם את החומר המלבין ללילה או שזה יהרוס אותו??

לקריאה נוספת והעמקה

שלום להערכתי אפשר לשים את חומר ההלבנה בתוך הפלטות שקבלת. בהנחה שאלה פלטות שקופות המכסות את השיניים משני הצדדים. בהצלחה ד"ר צור

27/04/2018 | 01:08 | מאת: יובל

שלום, שמי יובל- ולהלן כמה שאלות שנורא חשובות לי. שמתי את הגשר יחסית מאוחר לגילי, בסוף כיתה י. יכולתי לשים בכיתה ח אבל משום מה לא רציתי. (אך לא מתחרט). כעת, אני כבר שנה עם הגשר- ועכשיו, שכולם כבר התקדמו ואני כמעט היחידי בשכבה שנושא גשר על השיניים, אני חש אי נעימות ענקית לפתוח את הפה, לדבר עם אנשים ובכללי רק מחכה ליום המיוחל שבו סוף סוף אוריד את הברזלים מהשיניים. לפני חודש וחצי התחלתי לשים גומיות, והשיניים לגמרי ישרות אבל נשארו טיפה טיפה רווחים- והייתי ממש שמח לקבל חוות דעת נוספת. אז כמה שאלות- 1. על פי התמונות שקיבלת, כמה זמן לדעתך יקח עד לסיום הטיפול? 2. האם יש דרך כלשהי לזירוז התהליך ולסגירת הרווחים? דרך יותר מהירה שאוכל להגיד לאורטודנט לעשות? גם אם היא כוללת כאב הרבה יותר? (כי ממש אין לי בעיה, אעשה הכל שהטיפול יסתיים) 3. האם יש אפשרות להוריד את הגשר לפני סוף הטיפול? הרי אם שמים פלטה השיניים לא יתעקמו חזרה והרווחים לא יחזרו- נכון? תודה רבה רבה על המענה, (אם יהיה כזה)- אני חייב לדעת תשובה. תודה, שוב.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום יובל על פי התיאור שלך נשארו לך מספר חודשים עד חצי שנה. יישור שיניים עדיף לסיים בסבלנות עד הסוף ולא לעשות קיצור דרך. לכן רצוי לא להוריד לפני הסוף. כמו כן להקפיד אח"כ על שמירת המצב. בהצלחה ד"ר צור

19/04/2018 | 06:06 | מאת: חן

אני ממש אובדת עצות אשמח לשמוע את דעתך בנושא. כרגע אני עם ישור שיניים במשך 3 שנים שכלל בתוכנית טיפול 4 עקירות אני ממש לקראת סוף הטיפול ועכשיו אני מבחינה שיש ממש שינוי בפורפיל במבנה פנים לרעה החיוך נראה מאוד השפתיים ירדו לי נוצרו לי קימטוטים ליד הפה  אף ממש נהייה לי בולט הזדקנות מוקדמת. ואני לא מצליחה להשלים עם השינוי הזה למרות שאני מנסה אני לא אוהבת את זה ירד לי הביטחון עצמי באופן משמעותי. דיברתי עם אורתודנט שלי הוא אמר לי שהוא מבחינתו לא רואה שינוי והייה חייב לעקור. חיפשתי מידע לגבי פתיחת רווחים מחדש על מנת לעשות שתלים ולא מופיע לגבי זה כלום הבנתי שעושים את זה רק בחו"ל. אשמח אם תוכל להגיד לי מה אופציות שעומדות לפני? כיצד אוכל לחזור למצב התחלתי? אני ממש מפחדת מניתוחים ולכן לא אני לא שוקלת את זה. אורתודנט שלי אמר לי באחד מהביקורים שניתן לפתוח רווחים בלסת התחתונה ונעשה הטיית שיניים בלסת עליונה כלפי חוץ האם זה יהיה יחזיר לי את המצב התחלתי? איזה אלטרנטיבות עומדת לפני? והאם אתה מטפל בבעיה מסוג זה? אשמח לצרף תמונות

לקריאה נוספת והעמקה

שלום חן השינויים שמתקבלים בטיפול האורתודונטי חלקם סובייקטיבים , של המטופל עצמו, וחלקם אובייקטיבים שרואים בבדיקה. רק בבדיקה ניתן להתיחס לשאלותיך ולראות מה השינויים שהתרחשו בטיפול. יתכן והשינוי שנוצר הוא חיובי אבל את מרגישה שלא מתאים לך . תשאלי את האורתודונט שלך לגבי האפשרויות שעומדות לפניך והאם את יכולה לבדוק עם רופא נוסף מה דעתו. בברכה ד"ר צור

06/05/2018 | 22:45 | מאת: חן

היי צור, הרגשה הזאת היא לא רק שלי, אלא היא גם של הסובבים אותי. ידוע שטיפול עם עקירות הורס את הפנים ברוב המקרים, רק במקרה שיש בליטה או צפיפות משמעותית זה יכול לעזור. המקרה שלי היה גבולי מאוד, הייתה לי צפיפות ובליטה קלה מאוד. הלכתי לעוד ייעוץ שבו נאמר לי  שהסגר תקין מאוד, השיניים מסודרות בצורה טובה. ידוע שכאשר מקטינים את הקשת זה מזיק לפנים וכן רואים אצלי שהשפתיים ירדו, האף יותר בולט, החיוך יותר צר וכל זה לא שווה את המחיר של שיניים ישרות. סמכתי מאוד על האורתודנט שלי שלא שמעתי עוד חוות דעת. הטיפול הוא בלתי הפיך. ברצוני לדעת מה אפשר לעשות כרגע? אני לא מוכנה לבצע ניתוחים. האם זה אפשרי לפתוח רווחים מחדש במצב שהסגר תקין? אני צריכה להוריד את הקוביות בעוד כמה חודשים בודדים ולכן אני רוצה לדעת מה האפשרויות העומדות בפניי? שמעתי עליך המלצות רבות ולכן אשמח לשמוע את דעתך בנושא. מדובר בקלאס 2 והסגר והשיניים אכן נמצאות בצורה תקינה, מדובר יותר על שינוי אסתטי כפי שהיה לי לפני העקירות. בנוסף ברצוני לדעת האם אתה מקבל בהדסה עין כרם לאחר טיפול וחוות דעת של סטודנט? חשוב לי לציין שאני שואלת אותך כי איני מקבלת תשובות מהאורתודנט שלי והוא טוען שאין מה לעשות.

