קרוהן

דיון מתוך פורום  קרוהן וקוליטיס

02/11/2017 | 23:07 | מאת: אביתר

שלום גיל 46. לפני 4 שנים היה זיהום חריף בבטן שבוע שלשולים וחום. תרבית צואה חיובית לשיגלה. לא טופלתי באנטיביוטיקה. מאז כבר 4 שנים הבטן לא חזרה לעצמה יש רגישות רבה, כאבי בטן, לפעמים שלשולים ועוד. לא מסתדר עם הרבה מאכלים והפסקתי כמעט לחלוטין פירות וירקות שמחמירים כאבי בטן. ירדתי במשקל 8 קג מ 58 ל 50 קג על גובה 1.78 מטר. CT בטן לפני שנה תקין. US בטן תקין. גסטרוסקופיה לפני שנתיים תקינה. קולונסקופיה לפני 3 שנים תקינה , לא נכנסו למעי הדק לא ראו את האילאום. בדיקות הדם כולן תקינות אין אנמיה , שקיעת דם 6 CRP נמוך בקצה התחתון של הנורמה. אלבומין תקין. CEA תקין. רק קלפרוטקטין כבר 3 שנים עם תוצאות קצת גבוהות: 130,250,80,62,70,230 לא מטופל בתרופות. הגסטרו אמר שמדובר ב IBS קשה ואני מנסה כעת עוד שינוי תזונתי. גסטרו אחר אמר שיש סיכוי קטן שמדובר בקרוהן של המעי הדק ואם רוצים לבדוק יש לבצע קפסולה אנדוסקופית. ברצוני לשאול 1. במידה וכן מדובר בקרוהן והוא לא מטופל בתרופות. האם קרוהן עם CRP תקין ובדיקות דם תקינות ו CT תקין עלול לגרום לסיבוכים כמו פיסטולות , הצרויות וכו' או שהסבירות שקרוהן עם CRP תקין וכו' יגרום לסיבוכים היא קטנה מאוד? 2. האם 3 שנים של קלפרוטקטין מוגבר שנע בין 50-250 יכול להיות לא קרוהן? הרי זיהום בבטן לא נמשך 3 שנים... אם כך האם זה כנראה כן קרוהן? 3. האם למעי רגיש שהחל בעקבות זיהום כדאי לנסות ציפרלקס? תןדה רבה

18/11/2017 | 02:41 | מאת: ד"ר לב ליכטנשטיין

שלום אביתר, 1. במידה וכן מדובר בקרוהן והוא לא מטופל בתרופות. האם קרוהן עם CRP תקין ובדיקות דם תקינות ו CT תקין עלול לגרום לסיבוכים כמו פיסטולות , הצרויות וכו' -- פחות סביר מקרוהן עם סמני דלקת מובהקים 2. האם 3 שנים של קלפרוטקטין מוגבר שנע בין 50-250 יכול להיות לא קרוהן? -- יכול הרי זיהום בבטן לא נמשך 3 שנים... אם כך האם זה כנראה כן קרוהן? -- קלפרוטקטין מוגבר אומר שביום הבדיקה היו בדרכי העיכול תאי דלקת. יש סיבות רבות לדלקת. גם לא כל תאי דלקת שמוצאים בדרכי העיכול מקורם בדרכי העיכול (דוגמה של מישהו עם מעי תקין לחלוטין שכל הזמן בולע נזלת מוגלתית בגלל סינוסיטיס - תאי דלקת שבלע יגרמו לקלפרוטקטין להיות מוגבר. 3. האם למעי רגיש שהחל בעקבות זיהום כדאי לנסות ציפרלקס? -- שווה להשלים בירור תןדה רבה -- מקווה שעזרתי

מנהל פורום קרוהן וקוליטיס