פורום קרדיולוגיה - מבוגרים

הפורום יעסוק בשאלות הנוגעות למחלות לב במבוגרים , גורמי הסיכון למחלות לב ומניעתם, מחלות של מסתמי הלב,הפרעות קצב,אי ספיקת לב, מחלות לב בהריון, צינתורי לב , פעילות גופנית ושיקום הלב. למעבר לפורום לחצו כאן.
3893 הודעות
3455 תשובות מומחה

מנהל פורום קרדיולוגיה - מבוגרים

23/12/2018 | 12:40 | מאת: זיהוי פירפור

האם יש מכשירי לחץ דם שמראים פירפור ?

לקריאה נוספת והעמקה

לא. אבל במכשיר לחץ דם נין לראות את הדופק שאמור להיות סדיר, אם הדופק איננו סדיר אחת האפשרויות הינה שמדובר בפרפור פרוזדורים.

22/12/2018 | 22:55 | מאת: שרי

אני בת 54, מגיל 23 מאובחנת עם mvp, צניחה קלה של המסתם המטרלי, לפעמים פעימות מוקדמות. בכל הבדיקות לא נראו פטולוגיות או שינויים פטולוגים בא. ק. ג. אקו מדגים רק צניחה קלה לאורך כל השנים. מהתחלה נתנו לי לקחת מינון נמוך של בטא בלוקר, כרגע אני עם 25 מ'ג של נורמיטן. ז' א ששנים רבות אני עם החוסמי בטא. שאלתי, האם יש טעם בכלל לקחת נורמיטן? האם הוא באמת מפחית את הפעימות המוקדמות? אני חוששת מנזקים של כל כך הרבה שנים של לקיחת התרופה. תודה

לקריאה נוספת והעמקה

אכן חוסם ביתא מפחית פעימות מוקדמות שקיימות בשכיחות גבוהה יותר ב MVP. את בהחלט יכולה אחרי כל כך הרבה שנים לנסות להפסיק את הנורמיטן ולראות איך את מרגישה. אם הפעימות המוקדמות קיימות אבל את יכולה לחיות איתן בשלום לא צריך נורמיטן !

21/12/2018 | 23:09 | מאת: ארז

היי ד״ר אני בן 51 בריא בחצי שנה האחרונה, בעקבות סחרחורות, ביצעתי בדיקות מקיפות שכלל אקו, ארגנומטריה, אקו מאמץ, צנטור וירטואלי, הולטר אקג, דופלר צוואר וכו. הכל היה תקין ולמרות זאת עדין מידי פעם מרגיש סחרחורות, תחושת שריפה בחזה. אציין שיש לי ריפולקס, שמסביר את הצרבת ותחושת השריפה. במשפחה יש לנו היסטוריה של לב מה שהעלה אצלי את רף החשש, דבר שהביא גם לביצוע כל הבדיקות שציינתי. האם יש מצב, שלמרות תקינות כל הבדיקות שבוצעו החצי השנה האחרונה, אני חווה או איווה אירוע לב? אני יודע שרפואה אינה מדויק ועדין מחפש סוג של שקט. אודה לדעתך המקצועית תודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

ציינת את גילך אבל לא גורמי סכון ( לחץ דם סוכר כולסטרול עודף משקל עישון פעילות גופנית... ) - אם כל הבדיקות שציינת תקינות מצבך מצויין והסיכון לארוע לבבי מאד נמוך לתקופה הקרובה. אם יש גורמי סיכון וככל שמתקדמים בגיל הסיכויים עולים אבל אתה בנדוקת פתיחה טובה לפחות נכון לעכשיו.

23/12/2018 | 09:25 | מאת: ארז

תודה דר לא סובל מעודך משקל, לחד. לוקח ליפיטור ומיקרופרין בגלל היסטוריה משפחתית. עושה פעילת גוםנית

ישנם מספר מחשבונים שעל פי שיקלול של מספר פרמטרים כמו גיל מין עישון לחץ דם ועוד יכולים לתת הערכה של סיכוי לארוע לבבי בתקופה של עשר שנים

שלום רב, בעלי בן 35 בריא בדר"כ. אושפז לפני כ 4 שנים לאחר עליית טרופונין ל 1.2 כתוצאה מסיבוך של חיידק הסטרפטוקוק. טופל כ 5 ימים ע"י אנטיביוטיקה לוריד ולאחר אקו לב תקין וירידת הטרופונין לנורמה שוחרר לביתו למעקב רופא בקהילה. הרופא הפנה במסגרת המעקב לאחר כ 3 שנים לבדיקת אקו לב שיצאה תקינה. בכללי מרגיש טוב- האם יש הנחיות מיוחדות להמשך ?

לקריאה נוספת והעמקה

ממש לא. היתה דלקת שחלפה, בבדיקת אקו ביקורת הכל תקין - אין הנחיות מיוחדות להמשך.

20/12/2018 | 13:07 | מאת: יוסי

תופעה של פעימות חדריות מוקדמות לא מרובות. כל הבדיקות: אקו דופלר, הולטר לב, מאמץ עם מצלמת טליום תקינות, למעט הפעימות המוקדמות. גם אין המלצה לטיפול תרופתי. האם הנ"ל מחייב הצהרה על בעיה כלשהי בעת הזמנת ביטוח נסיעות לחו"ל?

לקריאה נוספת והעמקה

לא !

בן 48, גובה ומשקל תקינים, אין הסטוריה. התגלה בבדיקה שגרתית מקרית. בהנחה שהבדיקות - אקו לב, כליות וכו' תקינים כלומר לא נמצאה סיבה ספציפית. השאלה: האם כדאי רק לטפל בהורדת הלחץ דם (הומלץ דיזותיאזיד), או שאולי כדאי גם לשלב חוסם בטא? הורדת הדופק ל 70+- (למשל על ידי נורמיטן). שאלתי 2 רופאים וכל אחד טוען אחרת...

לקריאה נוספת והעמקה

ברור שצריך לטפל בלחץ הדם. באיזו תרופה ? דיזותיאזיד הוא כדור משתן חלש שבטח לא צריך להיות התרופה הראשונה. חוסם ביתא יכול לבא בחשבון כמו גם חוסם סידן או תרופה ממשפחת ACEI

תודה רבה!. בהמשך לתשובתך - האם נורמיטן (שהוא גם מוריד את הדופק) הוא כיוון טוב? איך קובעים? האם כדאי להתייחס גם לנושא הורדת הדופק או שרק ללחץ דם?

נורמיטן הוא בהחלט אחת האופציות. איך קובעים ? כשאין מחלות רקע שצריכות לכוון לתרופה ספציפית פשוט מנסים...

20/12/2018 | 02:11 | מאת: שי

שלום רב, אני הקטן במשפחה מבין 4 אחים נוספים .שני אחיי חטפו התקף לב בשלוש שנים האחרונות אחד בגיל 43 והשני בגיל 47 באופן פתאומי שניהם ללא מחלות רקע לפני . אני בחור בן 39 בריא ללא מחלות האם נטילת אספרין באופן קבוע מומלצת בעקבות ההסטוריה המשפחתית? כמובן שהתייעץ בנוסף אם רופא לגביי העניין . תודה מראש.

