פורום קרדיולוגיה - מבוגרים

הפורום יעסוק בשאלות הנוגעות למחלות לב במבוגרים , גורמי הסיכון למחלות לב ומניעתם, מחלות של מסתמי הלב,הפרעות קצב,אי ספיקת לב, מחלות לב בהריון, צינתורי לב , פעילות גופנית ושיקום הלב. למעבר לפורום לחצו כאן.
4128 הודעות
3687 תשובות מומחה

מנהל פורום קרדיולוגיה - מבוגרים

08/04/2019 | 16:35 | מאת: נועם

דוקטור הרבה פעמים אני רואה שכותבים שמצב שמחייב פניות מידיות לרופא במצבים של חולי אחד הקרטריונים הם אי סדירות בדופק למה הכוונה ? פעימות מוקדמות נכלל? ידוע שזה לא מסוכן

לקריאה נוספת והעמקה

צודק. פעימות מוקדמות בדרך כל לא נכללות אבל הכל תלוי בנסיבות,גיל המטופל,רקע שלו,תלונותיו ועוד...

08/04/2019 | 14:59 | מאת: אלירן

שוב שלום דוקטור אתמול שאלתי אותך מכול בדיקות הלב איזה בדיקה היית בוחר ( כמובן שכול בדיקה והבדיקה שלה) ואמרת שאם היית באי בודד כקרדיולוג היית בוחר באקו לב דופלר שזה בעצם אקו לב רגיל כמו שאמרת לי.. מעניין אותי לדעת למה דווקא בבדיקה הזאת היית בוחר ? איזה יתרון יש לה על אחרים ובכלל למה אקו לב מעניין אותי לדעת.....מה יש בבדיקה הזאת שדווקא בה תודה ענקית מראש אליאן הגדול

לקריאה נוספת והעמקה

באקו דופלר ניתן לקבל הרבה אינפורמציה על תפקוד הלב - עובי דפנות, תפקוד דפנות,תפקוד מסתמים, לחץ בריאות, קרום הלב ועוד...

07/04/2019 | 20:15 | מאת: אבי

שלום האם שיש דופק מהיר שמעל 100 עד 120 אם אקח קלונקס 0.5 זה יכול להוריד תדופק ? בגדול בריא קצת חרדתי אבל בוא נוריד את עניין החרדה קלונקס יכול להוריד דופק וכאלו? אני יודע שזה לא פרולול או כרלו אבל בכול זאת אודה על תשובתך

לקריאה נוספת והעמקה
07/04/2019 | 20:47 | מאת: Big Nog

חרדה ומתח יכולים להגביר את קצב הלב. בהנחה שזו הסיבה לעלייה בדופק אצלך, קלונקס בהחלט עשוי להוריד אותו בטווח הקצר. רק קח בחשבון שמדובר בסם ממכר שבנוסף לסיכון הגבוה לפתח התמכרות, ההשפעה שלו על רמת החרדה נחלשת ככל שלוקחים ממנו יותר. הצעתי היא שכדאי שתתייעץ עם פסיכיאטר בעניין, עם וללא קשר לקלונקס. בהצלחה ורק בריאות

07/04/2019 | 21:48 | מאת: אבי

שלום דוקטור אליאן אשמח לתשובה ממך ולא מאנשים מהפורום שמגיבים תודה מראש

עניין הדופק והקלונקס מוצה מכל כל כל הכיוונים

07/04/2019 | 19:37 | מאת: מאור

שלום האם מי שהדופק הבסיסי שלו הוא 90 אני בן 34 הרבה פעמים הדופק מגיע מ100 עד 130 לא נרשמו הפרעות קצב שעשיתי בדיקות בגדול בריא מותר לו להתחיל פעילות גופנית ריצה ? אם דפקים כאלו גבוהים ?

לקריאה נוספת והעמקה

אם נבדקת והכל תקין פרט לדופק - ניתן להתחיל פעילות גופנית בהדרגה

שלום דוקטור עשיתי אקו לב במנוחה שיצא תקין בדיקות דם,תריסיות,צילום חזה שתן טרופונין ועוד בדיקות כלליות תקינות ....איזה עשר אק"ג בזמן שהיה דופק 104 ועד 120 כולם יצאו קצב סינוס טכיקרדיה... אני אם עודף משקל של 12 ק"ג קצב לב ממוצע שלי הוא80 , אני בן 30 בעבר עשיתי מלא ריצות לאחרונה לא... בחודשים האחרונים הרבה פעמים קצב הלב שלי עולה מ100 ועד 130 במנוחה ככה אפילו בישיבה שכיבה לא יודע מה לעשות הייתי אצל קרדיולוג מהקופה שאמר שאין לי כלום מה עושים כנגד התקפי הדופק המהיר האלו במנוחה? שאציין שכולם במקרה ניגשתי ישר לאק"ג היו מהירים אבל תקינים קצב סינוס, התחלתי עקב זה ליטול 0.5 קלונקס פעמיים ביום עקב גם לחצים בראש אציין שזה טיפה עוזר אבל הרבה פעמים הדופק המהיר במנוחה קורה. מה עושים ???

לקריאה נוספת והעמקה

שלוש אופציות1.ירידה במשקל ופעילות גופנית 2.טיפול להרגעת הדופק 3.טיפול להרגיע אותך. תבחר. מאד פשוט.

07/04/2019 | 18:09 | מאת: יוני

שלום יש לי המון פעמים דופק שעובר את ה100 כול הבדיקות תקינות, דופק הממוצע שלי הוא 88 הומלץ לי על פרולול מסוכן לקחת אותו ? מומלץ ליטול את הכדור הזה בכלל ההשפעה שלו מיידית ? אף פעם לא לקחתי כדור להורדת דופק, פשוט הרבה פעמים הדופק עובר את ה100 ומגיע ל130 אובד עצות אני בן 28, בסבירות קבועה לאור הבדיקות אין לי בעיה ללבית הבנתי שיש דבר כזה שמאיץ לבד תדופק אודה לתשובתך

לקריאה נוספת והעמקה

אין שום מניעה שתקח מינון קטן של פרולול, הפעולה שלו מידית ונמשכת מספר שעות לא רב.

07/04/2019 | 13:06 | מאת: טומי

שלום ביום רביעי פניתי לרופא בקופה עקב דופק 136 לחץ דם היה 145/90 עשיתי אקג שהסתכם ב118 bpm סינוס ללא הפרעות או בעיות תרשים בגדר הנורמה שאלתי אותו אם אני יכול לעשות פעילות גופנית הוא לא רופא משפחה שלי הלכתי לקופה אחרת כי שלי הייתה סגורה. קצת נרתעתי כי הוא אמר בגלל דופק מהיר הוא ראה אקג איזה 4 שעשיתי שהיו תקינים סינוס ללא הפרעות אך מעל 100 עד 120( ממוצע דופק שלי 84-88) לרוב הדופק הוא 80 ומשהו.. קצת עודף משקל.. הוא אמר מסוכן לי לעשות פעילות ולא כדאי בגלל הדופק המהיר למרות שבדיקות אחרות כמו דם תריסיות לב ועוד ועוד תקינים הוא ראה תמהירות... המליץ לי פרולול אך אני לא כזה מעוניין אני בן 31 אין לי רקע של בעיות לב המליץ על סמך דופק מהיר אז מותר לי פעילות? אסור לי? עקב זה שקורה לי סינוס טכיקרדיה רבים מעל 100 בחודשים האחרונים אובד עצות...... אקג סך הכול אצלי סינוס שלח לי הפניה לאקו לב במנוחה שעשיתי ואני מניח שתצא תקינה..... מה אתה אומר לגביי מה שהוא אמר והפעילות גופנית תודה מראש על התשובה הרי ידוע שפעילות גופנית כגון ריצה טובה ללב !! באתי לרופא הכללי הזה שהיה לי דופק 136 אקג ירד ל118 היה סינוס ללא הפרעות מה בגלל זה אסור לעשות פעילות גופנית ? מה עוד שנראה לי שהאקו במנוחה ייצא תקין.. ומן הסתם פעילות יכולה רק להוריד דופק..... דרך אגב בשהים האחרונות רצתי המון....

