פורום קרדיולוגיה - מבוגרים

הפורום יעסוק בשאלות הנוגעות למחלות לב במבוגרים , גורמי הסיכון למחלות לב ומניעתם, מחלות של מסתמי הלב,הפרעות קצב,אי ספיקת לב, מחלות לב בהריון, צינתורי לב , פעילות גופנית ושיקום הלב. למעבר לפורום לחצו כאן.
3873 הודעות
3436 תשובות מומחה

מנהל פורום קרדיולוגיה - מבוגרים

20/05/2018 | 23:27 | מאת: ניסן

קרוב משפחה שלי בן 60 עבר לפני שנתיים ניתוח מעקפים בהצלחה. לפני כמה ימים החל לחרחר , ואיבד הכרה בביתו. מד"א הגיעו אחרי 7 דקות ונתנו לו 4 שוקי חשמל שבאחרון הדופק חזר. מד"א עבדו עליו כרבע שעה בבית. הוא הגיע במצב של קומה לבית החולים וכעת מורדם ומונשם. האישונים מגיבים והלחץ דם תקין. הרופא אמר שזה סימן טוב והוא אופטימי. אני יודע שכל מקרה לגופו ואין להשליך ממקרה זה על אחר ובכל זאת...מניסיונכם : האם יש סיכוי סביר להתעוררות (לא כצמח) או שזה בגדר נס ? ואם קיים , האם יכול להיות שאין פגיעה מוחית כלל ? תודה מראש !

לקריאה נוספת והעמקה

הכל יכול להיות, אם ההחייאה היתה מהירה ואפקטיבית - סיכוי טוב שיתעורר.

20/05/2018 | 17:26 | מאת: יגאל

באקג מצאו היפוך ב v5 v6 הגעתי לבדיקה עקב מחושים בחזה אני אחרי צינתור ב205 יתכן והיתה התרגשות גדולה קודם לארוע

לקריאה נוספת והעמקה

היפוך גל T בחיבורים V4-5 יכול לנבוע ממספר סיבות כמו שריר לב מעובה, יל"ד, אסכמיה ( ירידה באספקת חמצן לשריר הלב ), ועוד... התרגשות לא הופכת את גלי ה T

20/05/2018 | 13:25 | מאת: שני

שלום, בת 29, נשלחתי לבדיקת הולטר לאחר התעוררות בלילה עם דופק מואץ, חולשה קיצונית. בין היתר כדי לבדוק לי פעימות מוקדמות/החסרת פעימה שיש לי כבר שנים רבות כל פעם לתקופה מסוימת. נשללה בעיה בבלוטת התריס. אציין כי יש לי עודף משקל רב שמטופל עם תזונה וספורט, שחלות פולציסטיות, חריגה בהומוציסטאין. בהפניה נרשם שנשלחתי בעקבות פליפטציות, PRESYNCOPE. אודה לעזרה בפענוח הבדיקה עד שיהיה לי תור לרופא היות ואני מודאגת. קצב בסיסי: ------ מהירות מינימאלית: 59 מהירות מקסימאלית: 145 מהירות ממוצעת: 81 הפרעות קצב חדריות VPCS:נצפו 75 VPCS הפרעות קצב על חדריות APCS: נצפה APC בודד. הפרעות הולכה: לא נצפו פעילות קוצב: ------- שינויים משמעותיים בקטע ST: לא נצפו תלונות הנבדק: לא נצפו ממצאים בהתאם לתלונות: ------- סיכום: קצב סינוס 59 פעימות לדקה, מהירות מקסימלית עד 145 פעימות לדקה. מהירות ממוצעת 81 פעימות לדקה. APCS ו-VPBS בודדים.

לקריאה נוספת והעמקה

בבדיקת ההולטר נמצאו פעימות מוקדמות ,לא רבות, אין מקום לדאגה, הרופא יסביר לך מה לעשות .