08/04/2018 | 00:36 | מאת: רן

ד"ר שלום. אני מטופל כבר שנתיים עם סמכים רגילים ואני ממש לקראת סיום. במהלך הטיפול פרס האורתודנט שלי את השיניים העליונות קדימה בגלל צפיפות ושיניים מסובבות וסגר את הרווחים בלסת התחתונה. אלו 2 פעולות מנוגדות ככה שנוצרו פערים בין הלסתות 5 מילימטר של בליטה.. נדרשתי לשים גומיות במשך חצי שנה והמצב השתפר מאוד אני מקווה שאפשר להגיע להתאמה מלאה.. אני חושש מאוד שלאחר סיום הטיפול תופיע צפיפות חדשה בלסת העליונה ואז השיניים יחזרו אחורה וייוצר מנשך הפוך.. הרופא שלי גם אמר שחשוב לשים את הגומיות כל הזמן אחרת יעילות הטיפול נפגעת אז כאשר מורידים את המסמכים מי מבטיח שהכל ישאר וכל מה שהשגתי בעזרת הגומיות לא ילך לטימיון.. ממש מודאג בקשר לזה איך אפשר להישאר רגוע שדבר כזה לא יקרה? תודה ושבוע טוב

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רן. בביום הטיפול מכינים שומרי מצב שאמורים לשמור על שתי קשתות השיניים מסודרות היטב. כרגע יש לך אפשרות לבקש להישאר תקופה עם הסמכים על השיניים ללא גומיות כדי לוודא שאין נסיגה בזמן שאינך שם גומיות. בברכה ד"ר צור

07/04/2018 | 21:08 | מאת: נעמה

הבת שלי בת 6.5, תוך חצי שנה נפלו לה 7 שיניים וכבר מתנדנדות מספר שיניים נוספות. הפה שלה עדיין קטן ולעל כן השיניים החדשות גדלות מאחור ו/או באלכסון. לבעלי היה קצב נשירת שיניים דומה וכתוצאה מכך, כאשר הגיע בגיל 10 ליישור שיניים, נאלצו לעקור לו את 4 הניבים (לא טעות!) על מנת לפנות מקום לשאר השיניים ועדיין לא הצליחו להגיע ליישור שיניים מוחלט. שאלתי האם ניתן להתערב בגיל מוקדם על מנת למנוע בעיות עתדיות?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום נעמה יש צורך לבדוק האם נדרשת הרחבת הלסת לעתים הצפיפות הראשונית גדולה מאוד בגלל שיש פער גדול בין גודל השיניים לגודל הלסת . במקרה כזה יש צורך לעקור ניבים חלביים כדי לפנות מקום לחותכות הקבועות. במקרה שהצפיפות קלה יותר, ניתן באמצעות הרחבת הלסת לייצור מספיק מקום לשיניים המתפתחות. תיגשי למומחה ליישור שיניים לבדוק. בברכה ד"ר צור

10/03/2018 | 09:27 | מאת: בן

דוקטור שלום שמים לי עוד שבועיים רסן וזה ממש מכוער והרופא כבר עשה ניסוי ושם לי לחודש להרגיל אותי וממש ממש כאב לי האם אפשר לא לשים רסן? אם ישלי צפיפות ממש גדולה בשיניים חייב בהכרח לעקור?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום בן ישנם מספר דרכים לפזר צפיפות ורסן הוא אחד הדרכים. הרסן אמור ללחוץ ולא לכאוב. תסביא לרופא מה אתה מרגיש והא יבין האם זה לחץ או כאב. כמו כן תשאל אותו האם למקרה שלך יש מכשיר אחר במקום רסן. אינני יכול לחוות דעה מה הפתרון למקרה שלך בלי בדיקה מקיפה וצילומים. בברכה ד"ר צור

08/03/2018 | 23:14 | מאת: עדן

אני מטופלת האורתודוקסי במרפאה פרטית אני כבר כמה כמה במקום עשיתי לסת עליונה אבל הלכת התחתונה הרופא אורתודנט עושה לי פעם אחת והשינויים באמת התייאשו שם לי קיבוע והקיבוצים נפל לאחר שבועיים התואר לאורתודנט הוא פעם בחודש ובזמן הזה השיניים שוב זהו והתעקמו ממש הבעיה שאין עוד תורים חוץ מהתור של פעם בחודש ואין מענה נוסף .הוא נתן לי לשים פלנטה כזו שקופה שגם לא הועילה בכלל ואחרי זמן רב הדביק לי שוב גשר בלסת התחתונה .עכשיו המון פעמים החוט מתכת נקרע שבוע בערך אחרי הטיפול ואז אין אפקט של יישור ומה גם שזה כואב שורט תבשר המקרה הזה קרה מיליון פעם החוט יוצא שקוביות נופלות או הסליל היישומים גם המון זמן יותר משנתיים זה תקין ?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום עדן לעיתים קורה שהקיבוע מתנתק מהשיניים. אינני יכול להתייחס לחוטים הנקרעים מאחר ולא ברור לי איזה חוטים היו וכיצד נערך עם הסמכים(קוביות). תבררי עם הרופא להיכן את יכולה להגיע אם יש בעייה דחופה וכך תקטיני את התקלות וזמן הטיפול. בברכה ד"ר צור

03/03/2018 | 19:27 | מאת: דור

שלום, אני בן 27 חודש לאחר התחלת יישור שיניים אינקטגניטו. הסתגלתי פחות או יותר למכשיר אך שמתי לב לתופעה שבבקרים אני קם עם כאב לסת כאשר אני פותח את הפה לצחצוח.. מעין כאב באיזור הלחי הימית, בדרך כלל זה עובר במשך היום אך אתמול קמתי עם אותו כאב רק שהוא נשאר, אני מרגיש קושי לפתוח את הפה עד הסוף ובזמן לעיסה אני מרגיש כאב באותו איזור.. יש סיבה לכך?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום דור על פי התאור שלך מקור הכאב כנראה בשריר. יתכן ואתה מהדק את השיניים בלילה . יתכן ושינוי השיניים גורם לשרירים לכיווץ והידוק השיניים בלילה. אם אתה מטפל בלסת אחת אפשר לשקול להכין סד לילה בלסת הנגדית.. כמובן שתתיעץ עם האורתודונט המומחה שמטפל בך. בברכה ד"ר צור

שלום, .לפני יומיים הורדתי את הגשר וכשאני אוכל אני נושך תוך כדי לעיסה את השפה הפנימית בצד (כנראה שמהניב) וזה ממש כואב בזמן הנשיכה ונהיה שם פצע והנשיכות חוזרית על אותו מקום זה נהיה בלתי נסבל עד מצב שאין חשק לאכול כבר. מה עושים במצב כזה?

שלום נועם 1.תוכל יותר לאט ותתרכז בתנועות הפה כך שמקום הנשיכה לא יפצע שוב ושוב. 2. להתיעץ אם האורתודונט האם יש שן חדה שניתן ללטש ולמנוע את השיפשוף. בברכה ד"ר צור

01/03/2018 | 18:03 | מאת: גל לוין

שלום רב, אתמול שמו לבת שלי עכביש בלסת העליונה והלשון ממש כואבת ופצועה והבת שלי לא אוכלת ובקושי שותה. האם יש איזו שעווהו או משהו שניתן ללפף על העכביש כדי להגן על הלשון? אנא תשובתך הדחופה. אמא מודאגת.