לקריאה נוספת והעמקה

אין הוכחה שאספירין עוזר במניעה ראשונית. לאור הסיפור המשפחתי שלך יש לבדק פרופיל שומנים ולבצע בדיקת לב במאמץ.

19/12/2018 | 17:15 | מאת: חיים

בן 24 , סובל מפעימות מוקדמות בתדירות לא גבוהה אקו לב - תקין הולטר - נצפו 3 פעימות מוקדמות חדריות בודדות הופניתי בנוסף לבדיקת מאמץ.. האם יכול לעסוק בספורט? מה המשמעות של פעימות חדריות מוקדמות? האם הן יותר מסוכנות ? או שכלל הפעימות המוקדמות אינן מסוכנות? יש לציין בהתרגשות הפעימות מגיעות בתדירות הרבה יותר גבוה סבלתי אירוע אחד שבו חוויתי סחרחורת ואחריו דופק ממש מהיר לפני חודש וחצי בערך .. איך לדעתך צריך להתבצע המשך הטיפול? או האם להפסיק את כל הבדיקות ולחיות ככה?

לקריאה נוספת והעמקה

פעימות חדריות מוקדמות בודדות בבחור צעיר עם לב בריא - אין להן שום משמעות,לא מצריכות טיפול וניתן להמשיך בסדר חיים רגיל.

שלום, לפני שנתיים עברתי אירוע סינקופה. בבירור קרדיולוגי לא נמצא ממצא כלשהו. לפני שבועיים עברתי אירוע נוסף עם אבדן הכרה למספר דקות. (לווה בזיעה, דופק מאד מהיר, סחרחורת ערפול). בבית חולים לא נמצא ממצא הבבדיקות. (דם, סיטי ראש, הולטר,). מהי החשיבות להמשך בירור קרדיאולוגי? ולאיזה כיוונים ניתן ללכת ולחפש את המקור לבעיה? (מתח? עומס? לחץ? ) ידוע לי על דופמין ואדרנלין נמוכים... תודה רבה משה

לקריאה נוספת והעמקה

באם היה דופק מאד מהיר סביב הארוע , הדבר מחייב המשך ברור - אולי מדובר בהפרעת קצב מהירה שגורמת לסימפטומים שציינת. צריך להמשיך ברור קריאלי.

18/12/2018 | 20:11 | מאת: גלעד

שלום אני בן 46. בחודשים האחרונים קצת חולשה ותשישות. אק"ג תקין בדיקות דם מקיפות ספירה כימיה CRP תקינות דם סמוי תקין US בטן תקין הרופא אמר שלא רואה שום ממצא חריג מעבר לכך שיש לי קרוהן. אציין שירדתי מאוד במשקל בגלל הקרוהן ונמצא בתת משקל. בדיקת אקו לב במנוחה לפני שנה תקינה אבל מאז ירדתי עוד כמה קילו . ביצעתי השבוע בדיקת NT PRO BNP התוצאה 53 PG/ML כשהנורמה בגיל 46 היא 5-50. האם יש משמעות לכך שזה קצת מעל הנורמה? האם זה מעלה קצת חשד שאולי מתחילה פגיעה מסוימת בלב בגלל התת משקל ? או שזה חסר משמעות לחלוטין. תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

לא !

20/12/2018 | 18:35 | מאת: גלעד

תודה כתבת "לא" האם הכוונה היא שלBNP קצת מעל הנורמה אין משמעות?

אין משמעות

היי רציתי לדעת האם האקג תקין

לקריאה נוספת והעמקה

אק"ג לא תקין - פעימות מוקדמות חדריות

משהו שאמור להדאיג ?

18/12/2018 | 07:13 | מאת: שמואל כהן

שלום דר גיל 53 סובל מי NF1 ומספר בעיות שקשורים למחלה קולל גידול בCAVERNOUS SINUS שקיבל אקרנה וגידול נוסף של חדש באורביטל מניגיומה של אוקרן סובל מי לחץ דם מתופל ב אוסקר פלוס לפני שבו בצתי CTעמוד שידרה ובפינוח נימצה מימצה של הלב מעט מוגדל הסתיידות דופנית טרשתית קלה בעורק הLAD תפליט פריקודיאלי מינמלי דר יש לציין שכול מישפחתי סובלים מי בעיות לב עים יש לזה חשיבו אמימצה הז שאודגם ב CT גם יש לצין שה בתקופה אחרונה אני סבל מי כעב צד שמול חזה וקצת הרנה ליד שמול וגם קושי באליחה או באלית מדרגות קוסטרול שלי קצת גבוע מתופל בתרופה הקורסתרול שלי או 210 דר הים יש צורך בבדיק של רופה קדריולגי או אין לזה חשיבות בבקשה הים הפשר אסבר תודה דר וסליחה על האפרה יום טוב

לקריאה נוספת והעמקה

יש ב CT עדות לטרשת עורקים אבל בשלב זה לא מחלה משמעותית וצריכה כרגע רק טיפול מניעתי - טיפול בסטטין להורדת רמות הכולסטרול בדם.

17/12/2018 | 20:48 | מאת: אבי

שלום, טופלתי באנלדקס 2.5 מ"ג בבוקר ובערב. הרופא החליף לי את הטיפול לטריטייס 2.5 מ"ג בבוקר בטענה כי משך הפעולה של הטריטייס הוא ל 24 שעות לעומת אנלדקס שיעיל ל-12 שעות בלבד. ניסיתי לחפש את משך הפעולה של התרופה דרך העלון לצרכן אך ללא הצלחה. אשמח לדעתך. תודה

לקריאה נוספת והעמקה

נכון את האנלדקס לוקחים פעמיים ביום,טריטייס פעיל יותר זמן ומספיק פעם ביום.

שלום, אשמח לתשובתך 1) האם תמיד חסימת עורקים הינה כתוצאה משומנים (כולסטרול) ? 2) אם לא, האם באיזהשוא שלב מבצעים בדיקה לחומר שחוסם את העורק? ביופסיה? או שמבוצעות אוטומטית הכנסת סטנט. 3) האם אחרי צנטור קיימים תהליכי בדיקה או טיפול נוספים מלבד טיפול המדללי דם/לחץ דם/סכרת/סטטינים? בדיקות הורמונליות/אנדוקרינולוגיה? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

1.בהיצרויות וחסימות של עורקים יש מרכיב גדול של כולסטרול אבל יש גם מרכיבים אחרים 2.לא מבצעים בדיקה לחומר שחוסם את העורק ובטח שלא עושים ביופסיה. אם יש אינדיקציה להשתלת תומך בעורק - משתילים. 3.מדללי דם וכדורים להורדת כולסטרול הם סוג של טיפול. יש בדיקות שמבצעים בהמשך להערכה האם העורק פתוח אחרי הטיפול. בדיקות הורמונליות או אנדוקריניות ( חוץ מסכרת ) - לא רלבנטיות

מהם הבדיקות להערכה כי העורק פתוח אחרי טיפול?