לקריאה נוספת והעמקה

אם תפקוד הלב באקו במנוחה תקין ואין סיבות אחרות לדופק מהיר פרט לעודף משקל או חוסר פעילות גופנית או אולי סטרס נפשי אז לא צריכה להיות מניעה לפעילות גופנית. להיפך.

שלום דוקטור נכבד יש עודף משקל 14 ק"ג חרדתי בחודשים האחרונים נוטל קלונקס. מקווה שאפשר לרוץ אם קלונקס? וחוסר פעילות גופנית קיימת אצלי. למרות שפעם רצתי המון המון בדיקות כלליות אחרות דם הורמונים שתן ועוד ועוד תקינות.......

אפשר לרוץ עם קלונקס רוץ רד במשקל

שלום אבל בקלונקס אין חומרים שיכולים להשפיע על מוח דם לב איברים בגוף? ידוע שקלונקס מעייף זה כן... אין בזה סיכון בעת פעילות גופנית? נגיד אני יטול כדור ב10 בבוקר וארוץ ב7 בערב בכול זאת זה כדור שמכיל דברים מן הסתם הייתי שמח שתסביר את ההקשר הביולוגי..... תודה מראש

11/04/2019 | 01:13 | מאת: Big Nog

אבל מה? אין אבל. הרופא ענה לך בצורה ברורה. עכשיו או שאתה מבין שתרופה ותיקה כמו קלונקס היא בוודאי מספיק מוכרת לקרדיולוג עם ניסיון עוד מהמאה הקודמת בכדי להגיד לך אם זה בסדר או לא לרוץ תחת השפעתה, ואז לא ברור למה אתה בהיסטריה ממשיך לחזור על אותה שאלה, או שיש לך יותר אוסידי משכל. שאלתה שאלה, קלונקס, ריצה, התקבלה תשובת מומחה, נהדר. למה להמשיך לחפור? תהיה בריא

אין בקלונקס בעיה בכל מה שקשור לפעילות גופנית. נקודה.

07/04/2019 | 12:06 | מאת: מרקו

שלום ברקע אירועי סינוס טכיקרדיה 100-140 רבים ללא הפרעות קצב או דברים חריגים לפי תרשימי האק"ג קצב לב ממוצע 80 אני בן 33 בדיקות כלליות אחרות תקינות דם תרסיות צל"ח טרופונין ועוד ..קצת חרדתי לאחרונה בעבר עשיתי ספורט ריצות... כעת לא עושה ריצות בעתיד הקרוב אחזור.. שאלתי אליך עשיתי אקו לב במנוחה שאני מחכה לתוצאות שלו אם ואכן הכול תקין באקו במנוחה אז אירועי הדופק המהיר אינם קשורים ללב ? זה שאקו תקין במנוחה אומר שהלב בסדר ? כי גם בדיקות שלא קשורות ללב נשללו כדברים שיכולים לגרום לדופק מהיר אודה לתשבותך המלומדת...

לקריאה נוספת והעמקה

אקו במנוחה תקין אומר שהלב תקין במנוחה. יכולה להיות בעיה במאמץ גם כשהלב במנוחה תקין. עדיין בסבירות גבוהה שאם תפקוד הלב תקין באקו במנוחה סיבת הדופק המהיר איננה קשורה ללב

07/04/2019 | 14:21 | מאת: מרקו

שלום אגב הדופק המהיר שעובר לי את ה100 לא קורה במאמץ זה יכול לקרות לי סתם ככה שאני יושב שוכב על מיטה או סתם הולך ממש לאט לאט, או שבמתח קצת מתוח....

ברור

07/04/2019 | 11:34 | מאת: מנחם

שלום דוקטור נכבד הבנתי שאתה מצנטר סתם מעניין אותי לדעת עשית פעם ניתוח לב פתוח? ואם לא נחשפת ללב ממש פיזית בלגעת בו בלטפל בו ? כי אני יודע שצינטור זה מחדירים משהו לגוף ורק רואים תלב בטלויזיה כזאת שיש לכם שמה.... כקרדיולוג יצא לך ממש לטפל בלב פיזית ידנית שהבטן פתוחה? סתם מסקרן...

לקריאה נוספת והעמקה
07/04/2019 | 13:10 | מאת: מנחם

שוב שלום דוקטור או שאתה נניח מהקרדיולוגים שרק מדברים איתם בשיחות כי יש קרדיולוגים שרק עוברים על תרשימים נותנים עצות לפי בדיקות ופחות בקטע פיזי של צינטור ניתוח לב ממש. אשמח אם תענה על שני השאלות..

איזה מיש מש עשית ... שאלת אם יצא לי לטפל בלב פיזית כשהבטן פתוחה... אני אגלה לך סוד, אני קרדיולוג מצנתר ובחדר הצינתורים מטפל בבעיות של עורקים ושסתומים בלב. מי שנוגע ממש בלב בזמן העבודה זה כירורג לב, מנתח,וזה מקצוע אחר מקרדיולוגיה אבל גם בתור מצנתר אני אגלה לך שהלב לא נמצא בבטן ובניתוח לב פתוח החזה פתוח לא הבטן... בקטנה

07/04/2019 | 14:14 | מאת: מנחם

שלום שוב טוב אמרתי בטן אתה יודע לפעמים אומרים דברים בקטע כללי שהכוונה היא לדבר אחר ידוע שהלב טיפה מעל הבטן אבל סיקרן אותי אם כי כקרדיולוג יצא לך ממש לטפל בלב פיזית לראות לב ממש לא דרך מוניטור וכאלו......

כשאתה פותח היצרות בעורק השמאלי הראשי בחדר הצינתורים זה כמו לטפל בלב פיזית ...

