פורום קרדיולוגיה - מבוגרים

הפורום יעסוק בשאלות הנוגעות למחלות לב במבוגרים , גורמי הסיכון למחלות לב ומניעתם, מחלות של מסתמי הלב,הפרעות קצב,אי ספיקת לב, מחלות לב בהריון, צינתורי לב , פעילות גופנית ושיקום הלב. למעבר לפורום לחצו כאן.
4126 הודעות
3687 תשובות מומחה

מנהל פורום קרדיולוגיה - מבוגרים

שלום רב אשמח לחוות דעתך לגביי התרשים דוקטור צירפתי מקווה הקובץ אכן תומך

לקריאה נוספת והעמקה

לצערי,להבדיל מתרשימים אחרים, לא הצלחתי לפתח את הקובץ שלך

12/03/2019 | 19:43 | מאת: עוצם

1. האם מוקדי הגיבוי AV node וHis הם אותם מוקדים שהופכים רגישים ומשחררים את הפעימות המוקדמות ? 2.או שנוצרים מוקדים אחרים כתוצאה ממצבים מסויימים? תודה מראש!

במערכת ההולכה יש סדר וקודם מגיב ה SA NODE ,כשהוא חולה מגיב ה AV NODE ואז HIS ועוד.. יכול להתעורר גם מוקד אחר בפרוזדור או בחדר

12/03/2019 | 19:25 | מאת: עוצם

שלום , מוקדים פרוזדוריים וצומתיים הופכים לרגישים בין היתר כתוצאה משחרור אדרנלין מבלוטות האדרנל ומגירוי סימפתטי מוגבר. שאלתי היא כזו: 1.לכולם יש גירויים סימפטתיים ולכולם משתחרר אדרנלין למה אצל חלק המוקדים הופכים רגישים ואצל חלק לא? 2.יש דרך במקום לקחת כדורים אולי להפחית את הרגישות של אותם מוקדים וככה להגדיל את סף הרגישות שלהם?

לקריאה נוספת והעמקה

1. למה אצל חלק מהאנשים מתפתח אלצהיימר ואצל חלק לא, למה אצל חלק מופיע סרטן ואצל חלק לא .. 2.אין דרך

12/03/2019 | 17:46 | מאת: אוראל

שלום רב דוקטור דן אליאן כשיש בעיה כתעוקה בחזה או כאב לב או סוג תלונות מהסוג הזה . תמיד שחשתי והופנתי לבדיקות תמיד יש תצילום חזה ורשום ללא תת"ג תסנין תפליט גודש איך זה מתקשר הצילום הזה ללב תעוקה? ומה שרוצים לראות בו ?בהקשר של הרגשת כאב בחזה תעוקה וכאלו? מה רוצים לשלול מה זה אומר שלושת המילים האלו והבדיקה הזאת ואיך זה מתקשר לממצאים כמו לב חזה הרגשה תודה מראש על המענה

לקריאה נוספת והעמקה

לצלום חזה אין קשר לתעוקה ( שזה סימפטום ) כשיש כאבים בחזה עושים גם צלום חזה לשלול דברים שיכולים לגרום לכאב בחזה כמו דלקת ריאות, חזה אויר, וכו...

12/03/2019 | 15:03 | מאת: ינון

שלום דוקטור ידוע שפעילות גופנית אני מדבר על פעילות גופנית בכללי שהיא טובה,ובפרט על ריצה אירובית סיבולת לב ריאה אומרים שזה טוב להכול. אבל איך בקטע של השרירים זה טוב ? הרי הcpk עולה אחרי מאמץ גופני וידוע שערך גבוה של cpk בדם זה לא טוב בגוף... אז בקטע של שרירים זה לא טוב? הפעילות הגופנית פוגעת בהם? הרי cpk הערך עולה הרבה אחרי מאמץ גופני אשמח לתשובה....

לקריאה נוספת והעמקה

CPK משתחרר מהשריר ובמידה והפעילות הגופנית איננה קיצונית גם עליית ה CPK מתונה. שחרור CPK לדם לא בהכרח מצביע על נזק משמעותי לשריר בטח שלא לשרירי השלד. ומי אמר ש CPK גבוה לא טוב לגוף? רמות מאד מאד מאד גבוהות של CPK מסוכנות ,בעיקר לכליות אבל לא ה CPK שמשתחרר אחרי פעילות אירובית .

שוב שלום ואיך בידיוק פעילות אירובית שמשפרת סיבולת לב ריאה יכולה לשפר שרירים אם בכלל? כי רמת הcpk אחרי פעילות גופנית (ריצה) עולה ממש בדם ושיש cpk גבוה בדם זה אומר שזה לא טוב

12/03/2019 | 15:17 | מאת: ינון

שלום רב תודה על התשובה !!

12/03/2019 | 14:08 | מאת: פולי נום

אני בן 72 ועברתי החלפת מסתם אורטאלי לביולוגי לפני 12 שנה. סובל מצרבת מס' פעמים בחודש. מוקד הלחץ משתנה מעט מפעם לפעם. כיצד אדע להבדיל בין צרבת לחשד להתקף לב המחייב הגעה למיון ?

לקריאה נוספת והעמקה

לא בטוח שתדע. צרבת יכולה להיות לעיתים ממקור קרדיאלי, גם סוג של תעוקת חזה וגם חלילה בזמן התקף לב. להתקף לב סימנים נוספים - משך הזמן שהצרבת לא נפסקת, הזעה קוצר נשימה ,הקרנה של הכאב ועוד.

שלום . במידה ובאמצע בדיקת מאמץ נצפו עליות סט בדופן תחתון ולאחר מכן הופיעו או וינקיבך או cavb , ולאחר כ3 דק העליות ירדו והאקג חזר לנורמה. לחצי הדם עמדו על 100 סיטולים והחולה הרגיש מעט אי נוחות בחזה. שאלתי היא מה הדבר הנכון לעשות לאחר תוצאות אלו ? ובמידה והתקבלה הפנייה למיון , מה המטרה במיון ? לבדיקה נוספת כלשהי ?

