טשטוש שהולך ומחמיר עם הזמן

דיון מתוך פורום  שבץ מוח ומחלות כלי דם של המוח

22/03/2020 | 16:48 | מאת: דוד לוי

שלום רב לפני כ6 חודשים עברתי מיגרנה עם אאורה כ 4 פעמים עם הפרש של 12 שעות בין התקף להתקף לאחר מכן התחיל טשטוש ראייה שהולך ומתגבר כל יום שעובר.. חלק מהתסמינים שישמזה אפטר אימג רגישות לאור חזקה Entopic phenomenon חזית כחולה כשעוצם את העיניים. עברתי בירור מקיף של Oct מקולה Oct rfnl Oct macula בדיקת אופטימטריסט בדיקת שדה ראייה בדיקת לחץ תוך עיני בדיקת לחץ תוך גולגלתי Ct cta ראש אין חשש לפפילדימה בנוסף יש לי לחץ דם לא מאוזן שנע בין 140-163 על 80-100 הטשטוש ראייה רק מתגבר עד קושי של לראות למרחוק ואפילו קריאה מקרוב כאילו הכל ניהיה אפרורי כזה(חוסר חדות ) אשמח לדעת מה ניתן לעשות בשלב הזה .. תודה רבה

אין מספיק מידע. באופן עקרוני אם שינויי ראיה אלו הם חדשים יש להיועץ בנוירולוג, רצוי לאחר ביצוע MRI מוח. מאוד חשוד להבין האם מדובר בעין אחת או בחלק משדה הראיה בכל עין בנפרד. בכדי לבדוק זאת יש לבצע בדיקה עצמית בזמן הופעת הסימפטומים - לכסות עם יד אחת עין אחת ולראות האם ואיפה מופיעה ההפרעה הויזואלית ולאחר מכן לכסות את העין השניה. כך אפשר להבין האם התופעה היא עינית או מוחית. יש לתאר יותר בפרוטרוט למה הכוונה בתופעה של after image ובכל מקרה כאמור אם מדובר בתלונות חדשות יחסית יש להיוועץ בנוירולוג

22/03/2020 | 18:13 | מאת: דוד לוי

הדברים קורים לאחר שימוש במסכים , קריאה , כתיבה , חשיםה לאור חזק, והטשטוש נשאר ולא חולף (חדות הראייה) כמו כן ממצאי הלחץ תוך גולגלתי היו גם כן תקינים בעל ערך גבוה של 240 בבדיקת הct והcta לא נראה שום דבר ממצאים תקינים ..

מנהלי פורום שבץ מוח ומחלות כלי דם של המוח