06/04/2019 | 21:50 | מאת: יוסף

אני שמעתי שאספירין יומי למבוגר מעל 50 מומלץ האם נכון ומדוע? אני בן 66.5 מורה לחנ"ג בגמלאות אך פעיל בספורט.ריצה ושחיה בבדיקת HDL הערך שהופיע היה 38 אני מופתע לרעה זאת למרות פעילותי.רק אצין שכ3 שנים זה נע בין הערכים 42 ל 39.אשמח להנחיתכם וליעוץ .בתודה יוסף

לקריאה נוספת והעמקה

אין הוכחה שמתן אספירין כמניעה ראשונית הכרחי עם הנתונים שלך כפי שתארת . אספירין לא יעלה את ה HDL

06/04/2019 | 19:21 | מאת: נדב

שלום אקו במנוחה עשיתי השבוע לגביי בדיקות מאמץ אני יודע שיש שתיים ארגומטריה ואקו במאמץ אקן במאמץ אין לי טעם לעשות שוב בגלל שעשיתי במנוחה השאלה שלי הבנתי שאקו במאמץ נותנת יותר דיוק לגביי גילוי אוטם בעיות עורקים כלילים בעיות כושר גופני ועוד דברים שקשורים לבדיקה... הבנתי שבארגומטריה זה קצת חיסרון אם הקטע גם של התרשים האק"ג במהלך הבדיקה שיכול להביא ממצאים לא מדוייקים תמיד וזה בדיקה פחות אפקטיבית לעומת אקו במאמץ למה ? והאם בכול זאת ארגומטריה תתן תעבודה טוב אם עושים תבדיקה הזאת ?

לקריאה נוספת והעמקה

אקו במאמץ הוא שלוב של אקו במנוחה עם בדיקת ארגומטריה ולכן הוא יותר מומלץ.

06/04/2019 | 17:35 | מאת: עידו

הי אני מתאמן 5-6 פעמים בשבוע אימונים אינטנסיביים מאד. לאחרונה התחלתי לחוש דפיקות לב מואצות בשעות הערב דווקא כשאני לא מתאמן ונמצא במנוחה. בדיקת אקו לב נמצא שהכל תקין. האם מומלץ לבדוק עוד משהו? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

כן.לנסות לתעד את הדופק בזמן הרגשת הפעימות המוקדמות. איך מתעדים? אק"ג, הולטר או LOOP RECORDER.

כבר מס' פעמים בחיי (Eשה לי לעמוד על התדירות) חוויתי התקף של סנוורים/ראיית הילות לבנות בעין אחת ותחושת סחרור קל למשך דקה או שתיים שלאחריהן אני חוזרת לתפקוד רגיל. האירוע הנ"ל קורה (ככל הזכור לי) בשתי סיטואציות : לאחר מאמץ בשירותים, כשאני קמה מתנוחת רכינה או לאחר מאמץ במכון, בתרגיל שמבוצע בהשענות על ספסל. קראתי על situational syncope וזה נשמע לי מתאים לתיאור, יחד עם זאת לא חוויתי עילפון אלא רק הילות לבנות. האם החשד שלי נכון? במידה ולא - באיזה כיון לבדוק? האם הפרעת קצב יכולה להתבטא באופן כזה?

לקריאה נוספת והעמקה

החשד נכון. כוונתך לאבוד הכרה שנובע מירידת לחץ דם במעבר משכיבה לישיבה או מישיבה לעמידה . לא צריך להיות ממש אבוד הכרה יכולה להיות רק סחרחורת או טשטוש ראיה. לא אמאת לי מה גילך, בגיל מבוגר ישנה אבחנה מבדלת גם של הפרעה בקצב הלב למרות שהסימפטומים שתארת לא ממש מכוונים לשם.

05/04/2019 | 18:05 | מאת: דנה

דוקטור שלום רב, אני מאוד מודאגת לאחר תוצאות אקו דופלר של אבא שלי בן 93.5. במהלך השנים עבר בדיקות לב ביוזמתי רק בגלל הגיל המתקדם ,ותמיד ידענו שהכל תקין ואפילו רק לפני כשנה וקצת קרדיולוג נדהם מתקינות הלב בגיל שלו. ממצאים של היום: Aortic valve calcific severe as Doppler aortic valve Peak vel 420 Peak PG 70 Mean PG 50 מדדים אחרים Mitral vslve mild MR Left ventricule LVH normal contraction Rihgt ventr Normal Inferior vena cava Normal Pericardial effusion No בדקתי בדיקןת מלפני 5 שנים וראיתי שגם שם רשום aortic valve midle אבא מתנשף בעת מעמץ ומתעייף ,אין לו מחלות אחרות ככל הידוע. מה עושים עכשין? האם בטוח צריך צנטור או ניתוח או ניתן לתת לו טיפול תרופתי ומעקב ? האם הוא בסכנת חיים אם לא מטפלים מיידית ? המון תודה וסליחה על המייל הערוך..

לקריאה נוספת והעמקה

לאבא על פי האקו היצרות קשה של המסתם האאורטלי ! אם אבא מתנשף ומתעייף במאמץ קיימת אינדיקציה להשתיל מסתם אאורטלי בצינתור. היצרות אאורטלית קשה היא בהחלט "סכנת חיים" בכל גיל.

05/04/2019 | 16:30 | מאת: אלירן

שלום רב דוקטור אני יודע שיש המון בדיקות לב כגון: הולטר,אק"ג,אקו,ארגומטריה,מיפוי לב,צילום חזה,mri לב ועוד. ברור לי שכול בדיקה והבדיקה שלה ושכול בדיקה בודקת משהו אחר לגביי הלב אבל מסקרן אותי אם אתה צריך לגעת בבדיקות שציינתי מה הבדיקה שנותנת את תמונת מצב הלב הכי טוב (עוד פעם אני יודע שכול בדיקה היא שלעצמה) אבל מה הבדיקה שנותנת את תמונת מצבו ובריאותו של הלב ממה שציינתי. אודה לתשובתך

לקריאה נוספת והעמקה

אכן לכל בדיקה יתרונות וחסרונות שלה , קצרה היריעה לפרט פה הכל, אבל אם היו שולחים אותי כקדיולוג לאי בודד ומאפשרים לי לקחת " בדיקה אחת" - הייתי בוחא באקו דופלר .

07/04/2019 | 10:57 | מאת: אלירן

שלום רב לך אליאן הגדול עשיתי אקו רגיל זה דומה באיזשהו אופן לאקו דופלר? ואם כן ואם לא מה ההבדל בין שני הבדיקות אני מתכוון על האקו הרגיל אם המתמר על בית החזה tte אם אני לא טועה והאם גם אקו רגיל כמו דופלר יכול לתת מידע טוב ורב על הלב ?

אקו רגיל זה אקו דופלר זה TTE - הכל אותה בדיקה בשמות נרדפים

07/04/2019 | 11:31 | מאת: אלירן

שלום תודה על התשובות פרופסור הגדול קרדיולוג אחר ששאלתי אמר שהוא היה בוחר באקו במאמץ שנותנת תמונה הכי טובה מעניין הגישה שלך ושלו...

מעניין

05/04/2019 | 05:39 | מאת: יהודה

שלום רב לך, האם תזונה נכונה בריאה יכולה להעט או למנוע את התפתחות המחלה טרשת עורקים? לאחותי מצאו/זיהו בבדיקה היצרות באחד העורקים, נאמר לה כי בשלב זה ההיצרות אינה משמעותית. מה כן ניתן לעשות כדי להבטיח שלא תהיה הדרדרות והחמרה במצבה? אודה לך על התיחסותך.

לקריאה נוספת והעמקה

אכן תזונה נכונה יכולה להשפיע. תזונה נכונה יכולה למנע סכרת, יכולה להשפיע על פרופיל השומנים - כבר שני דברים שקשורים לטרשת עורקים . מה עליה לעשות? לשמר על תזונה נכונה, לעשות פעילות גופנית ולהיות במעקב.