לקריאה נוספת והעמקה

מיון.אישפוז.צינתור. חד וחלק

12/03/2019 | 01:08 | מאת: בתיה

בת 68. נתגלה באקראי lbbb חדש בא.ק.ג. הובהלתי למיון ושם שללו התקף לב - טרופונין היה שלילי. CRP היה תקין. ביקרתי אצל קרדיולוג ולאחר שעזבתי נזכרתי שהעיר דבר-מה בהקשר לחסם ההולכה שלא ממש קלטתי ושכחתי לשאול. זה היה בעניין היות ה-lbbb 'מסוג מסוים', כלומר אינו מלווה בתסמינים של QRS או QS או משהו דומה, ובכך הוא פחות חמור. ייתכן שאני 'מקשקשת' לשווא שכן כאמור לא הבנתי אל נכון את הנאמר. רק נאחזתי ב'לא חמור'. אשמח אם תוכל לשפוך אור בנדון. ועוד משהו: לצורך המשך בירור נתבקשתי לבצע אקו לב במאמץ או מיפוי לב. מה מבין השניים יעיל יותר במקרה של lbbb, ובהינתן הקרינה במיפוי או הזרקת חומר ניגוד (?) האם לא כדאי להימנע? ואחרון: מה הנזק שנגרם ע"י ה-lbbb ? האם ועד כמה הוא עלול להחמיר עם הזמן? והעיקר - האם ייתכן גם שייעלם? תודה וברכה חמה בתיה

לקריאה נוספת והעמקה

נתחיל מהסוף - להיעלם לא יעלם .זוהי הפרעה חשמלית ,החשמל בלב עובר בשני צרורות ימני ושמאלי ובשמאלי אצלך ישנה בעיה. כדי לחפש מה הסיבה יש לבצע גם אקו במנוחה וגם בדיקה במאמץ - במקרה זה עדיף מיפוי לב עם חומר הקרוי דיפירידמול. ועם הבדיקות הללו תחזרי לקרדיולוג ותהיי יותר קשובה למה שהוא מסביר...

שלום בת 37 בגיאה בדרך כלל בילדות חליתי בלוקמיה אני שלושה חודשים לאחר לידה קיסרית ילד שני במשך כל חיי מאז שהבראתי אני עושה אקו לב וכל פעם יצא תקין כולל בדיקה אחרונה שנעשתה בספטמבר האחרון שלושה חודשים לפני לידה. מצורף תוצאות בדיקה מהחודש האחרון לאחר הלידה התוצאות אינו תואמות שום תוצאה שהייתה לפני כבר עשרים שנה.. האם אני חולה קשה? האם אני הולכת למות ? בכוונה שואלת כך כי אני אמא לשני ילדים קטנים בני פחות משנתיים ואני מאוד מפחדת וחוששת בתודה, מראש רוני בתודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

לא חולה קשה ולא הולכת למות, האקו בכל זאת לא תקין - ישנה ירידה קלה בתפקוד חדר שמאל שמצריכה ברור . ממליץ שתיבדקי ע"י קרדיולוג .

תודה רבה על המענה דוקטור האם יכול להיות שינוי כזה קיצוני מאקו לב שנעשה לפני חצי שנה שהיה תקין לגמרי?! תודה רבה

השינוי איננו כזה קיצוני, יש שינוי, יש ירידה קלה בתפקוד חדר שמאל לעומת תפקוד תקין בבדיקה קודמת. צריך לחפש קשר להריון וללידה .

שלום רב לקראת ניתוח מעקפים האם כדאי להוציא וריד מהרגל בשיטה הפתוחה - זה אומנם נותן וריד שלם עם המעטפת שיכול לתפקד יותר טוב, אבל קשה אסתטית/צליעה/כאבים לעומת הוצאה בשיטה זעיר פולשנית שפחות פוגעת ברגל אבל אולי נותנת ורי פחות "מתפקד"? בתודה מראש, מיכל

לקריאה נוספת והעמקה

1.אני מצנתר לא מנתח לב 2.לא חושב שניתנת לחולה האפשרות לבחור בין שיטה פתוחה לשיטה זעיר פולשנית אבל אם כן - כדאי להתייעץ עם המנתח.

שלום האם שהלב תקין לחץ דם תקין בלוטת תריס תקינה הורמונים מסויימים יכולים? גורמים לעליית דופק מהיר ? לחץ דם ? סחרחורת לא סיבובית? כי אני בזמן האחרון במנוחה נתקף בדופק מהיר פתאומי אני בן 33 , עשיתי הרבה בדיקות שהיו תקינות מה עושים? קרדיולוג גם ראה תאנזמה שלי אמר שהכול בסדר למרות שאני עדיין חש מה שאני חש

לקריאה נוספת והעמקה

הורמונים יכולים בהחלט לגרום הן לעליה בלחץ דם והן לעליה בדופק. תלוי כמובן איזה הורמונים.

11/03/2019 | 15:10 | מאת: אדיר

שלום דוקטור ,כידוע פעימה פרוזדורית מוקדמות גורמת לדפולריזציה שמגיעה לSA Node וגורמת לו להתאפס .. שאלתי היא 1.מה קורה במצב שהגירוי המוקדם לא מגיע למרכז הקיצוב הדומיננטי sa node ? 2.האם יכול להיות מצב כזה בכלל שלא יהיה איפוס? 3.אם כן מה הסיבות ולמה זה גורם? תודה מראש.

לקריאה נוספת והעמקה

1.לא קורה מצב כזה 2.אם ה SA NODE חולה 3.סיבה - SA NODE חולה 4. אם לא יהיה מקור אחר ליצירת פעימה - דום לב

12/03/2019 | 12:36 | מאת: אדיר

לגבי תשובה 4 , אם הsa node חולה יש את הדיכוי הגובר ברגע שהוא לא יצליח להתאפס עכב החולי שלו יתחיל קיצוב מה AV node ?

אחרי ה AV NODE על מה תשאל . HIS ? ואחרי זה ?

12/03/2019 | 16:57 | מאת: אדיר

חחח לא הבנתי למה הגעת ישר למצב הסופי פשוט תודה רבה על הסבלנות:)

11/03/2019 | 13:21 | מאת: אסתר

שלום רב, אמי בת 75 סובלת מפרפור פרוזדורים ולחץ דם גבוה מזה מספר שנים, כל כמה זמן יש לה התקף. היא מטופלת בטרייטיס פעמיים ביום 5 מ"ג כל כדור, טמבוקור 100 מ"ג פעמיים ביום, רבע כדור נורמיטן ומלפני חודשיים במקום אספירין, היא נוטלת לכדור אליקייוס 5 מג פעמיים ביום. היא נוטלת גם קבוע סידן , ויטמין בי 12 וויטמין די. בשנה האחרונה קרו לה 2 מקרים, כאשר ע"י מינון נוסף של הכדורים מסתדר לבד. בחודשיים האחרונים קרו מקרים רבים שאמי קמה באמצע הלילה עם דופק מהיר ולחץ דם גבוה, השבוע 3 פעמים כל יום, כל פעם היא לקחה מינון נוסף של טמבוקור וטרייטיס וזה חזר לסינוס. לא ידוע ממה זה האם זה משהו שהוא שכיח בקרב אנשים עם בעיה בדופק סדיר ולחץ דם לסבול מהתקפים כאלו לעתים קרובות? שכן זה נורא מפחיד שזה קורה, וכשזה קורה היא נוטלת מייד את הכדורים שלה. אם זה לא שכיח- כיצד בדרך כלל מטפלים? ע"י הגדלת המינון בהוראת רופא? או שיכול להיות שהאליקוויס לא מתאים לה? או שהאליקוויס לא פועל טוב עם תוספי מזון? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

