כאב גב תחתון + mri מותני

דיון מתוך פורום  ניתוחי עמוד שדרה אנדוסקופים, פריצות דיסק

18/08/2020 | 16:08 | מאת: דן

שלום רב דוקטור יקר, אני סובל מכאב גב תחתון שבא והולך לסירוגין ומחמיר בעת ביצוע פעילות גופנית מאומצת (הרמת משקולות/עמידה ממושכת) הכאב חזק ומונע ממני לעמוד או להתכופף( בעת התכופפות הכאב מחמיר מאוד) ביצעתי mri עמוד שדרה מותני ולהלן תוצאותיו: "עקמת קלה קמורה ימינה. אי-סדירות של הלוחית הדיסקלית העליונה בחוליות L1-D12 ,ייתכן כי מדובר בשינויים על רקע קשריות שמורל גסות בהסתכלות ספציפית על המרווחים הדיסקלים: L2-L1- בגדר הנורמה. L3-L2 -בגדר הנורמה. L4-L3 -בלט דיסק דיפוזי עם מרכיב לטרלי דו"צ, משיק לשק הדוראלי ולחלק האקסטרא-פורמינלי של העצבים ההיקפיים. L5-L4 -בלט דיסק דיפוזי קל. S1-L5 -בלט דיסק דיפוזי, משיק לשק הדוראלי ולחלק האקסטרא-פורמינלי של העצבים ההיקפיים." האם הממצאים הללו מסבירים את הכאב? מה ההמלצות? מה עליי לעשות? מותר להתאמן? תודה רבה!

19/08/2020 | 13:40 | מאת: ST

כאחת שסבלה מכאב כזה..צרכתי סידן אמירפי שמאוד עזר לי והקל על הכאבים..הוא מעולה לסוג כאב הזה ומומלץ מאוד

להמנע מריצה, קפיצות והרמת משאות שחיית גב וחתירה וחיזוק שרירי הגב התחתון

מנהל פורום ניתוחי עמוד שדרה אנדוסקופים, פריצות דיסק