בדיקות לב במאמץ - אקו במאמץ,מיפוי במאמץ

ד"ר שלום רב סבתי היא אישה בת 97 שמאושפזת כרגע בבית החולים עם אי ספיקת לב . כתוצאה מאי הספיקה נחסמה לה ריאה אחת לחלוטין והרופאים מתלבטים האם לעשות לה דיקור ריאתי(בגלל גילה המתקדם) שאלתי היא האם ישנן אלטרנטיבות אחרות לדיקור (כמו אולי עירוי של פוסיד לדוג') אשמח לקבל את תשובתך בהקדם מכיוון שמצבה הרפואי איננו טוב כרגע בתודה מראש יוסי

לקריאה נוספת והעמקה

אין לי ספק שהרופאים שקלו ונתנו גם פוסיד, אם יש נוזל משמעותי בקרום הריאה פוסיד לא יעזור וצריך לנקזו

ראשית תודה על תשובתך , רציתי בכל זאת לשאול האם ישנם פתרונות נוספים מלבד הניקוז ?

לא

16/12/2018 | 19:37 | מאת: טל

בת 38, קרישיות יתר (פקרוטר 2 המוזיגוט) אחרי אירועים וסקולריים (PE, TIA, DVT) מטופלת בקסרלטו בשל פעימות מוקדמות בהולטר מטופלת בנורמיטן 100 מ"ג בוצע סגירת PFO לפני כשנה וחצי. כעת בשל תלונות על דופק לא סדיר בוצע הולטר ממצאים: ברדיקרדיה עד 46 (9 פעמים במהלך הלילה) טכריקרדיה 126 (ללא קשר לפעילות גופנית) האם עלי להמשיך בירור? האמת שאני חוששת מהדופק הנמוך תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

ראי תשובתי למטה

בת 38, קרישיות יתר (פקרוטר 2 המוזיגוט) אחרי אירועים וסקולריים (PE, TIA, DVT) מטופלת בקסרלטו בשל פעימות מוקדמות בהולטר מטופלת בנורמיטן 100 מ"ג בוצע סגירת PFO לפני כשנה וחצי. כעת בשל תלונות על דופק לא סדיר בוצע הולטר ממצאים: ברדיקרדיה עד 46 (9 פעמים במהלך הלילה) טכריקרדיה 126 (ללא קשר לפעילות גופנית) האם עלי להמשיך בירור? האמת שאני חוששת מהדופק הנמוך תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

אם הברדיקרדיה בלילה - לא משמעותי, אם בעירנות צריך להקטין את מינון הנורמיטן ,100 מ"ג זה מינון גבוה

מדדתי דופק וזה כל הזמן ירד ועלה נגיד מ65 פתאום עלה ל87 או שפתאום היה 48 ואז עלה ל65 מה יכולות להיות הסיבות לכך?

16/12/2018 | 13:25 | מאת: ד"ר אליאן

דופק לא סדיר יכול להיות מכמה סיבות למשל בפרפור פרוזדורים.. צריך לעשות רישום של הדופק כדי לענות על שאלתך

דופק לא סדיר יכול להיות מכמה סיבות למשל בפרפור פרוזדורים.. צריך לעשות רישום של הדופק כדי לענות על שאלתך

13/12/2018 | 06:19 | מאת: אבי

שלום דוקטור אני צריך את עזרתך בצורה נואשת אני סובל מטראומה שמובילה אותי לחששו מאירוע לבבי לצערי אין לזה תרופה והתרופה הילה פדה היא אתם רופאי הלב שכל פעם שאני רואה אותכם ומתייעץ אני מקבל תשובות ברצוני לבקש ממך בכל לשון של בקשה האם ישנה איזשהי דרך שאוכל לעבור סדרת בדיקות הכי מקיפה בעולם אני מוכן לשלם הכל כל סכום וכל בדיקה שלאחריה יישב מולי רופא ויאמר לי שאני יכול להיות רגוע לשנה ושום אירוע לב לא יקרה אין לי שום בעיה לעבוד את הבדיקה הזאת כל שנה ולקבל אותה תשובה כל שנה אלף זה התרופה היחידה שתעזור לי בלי תשובה כזאת אני פשוט ממשיך לפחד מפני אירוע לב (אפילו שאני צעיר בריא ולאף אחד במשפחה אין היסטוריה ) אני יודע שהכי קל לרופא לב לא להתעסק בזה אבל אני פשוט רוצה להוריד את האבן הזאת מליבי אתה פשוט תעשה את המצווה הכי גדולה שאתה יכול לדמיין אם תמנה לי את כל הבדיקות שעליי לבצע (מצידי גם אלף) העיקר השקט הנפשי

לקריאה נוספת והעמקה

לא טרחת אפילו לכתב בן כמה אתה ? מה הרקע הרפואי שלך? איזה בדיקות עשית? העיקר אתה רוצה המלצה לבדיקה אחת או כמה בדיקות שיכסו את כל הבעיות האפשריות בתחום הקרדיאלי... זה לא נשמע רציני .

16/12/2018 | 02:00 | מאת: אבי

בן 28 בריא עשיתי פעם אקו ובדיקת מאמץ שיצאו תקינות

אז הכל טוב, בגיל 28 עם אקו ובדיקת מאמץ תקינים - לא צריכה להיות בעיה בלב

13/12/2018 | 05:10 | מאת: ג׳וני

שלום דוקטור אני שמתי לב שאני סובל מתחושת דופק חזק הדופק שלי לא מהיר הוא נשאר על 70 חרדה בערך אך הוא מורגש בכל הגוף ממש כאילו הלב רועם כל הבטן זזה עכשיו עשיתי אקו בתחילת שנה שעברה יצא תקין אק״ג גם כן ואפילו בדיקת מאמץ שאלתי היא אם האקו תקין ו אקג תקין וכל הבדיקות תקינות למה לעזאזל אני מרגיש את זה מה הזיבה ההגיוניות (חשבתי אולי אני מדמיין אז שמתי טלפון על הבטן וצילמתי ורואים שהלב פשוט דופק מאד מאד חזק ) אשמח להסבר מפורט

לקריאה נוספת והעמקה

לא יודע מה זה לב שדופק חזק. לא מכיר הערכה פיזיולוגית של חוזק. אם הדופק סדיר ולא מהיר ואתה מרגיש אותו - זה לא נעים אבל לא מסוכן ולא מצריך טיפול. אם מתלווה לנ"ל חרדה כדאי לטפל בחרדה זה עוזר גם לתחושת הדופק

12/12/2018 | 20:17 | מאת: דוד

שלום ד"ר. אני בחור צעיר בשנות ה-20 המאוחרות. ללא רקע בריאותי למעט מחלת גרייבס בחודשים האחרונים - כעת אני מאוזן בסה"כ, מטופל במרקפטיזול. אני מעוניין להתחיל ריצות 2-3 פעמים בשבוע מהתחלה, ולהגיע למרחקים ארוכים של 5 ואפילו 10 ק"מ בחודשים הבאים. מעולם לא רצתי באופן מסודר ורציתי לשאול האם יש בדיקה שכדאי לי לעשות לפני שאני מתחיל את האימונים האלו כדי לשלול בעיות כאלה או אחרות שיכולות לצוץ במהלך האימונים. מה דעתך? תודה, דוד

לקריאה נוספת והעמקה

אם אתה צעיר ופרט לבלוטת התריס אין מחלות אחרות תוכל להתחיל מאמצים בהדרגה ללא צורך בבדיקה ספציפית. אם אתה רוצה להיות יותר אדוק מהאפיפיור ולבדק את הלב במאמץ - תעשה בדיקת אקו במאמץ.

