קרוהן

דיון מתוך פורום  קרוהן וקוליטיס

05/05/2018 | 09:54 | מאת: דני

גיל 45. לפני 5 שנים כאבי בטן שהחלו אחרי זיהום בבטן. מאז רגישות בבטן למגוון מאכלים , במיוחד סיבים פירות וירקות ועוד. במשך 3 שנים ההשערה היתה שמדובר ב IBS אבל לאור רמות קלפרוטקטין שנעות בין 100-230 עלה חשד שאולי יש גם קרוהן. CT בטן תקין לפני שנתיים. סיגמואידוסקופיה לפני 3 שנים תקין. בדיקות דם תקינות לאורך כל הדרך CRP תקין בקצה התחתון 0.1. שקיעת דם 7. ספירת דם כימיה אלבומין הכל תקין רק קלפרוטקטין מוגבר וASCA פי 6 מהנורמה. הייתי אצל גסטרו שאמר שאו שיש לי IBS חמור או שיש לי גם קרוהן אבל אם כן קרוהן קל יחסית של רירית המעי בלבד ושאולי יראו רק בבדיקת קפסולה וציין שגם אם נמצא קרוהן "אני לא יודע מה בדיוק לעשות עם קרוהן עם בדיקות דם תקינות לחלוטין, לא יודע אם זה יצדיק טיפול תרופתי ביולוגי וכו' וממילא תרופות קלות כמו פנטסה לא מועילות במצב כזה". אבקש להבין. 1. האם בקפסולה תהיה תועלת מעשית או רק מחקרית? נניח שאדע שיש לי קרוהן קל רק של רירית המעי האם יש מה לעשות עם זה? 2. במידה ואני בוחר לא לעשות קפסולה כי חושש מזה, האם אסטרטגיה שבה אבדוק קלפרוטקטין ובדיקות דם כל 4 חודשים, וכל עוד זה נשאר ברמות דומות, אז אין מה לחשוש מסיבוכים? תודה רבה!!

06/05/2018 | 19:47 | מאת: ד"ר עירית אבני בירון

שלום אכן כאשר מדובר בתסמינים קלים, בנוכחות מעבדה תקינה (למעט קלפרוטקטין מוגבר קלות) ובנוכחות CT בטן תקין - הממצאים מכונים למחלה דלקתית קלה או לIBS על מנת להתקדם בבירור ניתן לבצע קולונוסקופיה עם כניסה למעי הדק הסופי, וגם קפסולה באה בחשבון. מטרת הבדיקה תהיה לקבוע אבחנה. אחר כך ניתן יהיה לדון באפשרויות הטיפוליות - ואכן כאשר מדובר בדלקת בחומרה קלה ניתן להסתפק במעקב בלבד ולא תמיד נרצה לתת טפול מדכא חסון. במידה שתבחר שלא להתקדם בבירור- חשוב להמשיך מעקב,וביחד עם הרופא המטפל תחליטו מה המועד הנכון להתקדם בבירור בהצלחה

מנהל פורום קרוהן וקוליטיס