אליקוויס לא קשור להופעת הפרפור , זו תרופה מדללת דם שמונעת יצירת קרישי דם כשיש פרפור. עם על הטיפול שהזכרת יש לה הרבה ארועים של פרפור יש לשנות את הטיפול בהוראת קרדיולוג

11/03/2019 | 12:43 | מאת: אדיר

שלום דוקטור אנחמו מכירים בן 24 פעימות הולטר:3 חדריות ביממה אקו לב : תקין מאמץ: APCS בודדות אתמול חוויתי התקפת פעימות מוקדמות שנמשכה בערך שעה במנוחה להערכתי בגלל שלא שתיתי מספיק 1.יכול להיות? יש מצב שזה מופיע רק כשקשה לגוף וזה מנגנון ״הגנה״ / ״חיזוק״ ? 2.חוויתי מצב כזה לפני כמה חודשים שפתאום זה בא לכמה שעות במנוחה וכמובן מה שהיה לי אתמול אני תמיד מתלבט מה לעשות במצבים האלה האם להשיג רופא או פשוט לסבול איתן בשקט? מה אתה מציע? פוחד שזה יגיע למצב שזה תמיד יהיה

לקריאה נוספת והעמקה

1.יכול להיות 2.אם הלב בריא וזה רק פעימות מוקדמות - ניתן "לסבול בשקט"

11/03/2019 | 08:32 | מאת: simon

עברתי צינתור לפני 10 חדשים שני סטנטים אלרגיה מפלויקס וכאבי ראש מברילנטה . שינו לאפייאנט וכל הזמן צרבות כי אני מאובחן GERD נקסיום 40 לא עוזר . מאז הצינתור אבדתי 10 קג סיטי בטן תקין רוצים קולונוסקופיה יש כאבים בצצד ימין. אני בן 76.

לקריאה נוספת והעמקה

מה השאלה ? יש ארבע תרופות שצריך לשלב שתיים אחרי צינתור עם תומך אספירין או פלביקס עם אפיינט או ברלינטה אלו האופציות

11/03/2019 | 08:31 | מאת: Big Nog

איזו תרופה נוטה *פחות* להאיץ דופק, נורבסק במינון 5 מ"ג או וזודיפ 10 מ"ג? אני רואה שאין בכלל מחקרים בנושא של וזודיפ וטיפול/מניעת ואזוספאזם קורונרי (פרינצמטל) או כול סוג אחר של תעוקת חזה. הוא אכן לא יעיל למצבים הללו? שאלה אחרונה: מדוע פלודיפין (פנדיל) כבר לא משווקת בארץ? מדוע בהתחלה קרדיולוגים השתמשו בה אבל בהמשך הופסק השימוש? תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

1. אותו דבר 2.זה שאין מחקר לא אומר שהוא לא יעיל 3.אינני יודע

שלום, ב בדיקת הולטר במאמץ יצא חשד לאיסכמיה האם יש צורך במיפוי לב בדיק? אני קיבלתי חומר ניגוד כשעשיתי mri בעקבות פריקת כתף לפני כחודשיים והרגשתי ממש לא טוב היה לי קוצר נשימה ועיניים נפוחות ודומעות.. מה דעתך? אשמח לתובה מהירה שכן הוזמנתי לבדיקה ביום שלישי 13/03/19 תודה רבה.פאני מדם שרם תז 69224806

לקריאה נוספת והעמקה

סתם שאלה - למה כתבת את מספר תז שלך ? זה יתרום לתשובה ? חומר ניגוד שניתן ב MRI איננו אותו חומר כמו במיפוי לב הולטר היא בדיקה להפרעות קצב ונכון שניתן לעיתים לקבל בה גם ממצאים שמחשידים לקיום אסכמיה ( צניחות במקטע ST ) .כדאי שקרדיולוג יעבר על ההולטר ויחליט אם צריך באמת להתקדם למיפוי לב כדי לשלול אסכמיה

10/03/2019 | 13:38 | מאת: עומרי

שלום, שמי עומרי בן 36, בשבוע האחרון התחלתי להרגיש מן קפיצות בלב, החסרה של פעימה. אני מתאמן באופן סדיר בין 3-4 פעמים בשבוע, לפני כשנה ביצעתי בדיקות מאמץ והבדיקות היו תקינות. אשמח לייעוץ מה כדאי לעשות במקרה כזה?

לקריאה נוספת והעמקה

לחכות ולראות אם זה חולף, אם לא לעשות שוב אק"ג או הולטר לראות אם מדובר רק בפעימות מוקדמות ואז להתקדם.

שלום רב, ד'ר בן 60, MVP מסוים, מטופל ליתר לחץ דם, יתר שומני דם,ובטמבוקור, כי לפני מספר שנים הופיע רפרוף פרוזדורים,על רקע אשלגן נמוך מ3.2 מצב השיניים לא טוב, עששת. יש כ 4-5 מקומות בהן נותר שורש בתוך החיך, אחרי שהשן עצמה התפוררה מעששת, לאחרונה נשברה עוד שן חולה, חשבתי להתחיל בטיפולי עקירה להוציא את השורשים שנותרו, יש לי תופעה של פעימות מוקדמות,יש זמנים שישנו 'שקט' מהן, ויש ימים של טירדה קשה מהפעימות האלה, אני חושש שהן יופיעו או יחמירו במהלך הטיפולי שיניים, לצורך הטיפול בשיניים, האם יש מקום עדיף יותר על פני מקום אחר? כלומר, אפשר לבצעאת ה טיפול בקופת חולים, או בבית חולים? מה עדיף? ולמה? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

עדיף לעשות את הטיפול ולטפל בשיניים כי גם לזה יש השפעה שלילית על הלב פעימות מוקדמות אינן בעיה ולא מצריכות לבצע את הטיפול בבי"ח או במעבדה מיוחדת.

09/03/2019 | 16:26 | מאת: אלוני

שלום למה הבדיקות של הלב תמיד רחוקות נניח שצריך אקו לב, ארגומטריה , הולטר ועוד בדיקות זה יכול לקחת הרבה זמן, נניח שאותו אדם חש שלא בטוב עבר בדיקות בסיסיות ואז הופנה לבדיקה כזו או אחרת.. זה לב!זה לא מסוכן שתור נניח בעוד חודש וכאלו עוד שלושה שבועות זה לא מצריך מענה מיידי דוקטור ??

