4 שנים וחצי עם גשר, בת 30 והשיניים העליוניות מתנדנדות

דיון מתוך פורום  אורתודונטיה ומחייכים - יישור שיניים

23/04/2023 | 17:59 | מאת: מרים

חודש הבא אני אמורה להוריד את הגשר, היום האורתודנטית הורידה לי את הברזל והרגשתי שהשיניים ממש ממש מתנדנדות וחלשות. אפעם לא היו לי חורים בשיניים או בעיות חניכיים. ואני מפחדת על השן הקדמית שלי במיוחד כי היא זזה מהמקום שבו היא הייתה לפני הגשר למקום לאחר השינוי ונראה שזה מרחק עצום של תזוזה וחופשיות בשן, אני מעוניינת בחוות דעת שנייה כדי לוודא שהשיניים לא יפלו לי חודש הבא עם הורדת הגשר. לפני חודשיים עשיתי צילום ספציפי לשן שזזה והשורש נראה בריא. אבל הרופאה אמרה שאהיה צריכה גם סד וגם קיבוע.. זה נדיר גם וגם או שזה בגלל התזוזה? השיניים שלי יכולות להתקבע? או ליפול? אחרי הגשר. זה שיניים בשריות, ואני לא צעירה, השורש לא בונה את עצמו מחדש, מה כן יתפוס את השן במידה והתזוזה רצינית? אפשר להציל שיניים כאלה במידה ויש נזק?

שלום מרים מקובל לעשות גם קיבוע וגם פלטה . במידה והשורש תקין והחניכיים בריאות שמירת המצב המוצעת נראת שגרתית. בברכה ד"ר צור

מנהל פורום אורתודונטיה ומחייכים - יישור שיניים