04/04/2019 | 22:12 | מאת: סאסי

שלום אני בן 34 בריא הדופק שלי לרוב 84-88 במנוחה זה תקין ? חריג? מדאיג ? לא עוסק בספורט קצת עודף משקל.. כמובן שאם אני הולך טיפה או עושה דברים אז הדופק עובר גם ת100 110 ( לא מדבר על ריצה). בגדול מה אתה אומר על 84-88 ?

לקריאה נוספת והעמקה

בגדול בלי לבדק אותך אני אומר שיש לך עודף משקל וכושר גופני " לא משהו" שמסבירים כנראה את הדופק

04/04/2019 | 21:29 | מאת: אוהד

שלום דוקטור מעניין אותי לדעת מה עדיף במנוחה דופק 84 או דופק 56 נניח במנוחה( הדוגמא של הדופק הנמוך תיקח בחשבון שאותו אחד לא ספורטאי בכלל ) אודה לתשובתך...

לקריאה נוספת והעמקה
04/04/2019 | 21:31 | מאת: אוהד

שוב שלום כי מצד אחד 84 מעט גבוה במנוחה אומנם בנורמה ו56 זה מתחת ל60 שזה בריקרדיה.....( עוד פעם בהנחה שהדופק הנמוך לא כתוצאה מספורט)

בלב בריא עדיף דופק יותר נמוך . אבל אם הלב בריא גם 84 וגם 56 - בסדר.

04/04/2019 | 21:21 | מאת: רמי

שלום דוד שלי בן 59 עבר בעבר אוטם שריר הלב רציתי לדעת הדופק במנוחה שלו הרבה פעמים 48-58 האם זה תקין ? רוצים להשתיל לו קוצב דפיברילטור בגלל הדופק שהוא מתחת ל60 ? יש לו גם אי ספיקת לב 30 אחוז השתלת דפיברילטור זה בגלל הדופק הנמוך? או בגלל דברים אחרים אציין שהוא לא ספורטאי....

לקריאה נוספת והעמקה

דפיברילטור לא קשור לדופק איטי אלא כדי לתת מענה ( מכת חשמל ) דוקא לדופק מהיר. כשתפקוד הלב ירוד אחרי התקף לב משתילים דפיברילטור עפעולה מניעתית במידה ותהיה הפרעת קצב מצילת חיים. במקרה של דופק נמוך צריך להשתיל קוצב לב שמעלה את הדופק. כיום יש מכשירים משולבים גם קוצב וגם דפיברילטור

04/04/2019 | 16:13 | מאת: ישראל

שלום דוקטור דן שלחתי לך קודם קובץ עם אקג אחד ואמרת שלא ראית את השני אז פתחתי שאלה חדשה הקובץ נמצא כאן עם האקג המלא! שוב , רופא אמר שהוא רואה חשד להגדלה של פרוזדור שמאלי האם אתה רואה את זה גם ? ואם כן מה הסיכוי שהרישום משקר?

לקריאה נוספת והעמקה

בשעה טובה ראיתי את שני הרישומים . הממצא באק"ג שאולי מצביע על הגדלה של פרוזדור שמאל ממש ממש גבולי.לדעתי זה תקין. אתה לא שקט תעשה בדיקת אקו דופלר שם ניתן בצורה הכי טובה למדוד את קוטר הפרוזדור.

04/04/2019 | 19:12 | מאת: ישראל

עשיתי אקו לב לפני חצי שנה שיצא תקין לגמרי! האם יש מצב שהפרוזדור גדל בחצי שנה?

05/04/2019 | 02:34 | מאת: ישראל

אוסיף ואציין שאני סובל גם מפעימות מוקדמות במאמץ בעיקר , בן 24 שוב לפני חצי שנה עשיתי את הבדיקות האלה : אקו לב תקין הולטר : 3 pvcs מבחן ארגומטריה : תקין APCS בודדות. יש טעם לעשות אקו מחדש ? והכי חשוב.. *****יכול להיות מצב שהפרוזדור גדל בחצי שנה?***** תודה

מציע שתעזב את הפרוזדור ואת הפעימות המוקדמות, תמצא לך בגיל 24 דברים יותר מענינים להתעסק בהם. האקו היה תקין לפני חצי שנה והוא תקין גם היום.

04/04/2019 | 14:11 | מאת: יוני

שלום אני בן 33 אם אקו לב במנוחה נמצא לי תקין בדיקות דם שתן תריסיות הורמונים תקינות ועוד בדיקות תקינות והרבה פעמים במנוחה עדיין דופק שעובר ת100 ומגיע גם ל130 שהתברר כקצב סינוס טכיקרדיה במספר רב של אקג ללא הפרעות קצב או בעיות אחרות, עצם זה שהאקו במנוחה תקין מלמד שהלב תקין ? והדופק המהיר לא נובע מהלב ?

לקריאה נוספת והעמקה

אמת

04/04/2019 | 11:04 | מאת: אדיר

שלום דוקטור דן היקר תראה אני סובל מפעימות מוקדמות שמגיעות בעיקר במצבים הבאים : מאמץ , חולי , התייבשות , קימה משכיבה לעמידה ושוב ריצות ומאמץ גופני בעיקר הבדיקות שלי יצאו תקינות חוץ מזה אבל עדיין משהו לא מסתדר לי , עושה רושם שכל פעם שקשה ללב שלי הפעימות המוקדמות מופיעות .. האם לדעתך זה מצביע על משהו? יש מקום לעוד בדיקות ? או שזה לא נראה לך חריג וזה יכול להיות במאמצים של הגוף גם בלב בריא תודה

לקריאה נוספת והעמקה

לא כתבת איזה בדיקות לב עשית. אם עשית בדיקת אקו ובדיקת מאמץ מכל סוג שהוא והבדיקות היו תקינות אז לפעימות המקדימות אין שום משמעות.

04/04/2019 | 10:59 | מאת: שלומי

שלום ד"ר, אני בן 37 ביצעתי בדיקות דם שגרתיות ויצאו מס' ערכים חורגים במעט. LDH -491 U/L CK-CREAT.KINASE(CPK) - 239 U/L AMYLASE - 101 U/L כשקראתי את ההסבר על הערכים נבהלתי מחשש לבעיה הקשורה ללב (מהצד של אימי יש היסטוריה של התקפי לב, היא עברה התקף בגיל 42) בכל אופן דיברתי עם רופא המשפחה ששאל אם עשיתי פעילות ספורטיבית בימים שלפני הבדיקה ואכן ביצענו טיול בו עלינו בשטח עלייה בה התאמצתי. מאחר וקצת נלחצתי רופא המשפחה הפנה אותי שוב לבדיקות דם לאחר שבועיים עם הרחבה ל CPK התוצאות שהתקבלו LDH -535 U/L CK-CREAT.KINASE(CPK) - 117U/L AMYLASE - 67U/L בהרחבה של הCPK נרשם, "נפסל - אין התוויה לביצוע" האם לדעתך הכל בסדר או שעלי להמשיך בבירור כלשהו (הנושא די מעסיק ומלחיץ אותי) *מצ"ב תוצאות בדיקה בתודה מראש, שלומי

לקריאה נוספת והעמקה

לא יודע מה תחום התקין ל CPK במעבדה שעשית בה את הבדיקה. CPK עולה בדרך כלל אחרי מאמץ גופני והוא משתחרר משרירי השלד .זהו CPK עם פרקצית MM מוגברת. כשיש חשד לארוע לבבי בודקים את פרקצית MB שמקורה בלב. אם ה CPK שלך גבוה כמעט ברור שמקורו לא בלב ולא בהתקף לב.