שלום הדרך כלל הלשון מסתגלת לאחר כשלושה ימים . במידה ויש נקודה אחת שדוקרת אז מומלץ שהאורתודונט יבדוק. אם השיפשוף והגירוי הוא כללי יותר אז ניתן להמתין מספר ימים. קיימת שעווה אורתודונטית שמיועדת בעקר לסמכים שמדביקים על השיניים. היא פחות עוזרת למכשיר להרחבה. שבוע טוב ד"ר צור

21/02/2018 | 20:27 | מאת: בן

רציתי לשאול מהו טיפול אורתו מורחב בשתי לסתות

לקריאה נוספת והעמקה

שלום בן טיפול אורתודונטי מורחב או מורכב , משמעותו טיפול שאינו קצר. טיפול שגורם לתזוזה של הרבה שיניים או אף של הלסתות ויארך כשנה עד שנתיים. זה קוד שמוסדות משתמשים בו כדי לתת ביטוי לטיפול ארוך. בברכה ד"ר צור

01/04/2018 | 17:12 | מאת: בני

זאת אומרת שצריך גומיות בין לסתיות?

21/02/2018 | 19:24 | מאת: בני

אני צריך לעשות גשר אבל אני ממש לחוץ מהכאבים אחרי שעושים ומהמתיחה כול פעם אמרו לי שזה כואב וגם אני לא יודע מה אני יאכל ברגע שיהיה לי גשר

שלום בני חברים בד"כ נוהגים להפחיד זה את זה. קיים לחץ אבל הוא נסבל מאוד. כמו כן אפשר לבקש מהאורתודונט שיפעיל כח חלש בכל ביקור, אפילו אם ידרשו יותר ביקורים. אפשר לאכול כרגיל חוץ מחיתוך של מאכלים קשים מאוד. בהלחה בטיפול ד"ר צור

19/02/2018 | 20:29 | מאת: רון

שלום יש לי רפלקס הקאה שמונע ממני לעשות צילומי נשך. להבנתי בשביל להתחיל טיפול אורטודנטי אפשר להסתפק בצילום פנורמי שלא כולל הכנסה של עצם כלשהו לפה. להבנתי על מנת "לקחת" את מבנה השיניים יש להכניס איזשהו חומר לפה, אך שמעתי שיש שיטות שלא צריך לעשות את זה. אשמח שתאיר את עיניי במה ניתן לעשות ואיך ניתן להתמודד עם רפלקס כזה. אני בן 24. תודה רבה מראש רון

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רון אפשר לבקש במכון הרנטגן לעשות את צילום הנשך עם פילים קטן. יש גדלים של פילמים קטנים , של ילדים.זה יקל עליך עם בעיית הרפלקס. יש אפשרות היום לבצע סריקה של השיניים במקום חומר המידות. כמו כן אפשר לבקש להשתמש במיים פושרים בזמן המידות כדי לזרז התקשות החומר. בהצלחה ד"ר צור

06/02/2018 | 15:29 | מאת: עומרי תורגמן

מתחתי את הלסת התחתונה שלי קדימה. היה כמה ימים שמתחתי אותה. ועכשיו היא נשארה קדימה ועבר שבוע וזה לא חזר למצב המקורי. חזר בטיפה רק.

לקריאה נוספת והעמקה

מאחר והזזת הלסת קדימה שבצעת למספר ימים היא רק שינוי בתנוחת השריר, צריך לצפות לחזרת הלסת לעמדתה בהפסקת התנועה. תעשה לעצמך עיסוי קל של השרירים, ותמשיך לתפקד באופן רגיל והמצב יחזור לקדמותו. שינוי קבוע של הלסת דורש שינוי בעמדתה שעות רבות בכל יום למשך מספר שבועות וחודשים, ולכן על פי התאור שנתת אפשר שלא לדאוג ולהמשיך בתפקוד רגיל. שבוע טוב ד"ר צור

01/02/2018 | 01:21 | מאת: בן 27

היי אני בן 27 ולקראת סיום טיפול אורתודנטי. במהלך הטיפול שן קדמית אחת הייתה יותר ארוכה מהשנייה, ושייפנו אותה. השיוף יצא עגלגל, ולדעתי קצת יותר מדי, האורתודנט הציע שאפשר ליישר את זה מה שאומר לשייף עוד את אמצע השן. והציע גם לשייף את השן שלידה שהייתה עקומה מלחתיכלה,אך כעת אני רוצה להמנע מזה כי גם ככה המנשך הקדמי לא כמו פעם בעקבות היישור, לצורך העניין אני בקושי מצליח לחתוך שקית קטשופ למשל עם השיניים הקדמיות, אז שיוף נוסף עוד יותר יקצר את השן ויקשה עליי. חשבתי על פיתרון אחר, אולי להשלים את החצי מילימטר הזה ששייפנו יותר מדי. עשיתי הדגמה במחשב וזה נראה טוב. אני מצרף פה תמונה מקורית ותמונה מדומה ואשמח שתביע לי את דעתך מצב מקורי : http://www.siz.co.il/my.php?i=wjnymz5yyxmw.jpg מצב מדומה: http://www.siz.co.il/my.php?i=nzqyznjhjtny.jpg

לקריאה נוספת והעמקה

שלום עומרי מאחר ועדין יש לך סמכים על השיניים האורתודונט יכול בעזרת כיפוף בחוט לאזן את קצה השיניים. ניתן למשוך את השן מעט כלפי מטה במקום לבצע תוספת. בהצלחה ד"ר צור

14/02/2018 | 11:51 | מאת: עומרי

כן אבל כמו שאמרתי השן מסתיימת בצורה עגלגלה מה שאומר יש חלק שארוך יותר או שווה לשן שלידה וחלק קצר יותר, אם נוריד טיפה אז יהיה חלק מהשן יותר ארוך מהשן שלידה.

31/01/2018 | 20:03 | מאת: עומרי תורגמן

לאחותי היה פלטה בלסת התחתונה לשיניים כי הלסת שלה הייתה במרחק מהלסת העליונה. מתחתי את הלסת שלי ברצף 3 ימים ואני חושב שעכשיו באמת מתחתי את הלסת . כי מיקודם הרגשתי את השיניים מאחורה יותר והם לא נגעו בשיניים הקידמיות יכול ליהיות ? אני יודע זה נשמע מצחיק אבל מתחנן תענו לי

שלום עמרי השינוי שעשית לעצמך הינו זמני.השרירים של הלסת גרמו לשינוי התנוחה. ברגע שתפסיק עם תרגילי המתיחה השריר יחזור לעמדתו המקורית ואתו גם הלסת והשיניים. כדי לקבל אפקט קבוע צריך מספר חודשים של מתיחה קבועה. בברכה ד"ר צור

01/02/2018 | 16:44 | מאת: עומרי תורגמן

אתה בטוח מתחתי 3 ימים ממש חזק כמה זמן יקח לזה לחזור לצורה המקורית?