לקריאה נוספת והעמקה

אכן מצריך. אבל מה ניתן לעשות כשאין כח אדם,אין משאבים,אין כסף - ובדיקות ( גם לב ) לוקחות יותר מדי זמן...

שלום רב לך למה שבן אדם חש כאב בחזה תעוקה בחזה דופק מהיר וכול מיני תסמינים של הלב כאלו ואחרות בדיקות הבסיס הם טרופונין,אק"ג צילום חזה לחץ דם ?שלרוב על סמך זה משחררים אם הכול תקין ואומרים שאין בעיה.. למה נניח בבדיקות הבסיס אין ארגומטריה אקו או דברים כאלו בבדיקות הבסיס במיון ? שיכולות לשפוך אור יותר טוב לא ? או להשלים תתמונה

לקריאה נוספת והעמקה

יש לי הרגשה שכבר שאלת את זה פעם.. בכל מקרה בחדר מיון עושים בדיקות בסיסיות שהם אק"ג בדיקת דם - טרופונין ואם צריך צלום חזה תמיד אפשר להמליץ על המשך ברור בבדיקות שלא עושים מן הסתם במיון כמו ארגומטריה או מיפוי לב

09/03/2019 | 15:09 | מאת: נדב

שלום דוקטור תעוקת חזה לפי מה שהבנתי יכולה ליהות מהלב ולא מהלב, אם הנבדק עושה אק"ג באותו זמן שהוא חש תעוקה (לצורך העניין נניח שהתעוקה זה באמת מהלב) האם אק"ג מזהה את התעוקה בלב בתרשים יראו את זה ? כי הבנתי שיש בדיקות מסויימות של לב שלא יכולות לראות כול דבר אלא כול בדיקה והתפקיד שלה

לקריאה נוספת והעמקה

אכן כל בדיקה והממצאים שלה אין בדיקה מושלמת שמראה את הכל בזמן של תעוקת חזה גם שמקורה בלב - יכול תרשים האק"ג להיות תקין עם זאת ישנם שינויים אופיניים בתרשים האק"ג שכשהם קיימים אפשר להגיד בוודאות שמקור הכאב בחזה הינו מהלב והוא אכן תעוקת לב ( אנגינה פקטוריס)

09/03/2019 | 11:06 | מאת: דוב

שלום דוקטור אני בן 29 בריא לרוב בלי קשר לההרגשה הזאת עשיתי בחודשים האחרונים בדיקת דם ועוד בדיקות בסיסיות שהיו תקינות היום במשך שעה ויותר הרגשתי מן תחושת שריפה בצד שמאל בחזה מתחת מסביב ללב כזה האם זה מעיד על בעיה לבבית? או תסמין לזה? זה יכול ליהות קשור לזה ? יכול ליהות שזה קיבה ? בכלח מערכת עיכול וכאלו? כי התחושה היא בצד הלב משהו שלא היה לי

לקריאה נוספת והעמקה

כל מה שאמרת יכול להיות

08/03/2019 | 22:29 | מאת: שאולי

שלום אני בן 31 בריא לרוב, עשיתי בדיקות כלליות לאחרונה בגלל תסמינים של חולשה ועוד והכול היה תקין בדיקות דם הורמונים אקג ועוד.. השאלה שלי אלייך לפעמים קורא שיש לי סחרחורת לא סיבובית והרגשה לא טובה יכול ליהות שזה תסמין של לחץ דם גבוה ? יכול ליהות זה התקפים של לחץ דם גבוה?

לקריאה נוספת והעמקה

יכל להיות. תבדק לחץ דם כשאתה מרגיש את התחושות הללו ותקבל תשובה במקום.

08/03/2019 | 22:15 | מאת: נירית

בבדיקת מאמץ נמדדו צניחות st 2.5 מ"מ במספר לידים. מה זה אומר?

לקריאה נוספת והעמקה

צניחות ST של 2.5 מ"מ הם ממצא לא תקין בבדיקת מאמץ. לרב זה ביטוי ל"אסכמיה" - ירידה באספקת דם וחמצן לשריר הלב.

10/03/2019 | 10:59 | מאת: נירית

תודה רבה על תשובתך. ברצוני לציין שאני מרגישה מצויין, רק במאמץ מסוייםהיו הירידות. איךניתן לטפל בתופעה? תודה מראש.

זו לא תופעה, צניחות ה ST מבטאות בעיה שנקראת "אסכמיה" שאותה צריך לאבחן ואז לטפל. יש גם מקרים בודדים שצניחות ST הם מה שנקרא "ממצא שגוי חיובי" שלא עומדת מאחוריו בעיה של אסכמיה. איך מאבחנים? ממשיכים לבדיקה יותר רגישה כמו אקו במאמץ,מיפוי או צינתור

10/03/2019 | 13:00 | מאת: נירית

תודה רבה לך.

08/03/2019 | 17:28 | מאת: אדיר

שלום דוקטור אחרי ריצה של 1.5 ק״מ דופק 164 לאחר סיום הריצה הליכה עוד 800 מטר דופק 132 לעוד 10 דקות בערך בישיבה דופק 112 שנמשך עוד 10 דקות. בקיצור זה הטווח התאוששות בערך כל 10 דק ירידה האם זה תקין? מ1 עד 10 באיזה כושר אני נמצא בערך? מה הנורמה .. תודה:) גיל 24

לקריאה נוספת והעמקה

ירידה כמו שתארת בדופק אחרי מאמץ יכולה להיות בהחלט בגדר " הנורמה הפיזיולוגית". לא ניתן על סמך הנתונים הללו להעריך מה דרגת הכשר שלך מ 1 עד 10. אחת הדרכים להעריך כשר הינה לבדק באיזה מאמץ ותוך כמה זמן אתה מגיע לדופק מטרה.