04/04/2019 | 14:44 | מאת: שלומי

ראשית, תודה רבה! תחום תקין לפי כללית CK CREAT KINASE 20-200 צרפתי קובץ עם התוצאות (מצ"ב שוב) בבדיקה השנייה בגלל שהCPK הכללי יצא תקין כנראה החליטו שלא לעשות את המפורט. סליחה שאני קצת מציק, לדעתך הכל בסדר ? העליה בערכים כנראה מפעילות מאומצת? אם הייתה בעיה כלשהי ניתן היה לראות אותה בבדיקה השנייה? מה לגבי ערכי ה LDH שעלה בבדיקה השנייה דווקא? שוב תודה לך

מסכים שהכל נראה בסדר, ל LDH מוגבר אין קשר ללב

04/04/2019 | 22:03 | מאת: שלומי

תודה רבה לך! סופ"ש נעים..

שלום בן 29 אם רקע רב של אירועי סינוס טכיקרדיה באק"ג שונים של 100-128 כול הבדיקות הכלליות תקינות דם,תריסיות,שתן,צל"ח,טרופונין ועוד בדיקות. קצב לב ממוצע 80-84 הפנו אותי לאקו לב במנוחה שאלתי היא האם זה ישפוך אור לגביי סינוס טכיקרדיה וזה שהדופק שלי מהיר? כי הולטר לב אני יודע שזה ליממה והכול יכול ליהות תקין באותה יממה וזה בודק קצב לב,ארגומטריה זה לספורט ושלילת אוטם .. בקיצור אקג מהירים אבל תקינים אצלי כולל טרופונין כולל צל"ח השאלה שלי היא האם הבדיקה של אקו במנוחה זה הבדיקה הנכונה לדופק המהיר אצלי לסינוס טכיקרדיה? שאר הדברים שלא קשורים ללב ויכולים להאיץ אותו נבדקו ונשללו.. החליטו לתת לי אקו לב איפה זה יכול לתת מענה בבדיקה הזאת ולנסות להבין למה הדופק מהיר? אציין שאני גם אם עודף משקל של 11 ק"ג כי אני יודע שאקו בודק מסתמים מבנה וכאלו....... ובמידה והאקו במנוחה תקין, וכמו שציינתי קודם האקג הרבים האחרונים שלי הם סינוס רק מהירים, זה אומר שהלב בסדר יחסית ?

לקריאה נוספת והעמקה

הלב בסדר גם לא יחסית ואת זה בדיוק תגיד בדיקת האקו .

הי אשמח לפענוח הולטר 24 נשלחתי לבדיקה בעקבות תחושת דופק מהיר וחזק ותחושת תזוזות בלב pause 2.50 dropped beat 180% of RR vt - minimum of 5 beats >= 100 bpm v-run : minimum of 4 beats bradycaridia : minimum of 4 beats <= 45 bpm atrial tachycardia : minimum of 5 beats >= 95 bpm vpbs<= 90% of rr apbs <= 80% rr פעימות מקסימום 121 מינימום 56 תודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

אלו הממצאים בהולטר, אני לא כאן כדי לפענח אותם כי קשה להסביר כל פרמטר ופרמטר בעיקר בלי לראות אותך,להבין את תלונותיך ומדוע בוצע ההולטר

03/04/2019 | 15:56 | מאת: ישראל

מצורף 2 תמונות של אקג שעברתי הרופא אינו קרדיולוג וציין שהוא רואה הפרעת הולכה קלה היתי רוצה לדעת ממך אם זה נכון והאם אתה רואה משהו לא תקין ברישום?

לקריאה נוספת והעמקה

בתמונה שראיתי יש רק חצי אק"ג חסרים בו חיבורי הגפיים V1-6 בתרשים שראיתי הכל בסדר הבמבה לא כל כך טריה...

04/04/2019 | 11:32 | מאת: ישראל

הנה התמונה השנייה .. האם עדיין הכל נראה תקין?

04/04/2019 | 12:53 | מאת: ישראל

רופא אחד טען שיש חשד להגדלה של פרוזדור שמאלי .. האם אתה רואה את זה גם? לבצע עוד אקו? עשיתי אחד לפני חצי שנה שיצא תקין

לא מצאתי קובץ נוסף עם עוד אק"ג מעבר לאק"ג שראיתי ( שמצולם עם הבמבה )

03/04/2019 | 14:41 | מאת: אור

שלום בן 24 עם פעימות מוקדמות שנצפו במאמץ בודדות כרגע חולה כנראה עם שפעת ללא חום .. הדופק לא יורד מ100 ואני לא יודע אם מה שאני מרגיש זה פעימות מוקדמות אני פשוט מרגיש הפסקות בדופק מידי פעם .. ומרגיש גם כמו פעימות מוקדמות שנותנות חשמל ממש חלש כאילו מתחיל ומפסיק ישר ויש גם פעימות מוקדמות רגילות .. יכול להיות שזה סתם נראה לי שונה מפעם לפעם? ההפסקות בדופק מלחיצות אותי בעיקר... כי אני לא מרגיש את הפעימה המוקדמת שלפניה

לקריאה נוספת והעמקה

הטיפול בשפעת ובפעימות מוקדמות איננו עוד ועוד ועוד שאלה בפורום. קצת שפעת ,פעימה מוקדמת,דופק קצת מהיר... זה לא סוף העולם !

בת 34, 2חוד׳ לאחר לידה. במהלך ההיריון אירע כאב חזק בגב העליון (העיר אותי משינה). לאחר הלידה הכאב החזק חזר 3 פע׳ (הכאב היה מפושט כמו חגורה מהגב העליון עד מתחת לצלעות). סובלת מאיוושה מילדות. באקג-נצפה היפוך גלי t בv1-3 (ההיפוך הנ״ל נראו גם באקג קודם שבוצע ב-2012)האם עליי לדאוג וזה נראה חמור? אני ממש לחוצה (קבעתי תור לאקג במאמץ רק בעוד חודש)...

לקריאה נוספת והעמקה

לא נראה שיש סיבה לדאגה אבל אם הכאב חוזר צריך לבדק מה מקורו

03/04/2019 | 07:47 | מאת: אור

שלום דוקטור שאלתי היא למה תנוחות מסויימות משפיעות על גירוי הפעימות המוקדמות וגורמות להן להופיע ? האם יש תנוחית מסויימות שטובות להרגעה של התופעה שעדיף להמצא בהן?