שלום דוקטור...התחלתי לפני שישה ימים שיטת יישור אינקיגניטו בלסת העליונה ומאז אני חש יובש מתמיד בעיקר פה יבש ומריר ורצון לשתות כל הזמן.. האם זה נורמלי? ומתי יכול לחלוף?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום דור ההסתגלות למכשיר אורתודונטי מסוג אינקוגניטו או סמכים חיצוניות לוקחת בד"כ בין שבוע לשבועיים. יכול להיות שיפשוף, יובש או אפילו עודף רוק בתקופה הראשונה. לאחר תקופה זו התופעה בד"כ חולפת. בהצלחה ד"ר צור

תודה על התשובה. אך למה הסמכים גורמים בעצם ליובש אם מצד שני הם פנימיים ודווקא מגרים רוק?

02/01/2018 | 15:56 | מאת: סיון

התחיל לי היום פתאום הרגשה של קצת שורף ופתאום ראיתי בקצה הלשון מצד ימין נקודה ממש קטנה כמו הנקודות הרגילות שיש בלשון בצבע שונה מן שחור כזה . מה זה יכול להיות? זה מסוכן? אני בהריון אם זה קשור עישנתי כמה שנים אבל כבר 3 חודשים לא מעשנת או שותה בכלל. צרפתי קובץ תמונה אם רואים

לקריאה נוספת והעמקה

שלום אינני רואה תמונה. יתכן וזה המטומה קטנה שתעבור לבד אחרי מספר ימים. אם לא תעלם תגשי לרופא שיניים לבדיקה. בברכה ד"ר צור

25/12/2017 | 14:04 | מאת: אליק

הציעו לנו שני סוגי גשרים , גשר עם קוביות ועל כל קוביה גומיה וגשר עם קוביות ומקום גומיה יש נועל מיוחד . הסבירו כי בגשר עם הקוביות נדרש להגיע פעם בשלושה שבועות לטיפול ותיקון ואילו עם הנועלים פעם בחודש וחצי. כמובן שהגשר עם הנועלים יקר יותר. האם מלבד זמני הביקור השונים יש הבדל בין שני סוגי הגשרים ?

שלום אליק להערכתי ניתן להגיע לביקורות השגרתיות בשני הסוגים כל חודש וחצי. הרופא צריך לתת לך הסבר נוסף מדוע להערכתו עדיף הנועל המיוחד שמכונה self ligation . בד"כ קל יותר להגיע לסיום מושלם של עמדת השיניים דווקא עם הסמכים והגומיות. ישנם מקרים מיוחדים כמו בצפיפות גדולה בהם יש יתרון בתקופה הראשונה לסמכים הננעלים , בהם הרחבת הקשת של השיניים מתקבלת מהר יותר. לכן תבקש הסבר השונה מהזמן לגבי היעילות שהרופא מצפה מהמכשור. בברכה. ד"ר צור

יש לי גשר עם קוביות חדש - 3 ימי - במהלך שימוש בסילונית קוביה אחת נפלה ותלויה על המסילה . האם זה הגיוני? והאם יש צורך לטפל בזה בדחיפות או ניתן לדחות את זה לעוד שבוע מועד התור? בנוסף . נראה לי שמי שהרכיב את הגשר השאיר לי את החוט האמצעי טיפה ארוך בסוף השיניים והוא דוקר מאוד - זה הגיוני שזה ארוך קצת - או שכדאי לבקש לחתוך את זה ?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום שרה קוביה שנפלה יכולה להפריע קצת בלחי או בשפה אבל לא גורמת לנזק. אפשר להמתין שבוע במידה והיא לא מטרידה. חוט דוקר - תבקשי שיחתכו לך בברכה ד"ר צור

לבני צמחה שן קבועה מתחת לשיניים הקידמיות העליונות .רופאת השיניים המליצה ללכת לאורטונדט לטיפול יישור שיניים תוך שילוב של רסן על מנת להרחיב את חלל הפה ולאפשר לשן ל"קבל" מרחב בלסת ולהגיע למקומה . רציתי לדעת מה הטיפולים המומלצים במקרה זה ? מה השיטות המקובלות וכדומה . תודה .

לקריאה נוספת והעמקה

שלום אלי לתופעה קוראים סגר צלבי קדמי. השל העליונה בוקעת במיקום אחורי ובזמן הסגירה השיניים התחתונות סוגרות על השן העליונה ומונעות ממנה לזוז קדימה בדרך כלל ניתן לטפל באמצעות פלטה עליונה עם קפיץ. ניתן לטפל גם עם מיכשור קבוע -סמכים- במידה ואין שיתוף פעולה טוב עם הילד. לשיקולים של תוספות כמו הרחבת הלסת והאם צריך רסן ניתן להמליץ רק לאחר בדיקת המקרה. בברכה ד"ר צור

27/11/2017 | 12:01 | מאת: SUR

אני מעוניין ליישר את שיניי בשיטה זו ואשמח לקבל מידע ממי שעבר זאת

לקריאה נוספת והעמקה

שלום בשיטת אינקוגניטו מדביקים את הסמכים המצד הפנימי של השיניים באופן שלא רואים את הסמכים. השיטה טובה מאוד ויעילה. צפוי שבוע ראשון של הסתגולת. שפשוף בלשון . הסמכים עדינים ומעוגלים כדי להקל על ההרגשה. רמת הדיוק בשיטה זו גבוהה ביותר. בברכה ד"ר צור

15/11/2017 | 13:23 | מאת: יאיר

שלום, יש לי גשר ממרץ 2016 (שנה ושמונה חודשים) ואני מוריד אותו שבוע הבא. לאחרונה שמתי לב ששתי השיניים העליונות קדמיות שלי מתנדנדות ואני יכול להזיז אותן למרות שהשיניים ישרות וצמודות אחת לשנייה. הארטודנט אמר לי שזה נורמלי ואין מה לדאוג. האם זה אכן נורמלי? האם קיים מצב שהן ימשיכו להתנדנד גם אחרי הקיבוע או אפילו ליפול לאחר שיורידו לי את הגשר? תודה, יאיר.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום יאיר ניתן לגרום לשיניים לזוז בעזרת האצבעות במהלך הטיפול האורתודונטי. זו ניידות טבעית המתאימה לתהליך. בד"כ הניידות יורדת לאחר שהשיניים מתחזקות בסיום הטיפול. הקיבוע גם הוא מקטין מאוד את הניידות. כמו כן רצוי לעשות צילום רנטגן לבדוק את שורשי השיניים ולוודא שאין משהו נוסף מעבר לתהליך הנורמטיבי. בברכה. ד"ר צור

