קרוהן, סיכון לסיבוכים

דיון מתוך פורום  קרוהן וקוליטיס

29/12/2017 | 14:53 | מאת: דני

שלום. בן 45. לפני 5 שנים היה לי זיהום בבטן - שבוע חום ושלשולים. מאז התופעות נמשכו וירדתי במשקל במשך שנה וחצי מ 60 ל 52 ואובחנתי כ post infectious ibs. אחרי שנה וחצי בסיוע דיאטנית הורדתי המון מזונות והיה שיפור והתייצבות במשקל במשך 3 שנים הייתי יציב על 52 ק"ג אבלל בשנה האחרונה ירדתי עוד 3 ק"ג ל 49 ק"ג ובחודשיים האחרונים סוף סוף עליתי חזרה כמעט 1 ק"ג לכ 50. כעת ברוב הימים יש קצת עצירות, שלשולים רק פעם בכחודשיים שלושה, ויש קצת רגישות בבטן אמצעית ולפעמים בבטן ימין / שמאל תחתונה. קולונסקופיה לפני 3 שנים, הצליחו להכנס רק לחצי מהמעי הגס והיא היתה תקינה. לא לקחו ביופסיה כי לא ראו כלום חריג. גסטרוסקופיה לפני שנתיים תקינה. CT בטן לפני שנה וחצי תקין. בדיקות דם תקינות - CRP תקין נמוך ( 0.1 ) אלבומין ( 4.5 ) המוגלובין תקין ( 13.2 ) פריטין תקין, רק כולסטרול כללי קצת נמוך 130 בגלל ירידת המשקל. הגסטרו בקופח סיכם את העניין כמעי רגיש משמעותי בעקבות זיהום והמליץ לעלות במשקל עם פורמולות ובליווי דיאטנית ואולי לקחת ציפרלקס וזה יעזור ל IBS. לפני 4 חודשים הלכתי לגסטרו אחר באופן פרטי. המליץ על בדיקת קלפרוטקטין ויצאה 210. בדיקה חוזרת היתה 185. בדיקת ASCA יצאה פי 6 מהנורמה. הוא אמר שאולי בכל זאת יש לי קרוהן אולי רק ברירית המעי הדק והמליץ לעשות קפסולה. חזרתי לרופא המשפחה וגם לגסטרו בקופח ושניהם אמרו שחבל לטרטר אותי עם עוד בדיקות שרק יורידו אותי במשקל...והיות ובחודשיים האחרונים סוף סוף המשקל קצת עלה אז לא היו עושים עכשיו עוד בדיקות. הגסטרו בקופח הוסיף ואמר שגם אם מתחבא לי קרוהן אז קרוהן של כבר 4 שנים, עם CRP תקין בדיקות דם תקינות סיטי תקין וכו' פחות מטריד אותו וממילא לא ייתן טיפולים תרופתיים לא קלים לקרוהן כזה... אשמח לעזרתך בתור מומחה לקרוהן. אני לא שש לעוד בדיקות וסוף סוף בחודש האחרון המשקל שלי קצת התייצב ועלה. מצד שני עדיין יש רגישות בבטן למגוון מאכלים ( אולי מ IBS אולי מ IBD.. ). אם אני אחכה נניח שנה עם ביצוע קפסולה, כדי להתמקד בעליה במשקל, האם יש סיכון בשל עיכוב באבחנה של קרוהן? אם נניח יש לי קרוהן אבל זה קרוהן עם CRP תקין ושקיעת דם 6 ואלבומין תקין וספירת דם תקינה ו CT תקין , אבל מנגד קלפרוטקטין 200 ואסקא פי 6, האם רוב הסיכוי שקרוהן כזה לא יגרום סיבוכים בעוד שנה שנתיים? תודה רבה

30/12/2017 | 12:23 | מאת: ד"ר לב ליכטנשטיין

שלום דני אתה פונה בשאלה של יעוץ רפואי פרטני (דעה שניה), וזאת לא מטרת הפורום

מנהל פורום קרוהן וקוליטיס