08/03/2019 | 03:28 | מאת: עוז

שלום דוקטור אני בן 28 אתמול למשך שעה הרגשתי מן לחץ בזרוע שמאל באמצע הלילה לא כואב מן תפוס כזה נימול ביד אציין שבכללי בזמן האחרון בלי קשר לזה עשיתי בדיקות כלליות והכול היה תקין טרופונין צלח דם הורמונים ועוד. עכשיו הבנתי שתחושה כמו שהרגשתי יכול להעיד על בעיה לבבית ? אציין שבאותו זמן לא היה לי קוצר נשימה כאב בחזה או דברים כאלו שמאפיינים, אלא רק התחושה ביד שמאל מה זה להערכתך יכול ליהות? התחושה הזאת.. זה מסוכן ? קשור ללב... לא היה לי את זה אף פעם

לקריאה נוספת והעמקה

ממש לא ניתן מארוע אחד להסיק אם יש לך בעיה בלב אם התופעה חוזרת או אם מופיעים סימנים אחרים המחשידים לקיום בעיה בלב יש להשלים בדיקות לכוון " בעיה בלב"

שלום רב! אני זקוקה מאוד ליעוץ.לבני בן 23 לאחרונה יש כאבים בחזה במאמץ וקוצר נשימה. נעשו אין ספור בדיקות אקו וגם אין ספור מבחני מאמץ והכל היה תקין לחלוטין. בבדיקת מאמץ לב-ראיה: מגבלה לבבית: זמן הבדיקה-7.5 דקות.דופק מירבי 173(87 מהחזוי) שהושג ברמת RER=1,28(מיצוי מאמץ מלא,פיסיולוגית) לחץ דם במנוחה 138/79.לחץ דם בשיא המאמץ 161/86 רמת VO2 מירבית:20(44% מהחזוי) רמת O2-Pulse מירבית:8(50% מהחזוי) רמת VAT - 10(22% מרמה מירבית מרמת VO2 חזויה).אין שינויים באקג. אני מודאגת מאוד ואשמח לדעת: 1. האם יש מצב שמבחן לב-ראיה לא תקין ויחד עם זאת בדיקת אקו לב במאמץ ובדיקת מאמץ תקינות? 2.מהי משמעות הנתונים שציינתי. 3. מהי הבעיה שעלולה לגרום לנתוניהבדיקה כאלה? התור לקרדיולוג עוד חודש ולכן עליי לדעת ,האם עלינו לחפש דרכים להתקבל בהקדם האפשרי. חשוב לציין שמדובר בבחור גבוה ורזה. בתודה ובברכה, דינה

לקריאה נוספת והעמקה

אני לא רואה איפה בבדיקת הלב ריאה במאמץ התוצאות מכוונות דווקא לבעיה לבבית. או שלא כתבת את כל הנתונים . אם הבן עשה אין ספור בדיקות קרדיאליות כולל בדיקות מאמץ ואקו והן היו תקינות אז אפשר לחכות לבדיקה של הקרדיולוג גם בעוד חודש.

ערב טוב,דוקטור! בסיכום הבדיקה כתוב הגבלה לבבית.את זה רשמתי גם בהודעה הקודמת והומלץ לעשות אקו לב במאמץ. תודה. דינה

אז אולי אקו באמת במאמץ יתן תשובה . ואם האקו במאמץ יהיה תקין ?

בהמשך לשאלה מיום 27.2.19 כנראה פספסת את התגובה שלי : קודם כל תודה על המענה במהיר... הגיוני שזה עדיין ממשיך? הלכתי שוב לרופא משפחה והוא לא נותן לי לעשות א.ק.ג טוען שזה ממתח נפשי ושרירים תפוסים אני ממש בלחץ כל כאב כזה מקפיץ אותי שאולי זה משהו לבבי ואנחנו מפספסים.(אתמול התעוררתי באמצע הלילה הרגשתי כמו צביטות כאלה מתחת לבית השחי וזה הלחיץ אותי אחרי כמה שניות זה עבר) וכמובן שלא חזרתי לישון מהלחץ!האם יש מקום לבדיקת קרדיולוג? או אולי לבדוק כיוון אחר? יש לציין שיש ימים שמרגישה יותר ויש שפחות .והתחלתי שוב פעילות גופנית הליכה /ריצה קלה ועלייה במדרגות....בהמלצתו. תודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

היתרון של רופא המשפחה עלי שהוא גם שמע אותך וגם בדק, חזקה עליו שאם הוא סבור שזה שילוב של מתח עם כאב בשריר - זו באמת לא בעיה לבבית וצריך להוריד לחץ !

07/03/2019 | 14:03 | מאת: עמי

שלום רב, אני בן 59, שוקל 91 ובגובה 1,78. עברתי בדיקה ואני מנסה להבין את תוצאותיה: לחץ דם במנוחה 130/90 לחץ דם מירבי 150/80 Left atrium 43 24 Left ventricle-end diastole 47 Left ventricle-end systole 33 Interveentricular end-diastolic thickness 12 Posterior wall end - diastolic thickness 11 Aortic root 33 Ascending aorta 39 Mitral value - MIN TI Gradient /estimated PAP - mmHg Diastolic dysfunction (degree) - E<A במנוחה: חדר שמאל תקין בגודלו חדר ימין תקין התכווצות תקינה של כל הסיגמנטים EF=60% הרחבה קלה של פרוזדןר שמאל, הרחבה קלה של האאורטה העולה. ספטום מעובה במידה קלה. במאמץ היפרקנזיה של כל הסיגמנטים שהודגמו, באקו מייד בסיום המאמץ תודה רבה!

לקריאה נוספת והעמקה

יש לך הרחבה קלה של פרוזדור שמאל והרחבה קלה של אבי העורקים במאמץ יש התכווצות תקינה של כל דפנות חדר שמאל ,קרי אין עדות לאסכמיה במאמץ.

07/03/2019 | 10:57 | מאת: מיכל

שלום,בת 35 עם הסטוריה משפחתית של מחלות לב. כל הבדיקות ללב תקינות.. כולל לחץ דם וישנה תנגודת לאינסולין שמטופלת. לפני 11 חודשים התחיל לי כאב ראש רק בצד ימין לא פועם שהיה בינוני ונמשך.שבוע ועבר. עם כאב הראש התחילו סחרחורות שיוט שהן לא סיבוביות אלא תחושה כאילו שמטלטלים אותי על ספינה קדימה ואחורה. הסחרחורות מאז לא עברו כבר 11 חודשים. מופיעים כ 20 אחוז מהיום והכי מורגשות בשכיבה. ורטיגו נשלל ובדיקה נוירולוגית יצאה תקינה. הייתי אתמול אצל רופא לפיברומיאלגיה שלא קשור לתחום...אבל סיפרתי לו על התסמימים האלו והוא אמר שאולי עברתי ארוע מוחי עם נזק בלתי הפיך. האם זה יכול להיות? או שהסיכוי נמוך? כאב הראש נמשך שבוע ועבר....והאם ב mri ניתן לדעת האם היה ארוע מוחי קל? תודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

סיכוי נמוך. MRI יכול בהחלט לאבחן אם היה ארוע מוחי .גם קטן.

