נזלת מוגלתית: גורמים אפשריים, מצבים דומים ומאמרים

הכל על נזלת

אצל חלקנו היא מככבת דווקא באביב ובסתיו, אחרים "זוכים" לביקורים תכופים שלה דווקא בחורף, אבל כולנו היינו מוותרים עליה בשמחה – הנזלת נזלת היא הפרשה רירית מוגברת מחלל האף והסינוסים. למעשה, ההפרשה הרירית קיימת באף ובסינוסים דרך קבע, ותפקידה הוא להגן על רירית האף, לשמור עליה מפני חיידקים ווירוסים וכן לספק לחות לאוויר הננשם. כאשר אותה הפרשה נוצרת בכמות מוגברת, מסיבות שונות, אנו חווים אותה כנזלת. הנזלת יכולה להיות קדמית, כלומר כזו היוצאת מהנחיריים, או אחורית - כזו המטפטפת אחורה לגרון.   נזלת שנובעת ממחלה ויראלית תהיה לרוב נפוצה יותר בחורף. צילום: שאטרסטוק    איך מטפלים בנזלת באופן טבעי? הצטננות או שפעת? 11 דרכים להימנע מנזלת אלרגית   האם נזלת מעידה בהכרח על מחלה? נזלת לא בהכרח מעידה על נוכחות של מחלה, ישנן סיבות שונות ומגוונות להיווצרות נזלת. השכיחות שבהן הן:   מחלה ויראלית – כמו למשל,...
ללמוד עוד על נזלת מוגלתית
סינוסיטיס: זיהוי, אבחון וטיפול-תמונה

סינוסיטיס היא דלקת כרונית ברירית הסינוסים. מדוע הדלקת...

מאת: ד"ר איתן...
16/04/2016
הכל על נזלת-תמונה

אצל חלקנו היא מככבת דווקא באביב ובסתיו, אחרים "זוכים"...

מאת: ד"ר איתן...
05/12/2019
מדור טיפים מס' 33-תמונה

לרגל הגעת הסתיו: איך להתמודד עם נזלת? והמלצות לסטודנטים...

מאת: מערכת zap...
23/10/2006
מחפשים את הרופאים הטובים בישראל לנזלת מוגלתית?
יש לנו את המאגר המושלם עבורכם
קרא עוד

נזלת מוגלתית: תשובות ממומחים וייעוץ אונליין

תשובות לשאלות

Doctors - לוגו דף הבית ... פורום אף אוזן גרון פורום אף אוזן גרון הפורום יעסוק באבחון וטיפול בבעיות שמיעה מחלות אוזניים ושמיעה בילדים ומבוגרים, חירשות וניתוחי שתל שבלול, שיתוק עצב הפנים והטיפול, סחרחורת, דלקות אוזניים וניתוחי מסטואיד. קרא עוד 25211 הודעות 22159 תשובות מומחה כניסת מנהלים מנהל פורום אף אוזן גרון שאלה חדשה חיפוש בפורום חיפוש מתקדם ענבל מוגדל אמי ממש דואגת 12/03/2019 | 12:16 | מאת: שושי שלום הענבל.של הילד (בן 16 שנים)מנופח מזה כחודשיים לקח 4 קורסים של אנטיביוטיקות שונות . לא משפיעים ממש. שוב חזרנו מא.א.ג ו הוכנסה מצלמה ולהלן התשובה: היפראמיה של הפארינגס והיפופארינגס אובולה הפארמית נזלת מוגלתית היפראמיה של האריטנוידים - סימן לריפלוקס מעבר אויר טוב יתר בדיקת א.א.ג תקינה לוע עינבל היפרמיה היפרטופי בשרני באבחנה מבדלת נראה תגובה אלרגית , טראומה מקומי , סוג של המנגיומה קיבלנו סטרואידים פרדניזון 20 מ"ג פעמיים ביום למשך 5 ימים וכדור טלפסט ביום. אם לא יעבור שלח אותנו הא.א.ג למרפאות חוץ א.א.ג בבית חולים. מה יש לילד שלי?? אני בוכה כל לילה שלא בפניו- האם יש סיכוי שיש לו מחלה ממארת חס וחלילה?? (הענבל ארוך מאוד ויושב עד חצי הלשון)...בבקשה תרגיע אותי. האם יש טיפול שהרופאים פה לא חשבו עליו? האם ראית מקרים כאלו וזה לא היה משהו מסוכן??? בינתיים אנחנו ביום האחרון של הסטרואידים ואין שיפור...האם יש סיכוי שכן ישפיע? יש להוסיף שיש כאבים בענבל שהולכים ובאים אבל הנפיחות קבועה