לקריאה נוספת והעמקה

שינוי תנוחות בגוף לא אמורות להשפיע על יצירת פעימה מוקדמת עם זאת מגע מכאני של הלב עם כל איבר שבסביבתו יכול לגרום לגרוי שיוצר פעימה מוקדמת אין תנוחות מסוימות שטובות או להיפך גורמות לתופעה

03/04/2019 | 06:22 | מאת: אור

שלום רב דוקטור .. אני מאתמול 2/4 עם דופק גבוה שעומד על 116 ולפעמים גם 120 124 ברקע בן 24 פעימות מוקדמות במאמץ בעיקר APCS בודדות הולטר 3 pvcs ביממה אקו לב לפני חצי שנה תקין , אני גם מצונן מאוד ומרגיש חולה , אך בלי חום .. אתמול מהלחץ הלכתי למוקד שעשה לי אקג והלחיץ אותי עוד יותר ונתן לי אספירין ושלח אותי למיון , נסעתי לבריאותא שם אמרו שהוא ממש הגזים והאקג בסדר גמור ושהאקג שלו היה מקולקל כנראה .. שללו חשד להתקף ושללו הפרעת קצב מסכנת ושחררו אותי הביתה מה שכן אמר לי הרופא שיש הפרעת הולכה קלה .. האם יכולה להיות הסיבה? למה לדעתך הדופק לא יורד אני מאוד מקווה שבגלל הצינון ..

לקריאה נוספת והעמקה

כנראה בגלל הצינון בטח לא בגלל התקף לב

02/04/2019 | 19:59 | מאת: נתי

שלום אני בן 29 והמליצו לי על פרולול ברקע אירועי סינוס טכיקרדיה רבים תוצאות בדיקות דם תריסיות שתן צילום חזה ועוד סדרת בדיקות תקינות הדופק הממוצע שלי הוא 84, הרבה פעמים גם סתם ככה 100-130 קצת חושש מנטילת התרופה מתופעות לוואי שלה כי אף פעם לא נטלתי כדור להורדת דופק. מה גם שכעת אני מטופל בקלונקס האם קלונקס יעיל בכלל? יכול לעזור להוריד דופק וכאלו שקורה אירוע טכיקרדי, רופא כללי נתן לי את זה אחרי שעבר על האנזנמה הרפואית שלי . האם בכלל הקלונקס יכול להאיץ לי תדופק ?

לקריאה נוספת והעמקה

קלונקס היא תרופה מרגיעה ושכזו אמורה להוריד את הדופק פרולול היא תרופה שמשפיעה ישירות על הדופק ומורידה אותו

02/04/2019 | 19:41 | מאת: דוד

שלום דוקטור האם כשיש צינון יכול להיות מצב שהדופק עולה בגלל הצינון?

לקריאה נוספת והעמקה

אם הצינון הוא ביטוי לזיהום ויראלי ,בטח אם יש קצת חום - אז בהחלט כן

02/04/2019 | 17:32 | מאת: b

שלום, אשמח לדעת מה המשמעות של ההערה הבאה המופיעה בתוצאות א.ק.ג: unconfirmed T wave amplitude has decreased in Anterior leads

לקריאה נוספת והעמקה

עשרות שנים לא נתקלתי בהערה כזו כפיענוח לאק"ג. אם כל שאר הפרמטרים של האק"ג תקינים אז לא הייתי מייחס לזה חשיבות. יש לעיתים מצבים שמי שמפענח אק"ג מנסה "יותר מדי להתחכם ..". לפעמים...

02/04/2019 | 06:16 | מאת: נירית

בוקר טוב ושוב תודה עלהתיחבותך המקצועית. לאחר סידרת בדיקות, ובבדיקת cta התגלה כי LeftMain25-50%. רופא אחד טוען כי יש לצמתר, רופא שני טוען כי יש לקחת רק תרופות,לשמור על אורח חיים תקין תזונה נכונה וספורט. מה נכון לי לעשות? חוששת כיוון שזה עורק ראשי. אודה לך על תשובתך.

לקריאה נוספת והעמקה

אם תשאלי פעמיים וגם שלוש תקבלי ממני אותה תשובה שכבר קבלת ! אני כמצנתר לא שקט אם ה CT חושד בהיצרות עד 50% בעורק השמאלי הראשי. גם אם הצינתור יראה שהכל בסדר- הרווחת . ואם יש שם היצרות משמעותית ברור שרק טיפול תרופתי לא מספיק

01/04/2019 | 11:03 | מאת: אבי

שלום האם מי שנוטל קלונקס 0.5 בינתיים לשבוע שתי כדורים ביום לחרדות וכאלו, מותר לעשות ריצה פעילות גופנית מבחינת הלב וזה ? בכללי בן 30 בריא בדיקות דם ועוד בדיקות מקיפות טובות.

לקריאה נוספת והעמקה

שני כדורים ביום ולא שתי כדורים.. וכן יכול לעשות !

02/04/2019 | 16:19 | מאת: אבי

שלום ותודה על התשובה הקודמת אני נוטל כמה ימים בינתיים קלונקס משהו כמו 4 כדורים 0.5, פתאום היה לי דופק 136 שעה זה יכול ליהות קשור לתופעות לוואי של הקלונקס כי ממה שהבנתי קלונקס לא משפיע על הלב. בלי קשר בחודשים האחרונים היו לי הרבה אירועי סינוס טכיקרדיה של מעל 100

02/04/2019 | 17:52 | מאת: אבי

שלום ועוד שאלה אם הכול טוב והקלונקס נניח לא גורם לדופק מהיר, ברגע שיש דופק מהיר כאחד שקצת סובל מחרדות אם אני ישתה כדור זה יוריד יאזן תדופק? אשמח שתענה על השאלה הזאת והקודמת

לא נראה לי שהדופק המהיר שלך הינו תופעת לואי של הקלונקס אלא יותר קשור לחרדה. וכשיש חרדה הטיפול הוא ב..קלונקס.

30/03/2019 | 20:57 | מאת: נעמה

שלום, בת 37 ללא מחלות רקע. ביומיים האחרונים אני חווה תחושה של כאב או לחץ ממש קל בחזה וסחרחורת ותחושת עלפון. בבדיקה במיון שללו תסחיף ובדיקות דם דופק ולחץ דם תקינות. באקג יצא irbbb גבולי ( לדעתי לא היה משהו כזה באקג שעשיתי לפני כשנה) האם יש מקום לדאגה? מה זה אומר?

לקריאה נוספת והעמקה

אם זה ICRBBB ועוד ממצא גבולי - אין ממש מקום לדאגה

שלום בריא לרוב בן 29 אקג תקינים למינהם לאחרונה באחד האקג עלה חשד לעיבוי שריר הלב? זה אומר שזה עיבוי אקג מעריך עיבוי ב100 אחוז? או שזה יכול ליהות שגיאה.... ואם מה שכתבתי לך כאן מותר לי לעשות ריצה פעילות גופנית? קצת הרבה נרתע מזה...... או שלא?

לקריאה נוספת והעמקה

אכן באק"ג ניתן לראות סימנים המחשידים לעיבוי שריר הלב. את האבחנה עושים בבדיקת אקו דופלר. במידה ואין עיבוי קיצוני ואין בעיה בתפקוד שריר הלב שגורמת לעיבוי - אין מניעה מפעילות גופנית

30/03/2019 | 13:44 | מאת: רותם

שלום אני כנראה יעשה בדיקת אקו לב השאלה שלי אליך באקו לב במאמץ חוץ מהקטע של המאמץ אני יקבל את אותה בדיקה גם של אקו לב הרגיל במנוחה ? פלוס העניין של המאמץ ? אקו לב במאמץ זה הבדיקה גם של אקו לב במנוחה ? או שזה לא אותה בדיקה ? כי אני רוצה לעשות תאקו הרגיל לבדוק את מבנה הלב ושאר הדברים, ואז חשבתי לעשות כבר אקו במאמץ כי עושה ריצות ספורט השאלה אם במאמץ אני יקבל תאקו הרגיל גם שבודקים תמבנה לב וכו' תודה מראש על התשובה

לקריאה נוספת והעמקה

בבדיקת אקו במאמץ יש גם את שלב המנוחה ( בדיקת אקו במנוחה ) וגם את שלב המאמץ.