12/12/2018 | 14:47 | מאת: מירה

שלום רב, אמי בת 90. להלן תוצאות אקו לב. האם בסדר? Normal left ventricular size and systolic function. Normal right ventricular size and .systolic function Mitral valve prolapse. Mild diastolic dysfunction Mild to moderate mitral valve .regurgitation Thickened aortic valve leaflets, mild regurgitation, no stenosis. Normal IVC size and normal respiratory collapse . Dilated coronary sinus בתודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

אי ספיקה קלה עד בינונית של מסתם מיטרלי עם תפקוד טוב של הלב - בהחלט סביר וטוב לגילה

12/12/2018 | 12:27 | מאת: טליה

שלום, רציתי לשאול מה ההבדל בין בדיקת מיפוי לב לבין בדיקת סי.טי. לב? האם המטרה של הבדיקות הנה אותה מטרה? האם בדיקה אחת טובה/חדשנית יותר ואחרת פחות? האם בדיקה אחת אמורה לגלות דבר אחד והאחרת אמורה לבדוק דבר אחר? אשמח לקבל את תשובתכם וכן כל מידע נוסף.

לקריאה נוספת והעמקה

אני בת 71, השמנת יתר, סוכרת ולחץ דם. (מקבלת מניעתית מזה מספר שנים את התרופות: גלוקופאז' (לסוכרת), נורמלול, סמבקסון, נורבסק) לפני כשלוש/ארבע שנים עברתי מיפוי לב שהיה תקין. לאור תלונותיי על קשיי נשימה במאמץ (למשל: עליית מדרגות), הומלץ לי שוב על ביצוע מיפוי לב. לצערי, לא קיבלתי תשובה מדוע לא לבצע בדיקת סיטי לב. התשובה היחידה שקיבלתי מהרופא זה שבדיקת סי.טי. לב נועדה לצעירים. תשובה קצת מוזרה ומכאן בקשתי לקבל מידע על ההבדל בין הבדיקות.

שתי בדיקות שונות. ב CT רואים את מצב העורקים .הבדיקה נועדה לאותם מקרים שבהם ישנה סבירות גבוהה שהעורקים תקינים. זו היתה כוונת הרופא כנראה, שבאנשים צעירים יש סבירות גבוהה יותר לעורקים תקינים .מיפוי לב הוא בדיקה חותר פיזיולוגית שבודקת את זרימת הדם בעורקי הלב במאמץ ע"י הזרקת חומר רדיו אקטיבי שזורם עם הדם, ומעריכה אם יש היצרויות כשיש עדות ל"אסכמיה " במאמץ.

ראשית, תודה על תשובתך. לגבי "אנשים צעירים", אז כוונת הרופא הייתה לרמת הקרינה. לדבריו, יש הבדל בין בחור צעיר שיש לו עוד שנים רבות לפניו לעומת אדם מבוגר. לא פרשנות, אלא כך פשוט נאמר. לכן אני גם טרודה מהנימוק שקיבלתי. אני נדרשתי כרגע לבצע בדיקת אקו לב (לא עם מאמץ) ובדיקת מיפוי לב. בדיקת האקו נקבע לי ממש לימים הקרובים, לגבי בדיקת המיפוי יש לי עוד כשלושה שבועות עד לבדיקה ואני מתלבטת אם לבצע אותה, כי אני חוששת מאותו חומר רדיואקטיבי, ואם בעצם בדיקת הסי.טי. תוכל לענות על אותה שאלה שבודקת בדיקת המיפוי (ואולי אף יותר), אני לא מבינה מדוע צריך בדיקה עם חומר רדיואקטיבי, לעומת בדיקת סי.טי.? תודה מראש על ההסבר.

כמות הקרינה ב CT הרבה הרבה יותר גדולה מכמות הקרינה במיפוי !

12/12/2018 | 07:18 | מאת: דוד

שלום רב, אבי בן 82 עבר שני צינתורים בשלוש שנים האחרונות והוא עדיין לוקח מדללי דם (ברילינטה). אבי סובל מכאבי ברכיים ומתקשה ללכת, ע"פ המלצת אחד החברים הוא שותה כל יום ג'לטין שהומס במים (כל יום כפית ג'לטין), האם דבר זה יכול להוות בעיה לאור ההיסטוריה הרפואית שלו? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

אינני מכיר את מרכיב הגלטין אבל על פניו לא נראה שצריכה להיות בעיה

11/12/2018 | 23:16 | מאת: רחלי

ערב טוב לפני יומיים יצאתי להליכה וריצה משולבות. זהו אימון שאני מבצעת בחודשים האחרונים, מעלה מינוני ריצה ומשפרת הישגים. באימון לפני יומיים, במקטע הריצה האחרון הרגשתי פעימה חזקה מאוד בלב, הפסקתי לרוץ אך המשכתי ללכת - ומייד לאחר מכן העניין חזר עוד פעמיים. הרגשתי סחרחורת, זיעה קרה וצורך עז להתפנות. מאז אני חוששת לחזור לרוץ. מעט רקע כללי: בת 35, בריאה, משקל תקין, דליפה קלה מאובחנת. בעבר ביצעתי הולטר וגם ניטור חודשי שאיתר פעימה כפולה/ מאוחרת דומה למה שחוויתי בריצה. המלצת הרופא הייתה להמשיך כרגיל, לא ליטול כדור ושמדובר בתופעה לא מסוכנת כלל ושהוא אף מתקשה לקרוא לה הפרעת קצב. מעט רקע פרטני: ביום האימון ישנתי מעט מאוד, אכלתי מעט מאוד, לא הצלחתי להתפנות במהלך היום. בריצה הרגשתי שאני מתאמצת מעל ליכולותיי (על אף שלרוב כך אני עושה). אני לא מבינה מה הייתה התופעה, האם היא מסוכנת, האם הריצה גרמה לכך וכיו״ב, ובעיקר האם יש דרך למנוע מתופעה כזו להישנות. תודה מראש! רחלי

לקריאה נוספת והעמקה

נראה לי שאני צריך להצטרף למה שכבר נאמר לך בעבר - בלב בריא פעימה מוקדמת איננה בעיתית וגם לא מסוכנת. מצב פיזיולוגי נתון במאמץ יכול לגרום להופעה של פעימות מוקדמות למרות שלרב מי שסובל מהן במנוחה מרגיש טוב יותר במאמץ. לסיכום - לא מסוכן תחזרי לרוץ