לא משמע מדאיג ולא חשוד לגידול. יש להמשיך בירור וטיפול. בברכה, ד'ר אבי חפץ, א.א.ג. מנהל היחידה לכירורגיה ואונקולוגיה של ראש צוואר באסותא א.ר.ם.- המרכז לרפואת א.א.ג. וניתוחי ראש צוואר באסותא-http://www.aram-ent.co.il 03-7645464

שלום. בני בן 13 בריא ללא מחלות רקע: מזה שנה וחצי עם קושי נשימה קל, כל הבדיקות תקינות (אקו לב, לב במאמץ, רנטגן ריאות, תפקודי ריאות, בדירות דם,) יש חשד לסינוסיטיס, אולי שגורם לליחה לחלחל לריאות. מספר רופאים בדקו אותו עם מצלמה וטענו שאין לו סינוסיטיס, רופא אחד אמר שאולי יש לו סינוסיטיס סמוי כרוני והדרך היחידה לאבחן זה סיטי ראש. האם יש באמת מצב כזה של סינוסיטיס סמוי כרוני שלא מתגלה ע"י מצלמה? וכן, אין סיכוי שיעבור סיטי ראש, האם mri יכול להוות תחליף לאיבחון? אני מבין שזה לא מושלם כמו סיטי אבל עדיף מכלום? מציין שיש לו מחיצה סבורה בצד אחד של האף ואני לא זוכר מתי פעם אחרונה הייתה לו נזלת. הרופאים שבדקו אותו אמרו שזאת לא בעיה. אודה לעזרתך.

שלום בהחלט יכול להיות מצב של סינוסיטיס ובבדיקת האף לא רואים נזלת מוגלתית אלה היא כלואה בתוך הסינוסים אפשר לעשות CT או MRI לאבחון סינוסיטיס כרונית. אין בעיה לעשות CT בגיל 13 , אין מה לחשוש ממנו. זאת בדיקה ללא חומר ניגוד. אם היה מדובר בתינוק וב CT עם חומר ניגוד אזי זהירות נדרשת

שלום באמצע חודש יוני התחילו לי כאבי גרון הלכתי לרופא עשיתי משטח גרון יצא שלילי הגרון קצת אדום אבל לא מעבר הייתי אצל אף אוזן גרון אמר הכל תקין אנחנו תחילת חודש אוגוסט אני סובלת מכאבי גרון עדיין בלי הפסקה לקחתי כדורי מציצה לא עזר תה עם דבש ומה לא אין הקלה הרופא שלח אותי לעשות בדיקות דם ואולטרסאונד בינתיים עשיתי רק בדיקות דם אולטרסאונד יש לי בספטמבר בתשובות הכל תקין רק LDH קצת נמוך אפשר בין 233-440 ולי יש 226 Fe-Iron קצת נמוך אפשר בין 60-180 לי יש 57 כל שאר הבדיקות תקינות גם משטח גרון שעשיתי שוב תקין התחלתי גם להשתעל קצת בזמן האחרון הרופא ביקש שאני יעשה רנטגן חזה הכל תקין אני כבר לא יודעת מה לעשות והבדיקות האלה שנמוכות מזה אומר? תודה

במידה ויש נזלת מוגלתית או ליחה מוגלתית יש לשלול סינוסיטיס. מצב זה עלול לגרום לכאב גרון מושך. בהצלחה פרופ' חיים גבריאל. מומחה אא"ג, מנתח ראש וצוואר. מנהל מחלקת אא"ג וניתוחי ראש וצוואר. מרכז רפואי אסף הרופא, מסונף לאוניברסיטת ת"א. טל 08-9779660 פקס 08-9779661 סניפי אסותא מרכזים רפואיים. https://sites.google.com/site/drgavrielhaim נייד לקביעת תור 053-9956570

שלום בת 25 לאחר כמה ימים של כאבי גרון וירליים ונזלת שקופה התחילה עכשו נזלת מוגלתית רבה מהאף. האם מצב זה דורש אנטיביוטיקה? תודה

לא כל הפרשה מוגלתית מהאף מחייבת טיפול אנטיבוטי מומלץ להבדק ע"י רופא ואם יש סמנים לסינוסיטיס רחיפה יש מקום להתחיל טיפול אנטיביוטי