06/03/2019 | 22:20 | מאת: איתמר

שלום רב לך דוקטור בזמן האחרון קורה לא מעט שהדופק שלי במנוחה הוא 100-120 סינוס טקיקרדיה ...לרוב הוא 85 הממוצע מידי פעם גם חווה תעוקת חזה עשיתי את מירב הבדיקות תריסיות,דם,אקג,צל"ח ועוד והכול היה תקין. ארגומטריה אקו לב והולטר לב עשיתי לפני שלוש שנים וזה היה תקין אני בן 31... שאלתי אליך בעבר הלא רחוק עד לפני חצי שנה רצתי המון 3 פעמים בשבוע 50 דקות , בחודשים האחרונים הפסקתי. עכשיו אני רוצה לחזור לרוץ לא מסוכן לחזור ? בגלל תופעת הדופק המהיר מידי פעם שמתחיל ב100 ועולה ל120 ? לא תמיד כמו שאמרתי... אבל קורה וגם התעוקה שאני חווה... אומנם ממוצע הדופק שלי הוא 85.. אני רוצה לחזור לריצה מה דעתך ? לאור הנתונים...

לקריאה נוספת והעמקה

לא נשמע לי מסוכן, יש מצב שעם חזרה לפעילות גופנית גם הדופק הבסיסי ירד.

06/03/2019 | 20:53 | מאת: מנשה

בן 73, לחץ דם 140/80, האם להשתמש באלארגנין?

לקריאה נוספת והעמקה

לא מקובל להמליץ על תרופה באינטרנט מבלי לראות ולבדק אותך .

06/03/2019 | 20:22 | מאת: מיכל

ד"ר שלום רב, לפני כמה שנים התגלה אצלי חור בין העליות, pfo. כיוון שניו לי מספר מקרי הגעההלמיון עקב טשטוש ראייה פתאומי וחשש לשבץ, הנאורולוג המליץ לי על בדיקת עוקרי המוח עם הזרקת באבלס. בבדיקה נראה כי הלב זורק את הבועיות לכיוון המוח, מה שהלחיץ אותי עוד יותר, לדעתי כדאי לסגור את החור בצינתור אם יתאפשר. שאלתי היא מה מותר לי לעשות ואיך לנהוג בנתיים מבחינת מאמץ לדוגמא, כי כאשר ביקש ממני הרופא להחזיק את האוויר בבדיקה ולשחרר אז בעצם הודגם המעבר. גם בשרותים אני חווה מאמץ ותכלס בכל פעולה של סחיבה/שרותים/ספורט וכל מאמץ קטן כנראה ישנו מעבר בחור הזה. כיצד לדעתך עליי לנהוג? ממה להמנע?אני חוששת לעשות כל מאמץ מאז הבדיקה כי הודגם בבירור המעבר של הבועיות לכיוון המוח. אודה לתשובתך המהיקה מיכל

לקריאה נוספת והעמקה

אם קשרו בין טשטוש הראיה לפגם במחיצה בין הפרוזדורים ,צריך לבדק מה גודל הפגם ולשקול לסגור אותו בצינתור.

לאחרונה, מידי פעם מרגיש דקירות בחזה שמאל. שניות בודדות. עברתי סקירה מקיפה של הלב, בגלל היסטוריה משפחתית. לחד תקין, כנ"ל כולסטרול ולא חולה סכרת. אקו מאמץ, מיפוי מאמץ - תקין. בצינטור וירטואלי (לפני כשנה) 25% טרשת ב 1-2 עורקים (לא זוכר). כמו כן בדופלר צוואר עד 50% בעורק שמאל. מאז לוקח ליפיטור ומיקרופרין. האם הדקירות האלו מקורן קרדיולוגיות? ואם לא - מה כן? והאם יש בדיקה כלשהי שלא עשיתי ורצוי לעשות על מנת לשלול? אציין שסובל כ 6 חודשים מתחושת שיוט / חוסר יציבות (כנראה ממקור וסטיבולרי) מה שהבא אותי לעשות את כלל בדיקות הלב שתיארתי לאור ההיסטוריה במשפחה. תודה מראש!

לקריאה נוספת והעמקה

דקירות בחזה ברב רובם של המקרים אינם ביטוי ל"תעוקת חזה" - כאב הנגרם מחסימות בעורקי הלב. דקירות לרב קשורות או למשהו גרמי בבית החזה - שריר או עצב או בלא מעט פעמים מקורן בסטרס נפשי.

06/03/2019 | 14:30 | מאת: רון

שלום האם יש קשר בין לחץ בראש סחרחורת ועוד דברים בסגנון הזה לדופק מהיר ? או לדופק בכלל ?

לקריאה נוספת והעמקה

דופק מהיר יכול לגרום גם לסחרחורת ומן הסתם גם ללחץ בראש

בת 53, לאחר פטירת חבר מהתקף לב פתאומי בשנתו, החלטתי להיות אחראית וללכת להיבדק. עשיתי א.ק.ג, ואז אקג במאמץ ונראו איזה שינויים שדורשים המשך בירור. הופנתי למיפוי לב ואקו לב. מבינה שלמיפוי לב יש קרינה גבוהה וכי יש בדיקה בשם צינטור וירטואלי כתחליף. האם אכן מתחלפת מיפוי? האם אין קרינה? תודה עדנה

לקריאה נוספת והעמקה

נעמיד דברים על דיוקן. גם למיפוי וגם לצינתור וירטואלי יש קרינה. הקרינה בצינתור הוירטואלי הרבה יותר גדולה.מיפוי הינה בדיקה פיזיולוגית ששוללת קיום אסכמיה בעוד הצינתור מדגים ישירות את עורקי הלב.

06/03/2019 | 02:38 | מאת: עופר

היי דוקטור האם ניתן ליטול הידראלזין ביחד עם נורמפרסן יד לציין שאני נוטל גם קדקס קרדילוק וזודיפ?

לקריאה נוספת והעמקה

אין התנגשות בין התרופות אבל אם אני סופר נכון מדובר בחמש (!) תרופות להורדת לחץ דם !

אין מניעה לשלב בין התרופות אבל אני סופר חמש (!) תרופות ליתר לחץ דם ?