בוקר טוב אני בחור בן 40, לא שותה ולא מעשן ולא עישנתי. עוסק בפעילות :ספורט קבועה. יש לי ליחה כרונית מזה כ 20 שנה. בשבועיים האחרונים יש לי קשיי נשימה מסויימים, אי נוחות במרכז החזה, תחושה של חום, לפעמים דופק מהיר נשימות קצרות. וגם בזמן מאמץ קשה לי לנשום. אני באופן כלי בן אדם עם חרדות, סטרס ומתח די קבועים בשנים האחרונות. רופא אאג טוען שזה משהו אלרגי רופא המשפחה שהייתי אצלו פעמיים ובדק אותי טוען שהריאות נקיות וזה לא קשור ללב או לריאות. ואין צורך בבדיקות כלשהן וזה קשור כל התחושות לתופעות של לחץ וחרדה בלבד ונתן לי תרופה טבעית להרגעה שלא משפיעה אני מציין שזה נמשך כשבועיים. אודה מאוד לתשובתכם ועזרתכם

לקריאה נוספת והעמקה

נשמח לעזור אם תשאל משהו אם השאלה היא מה הסיבות להרגשות שתיארת.. בלי לבדק ולשמע אותך אין לי רעיונות יותר טובים ממה שכבר קבלת.

שואל... רופא המשפחה לא נותן בדיקות די בסיסיות (אקג, בדיקת מאמץ, תפקודי ריאות) בטענה שמבדיקה שלו אין צורך באף אחת מהבדיקות והכל נובע מלחץ וחרדה. מה עליי לעשות? ממה דברים ותסמינים כפי שצייני יכולעם להיות?

יכולים להיות מ.. לחץ וחרדה . אם להערכתך הרופא לא עונה על דרישותיך תוכל תמיד להתייעץ ברופא נוסף.

בדיקת מאמץ חיובית עם צניחת ST של 3 מ"מ ב- V3-V6 וחשד לאיסכמיה. נשלחתי לבדיקת מאמץ עם מצלמת טליום והכל תקין. מה ניתן להבין משתי התוצאות הסותרות ?

לקריאה נוספת והעמקה

אם המיפוי תקין יש מצב שיש צניחות ST במאמץ שלא מבטאות בעיה ( אסכמיה ) מה שנקרא ממצא שגוי חיובי FALSE POSITIVE

10/12/2018 | 20:26 | מאת: ארי

שלום, במידה ובעורק מסויים הוכנס סטנט. ובמידה ולאחר שנים רבות נוצרה היצרות נוספת באותו העורק או באחד משני העורקים האחרים, האם הפרקטיקה הרפואית מגדירה השתלת סטנט נוסף או השלב הבא הוא ניתוח מעקפים? אשמח לדעת מה ה"נזק" שנדרש להיות בעורק בכדי שידרש ניתוח מעקפים? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

ניתן להשתיל עוד סטנט במקומות אחרים וגם בתוך סטנט ישן אם צריך כשיש הרבה היצרויות ובמקומות שאינם מתאימים לטיפול בצינתור או כשיש סכרת ברקע ומספר היצרויות - יש מקום לניתוח

10/12/2018 | 09:18 | מאת: שג

שלום אני בת 46 עם כאבים בחזה בערך כחודשיים (אין קשר למאמץ). א.ק.ג תקין בדיקת אקו לב תקינה בבדיקת אקו לב היה כתוב בחדר שמאל - תפקוד גלובלי סיסטוליEF 60% (שהבנתי שזה תקין). לגבי סיכום- כתוב אי ספיקה טריקוספידלית במידה מינימלית לחץ במחזור הריאתי כ- 33 ממ"כ תקין. קראתי באינטרנט שלחץ ריאתי תקין זה עד 25. אני מבינה שהבדיקה תקינה, אך האם אני אמורה להיות במעקב כלשהו? לגשת עם התשובה לרופאה? או שהכל תקין ב- 100%? בתודה מראש, שגית

לקריאה נוספת והעמקה

הלחץ הריאתי באקו - גבולי תחזרי על האקו בעוד שנה

09/12/2018 | 18:33 | מאת: אבישי

שלום גיל 49. משקל תקין. אק"ג תקין. אקו לב לפני 4 שנים תקין. באחרונה יש קצת תחושת קוצר נשימה וכאילו קצת כואב בצלעות בשני הצדדים כשמדבר כמה דקות או מתנשם. הרופא משפחה הציע שאעשה אקו לב וצילום חזה. יש לי בעיה לעשות אקו בגלל פגיעה בשריר באיזור הבטן העליונה וגם כאבים בקיבה ולא רוצה שילחצו שם ( בעבר לחצו וזה הגיב לי לא טוב ). רציתי לשאול במידה ואני עושה בדיקת NT PRO BNP והיא יוצאת תקינה. האם זה די שולל אי ספיקת לב וקרדיומיופתיה? ( אם זה שולל בכ 90 אחוז זה גם בסדר מבחינתי ). החשש שלי הוא מאי ספיקת לב/ קרדיומיופתיה. תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

BNP לא שולל לא אס"ל ובטח שלא קרדיומיופטיה מה הבעיה לעשות אקו ?

11/12/2018 | 18:19 | מאת: אבישי

תודה הבעיה לעשות אקו היא שיש לי בעיה בקיבה ובבטן עליונה כך שאם לוחצים לי שם עם המתמר זה גורם לתגובה לא טובה כמה שבועות של כאבים באיזור, החמרה של רפלוקס דיספפסיה כאבים וכו'

08/12/2018 | 22:11 | מאת: דינה

שלום ושבוע טוב!אני בת 56.מטופלת ע''י קרדילוק 1.25 מ''ג ואמלו 5 מ''ג ליתר לחץ דם. לאחרונה מרגישה כאבים בחזה שבאים וחולפים(ממש נקודתיים).לחץ דם מאוזן,א.ק.ג. סינוס. דופק בבוקר 52 ,עולה במהלך היום עד ל62-65. רופא המשפחה המליץ להפסיק את הטיפול בקרדילוק.היום -10 ימים אחרי הפסקת הטיפול והדופק בכל זאת נע בין 55 לבין 62. חשוב לציין שגם בשנים הקודמות הופיעו לי כאבים בחזה . בדיקת הולטרה אחרונה נעשתה לפני שנה ושם הדופק נע בין 52 לבין 99.הדופק הממוצע 68. באוגוסט 2018 עשיתי אקו שהיה תקין פרט ליתר לחץ ראיתי -38 בספטמבר 2018 עשיתי מיפוי לב והוא היה תקין. הייתי מעוניינת לדעת: 1. האם במצב המתואר היה צורך להפסיק את הטיפול בקרדילוק? 2. האם יש צורך בבירור הדופק פרט למה שנעשה השנה?הולטר חוזר או בדיקה נוספת? 3.האם ירידה בדופק מעידה על בעיה כלשהי? תודה רבה. בברכה, דינה

לקריאה נוספת והעמקה

1.אם הדופק ללא קרדילוק הוא בין 55-62 התשובה קרוב לודאי שכן 2.אם ירידות דופק יותר נמוכות ואים סימפטומים של חולשה סחרחורת או איבוד הכרה - בשלב זה אין צורך בבדיקות נוספות..ניתן לשקול בדיקת מאמץ לראות אם הדופק עולה במאמץ. 3.ירידה בדופק לערכים מתחת לנורמה יכולה להעיד על הפרעה במערכת ההולכה החשמלית

06/12/2018 | 16:15 | מאת: עאידה

לאחרונה מרגישה פעימות הלב שלי מבחוץ ושומעת את הדפיקות שלו ולא יודעת מה לעשות מטופלת בכדורי לחץ דם פאזודיב אוקסר לוסרטן פלוס

לקריאה נוספת והעמקה

אם את מרגישה את פעימות הלב והדופק שלך גבוה - ניתן לשקול לשלב בטיפול ללחץ הדם גם תרופה שתשפיע ותאיט את הדופק.

