רווחים מ IPR לפתוח צפיפות שנפתחו חזרה

דיון מתוך פורום  אורתודונטיה ומחייכים - יישור שיניים

15/04/2023 | 19:30 | מאת: קובי

עשו לי בעבר יישור שיניים שלא הצליח עם טראומה סגרית , לא שם קיבועים . והשיניים הסתדרו עם הזמן . הבעיה היא שבין שן 31-41 הרופא בזמנו שייף ביניהם לפתוח רווח של 0.2 ממ או 0.4 ממ . הרווח נסגר במהלך הטיפול וגם שנתיים אחר כך היה סגור . לאחרונה נפתח טיפה רווח . אמרו לי שלא כדאי לטפל בזה והרווח הזה יסגר עם הזמן כי השיניים התחתונות נוטות להצטופף קדימה . ויש לי באיזור צפיפות . בגינה שייפו בין השיניים . האם יכול להיות שזה יסגר מעצמו ? או שהשן ללא קיבוע תחזור למצב הקודם שלה והרווח יגדל חזרה ל 0.2 או 0.4 ממ ?

שלום קובי. הרווח יכול להסגר אבל יכול גם להשאר. בדרך כלל אם היתה צפיפות הסיכוי לסגירה גדול יותר אבל כמו שאמרתי לא ניתן להבטיח זאת. פתיחת הרווח יכולה להיות קשורה גם לאבנית ונפיחית חניכיים שיוצרת לחץ. תבדוק גם את זה. בברכה ד"ר צור

מנהל פורום אורתודונטיה ומחייכים - יישור שיניים