05/03/2019 | 19:02 | מאת: דוד

שלום ד"ר יקר, אני בחור בן 27, ובבדיקות הדם האחרונות שערכתי, נראה - לכאורה - כאילו ערכי הכולסטרול שלי גבוהים. אני מצרף למטה את הנתונים שיצאו בבדיקות. האם לדעתך הערכים בעיתיים לגילי הצעיר, ואם כן - מה צריך לעשות? אדגיש כי אני בחור רזה, ותמיד הייתי כזה, בטווח הנורמה שקרוב לטווח התחתון של ה-BMI, ומעולם לא הייתי קרוב אפילו לעודף משקל. כמו כן, אינני מעשן ואינני שותה אלכוהןל. NON-HDL_CHOLESTEROL: 155 mg/dl CHOLESTEROL-LDL calc: 133.9 mg/dl CHOLESTEROL- HDL: 48 mg/dl TRIGLYCERIDES: 104 mg/dl CHOLESTEROL: 202.6 mg/dl אשמח לשמוע את דעתך :-) תודה רבה, דוד

לקריאה נוספת והעמקה

אין סיבה להילחץ - הרמות שלך טיפ טיפונת מעל הרצוי לגילך. הכולסטרול הכללי רצוי שיהיה מתחת ל 200 והרע ה LDL בין 100-130 אז אתה גבולי ובטח לא צריך תרופה אלא לשמור על דיאטה ולעשות פעילות גופנית

05/03/2019 | 13:57 | מאת: יוסי

דוקטור שלום קפה קפאין זה מסוכן ? פעם הייתי שותה הרבה והיה ממש סבבה, עכשיו אפילו שאני שותה קצת אחרי כמה שעות או אחרי השתיית קפת עולה לי הדופק. מה קפה קפאין מעלה דופק זה לא מומלץ ? כי היה הרבה מחקרים על זה בשנים האחרונות שזה טוב ולא טוב.

לקריאה נוספת והעמקה

הדעות חלןקות אם זה טוב או לא טוב ,אין הוכחה ברורה שזה מזיק וגם לא שזה ממש מועיל מה שכן קפה זה טעים וקפאין מעלה דופק

05/03/2019 | 11:14 | מאת: דוד

שלום דוקטור אני בן 24 עם פעימות מוקדמות במאמץ לפני שבוע היתה לי תחושת סחרחורת מוזרה .. אתמול בלילה סחרחורת קיצונית הרגשתי שהכל מסתובב לכמה שניות אחר כך דפיקות לב חזקות כנראה מהחרדה .. אני חושש שיש בעיה בסינוס והשאלות שלי : 1.האם בעיה בסינוס מחייבת דופק איטי בנוסף או שהתסמינים שאני מתאר אופיניים כלשעצמם? 2.האם יכול להיות שזו סחרחורת שקשורה לאוזניים או לחוליות צוואריות? 3.האם יכול להיות מצב שהיתה נפילת לחץ דם פתאומית בזמן שכיבה ואם כן מה הסיבות השכיחות לזה ? תודה רבה לך מראש !

לקריאה נוספת והעמקה

1.מחלה של הסינוס אכן מתבטאת בדופק איטי , מחלה של הסינוס כשהדופק מאד איטי יכולה לגרום לחולשה סחרחורת ואף איבוד הכרה 2.יכול להיות 3.ברפואה הכל יכול להיות , לא נשמע לי הגיוני , למה שפתאם יפול לחץ הדם ? בשכיבה...?

05/03/2019 | 15:27 | מאת: דוד

דום סינוס קורה רק במצב שהדופק איטי ? כי הדופק שלי בסדר גמור במנוחה ובמאמץ נראה שהסינוס תקין! השאלה היא אם יכול להיות מצב שהכל נראה בסדר לכאורה אך קיימות הפרעות הולכה חד פעמיות בדופק תקין לחלוטין?

דום סינוס זה מצב כשהסינוס מפסיק לעבוד ,זה יכול לקרות לשניה שתיים שלוש ארבע ןעוד... האבחנה נעשית ברישום אק"ג או בהולטר ונראה לי שהנושא מוצה !!!

05/03/2019 | 18:25 | מאת: דוד

מה הסבירות שזה קיים בבחור צעיר בן 24? אני לא יודע מה זה הנושא מוצה .. אני מרגיש בסיכון עכב הסחרחורות והמידע הזה חשוב לי לשקט הנפשי שלי אני ממש מצטער שאני שואל הרבה שאלות אבל אני לא מצליח לישון בשקט ככה .. יש לי תור מחר לקרדיולוג בכל מקרה היתי רוצה לשמוע דעתך.. כל הבדיקות תקינות למעט פעימות מוקדמות , אני חרדתי באופן כללי.. הסחרחורות ממש מלחיצות אותי והפחד שלי הוא הפרעה בסינוס אתה חושב שיש מה לדאוג ? זה מסוכן אם כן ? (מקווה ממש שזה לא זה בכלל.) מה יכולה להיות הסיבה לסחרחורות בודדות חזקוצ מידי פעם? האם להפרעה בסינוס מתלווים עוד תסמינים ? תודה.

אני יודע מה זה הנושא מוצה. שמיצינו את הנושא דננו מספיק בתסמנת הסינוס החולה, הפורום איננו שיעור לא בקרדיולוגיה ולא בפיזיולוגיה אני מבין שאתה בן 24 ושאתה מאד חרד ולא מצליח לישון. הסברתי שאצלך אין סיבה לחרדה ושהסחרחורת איננה קשורה בדום סינוס ואם יש לך תור לקרדיולוג - זה בכלל נראה לי מצויין מקווה ששם תקבל תשובה מספקת לכל שאלותיך ולסיום - אם אתה כותב שאתה "חרדתי באופן כללי " אז עזוב את הסינוס וטפל בחרדות !!! ובאמת מיצינו

04/03/2019 | 16:35 | מאת: דניאל

1.שלום רב האם פעימות מוקדמות שמופיעות בעיקר במאמץ יכולות להתפתח להפרעות קצב אחרות ? במידה והלב בריא כמובן.. 2.האם הופעה שלהן רק במאמץ מצדיקה המנעות מפעילות מאומצת? (קראתי שממליצים להמנע מהסיבות שגורמות לפעימות המוקדמות להופיע , אצלי זה המאמץ.)

לקריאה נוספת והעמקה

1.ברמת העיקרון הפרעת קצב כמו פעימה מוקדמת שמופיעה רק במאמץ יכולה להתפתח לרצף של פעימות גם בלב בריא 2. אם הלב בריא ובמאמץ מקסימלי מופיעות רק פעימות מוקדמות, לא ברצף , לא בקצב מאד מהיר - ניתן לבצע מאמץ.

05/03/2019 | 15:21 | מאת: דניאל

בהמשך לתשובתך , האם הריצה איתן והעלאת תדירות הפעימות המוקדמות בעקבות ריצות חוזרות לא מהווה גורם להחמרה בהפרעה למצב של רצפים ?