05/12/2018 | 20:00 | מאת: אריק

שלום, במהלך צנתור הושתל בעורק prox lad סטנט Des. רציתי לשאול: 1) האם לסטנט יש אורך חיים? כלומר, נדרש להחלפה אחרי x שנים ואם כן אז כמה? 2) האם בעקבות הסטנט המחלה הכלילית (חסימה) יכולה לחזור? בהנחה שהטיפול התרופתי ממשיך כנדרש.

לקריאה נוספת והעמקה

1. לסטנט אין "פג תוקף" הוא מחזיק כל החיים וגם אם היינו רוצים לא ניתן להוציא או להחליף אותו 2. היצרות יכולה לחזור גם בתוך הסטנט וגם במקומות אחרים בעורקים אחרים .הסטנט לא גורם להיצרות לחזור אבל הסטנט עצמו כגוף זר יכול לגרום לתהליך שיביא להיצרות חוזרת. זו הסיבה שמשתמשים היום בסטנטים מפרישי תרופה שצריכה למנע היצרות חוזרת והיא אכן עושה את זה בהצלחה גדולה

שלום דוקטור שמי משה אני בן 31 בזמן האחרון יש לי מן תחושת תעוקה משהו כבד בצד בחזה, לא כואב אבל משהו שלא היה לי, אציין שיש ימים שאין בכלל ויש ימים שיש זה הולך ובא. עשיתי אק"ג שהיה תקין, אבל עדיין אני מרגיש את זה. בעבר הרחוק עשיתי את כול הבדיקות ארגומטריה אקו הולטר והכול היה תקין לפני שנתיים. אני מאוד פעיל בשנים האחרונות עושה המון ריצות ספורט. עושה ספורט כמה חודשים ואז מפסיק ועוד פעם עושה עכשיו שאני עושה ריצות עשיתי השבוע כמה פעמים גם בזמן ריצה הרגשתי את הכבדות תעוקה מה שתיארתי לכם זה לא כואב אבל תחושה מציקה כזאת. לפעמים זה מלווה גם בדופק מהיר במנוחה מה זה יכול ליהות הדברים האלו שאני חש ??? לפעמים זה מקרין לי לראש ויש לי מין תחושה של לחץ וסחרחורת תודה מראש על התשובה.

לקריאה נוספת והעמקה

זה יכול להיות הכל - מסתם כאב שקשור לשריר בבית החזה ועד כאב שקשור גם ללב. לאור גילך והבדיקות שעשית האפשרות הראשונה נראית סבירה יותר אבל אבחנות של כאב לא עושים באינטרנט ומבלי לראות ולבדוק אותך

05/12/2018 | 07:00 | מאת: שי

שלום דוקטור לפני כשנה חליתי ככל הנראה בחרדה מאד חזקה שהפחד המרכזי שלה היה מחלת לב אני בן 28 והדבר היחידי שאי פעם מצרות אצלי זה בלוק חסימתי חלקי בצרור המוליך הימני . מאז שהחרב באה נכנסתי לסרטים ולפני כשנה אף ביקרתי אצל קרדיולוג (אני מתגורר באמריקה) שאמר שכל התוצאות מצוינות פרט לדליפה ממש קטנה שאין לה משמעות לפי דבריו עשיתי אק״ג אקו ובדיקת מאמץ כולם יצאו טוב ! עכשיו אני סובל המון מדפיקות לב חזקות ( לא מהירות ) אבל מאד חזקות כאילו כך הבטן פועמת יחד עם הלב ! מה שמאד מפריע לי ומפחיד אותי המון פעמים !עכשיו לשאלתי אליך וכאן נושא החרדות שלי נכנס שוב האם אני.יכול.להיות.רגוע.לגמרי.ששום.דבר.לא.יקרה.לי.בלב.בשנים.הקרובות?

לקריאה נוספת והעמקה

דפיקות הלב שאתה מתאר קשורות כנראה לחרדה ואולי כדאי לטפל בה. הבדיקות שעשית יצאו טובות ולכן אין סיבה לחשוש שמשהו יקרה אבל להבטיח לך "ששום דבר לא יקרה בשנים הקרובות " ? קטנתי.

04/12/2018 | 15:46 | מאת: יעל

שלום, בזמן אימון אני מעלה דופק ל175 כמה פעמים בזה שאני רצה דקה או2, לאחר מכן מורידה חזרה לכיוון ה130 לפני עלייה נוספת, האם זה בסדר? או שעלייה לדופק גבוה כל כך מסוכנת?

אנחנו מכירים ? בת כמה את ? בריאה ? איך אפשר לענות על השאלות שלך ללא רקע רפואי מינימלי ?

שלום בן 36 , מצ"ב תוצאות הולטר לב +ל"ד. הולטר לב : משך בדיקה 20 שעות ו 57 דקות. קצב בסיסי: סינוס שנע בין 35 ל 87 לדקה (ממוצע 56). הודגמו פאוזות עד 2.9 שניות וקטעים של סינוס ברדיקרדיה עד 26 לדקה בשעות הלילה. הפרעות קצב על חדריות: APB's בודדים - 2. הולטר ל"ד: ל"ד ממוצע ב 24 שעות סיסטולי 122 דיאסטולי 69. דופק ממוצע ב 24 שעות : 53. ל"ד ביום: סיסטולי ממוצע 124 דיאסטולי ממוצע 71. דיאסטולי מעל 85: 2.17% סיסטולי מעל 135: 6.52%. ל"ד בלילה: סיסטולי ממוצע 114 דיאסטולי ממוצע 65. דיאסטולי מעל 70: 7.69% סיסטולי מעל 120: 15.38%. מסקנות: NORMAL B.P MILD SYSTOLIC AND MILD DIASTOLIC DIPPER. ישנן מדידות עם דופק נמוך מ - 50 לדקה. בעבר בוצע הולטר לב ואקו לב. אקו לב אחרון רשום: NORMAL ECHO DOPPLER ESTIMATED LVEF=60% מסקנות: NO GREAT CHANGE FROM 4.2014 קבעתי תור נוסף לקרדיולוג,אך שאלתי בינתיים איך להתייחס להולטר לב האחרון ובמיוחד ל"הפרעות קצב על חדריות: APB's בודדים - 2" ? תודה אבי