07/11/2017 | 04:41 | מאת: אורי

שלום, עקב רילוקיישן לחו"ל למשך שנתיים התחלתי טיפול אורתודנטי. עברתי בעבר לפני יותר מעשר שנים כשהייתי נער טיפול ליישור שיניים , סיימתי בהצלחה אך לא הקפדתי לאחר הטיפול ללכת עם הריטיינר ששומר על הטיפול. עד היום אני עם קיבוע קבוע בשיניים התחתונות. לפני שנה הבחנתי שהשיניים הקדמיות שלי הם מעט מאחורה ולא מקדימה כמו אצל כל אחד והמליצו לי ללכת לאורטודנט בשביל למנוע שחיקת שיניים בעתיד. התחלתי טיפול מחדש שנוגע לשיניים העליונות בלבד. שמו לי ריטיינר אקטיבי עם "ברגים" שמזיזים כל שבוע זה למשך חצי שנה. לאחר חצי שנה ישימו לי קוביות למשך חצי שנה נוספת ולאחר מכן ישימו לי קשתית שקופה לשימור הטיפול . המליצו לי גם לעקור 2 שיני בינה בשיניים התחתונות מכוון שאם הם יצאו תיווצר צפיפות . דוקטור מה דעתך על הטיפול שהציעו לי? אני כבר חודש כמעט עם הריטיינר האקיטבי והתחלתי לאחרונה להרגיש קליקים בצד שמאל כאשר אני פותח את מלואה פי . האם זה תקין? במידה וצריך אני יכול לעלות צילום פנורמי של השיניים ורנטגן. תודה מראש על העזרה! אורי.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום אורי במידה ומתחילה רגישות או קליקים במפרק רצוי לבדוק זאת. לעיתים ממליצים להפחית לחצים וחיזוקים. שיני בינה תחתונות רצוי לעקור אם הן דוחפות את השיניים התחתונות קדימה. לגבי תוכנית הטיפול הכללית אני לא יכול לתת לך עצה בלי בדיקה. בהצלחה. ד"ר צור

04/11/2017 | 06:43 | מאת: יישור לסת לילד עם פלטה

שלום, בני בן 11 עם שיניים קידמיות מאוד בולטות. לפני כעשרה חודשים פנינו לאורטודנט והוא איבחן שהלסת התחתונה שלו בפנים יותר מהעליונה וצריכה יישור קדימה ורק אחר כך יוכל לשים לו גשר. לשם כך הכין לו פלטה והורה לילד לשים אותה בלילה וגם אחר הצהרים כמה שיותר תוך כדי שהילד יוציא/ידחוף את הלסת התחתונה כלפי חוץ. הוא הבהיר שאם הילד לא יוציא את הלסת התחתונה כלפי חוץ עם הפלטה במשך כשעה שעתיים לפחות כל יום אז זה לא יעבוד ובסוף הוא יצטרך ניתוח. הבעיה היא שהילד לא מסוגל לעשות את זה. ואני מבינה אותו במאה אחוז כי גם ממבוגר אי אפשר לדרוש שכל יום במשך שעה שעתיים יוציא את הלסת כלפי חוץ בזמן שהוא משחק רואה טלויזיה או עושה כל דבר אחר. זה פשוט לא טבעי ולא אפשרי! שאלתי היא - מה דעתך על שיטת הטיפול הזו? האם אין פתרון אחר ליישור שיניים כאשר הלסת התחתונה בפנים יותר מהעליונה? תודה רבה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

שלום כאשר הלסת התחתונה לא התפתחה מספיק , המכשיר האורתודונטי מעודד את צמיחת הלסת התחתונה כך שהפער באזור הקדמי בין השיניים העליונות והתחתונות יקטן וכמובן גם יחסי השיניים באזור הטוחנות ישתפרו. המכשיר שהילד קבל נקרא מכשיר פונקציונלי וזו דרך מקובלת לתיקון הבעייה. ישנם מכשירים נוספים המנסים ליצור השפעה דומה. במידה והרופא המטפל הינו אורתודונט מומחה תוכלי לשאול אותו על מכשירים נוספים כמו: טורו, קרייר, פורסוס.יתכן ואחד מהמכשירים האלה יוכל להחליף את המכשיר שילדך קבל. בברכה. ד"ר צור

תודה רבה.

02/11/2017 | 19:22 | מאת: ליאור

שלום רב, בחיפוש אחר יישור שיניים למבוגרים קיבלתי מס'' הצעות שונות לשיטות דומות. האם יש הבדל בין שיטת irok/ invisalign לבין שיטת ecligner ? אם כן מהו?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום החברות השונות מציאות פתרון עם פלטות שקופות. רמת הפיתוח הטכנולוגי של אינויזלין נמצאת ברמה גבוהה יותר. לכן למקרים מורכבים טכניקת אינויזלין תהיה להערכתי מדוייקת וצפויה יותר. יש הבדל גם בעובי וגמישות הפלטות השקופות. תבקש לראות את הפלטות.חלקן קשיחות ולוחצות יותר. בברכה ד"ר צור

שלום, רופא פה ולסת ביקש שאביא לבדיקה סדרת צילומי שיניים, איך נקראים צילומים אלה? והאם אפשר ללכת למכון צילומי שיניים ללא הפנייה כלשהי? או שעדיף לבקש מרופא שיניים הפנייה? תודה.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום הצילום הכללי הבסיסי הינו הצילום הפנורמי. מקובל שרופא השיניים מפנה לצילום על פי הצורך הרפואי. אם מדובר בעקירת שיני בינה הרי הצילום הפנורמי הוא הצילום הראשוני הנדרש. אם מדובר בבעיה אחרת אז נדרשת הכוונה מדוייקת של הרופא המפנה.יתכן וידרש צילום אחר. בברכה ד"ר צור

22/10/2017 | 15:41 | מאת: שי

שלון הבת שלי בת 16 ומעונינת ליישר את החלק התחתון של השיניים. בזמן האחרון נחשפנו לטיפול אסטטי מהיר של כתרי זירקוניה. האם זה מומלץ בגיל זה?והאם יש משהו אחר מומלץ ? תודה שי

לקריאה נוספת והעמקה

שלום שי אם הטיפול האורתודונטי יכול לפתור את הבעיה אזי זה יהיה הטיפול המומלץ. בתך תשאר עם השיניים הטבעיות , ללא בעיות של שינוי צבע או שברים של הכתרים עם השנים. כתר אינו לכל החיים. עם הזמן נוצרות בעיות חדשות. לכן אם אין ברירה כמו במקרים של פגמים בציפוי השיניים או שלא ניתן לבצע יישור שיניים מסיבה כלשהי ,רק אז הכתרים יהיו הטיפול המועדף. בברכה ד"ר צור

18/10/2017 | 10:43 | מאת: קלי

שלום, יש לי קיבוע, אחרי יישור שיניים, ורציתי לשאול האם מותר לי להשתמש במברשת שיניים חשמלית?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום קלי מברשת חשמלית טובה מאוד לצחצוח השיניים באופן כללי וגם כאשר יש קיבוע. אין סיבה שלא. בברכה ד"ר צור

26/10/2017 | 16:04 | מאת: קלי

תודה רבה!

