קרוהן ואוסטאופורוזיס ועוד

דיון מתוך פורום  קרוהן וקוליטיס

27/01/2018 | 11:24 | מאת: רונן

ד"ר ליכטנשטיין היקר שלום רב, מבקש תחילה להביע את הערכתי והוקרתי על פורום חשוב זה ההשקעה הרבה שלך בוט המתבטאת בתשוהות מפורטות והמלצות חשובות מהם מגיעות גם שאלותי הבאות. אני בן 50 חולה בקרוהן (מעי דק וגס) לא מעט שנים כמו כולם עליות וירידות, לא מעט ניתוחים אבל שורד (יש גם דברים גרועים יותר). מזה כשנתיים מטופל ברמיקייד באוגוסט האחרון התלקחות חמורה שחזרה על עצמה באוקטובר נמצא כעת בירידה במינון פרדניזון (כרגע על 5 מ"ג). באחת מההתייחסויות שלך לפונים ציינת החשיבות בביצוע בדיקת צפיפות עצם לאור זאת ביקשתי מרופאת המשפחה הפניה לבדיקה אותה בצעתי השבוע ולא ממש להפתעתי יצא שיש לי אוסטאופוטרזיס (תוצאה T - 3.1 ובחלק מהערכים אף יותר) אני מניח שזה אולי מסביר מדוע לאחרונה נשברו לי חלק מהשיניים ומכך שכל חבלה בעצם (מכה קטנה) מאוד כואבת , מתנפח ומה לא . לציין כי אני לוקח באופן תדיר ויטמין D וסידן. מאחר ואני צפוי לראות את רופא גסטרו רק בעוד כחודש (ורופאת המשפחה בחו"ל) שואל בנושאים הבאים: 1. האם הטיפול באוסטאופורוזיס הינו במסגרת גסטרו/רופאת משפחה או שזה בתחום המתחות שונה . 2. האם התהליך הינו הפיך, זאת אומרת מה "שאבד" ניתן להחזיר לעצם או שבעצם מדובר עתה בעצירת המשך הדלדול (מניחח שמשולב פה טיפול תרופתי). נושא אחר הנובע מסקרנות ומחוסר ידיעה. בהתאם להמלצותיך ואזהרותיך אני נזהר ולא נוטל שום כדור ממשפחת NSAIDS וזאת אפילו שאורטופד אמר לי שניתן לקחת זאת לתקופה קצרה בגין דלקת ממנה סובל בגב (בראייתי לא שווה הסיכון שבהתלקחות) יחד עם זאת ממה שאני מבין הסטאורואידים אותם אני נוטל כעת אף הם לא בריא ורצוי לקחת לאורך זמן מאחר והם עשויות לגרום לנזק ולתופעות לוואי לטווח הארוך. לכן , לכאורה תרופה אנטי דלקתית שהיא אינה סטארואידים אמורה להיות "בריאה" יותר או לפחות עם פחות תופעות לוואי וסיכונים , אך ממה שאני מבין לא במקרה זה. האם ידוע מה הסיבה לכך ? מתנצל מראש על אריכות שאלתי ושוב המון תודה על פורום חשוב זה. סופ"ש שקט ונעים, רונן

27/01/2018 | 14:24 | מאת: ד"ר לב ליכטנשטיין

שלום רונן, מעבר לשאלות ששאלת - בולט לי ממה שכתבת שעל אף שאתה מקבל טיפול ביולוגי - המחלה לא ברגיעה. שווה לפנות לגסטרואנטרולוג שמטפל בך בשאלה - למה, ואיך ניתן לשפר זאת. ולשאלות: 1. האם הטיפול באוסטאופורוזיס הינו במסגרת גסטרו/רופאת משפחה או שזה בתחום המתחות שונה -- אנדוקרינולוגיה (תת-מקצוע ברפואה פנימית) 2. האם התהליך הינו הפיך -- בהחלט 3. סטרואידים - לא בריא. לכאורה תרופה אנטי דלקתית שהיא אינה סטארואידים אמורה להיות "בריאה" יותר -- לכל תרופה יש השפעה רצויה (שבגינה אנחנו רושמים אותה), ובמקביל גם סיכון לתופעות לא רצויות: -- משככי כאבים מסוג NSAIDS טובים מאוד בתור משככי כאבים אך עלולים לגרום להתלקחות מחלת מעי דלקתית -- סטרואידים מצויינים לדכא דלקת, אך עלולים להחמיר דלדול עצמות שוב המון תודה על פורום חשוב זה -- בשמחה, מקווה שדעזרתי סופ"ש שקט ונעים, רונן

27/01/2018 | 20:45 | מאת: רונן

דר יקר, המון המון תודה על המענה המהיר אפילו בשבת , מסירותך לפורום זה ראויה לכל הערכה והערצה! בהמשך להמלצתך בכוונתי בפגישה הקרובה לדון עם הרופא המטפל בכל מה שניתן לעשות עמ לחזור לרמיסיה כולל מעבר לטיפול תרופתי אחר וכד. שבוע טוב, רונן

מנהל פורום קרוהן וקוליטיס