לקריאה נוספת והעמקה

ה APBS הן פעימות מוקדמות והן ממש לא מטרידות הייתי יותר מוטרד מהדופק האיטי אבל את זה כבר יבדק הקרדיולוג שיראה את ההולטר מול עיניו

היי, בן 35 מעשן , חפיסא ביום, בריא בדר"כ לחץ דם 120/70 ובמאמץ מקסימלי 160/70 גובה 181 משקל 85 ק"ג. בחודש מרץ האחרון הלכתי לעשות בדיקת מאמץ ואקו לב רגיל, התוצאות שהתקבלו צניחות st אופקיות 1.8 ממ , ללא כאבים בחזה אקו תקין ללא סימנים של אי ספיקת לב, נשלחתי לאקו במאמץ עקב חשד לאסכמיה, כמובן נבהלתי ומיד הפסקתי לעשן , הבדיקה נעשתה אחרי כחודשיים, זאת אומרת חודשיים לא עישנתי, התוצאות של אקו במאמץ, מבחן שלילי זאת אומרת תקין, עם ממצא שלא הבנתי, דלף קל במסתם טריסקופדלי , וצניחות 0.5-1 עולות שנעלמו אחרי כשתי דקות בהתאוששות, והקרדיולוג אמר לי שהכל תקין, שאלה ראשונה: האם יכול להיות שהייתה אסכמיה שנעלמה אחרי חודשיים בגלל שהפסקתי לעשן? שאלה שניה: באקו רגיל הקרדיולוג רשם ללא סימנים של אי ספיקת לב, ובאקו מאמץ רשום דלף קל, מה לא רואים את האי ספיקה באקו ללא מאמץ? כי אקו מאמץ עשיתי פעם ראשונה ואקו רגיל הרבה פעמים מטעמי אישורים לכל מיני ענפי ספורט, ( אני חובבן ) , והאם זה מסוכן לשחק כדורגל או חדר כושר אם ממצא כמו דלפ קל? תודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

תשובה ראשונה - לא. אבל טוב שהפסקת תשובה שניה - אי קשר בין אי ספיקת לב ודלף מסתם. בכל מקרה דלף קל איננו משמעותי ובבדיקה אחת ראו ובאחרת לא ניתן לשחק כדורגל או כל מאמץ גופני אחר עם דלף קל.

שלום רב, האם תוכל להסביר את המשמעות של התוצאות: גל A>E בעקומת מילוי חדר דמאל כביטוי להרפייה לקויה של החדר השמאלי דפנות בעובי תקין דליפה מיטרלית קלהֿ דליפה טיקוספידלית מזערית הלחץ הסיסטולי הריאתי לפי מהירות ה TR הוא 22 + RAP תוצאות כתובות: ללא תסמינים במהלך הבדיקה קצב סינוס שיפור גלובלי ואיזרי בתפוד החדר השמאלי במאמץ טוב ובדופק המטרה ללא עדות לאיסכמיה בתודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

בדיקה סה"כ תקינה הפרעה קלה בהרפיה במנוחה היא ממצא תלוי גיל ( ולא כתבת מה גילך ) שיפור בהתכווצות חדר שמאל במאמץ שולל קיום אסכמיה וזו כנראה היתה סיבת הבדיקה בקיצור - הכל טוב

תודה על התשובה, גילי 35, אם ממצאים הנ״ל יש סכנה בפעילות גופנית או באיזהשהו סוג ספורט?

אין חשש . הכל טוב.

תודה רבה אני בת 59. עדיין נחשב לתקין?

עדיין נחשב לתקין

שלום דר בת 27 +2 ילדים ללא מחלות רקע חוץ מתת פעילות בלוטץ התריס מאוזנת . מאתמול בשעה 3:30 לפנות בוקר חשה דקירות בחזה שמאל שהולכות ובאות דקירות קטנות ,, היום בצהריים שוב חזרתי להרגיש אותם דקירה או שתיים כל כמה זמן , יש לציין שאתמול הייתי בספא ועשיתי מסאג' התקלחתי ויצאתי בזמן שהיה גשם שהשיער עדיין רטוב . נשמע ממקור לבבי ? האם עליי לדאוג כל דקירה מכניסה אותי לסטרס .

לקריאה נוספת והעמקה

ממש לא נשמע משהו לבבי אמא שלי אמרה מזמן שאסור לצאת לגשם בשיער רטוב.. כנראה שהיא צדקה !

30/11/2018 | 20:06 | מאת: לימור

אני בת 44 נוטלת 25 מג נורמיטן פעמיים ביום עקב יתר לחץ דם כתוצאה מסטרס. במשך כשנה מתאמנת אימוני כח . ירדתי 12 קילו ושיניתי תזונה. לחץ הדם שלי אף פעם לא יציב פעם גבוה פעם תקין נוטלת בנוסף ציפרלקס 10 מג .המדידות מדי פעם 150/100 ומידי פעם 130/85 לפעמים אפילו פחות. האם יש בעיה להתאמן אימוני כח (משקולות וכו) עם לחץ דם כזה? חייבת לציין שבזמן הפעילות הדופק עולה ונעשית מאוד אדומה אך גם בהירה ומרגישה מצוין נפשית ופיזית לאחר האימון . תודה מראש לימור

לקריאה נוספת והעמקה

אם את לא מגזימה באימוני כח עם משקל קיצוני - אין מניעה. אם לחצי הדם שלך גם לעיתים הם 150/100 את לא ממש מאוזנת וצריכה איזון יותר טוב.

30/11/2018 | 12:30 | מאת: אליהו

בן 72, ללא תרופות, פעיל מכל הבחינות, בריא. ביקשתי בדיקות אקו דופלר לב, ארגומטריה, מיפוי לב במאמץ (מופחת קרינה), סקירת סידן, בדיקת דם LPA (3.6 mg/dL), דופלקס עורקי הצוואר, דופלקס אאורטה בטנית. הכל בוצע ויצא תקין, למעט: "קרוטיס פנימי (ICA): נמצאו רבדים טרשתיים שטחיים הומוגנים במוצא העורק. זרימת הדם נמצאה תקינה". מה משמעות הממצא? מה לעשות? תודה.

לקריאה נוספת והעמקה

אם כל הבדיקות תקינות לא צריך לעשות כלום חוץ מלבדוק רמת שומנים בדם ולטפל בסטטין אם הרמה מצריכה טיפול.

30/11/2018 | 10:16 | מאת: דוד

אצל אחי התגלתה אי-ספיקת לב, ארבעה עורקים עם היצרויות ( 95-100 אחוז), בצקת ברגליים, גודש ריאתי, מאושפז ומתקשה ללכת ולתפקד בכוחות עצמו. בתחילת האשפוז היה דליריום והוא כמעט חלף ויש גם סכרת מאוזנת ברקע. הרופאים מסבירים כי דרוש ניתוח מעקפים, אך בינתיים אי אפשר לנתח. אודה לכם אם תסבירו, למה אי אפשר לנתח, ובאלו תנאים יהיה ניתן לנתח.