שלום קלי בהחלט אפשר להשתמש במברשת חניכיים חשמלית. לצחצח על הקיבוע ועל האזור הקרוב לחניכיים שבו יש נטייה להצטברות פלק ואבנית. בברכה.ד"ר צור

קצת רקע על מצבי- עקב ציסטות שהיו לי מעל השיניים הקדמיות יש לי גשר של 5 כתרים על השיניים הקדמיות ועל הניב השמאלי (כי את השן שבין הקידמית לניב עקרו לי בגלל הציסטות). כאשר התחלתי את הטיפול האורתודונטי הפרידו לי שתי שיניים מהגשר והשאירו לי שלוש שיניים מחוברות (מעל השן החסרה). כיום חצי שנה אחרי תחילת הטיפול אני מאוד לא מרוצה מהצורה שנהייתה לי מהשיניים, הצרו לי אותם בצד שאחרי הגשר יותר מידי (כי הגשר הזמני עצמו קצת צר כי הוא לפי מיקום השיניים לפני תחילת הטיפול והרופא מסתמך על הגשר הקבוע כדי לסדר את השיניים מסביב בהתאם) ועכשיו זה יצר לי אסימטריה של הפה וצד אחד נמוך יותר מהשני עקב זאת. השאלה שלי היא- האם אני יכולה לבקש מהרופא שלי עכשיו שיפריד את הכתרים של הגשר (ויתלה את השן החסרה על הגשר כמו שהרופא המשקם רצה מההתחלה) וככה אני אוכל לעבור טיפול אורתודונטי רגיל בלי צורך להסתמך על צורת גשר הכתרים אלא לסדר את השיניים לפי הצורה של הלסת כמו בטיפול רגיל?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום עמית ניתן להפריד כל כתר בניפרד . לגבי השן החסרה ,ניתן לתלות את הכתר על החוט או להשאיר אותו מחובר לאחת מהשיניים הצמודות לו. אם זו היתה כוונת הרופא המשקם אז זה הפתרון הרצוי לדעתי אלא אם יש סיבה אחרת מיוחדת שהאורתודונט ראה. בברכה ד"ר צור

15/10/2017 | 17:18 | מאת: מיכל

לבני, בן ה 12, חשש לניבים כלואים. אורטודנט אחד המליץ לעקור את ניבי החלב באופן מיידי ולהמתין מספר חודשים בלי שום טיפול. אחר המליץ לשים שומר מקום בשיניים יותר פנימיות ורק אח״כ לעקור את ניבי החלב. מה הגישה המקובלת ?

שלום בהנחה שעושים את שניהם בהפרש של מספר שבועות אין משמעות האם העקירה או שומר המקום יעשו קודם. אם יש פער של מספר חודשים אזי עדיף לשים קודם את שומר המקום. בברכה ד"ר צור

15/10/2017 | 12:48 | מאת: רוני

שלום רב' היה לי קוביות במשך שנתיים וחצי בערך ולאחר מכן שמו לי קיבוע. אחרי 10 שנים שהקיבוע היה עליי בלי שום תזוזות או שברים ב"ה. היה לי חור בשן קדמית שהצריך טיפול שורש, רופא השיניים אמר שאם יש לי קיבוע כבר 10 שנים אין צורך בו יותר והוריד לי אותו,(אצייו שהוא לא אורטודנט) התייעצתי עם בן דוד שהוא רופא שיניים במקצועו וסיים את לימודי האורטודנטיה, והוא אמר לי שקיבוע זה לכל החיים! החזרתי את הקיבוע והפעם הדביקו לי אותו ממש למעלה, קודם זה היה באמצע השן, ומאז (עברה שנה) ניהיו לי 4 חורים בשיניים הקידמיות, וזה בוודאות בגלל שנתקע לי כל הזמן אוכל בקיבוע, מה שלא היה קורה בקיבוע הקודם, אציין שאני מצחצחת שיניים בקפידה, אבל זה לא נראה עוזר... מה כדאי לעשות?! -לבקש שישימו לי את הקיבוע באמצע השן כמו שהיה לי קודם.? או שאפשר להוריד לגמרי את הקיבוע כי 10 שנים זה מספיק.. אני ממש עובדת עצות, לא בא לי לבקר כל כך הרבה אצל רופא שיניים, היו לי שיניים חזקות, והכל השתבש מאז...

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רוני חשוב להסתכל על התמונות הראשוניות לפני תהליך יישור השיניים. על סמך תמונות אלה האורתודונט מניח מה השינויים הצפויים לעתיד. מעבר לכך יש נטייה לשיניים להצטופף מעט במהלך החיים. מטרת הקיבוע להתנגד לתהליכי השינויים בין אם על רקע של שינויים טבעיים או על רקע של נטייה של השיניים להצטופף. לכן יש צורך בשמירת מצב ארוכה. מיקום הקיבוע גבוהה כלפי החניכיים מאפשר לנקות עם חוט דנטלי טוב יותר. מצד שני יתכן ויותר אוכל מצטבר במידי. לכן אין לכך תשובה חד משמעית. אפשר להכין פלטה -אסיקס- שקופה ללילה ולשים אותה 2-3 פעמים בשבוע במקום הקיבוע. מקווה שעזרתי. ד"ר צור

15/10/2017 | 09:43 | מאת: עמית

יש לי גשר בשיניים ופתאום בשבועות האחרונות אני רואה שנוצרה לי אסימטריה בשפה העליונה. צד אחד של השפה גבוהה והצד השני נהייה פתאום נמוך בכמה מילימטרים ואיבד את הצורה שהיתה לפני באזור הקיופדס בוו (היה לי שפתים משולשות עדינות ופתאום צד אחד הפך להיות עגול בעוד השני נשאר משולש). האם הגשר גרם לזה? ואם כן איך אפשר לטפל בזה פשוט השינוי היחידי שקרה באזור הפנים בזמן האחרון הוא רק השיניים. תודה מראש

שלום במידה והייתה צפיפות של השיניים בצד אחד גדולה מן הצד השני, פיזור הצפיפות יכול להשפיע על עמדת השפה. כמו כן אם מטרת הטיפול לדחוף קדימה את השיניים , הדחיפה יכולה לגרום לשינוי בשפה. כמו כן יכול להיות שפעילות השרירים של השפה השתנתה במעט בגלל השינוי בעמדת השיניים והשפה. תתייעץ עם הרופא המטפל על כך. בברכה ד"ר צור