להמשך הריצה אין קשר להחמרה מה שחשוב זה איך מתנהגות הפעימות המוקדמות במאמץ לפי כמות סוג משך ומהירות הפעימות בבדיקת מאמץ ניתן להעריך כמה מאמץ מסוכן

04/03/2019 | 16:03 | מאת: ליאור

שלום לך דוקטור הרבה פעמים במנוחה הדופק שלי עובר את ה100 יכול ליהות 108 120 104 וכו' מדדתי באותם רגעים אציין שעשיתי את מירב הבדיקות הבסיסיות הכול תקין בדיקות דם רגילות כימיה בדם ועוד בדיקות אקג שעשיתי אבחן שהדופק הוא טכיקרדיה למדתי כבר ליהות אם זה בשלושה חודשים האחרונים זה קורה דיי הרבה, מה אני עושה יש לזה פיתרון ? כי שהייתי אצל קרדיולוג ושאלתי אותו על כדורים להורדת דופק הוא אמר שאני לא צריך.. יש פיתרון לדופק מהיר שבא במנוחה הרבה פכמים ועובר ת100 ? למרות שהוגדר כסינוס ולא נמצאה הסיבה אין אנמיה תריסיות וכו'

לקריאה נוספת והעמקה
04/03/2019 | 16:08 | מאת: ליאור

שוב שלום דוקטור נזכרתי להוסיף זה מסוכן ? כמו שאמרתי בשלושה חודשים האלה לא כול יום אלא כול כמה ימים הדופק עולה מ100 עד 130 הלב פתאום יכול לפעום מהר ממש ולהגיע למהירות שתגרום למשהו בגוף ?

זה לא בריא אבל לא מסוכן. צריך לחפש סיבה למה הדופק עולה במנוחה.

07/03/2019 | 18:11 | מאת: ליאור

שלום רב לא נמצאה שום סיבה לדופק המהיר תריסיות דם אקג צלח ועוד תקין לאחרונה. לפני כמה שנים עוד בדיקות שקשורות ללב והיו תקינות ארגומטריה,אקו,הולטר, המהירויות הוגדרו כקצב תקין אך מהיר טכיקרדיה. קרדיולוג גם לא המליץ לי על כדורים או משהו בכול זאת זה האופציה היחידה כדורים להורדת הדופק ? כמו שצצינתי זה לא כול יום אבל קורה שזה 100 ויכול ליהות 120 הממוצע 88, הבנתי ממכם שיש משהו שאם לא נמצאה סיבה לדופק מהיר שנקרא - INAPROPRIATE SINUS TACHYCARDIA בכול זאת אם אין סיבה יש מה לעשות ? אם זה לא בעיה ללבבית או בעיה אחרת. שדיברתי אם קרדיולוג הוא בכלל לא דיבר על כדורים וכאלו.. הודה לתשובתך.

הקרדיולוג לא דבר על כדורים כי אין הכרח לטפל אם הדופק כל הזמן גבוה , וההרגשה לא נעימה - ניתן להאיט את הדופק עם כדור.

04/03/2019 | 13:29 | מאת: דני

שלום אני בן 25 שאלתי היא האם לאחר 9 דקות ריצה קלה הגיוני שהגעתי לדופק 172?

מאד הגיוני

04/03/2019 | 10:59 | מאת: יוחנן

שלום, לאחר אקג אלקטיבי (לפני ניתוח ברך), פענוח s1, s2, s3. להבנתי, s3 =לא תקין. האם כך? ואם כן, למי עלי לפנות? האם ניתוח הברך בעייתי?

לקריאה נוספת והעמקה

S3 זה ממש לא בעייתי ובטח לא מפריע לניתוח ברך

04/03/2019 | 10:30 | מאת: אבי

שלום אני רוצה לעבור בדיקה אצל קרדיולוג בעקבות תסמינים(וברצוני לשלול חשש שאולי קיימת בעיה לבבית) אך חושש שהללו ירשמו בתיק הרפואי וזה עלול לפגוע בפרנסתי כמאבטח ישנה אפשרות לבדיקה פרטית שלא נרשמת בתיק הרפואי?

אז מה הבעיה למצוא קרדיולוג ?

שלום רב, בעקבות סט בדיקות שאנו עושים לילדנו בעקבות גילוי "כתמי קפה " בעור , התבקשנו גם לעשות א.ק.ג רשום כך : SINUS RAYTHM r-s transition zone in v leads displaced to the right rvh with repolarization abnormality נודה לך אם תוכל להסביר לנו אם מדובר פה על בעיה שקיימת או שלא תודה אורן

לקריאה נוספת והעמקה

RVH פרושו עיבוי של חדר ימין , אם זה מעבר למצופה אצל ילד בן שש וחצי - צריך להשלים בדיקת אקו דופלר.

שלום רב לך דוקטור שאני רץ לאחרונה אני מרגיש משהו שלא היה לי בעבר אני בן 31, אני מרגיש בזמן ריצה משהו בחזה מן תעוקה כזה שקוראת לי לא כול הריצה אבל חלקים נכבדים בזמן הפעילות ...גם במנוחה פעם בכמה ימים אני מרגיש את זה. בעבר כלל לא הייתה לי תהרגשה הזאת בריצה אציין שעשיתי בדיקות דם שתן אקג צילום חזה ועוד.. והכול היה תקין, עכשיו אני יכול להמשיך לרוץ ? זה לא מסוכן? מה זה יכול ליהות ההרגשה הזאת פתאום האם זה באמת תעוקת חזה אנגינה פקטוריס או משהו בסגנון ?

לקריאה נוספת והעמקה

אנגינה פקטוריס בגיל 31 היא נדירה אבל עצם התלונה מצריכה בדיקה. לך להיבדק ובטח תופנה לעשות בדיקת לב במאמץ.

שלום דוקטור ידוע שפעילות גופנית ככל שתיהיה היא פנטסטית לגוף, אבל אני תוהה האם במהלך ריצה שמישהו עוסק בפעילות גופנית לא מסוכן נניח שבזמן ריצה הדופק נשאר גבוה ? נניח 130 140 פעימות בדקה ?במשך 50 דקות ריצה נניח... תודה מקאש על התשובה

לקריאה נוספת והעמקה

אם הוא בריא והלב בריא זה ממש אבל ממש לא מסוכן

שלום דוקטור ברור שבהנחה שהבן אדם בריא והלב בריא אז אתה אומר שדופק מהיר 130-150 פעימות לדקה בריצה נניח של שעה ממש לא מסוכן .. אלא להפך בריא.. אז למה בני אדם נרתעים מדופק מהיר נניח 130-150 במנוחה ? שבסוף לצורך העניין מתגלה כסינוס טכיקרדיה, הרי כאן הדופק מהיר וכאן הדופק מהיר......

אתה מבין מה ההבדל בין מנוחה למאמץ ? דופק במנוחה של 150 ירתיע אפילו אותך דופק של 150 במאמץ הוא תקין ובריא

03/03/2019 | 17:21 | מאת: שי

איזה מחלות/בעיות עתידיות יכול לגלות צינתור וירטואלי ללב ?

לקריאה נוספת והעמקה

צינתור וירטואלי מדגים את מצב עורקי הלב והיצרויות בעורקים הנ"ל יכולים לגרום מתעוקת חזה ועד התקף לב ( אוטם בשריר הלב )