אפשרות להתפתחות מחלה דלקתית

דיון מתוך פורום  קרוהן וקוליטיס

16/05/2020 | 15:27 | מאת: אליהו

לד"ר שניר שלום רב, מאוד אשמח אם תוכלי לענות על שאלותיי: אני בן 60 וסובל מIBS מזה כמה שנים. התופעה החריפה בשנים האחרונות בעקבות ניתוח בריאטרי שעברתי. ב2017 עברתי קולונוסקופיה וביופסיה וכן מספר בדיקות צואה – Parasites, דם סמוי וC Difficile . כל התוצאות היו תקינות. ע"פ יועץ הגסטרואנטרולוגיה באיכילוב, ביצעתי גם על חשבוני בדיקת Calprotectin – התוצאה הייתה קצת גבוה מרף העליון – 73 – אך לדעת היועץ לא מדובר היה בממצא חריג. במהלך התקופה היו לי שתי אירועים של דליפת צואה/אי שליטה, פעם במסגרת התקף שלשול ופעם כתוצאה מאירוע עצירות קשה (ומאמץ יתר לפעילות מעיים). את שניהם ניתן לייחס ככל הנראה לIBS. אתמול היה לי אירוע שלישי של דליפת צואה – והפעם במהלך שינה. שאלותיי הן: האם תופעה הזו, דליפה בעת שינה (Nocturnal incontinence) לעומת דליפה בעת ערנות (daytime incontinence) , מצביע על התפתחות בעיה חדשה שמחייב בדיקה או האם סביר שגם התופעה הזו מקורה בIBS? האם יש עוד בדיקות סקר שניתן לבצע אותם מלבד אלה שציינתי קודם? האם טחורים – גם כאלה שאינם חוסמים את מעבר בפי הטבעת יכולים לגרום לתופעה של דליפה? בתודה מראש אליהו

שלום רב אירועי דליפת צואה יכולים להיות קשורים להתפתחות חולשה של הסוגרים הטבעתיים, ואינם קשורים בהכרח למצב דלקת או אירועי כאבי בטן או שלשול מהם אתה סובל. בוודאי אם ישנם אירועי שלשול וקיימת חולשת סוגרים הסיכוי לאובדן שליטה עולה. ניתן לברר האם אכן קיימת חולשת סוגרים באמצעות בדיקה הנקראת מנומטריה. במידה ואירועים אלה חוזרים על עצמם, מציעה שתתייעץ על הנושא עם רופא הגסטרו שלך רפואה שלמה ד״ר שניר

16/05/2020 | 22:51 | מאת: אליהו

תודה רבה על התשובה המהירה

מנהל פורום קרוהן וקוליטיס