שלום, אני בת 41, לפני כ15-20 שנה בקעו לי כל ארבע שיני הבינה וגרמו לעיקום שאר השיניים. האם עקירת ארבעת שיני הבינה אמורה לגרום להתרווחות והתיישרות של שאר השיניים באופן טבעי גם ללא פלטה?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום גלי עקירת שיני הבינה במצבך העכשוי לא תגרום לשיניים להתיישר חזרה. יש צורך בסוג כלשהו של מיכשור כדי ליישר את השיניים. ישנם היום גם טכניקות בלתי נראות בנוסף לסמכים הרגילים שיכולים להקל על אסתטיקת הטיפול. בברכה ושנה טובה ד"ר צור

22/09/2017 | 13:03 | מאת: חן

היתה לי שן קדמית טיפה עקומה, לא שן על שן אלא מסובבת קצת בקטנה. עשיתי יישור שיניים בשיטת הפלטות השקופות. ובסיום הטיפול עדיין השן לא מסובבת לגמרי. הרופאה אמרה שזה ישר ואי אפשר יותר. ואני תוהה איך אי אפשר? רואים בבירור שהיא לא לגמרי מסובבת כמו השן לצידה. אמנם הן שתיהן מפבקו ישר אם מסתכלים מאחורה אך זה בגלל שהיא גם שייפה לי במהלך הטיפול אבל בפירוש היא עדיין מסובבת. האם האורתודנטית גרועה? או שגשר מסוג כזה לא עושה מושלם? כי חברותיי עשו גשר טבעות רגיל ויצא להן משולם!

לקריאה נוספת והעמקה

שלום על סמך התאור שלך אני חושב שיש אפשרות לבקש להוסיף עוד מספר פלטות כדי להשלים את סיבוב השן. לעיתים הקשתיות לא מגיעות למלוא התוצאה לאחר סיום X הקשתיות שהוכנו ויש צורך להזמין עוד מספר קשתיות. בברכה ושנה טובה ד"ר צור

12/09/2017 | 21:47 | מאת: אורי

שלום רב, לבתי יש צורך/אפשרות להתחיל ביישור שיניים (המצב אינו רע ככ לכן לבחיתנו). אציין כי ברשותנו צילום פנורמי שנעשה לפני כשנה וחצי. הלכנו לשמוע 2 חוות דעת: הרופא הראשון קרא להתחיל בתהליך של סדרת צילומי רנטגן גדולה (כולל צילום פנורמי נוסף) ואז תותקן פלטה שקופה (שיש צורך להוריד בשעת האוכל) וכעבור תקופה יתחיל תהליך היישור בברזלים. הרופא השני טען שאין צורך באף צילום רנטגן נוסף, שמספיק אותו צילום פנורמי לפני שנה וחצי ושהוא מתחיל מיד עם הברזלים ולאחריהם קיבוע..למי להאמין? האם יש צורך או אין צורך גם בסדרת צילומי רנטגן? המון תודה!!

לקריאה נוספת והעמקה

שלום להערכתי תלוי בגיל המטופל בכדי לקבוע האם נחוץ צילום פנורמי נוסף לפני הטיפול האורתודונטי. יש צורך בסידרת צילומים בנוסף לצילום הפנורמי לפני תחילת הטיפול. מאחר ואנחנו משתדלים להמעיט בצילומי רנטגן ככל שניתן כדי להקטין את כמות הקרינה שהמטופל עובר ,יש אכן להאריך האם חיוני צילום פנורמי נוסף או שמספיקים ההשלמות הנוספות בלבד. נושא שימוש בפלטה בשלב ראשון ואח"כ סמכים להמשך טיפול או להתחיל מיד עם סמכים זו שאלה של דרך הטיפול של הרופא המומחה. רצוי להבין מה המטרה שרוצה כל אחד מהרופאים להשיג בדרך הטיפול שלו. שנה טובה ד"ר צור

08/09/2017 | 09:12 | מאת: אלחנדרו

שלום דוקטור,לפני כשנתיים סיימתי כביכול טיפול אורתודנטי בעזרת קשתיות שקופות clear aligner בתחילת הטיפול הרכבתי מכשיר להרחבה דנטלית של הלסת במשך ארבעה חודשים ולאחר מכן כל שאר המשך הטיפול בוצע בעזרת הקשתיות אך יתכן שלא סיימתי את הטיפול ואינני שבע רצון ובצדק מהתוצאות,סגר הלסתות בצד אחד נשאר הפוך בשתי שיניים אחוריות שיוצר posterior crossbite מכיוון שאיני נמצא בארץ תקופה ארוכה ואין ברשותי אפשרות לגשת לאורתודנט שטיפל בי הוחלט שאשלח לי עוד סטים של קשתיות להזזת שיניים אלו לתיקון הסגר ,שאלתי היא האם לדעתך הבעיה אכן נתנת לטיפול בעזרת הקשתיות? או שזה בזבוז של זמן ואכן כן אצטרך ניתוח או הרכבה נוספת של המכשיר להרחבת הלסת? צרפתי תמונות לקבלת חוות דעת ,תודה מראש http://www.interload.co.il/upload/942209.jpg http://www.interload.co.il/upload/8727316.JPG http://www.interload.co.il/upload/8301565.JPG

לקריאה נוספת והעמקה

שלום להערכתי יהיה קשת לתקן את הסגר הצלבי עם קשתיות בלבד. נשאלת השאלה האם חיוני במצבך העכשוי לנסות לתקן את הסגר הצלבי.במידה ואין הפרעה תפקודית אפשר גם לא להמשיך ולא לנסות לטפל. בברכה ד"ר צור

16/10/2017 | 10:09 | מאת: אלחנדרו

מה כוונתך במצבי העכשוי? אם אשאיר את זה ככה המצב יכול להדרדר?ומה הדרך טיפול היעילה לתקן את זה במצב זה? אני לא יודע מה ההגדרה של הפרעה ממשית אבל כן יש הפרעה שאני סוגר את השיניים אני מרגיש שהשיניים האחוריות לא יושבות נכון