שלום האם כדורים מסוג ציפרלקס קלונקס וכול סוגי הכדורים האלו מהמשפחה הזאת יכולים לפגוע בלב ? בקצב הלב? להשפיע עליו במידה כזו או אחרת ?

לקריאה נוספת והעמקה

בגדול לא. אבל, ויש כאן אבל חשוב, במקרים שציפרלקס ניתנת במינונים גדולים מעשרים מ״ג ליום (20) היא כן יכולה להשפיע על תפקוד הלב ולגרום לQT מוארך - כלומר לגרום להפרעות קצב מסכנות חיים (ולכן הרבה ארגונים רפואים במדינות שונות קבעו באופן נחרץ שאין לחרוג מ20 מ״ג ליום). קלונקס לא מסכן את הלב. כמובן שגם הוא, כל עוד שנלקח בכמויות סבירות ולא מוגזמות.

שלום דוקטור אם כול הכבוד שאנשים עונים לי כאן הייתי רוצה תשובה מפי מומחה ולא מאנשים שנעזרים בדוקטור גוגל וכאלו.. אודה מראש.....

הציפרלקס שייך לקבוצת תרופות שנקראות SSRI שאכן יכולות להשפיע גם על הלב. הן משפיעות על מערכת ההולכה החשמלית ומאריכות בתרשים האק"ע מקטע שנקרא Q-T . הארכה של מקטע ה Q-T עלול לגרום להפרעות קצב חדריות מסכנות חיים. הדבר תלוי מינון ומתרחש בעיקר במינונים הגבוהים אך כל מי שנוטל ציפרלקס בכל מינון חייב לבדק את מקטע ה Q-T . הקלונקס שייך למשפחת הבנזודיאזפינים ובדרך כלל ובמינונים מקובלים איננו משפיע על הלב.

שלום שוב דוקטור אליאן הגדול ואוו אז איך מיליונים בעולם כולל בארץ נוטלים ציפרלקס אם זה מה שזה עושה ללב ? ויש קרדיולוג מסויים שגם שאלתי אותו על ציפרלקס וקלונקס והוא בניגוד אליך אמר ששתיהם פוגעות בלב בעוד אתה אמרת שציפרלקס בעיקרו פוגע בלב במקטע q-t אז האם באמת גם קלונקס פוגע? התחלתי לנטול קלונקס עקב חרדה 0.5 בינתיים למשך שבוע פעמיים ביום כך שאני רוצה להבין.. הכדור בהמלצת רופא פנימי כללי... אמרת לי: הקלונקס שייך למשפחת הבנזודיאזפינים ובדרך כלל ובמינונים מקובלים איננו משפיע על הלב. אודה על התשובה

לא שתיהם אלא שניהם.. והם לא פוגעים בלב וניתן לקחת את שניהם בתנאים שכתבתי קודם.לבדק אקג לבדק Q-T והכל טוב

29/03/2019 | 12:24 | מאת: חן

שלום דוקטור אני בן 31 הרבה אקג שעשיתי לאחרונה והיו תקינים סינוס טכיקרדיה בדיקות דם טרופונין צילום חזה ועוד בדיקות תקינות פה אני לא יכול לשלוח אקג בגלל קובץ אבל שלחתי בפורום אחר קרדיולוג ראה תאקג אמר שהקצב סינוס תקין קצת מהיר ואמר ומעלה חשד לעיבוי של שריר הלב שיכל להגרם על ידי לחץ דם גבוה למשל מה זה אומר הממצא הזה ? מעלה חשד אומר שזה עיבוי ? ומה זה עיבוי? כי שהייתי בבית חולים שיחררו אותי אם האקג הזה אמרו שהוא תקין לא אמרו כלום בנושא מה עוד שטרופונין צילום חזה היו תקינים ...

לקריאה נוספת והעמקה
29/03/2019 | 13:26 | מאת: חן

שוב שלום שוב שלום עוד שאלה מה הבדיקה הכי טובה לדעת אם יש עיבוי שריר הלב? אקו? ארגומטריה? מיפוי ?... מה...

עיבוי שריר הלב ניתן הכי טוב לראות בבדיקת אקו דופלר של הלב שם נמדד בדיוק עובי השריר של חדר שמאל. אק"ג נותן רק "רמז" האם השריר אכן עבה.

28/03/2019 | 23:36 | מאת: הראל

שלום רב לך, אובחנתי עם אסכמיה ועורק שמאלי חסום 60%. הרופא טען שאין צורך בהתערבות כירורגית, אלא במתן תרופות ושינוי תזונה וספורט. האם אפשר לחיות חיים תקינים עם אסכמיה וטרשת עורקים? האם ניתן לעצור את המחלה?האם להפסיק לעבוד?לחוצה מהמצב...מה הפתרון הטוב ביותר?

לקריאה נוספת והעמקה

היצרות של 60% לרב איננה מצריכה התערבות בצינתור או בניתוח מעקף אלא שינוי אורח חיים,ירידה במשקל פעילות גופנית ונטילת תרופות לדלול דם כמו אספירין ולהורדת רמת כולסטרול ( סטטין ) . ניתן וצריך לחיות חיים תקינים

28/03/2019 | 22:03 | מאת: טום

שלום אני בן 29 מה התסמינים לאוטם שריר הלב התקף לב המובהקים ??? הרבה פעמים בזמן האחרון היה לי לחץ בחזה דופק מהיר סחרחורות ועוד.. במספר פעמים בחודשים האחרונים אקג תקין סינוס טכיקרדיה טרופונין תקין צילום חזה תקין, בדיקות דם כלליות +כימיה + הורמונים tsh קטכולאמינים ועוד ועוד בדיקות ארגומטריה+הולטר+אקו תקין מלפני שנתיים שאלתי אליך מה הם התסמינים המובהקים לאוטם התקף? נניח: הזעה ? קוצר נשימה ? זה התסמינים של ממש? כי בכול התקופה הזאת שלכול הבדיקות ומה שחשתי לא היה לי הזעה,קוצר נשימה, בלבול. כן היה דופק מהיר לחץ בחזה שכאמור הכול נשלל. אשמח לפירוט מה הם התסמינים המובהקים. תודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

כאב לוחץ בחזה שיכול להקרין יד לגב או לצוואר הזעה קוצר נשימה בחילה צרבת

28/03/2019 | 20:55 | מאת: דניאל

ד"ר יקר, האם מי שנוטל מדלל דם עקב פ.פרוזדורים על מנת להקטין סיכון של אירוע מוחי "נהנה" בעקיפין גם מהקטנת הסיכון להתקף לב הנובע מסתימת כלי דם ע"י קריש? מקדים תטדה לתשובתך...