לקריאה נוספת והעמקה

אנחנו ממש לא יכולים להסביר מדוע לא ניתן לנתח. את זה קובעים רק צוות הרופאים שמטפלים בחולה,רואים אותו ,בודקים אותו,מעריכים את הסיכונים והסיכויים.. ומחליטים .

29/11/2018 | 17:58 | מאת: בדיקת מאמץ

בבדיקת מאמץ עם הליכון הציון היה 8 METS. אבל מכיוון שאני סובל מפולינוירופתיה שמשמעותה גפיים תחתונות חלשות מאוד עם קושי רב ומאמץ בהליכה בשתי הרגליים ועם כף רגל ימין שמוטה DROP FOOT. המשמעות היא דומה לחיבור מישקולות לרגלי. ברור כי השקעתי מאמץ הרבה יותר גדול ביחס למצב שלא היתה קיימת הבעיה וללא ספק שהייתי יכול להמשיך יותר זמן ללא הבעיה וכך גם לקבל ציון גבוה יותר. השאלה: האם ה- MTS הנמדד הוא אכן מדוייק בהתייחס מצבי

לקריאה נוספת והעמקה

חישוב ה METS הוא בהתאם לרמת המאמץ ולא בהתאם למגבלות הנבדק לכן אין לזה משמעות לגביך,מה שחשוב יותר זה מה היה בבדיקה עצמה.

תודה עבור ההסבר. שאלה: האם אני במיגבלות ההליכה החמורות שלי לא השקעתי יותר אנרגיה כדי להגיע לרמת המאמץ 8, בהשוואה למצב של נבדק כמוני אך ללא מיגבלות, כלומר עם כושר הליכה טוב יותר? תודה

יש לי הרגשה שאתה מתעסק בטפל ולא בעיקר,בבדיקת מאמץ צריך להגיע לדופק מסויים ואז לבדק מה קורה, מה זה משנה כמה אנרגיה השקעת ואיך זה בהשוואה למישהוא אחר ללא מגבלה כמו שלך.

29/11/2018 | 16:22 | מאת: אילנית

תודה רבה על תשובתך. רק אבקש לדעת 1. יש מה לעשות כדי להקטין את המ"מ? 2. ביקורת בעוד חצי שנה זה בסדר ? 3. מה הסיבה לעליה במס' המ"מ ? 4. מה עושים אם המספר ממשיך לעלות? ושוב תודה אילנית

לקריאה נוספת והעמקה

אין משהו שיכל להקטין את ממדי האאורטה, לחץ דם גבוה ולא מאוזן יכול לגרום להרחבה. ביקורת עוד חצי שנה זה בסדר . כשממדי האאורטה מגיעים ל5.2 ס"מ ומעלה צריך ניתוח.

29/11/2018 | 12:28 | מאת: אילנית

(בת 81) ללא מחלות פרט ליתר לחץ דם שמטופל בכדורים. שכחתי לציין -לגבי אאורטה עולה בלב בשנת 2003 האאורטה לב היתה 31 מ"מ בשנת 2015 - 27 ממ בשנת 2016 - 30 ממ בספומבר 2017 - 30 ממ בספמבר 2018 - 35 ממ והיום -נובמבר 2018- 37 מ"מ. הקרדיולוג אמר שהכל בסדר. האמנם ?? אגב, הוזמנתי לביקורת בגלל תפליט פריקרדיאלי קטן, ללא השפעה, שנשאר ללא שינוי . אודה לך מאד על תשובתך. כי אני מודאגת בגלל האאורטה העולה . בברכה, אילנית

לקריאה נוספת והעמקה

ראי תשובתי למטה, רוחב האאורטה בגבול העליון של הנורמה.

29/11/2018 | 10:56 | מאת: אילנית

שלום רב, אני בת 81 בריאה, לוקחת רק כדורים נגד יתר לחץ דם. באקו לב לפני שנה נירשם אאורטה עולה 30 (ערך למבוגר 21-34). 1.היום אקו לב נירשם : 37. זה תקין ? 2. לחץ ריאתי-עד 32 ממ כספית.זה תקין? הקרדיולוג אמר שלגבי היתר- תקין . אודה לך עבור תשובה לשתי שאלותי. בברכה, אילנית

לקריאה נוספת והעמקה

בגיל 81 רוחב אאורטה 37 הוא בגבול העליון של הנורמה הלחץ הריאתי כנ"ל בגבול העליון של הנורמה

26/11/2018 | 19:59 | מאת: חיים

יש לי עוד 3 שבועות תור לקרדיולוג רק שאלה אחרונה.. תחושה של קפיצה בחזה ולאחריה דופק מהיר לא פרופורציונאלי מלווה בסחרחורת לא ידוע אם מחרדה או באמת מהעלייה בקצב יכול להיות סינוס טכיקרדיה ? או שזה מחייב שאם הייתה הפרעה מסויימת המקור הוא לא הסינוס הטבעי?תודה

לקריאה נוספת והעמקה

הרגשה של דופק מהיר יכולה להיות כל הפרעת קצב מפעימות מוקדמות דרך סינוס טקיקרדיה ועוד ...

26/11/2018 | 18:09 | מאת: אריק

שלום, הנני מטופל באספירין, אפיאנט, ליפיטור (בערב),טריטייס. הכולסטרול הטוב שלי נמוך ואני מחפש דרכים להעלותו. אשמח לדעת איך יין אדום יכול לסייע ? וכמה ממנו צריכים לשתות ביום? כמו כן, מתי עדיף לשתות בגלל התרופות? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

היה מחקר צרפתי הראה שיין אדום טוב, בין השאר כי הוא מעלה כולסטרול טוב. אין לכך הוכחה ברורה ושתית יין אדום בטח שאיננה בגדר המלצה כמו המלצה לקחת תרופה להורדת כולסטרול. המינון היה כוסית יין אדום בערב.

29/11/2018 | 19:14 | מאת: אריק

יין בשילוב תרופות לא פוגע באפקטיביות התרופות?

לא חייבים לשתות את התרופות עם כוס היין

25/11/2018 | 21:56 | מאת: י

שלום, אמא שלי מתקשה בהליכה בעליה או במדרגות. ואח"כ היא טוענת שיש לה קושי עם הלב והנשימה. כנראה שבזמן האחרון זה קורה יותר לפעמים מרגישה חלשה. אחרי כיפור הרגישה לא טוב ודרשתי שתלך לרופא משפחה שעשה רק אק"ג שיצא תקין. הוא לא הקשיב שזה דבר שחוזר על עצמו וטען שזה בגלל הצום. האם הסימפטומים שתיארתי מראים על אי ספיקה? האם אק"ג תקין מראה שאין שום בעיה בלב? אני קצת דואגת. תודה

לקריאה נוספת והעמקה

אק"ג לבד איננו מספיק ואבחנה של אי ספיקת לב לא נעשית באק"ג אלא בבדיקה גופנית ובהאזנה לסימפטומים. בקשי שאמא תיבדק ע"י קרדיולוג.

30/11/2018 | 13:36 | מאת: י

תודה רבה :)