08/09/2017 | 09:08 | מאת: אלחנדרו

Bannersדלג על Banners פייסבוק אינסטגרם Bannersדלג על Banners צור קשר Bannersדלג על Banners English חיפושדלג על חיפוש האגודה האורתודנטית בישראל חיפושדלג על חיפושBannersדלג על BannersBannersדלג על BannersBannersדלג על Banners כניסה לאתרדלג על כניסה לאתר בר עליוןדלג על בר עליון חיפוש רופא חיפוש לפי שם חיפוש אתה נמצא כאן עמוד הבית > שאל את המומחה > אורתודונטיה למבוגרים וטיפולים רב תחומיים אורתודונטיה למבוגרים וטיפולים רב תחומיים ד"ר רפי רומנו בעל רשיון מומחה ליישור שיניים ולסתות. סיים לימודי רפואת שיניים וכן את התמחותו ביישור שיניים בפקולטה לרפואת שיניים, האוניברסיטה העברית והדסה עין כרם, ירושלים. ד"ר טלי גזית רפפורט בעלת רשיון מומחה ליישור שיניים ולסתות. סיימה לימודי רפואת שיניים וכן את התמחותה בפקולטה לרפואת שיניים, באוניברסיטת תל אביב. ד"ר סילביה גרון בעלת רשיון מומחה ליישור שיניים ולסתות. חברת המחלקה לאורתודונטיה, בית הספר לרפואת שיניים ע"ש מוריס וגבריאלה גולדשלגר ,אוניברסיטת תל-אביב. סיימה לימודי רפואת שיניים וכן את התמחותה בפקולטה לרפואת שיניים, האוניברסיטה העברית והדסה עין כרם, ירושלים. פורום זה מיועד לשאלות בנושאים של יישור שיניים למבוגרים עם או בלי טיפולים נוספים כגון טיפולי חניכיים, שיקום הפה, שתלים וכדומה. האגודה האורתודונטית מודה לכם על השתתפותכם. התכנים המופיעים באתר נועדו לספק אינפורמציה בלבד ואינם בגדר המלצה רפואית, חוות דעת מקצועית או תחליף להתייעצות עם מומחה. נא לעיין בתנאי השימוש באתר הוסף נושא חדש Search גיל 37, טיפול אורתודנטי, ניב כלואה cal | 11:04 18/06/2017 כמו כן, אבקש המלצה לרופא cal | 11: שלום דוקטור,לפני כשנתיים סיימתי כביכול טיפול אורתודנטי בעזרת קשתיות שקופות clear aligner בתחילת הטיפול הרכבתי מכשיר להרחבה דנטלית של הלסת במשך ארבעה חודשים ולאחר מכן כל שאר המשך הטיפול בוצע בעזרת הקשתיות אך יתכן שלא סיימתי את הטיפול ואינני שבע רצון ובצדק מהתוצאות,סגר הלסתות בצד אחד נשאר הפוך בשתי שיניים אחוריות שיוצר posterior crossbite מכיוון שאיני נמצא בארץ תקופה ארוכה ואין ברשותי אפשרות לגשת לאורתודנט שטיפל בי הוחלט שאשלח לי עוד סטים של קשתיות להזזת שיניים אלו לתיקון הסגר ,שאלתי היא האם לדעתך הבעיה אכן נתנת לטיפול בעזרת הקשתיות? או שזה בזבוז של זמן ואכן כן אצטרך ניתוח או הרכבה נוספת של המכשיר להרחבת הלסת? צרפתי תמונות לקבלת חוות דעת ,תודה מראש http://www.interload.co.il/upload/942209.jpg http://www.interload.co.il/upload/8727316.JPG http://www.interload.co.il/upload/8301565.JPG

לקריאה נוספת והעמקה

שלום להערכתי יהיה קשת לתקן את הסגר הצלבי עם קשתיות בלבד. נשאלת השאלה האם חיוני במצבך העכשוי לנסות לתקן את הסגר הצלבי.במידה ואין הפרעה תפקודית אפשר גם לא להמשיך ולא לנסות לטפל. בברכה ד"ר צור

31/08/2017 | 22:39 | מאת: אורי

האם זה הגיוני שבזמן יישור שיניים לצמצום רווחים נוצרים רווחים חדשים ואף גדולים יותר?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום יכולים להיווצר רווחים חדשים בתחילת התהליך.השיניים משנות לעיתים את הזוית והשיפוע שלהן, ותנועה כזו יכולה לגרום לשינוי בגודל הרווחים או לשנות את מיקומם. בהמשך תהליך הטיפול הרווחים צפויים להצטמצם. בברכה ד"ר צור

23/08/2017 | 15:08 | מאת: נתנאל

שלום בן 27 יש לי גשר כבר שנתיים והייתי ממש לקראת תור לקיבוע.. אך המזל לא שיחק לטובתי , לצערי החלקתי ונפלתי על הפנים והשן הקדמית העליוניה זזה ממש בקטנה כלפי פנים. פניתי לאורטודנט שלי שעשה לי צילום על השן כדי לוודא שאין שבר בשורש ואכן לא היה. כעת הוא אמר שצריך להמתין 3 חודשים בלי לגעת בכלום. האם כך צריך לנהוג? בנוסף כעת הבחנתי שהתריס בקוביה על השן הזו לא סגורה . האורטודנט אמר שלא נורא וכרגע עדיף לא לגעת ולסגור כי זה יפעיל עליה לחץ. בנוסף אמר לי שיכול להיות שעוד כמה שנים בעקבות המכה יהיה לי אפור בשן. איך ניתן יהיה לתקן זאת אם זה באמת יקרה?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום נתנאל אכן רצוי להמתין מספר חודשים לפני שמפעילים כח על השיניים. כמו כן ככול שיעבור הזמן והשן לא תשנה צבע סימן שהשן מתאוששת, אולם לעיתים קורה שאחרי מספר שנים השן מאפירה וצריך לעשות טיפול שורש. לא ניתן למנוע זאת אולם ניתן לטפל במידה והשינוי יתרחש. נקווה לטוב. בברכה ד"ר צור

שלום, אני בת 34, ומאז ומתמיד השיניים הקדמיות שלי לא נסגרות אחת על השניה, אלא העליונות קצת מכסות את התחתונות, אני מרגישה שזה נורא פוגע במראה של החיוך, ובנוסף חסרה לי מאז ומתמיד שן תחתונה אחורית, האם זה אכן משפיעה על המראה ? מה ניתן לעשות ? יש לציין שכמובן שברגע שאני סוגרת את השיניים הקדמיות אחת על השניה, השיניים האחוריות אינן נסגרות אחת על השניה...

שלום שני השיניים העליונות אכן צריכות לכסות את קצה השיניים התחתונות , בערך 30% מגובה השן התחתונה. אם יש הפרעה אסתטית למרות שאת סוגרת באופן זה הרי שצריך ולבדוק מה מהות הגורם. בזמן שהחותכות הליונות והתחתונות נוגעות בקצה של האחת עם השניה השיניים האחוריות לא אמורות לגעת. חובר בשן אחורית יכול לגרום לתזוזת השיניים הסמוכות , לשינוי בעמשת השיניים העליונות, לשינוי סגרי ולעיתים בעיית חניכיים. תגשי לבדיקה לקבל הסבר על מצבך המדוייק. בברכה ד"ר צור

יש לי בן בגיל 22 הלסת התחתונה בולטת החוצה ובעבר היינו אצל מס אורטודנטים שאמרו שצריך ניתוח . האם יש פיתרון אחר ליישור הלסתות והשיניים ללא ניתוח. ?