לקריאה נוספת והעמקה

בהחלט נהנה גם מהקטנת סיכון להתקף לב

28/03/2019 | 17:34 | מאת: יוחנן

שלום עשיתי את בדיקת טרופונין התוצאה :0.01 הערכי ייחוס 0.059 האם זה בסדר ?

לקריאה נוספת והעמקה

כן

28/03/2019 | 13:02 | מאת: אדיר

דוקטור רופא המשפחה שלי אמר שסחרחורת יכולה לגרום לדפיקות לב מהירות האם זה נכון מה שהוא אומר? הסדר הוא כזה :1. תחושה כמו פעימה מוקדמת 2.סחרחורת 3. דופק מהיר מה זה יכול להיות? סבירות להפרעה רצינית? פעילות גופנית מאומצת מומלץ?

לקריאה נוספת והעמקה

סחרחורת כשלעצמה לא צריכה לגרום לשינוי בדופק אבל הרגשה רעה שנלוית מסחרחורת יכולה לגרום לסטרס ולעליה בדופק פעילות גופנית מומלצת לכולם אבל היא איננה טיפול לסחרחורת

28/03/2019 | 11:50 | מאת: אדיר

שלום דוקטור אשתף אותך בבעייתי מכיוון שאני לא מוצא תשובה מושכלת כל-כך עד כה. אני בן 24 ברקע פעימות מוקדמות בעיקר במאמץ! הולטר: 3 ביממה בדיקת מאמץ: APCS בודדות ואקו לב תקין. אז ככה , הדבר העיקרי שמטריד אותי נורא הוא ארועים(3) של סחרחורת שקורים באופן די נדיר .. אחת לכמה חודשים .. פעמיים מהם לוו בדופק מהיר שנרגע לאחר דקה בערך. 1.*****האם אני יכול לבצע פעילות גופנית מאומצת???***** 2.האם יש מקום להכנס ללחץ ולהתחיל בדיקות למשל לופ רקורדר או פשוט לקוות מפעם לפעם שהכל יסתדר והמצב לא נשמע נורא? 3.האם יש מצב שזה יסתדר ולא יחזור על עצמו? שאלה 1 חשובה לי נורא מכיוון שמאז הפסקתי לחלוטין פעילות. תודה מראש!!!

לקריאה נוספת והעמקה

אין שום מניעה לחזור לפעילות. להיפך. לפי האקו יש לך לב בריא .ואתה גם צעיר. אז מספיק בדיקות עשית. תחזור לפעילות והכל יסתדר

27/03/2019 | 14:55 | מאת: שירס

שלום בת 29 סובלת מפעימות מוקדמות כבר 10 שנים. לאחר הלידה השניה הפניתי למבחן מאמץ. מצרפת את התשובות המדאיגות: המבחן הגיע למאמץ של 6.50 mets הגיע ל90% מן הדופק הצפוי לגילו. המבחן הופסק דופק מטרה הפרעות קצב אין תלונות אין סיכום דופק נמוך באקג במנוחה שינויים דיפוזים בst-t אך הכושר הגופני מוריד את אמינות הבדיקה תגובת לחץ דם תקינה צניחות במקטע st בחיבורים l mm l2 l3 avg אני בלחץ היסטרי. מזה אומר?

לקריאה נוספת והעמקה
27/03/2019 | 15:27 | מאת: שירז

יש לציין שהולטר ואקו תקינים

למה הסטרי? צריך לראות את רישום האק"ג, בגדול אם השינוי הוא רק 1 מ"מ זה בהחלט יכול להיות גם תקין .

29/03/2019 | 16:49 | מאת: שירז

תודה דוקטור. אכן קרדיולוג ראה את התרשימים ואמר "אין פה כלום לא תמיד מה שרושמים צריך להתייחס". ולא הפנה להמשך בדיקות. האם אוכל להיות רגועה שאכן גם בממצאים הללו, הכל בסדר ואוכל להמשיך לעשות ספורט כדי להשתפר?

אכן הכל כנראה בסדר ואפשר להמשיך לעשות ספורט ולהשתפר

27/03/2019 | 14:48 | מאת: תמיר

שלום דוקטור מה זה דום לב שהלב נעצר וזהו ? בהתקף לב הלב ממשיך לפעום לעומתו ? מה הההבדל בין שניהם ? איך מונעים את שתי הדברים ? כי לפעמים גם אנשים אם נתונים בריאים חוטפים התקף או דום לב ..... אשמח להסבר מלומד תודה גדולה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

התקף לב או אוטם שריר הלב הוא חסימה של עורק שמספק דם לחלק משריר הלב כשבזמן ההתקף הלב עובד ומתכווץ והכל טוב דום לב = כשלב עומד. מפסיק להתכווץ. התקף לב יכול לגרום להפרעת קצב שבסופה יהיה דום לב.

שלום דוקטור ידוע שפעילות גופנית ככל שתיהיה היא טובה לגוף (זה מה שאומרים), אבל אני מנסה לחשוב אם עצמי במהלך ריצה שמישהו עוסק בפעילות גופנית לא מסוכן נניח שבזמן ריצה הדופק נשאר גבוה ? הרי ככול שרצים בעצימות נמוכה בינונית גבוה הדופק עובד מהר בכול מצב.. זה לא מסוכן ? כי אומרים שפעילות גופנית עושה טוב ללב ולגוף ומצד שני הלב פועם מהר, דופק בפעילות גופנית יכול ליהות 150-170 ואפילו יותר אז איך בידיוק היא טובה? אם הלב עובד במהירות..... הייתי שמח להסבר

לקריאה נוספת והעמקה

הלב עומד בעומס של דופק גם 170 בזמן פעילות גופנית .בלב בריא אין עם זה שום בעיה. יש בעיה אם הדופק לאורך תקופה ארוכה ( ימים רצופים ושבועות ) בערכים כאלה .

26/03/2019 | 19:53 | מאת: סהרונת

שלום רב, ברצוני לקבל את דעתך לגבי תוצאות הבדיקה, האם התוצאות חמורות? מה עלי לעשות כעת? האם טיפול תרופתי יעזור,או מחייב צינתור? LEFT MAIN 25-50% בחלקו הרחיקני פלאק מסוייד במידה גסה.השאר כתוב שזהnormal מה הטיפול שאתה מציע לי? תודה מראש.

לקריאה נוספת והעמקה

יש עדות לטרשת עורקים בעורק השמאלי הראשי, ה CT מדבר על היצרות עד 50% - לא שקט לא לבדק את זה בצינתור רגיל. בכל מקרה טרשת בעורק השמאלי הראשי מחייבת טיפול בסטטין.

28/03/2019 | 15:14 | מאת: סהרנת

תודה על תגובתך. עכשיו אני חצי מתה מפחד...מדוע לא לעשות צינתור?אני מקבלת אספירין, קרדילטק וכדור נוסף להמסת שומנים. האם להוסיף עוד כדור? האם אני במצב מסוכן?

חצי מתה יותר טוב ממתה שלמה בכל אופן הטיפול התרופתי שלך טוב - אספירין סטטין וקרדילוק. כפי שכתבתי אני במקרה של היצרות סביב 50% בעורק השמאלי הראשי ( בצינתור וירטואלי ) הייתי עושה גם צינתור רגיל שחלילה ההיצרות לא חמורה יותר.