19/05/2018 | 00:27 | מאת: אלין

שלום אני בת 35 ללא מחלות רקע ולוקחת אומפרדקס באופן קבוע בגלל בעיית צרבות. בשנה האחרונה אני מעשנת קנביס באופן קבוע. לפני שבועיים הפסקתי לעשן סיגריות אחרי 18 שנים והתחלתי לעשן סיגריה אלקטרונית. לפני שלושה חודשים היו לי כאבים בחזה שמאל הייתי במיון ועשו לי א.ק.ג ,צילום חזה ובדיקות דם כלליות והכל יצא תקין. בשלושה ימים האחרונים שוב יש לי כאבים אבל הפעם יותר ביד שמאל וממש מעט בחזה.(הכאב ביד שמאל ממוקם בין הכתף למרפק באמצע והוא כמו כאב של שריר מכווץ הכאב מתחזק ונחלש כל כמה שניות ולפעמים מרגיש כאילו העור שורף והיד מתעייפת מהר תחושה נורא מציקה) חשוב לציין שאמא שלי עברה ניתוח להחלפת מסתם אאורטלי ואחיה גם סובל מבעיות לב (יש לו 5 קפיצים כדי למנוע קריש דם) ואבא שלה נפטר בגלל בעיות לב. בקיצור תורשתי . עוד חשוב לציין שבשנתיים האחרונות היו לי מצבים של חרדות. השאלה היא איך יודעים שהכאב הוא פסיכוסומטי או שהוא מאותת לרוץ לבית חולים? והאם יכול להיות שהיו בדיקות תקינות לפני 3 חודשים ועכשיו יש בעיה אמיתית? תודה רבה מראש

19/05/2018 | 00:33 | מאת: אלין

וחשוב מאוד לציין שיש לי עודף משקל של בערך 40 קילו

לא תמיד קל לאבחן בין כאב תעוקתי שמקורו בלב לסתם כאב בחזה. הכאב שתארת מאד לא אופייני לבעיה בלב ונשמע כאב ממקור שריר-שלד... אשה,בת 35,עם עודף משקל ,חרדות וכאב לא אופייני לא צריכה למהר לרוץ לחדר מיון .

20/05/2018 | 19:39 | מאת: אלין

בדיוק בגלל הגיל המשקל והחרדות שהיו לי בשנתיים האחרונות העדפתי לשאול רופא מומחה לפני שאני "רצה" למיון ,כדי לדעת אם יש דרך לדעת מתי כן זה מצב שמסכן חיים או לא. ואם לא אז מה כן יכול להיות הכ4ב הזה, תודה רבה

הכאב יכול להיות מכמה סיבות אבל בלי לבדק אותך ברור שלא ניתן לקבע ממה. כפי שאמרתי ק"ל לא מהלב...

אוקיי תודה רבה לך

18/05/2018 | 22:06 | מאת: דורית

שלום, אני נוטלת קרטיה 100- אחד כדור בכל יום, בנוסף נוטלת גם טריטייס וטריקרדיה. בעניין הקרטיה: באיזה שעה משעות היום רצוי לקחת את הקרטיה, כי אחד הרוקחים אמר לי שעדיף לקחת את הקרטיה לפני השינה (אני לוקחת את הכדור בשעות הבוקר). תודה.

לקריאה נוספת והעמקה

אין ממש חשיבות לשעה שנוטלים קרטיה , בעיקרון עדיף בסמוך לאוכל אבל לא חובה

17/05/2018 | 18:41 | מאת: ימית

שלום יש לי שאלה האם הממצאים תקינים גיל 37 בריאה בדרך כלל: חדר שמאלי אינו מוגדל תפקודו הגלובלי והאזורים תקינים. מקטע הפליטה המוערך 65% עליה שמאלית אינה מוגדלת, חללים ימניים בגודל ובתפקוד תקינים. מורפולוגיה תקינה של המסתמים עם עקומות זרימה תקינות על פניהם, הודגמה אי ספיקה מיטרלית, פולמונלית וטריקוספידלית מזערית עם מפל לחצים בן 17 ממ"כ, על פני המסתם הטריקוספידלי, ממצא המתאים ללחץ ריאתי מוערך של 24 ממ"כ, נצפה תפליט פריקרדיאלי תחתון-אחורי מיזערי, שורש האורטה עולה ברוחב תקין, כל השאר המדדים תקינים, מהו הלחץ הריאתי? יש את זה לכולם? והאם זה תקין ועלי לראות קרדיולוג, הופנתי לאקו עקב פליפטציות תודה אני מודאגת

לקריאה נוספת והעמקה

למה כל כך הרבה סמני שאלה ? 12 ... בדיקת האקו תקינה , לחץ ריאתי הוא הלחץ הנמדד בעורק הריאה , הוא גם תקין וגם קיים אצל כולם... בקיצור - בדיקה תקינה !!!!!!!!!!!!

16/05/2018 | 17:47 | מאת: אריה

מהי האלטרנטיבה ללקיחת ניטרטים למי שצורך סיאליס על בסיס יומי במקרה של תעוקת לב והאם יש דרך לוודא את השימוש כאשר החולה אינו יכול לציין זאת

לקריאה נוספת והעמקה

בנטילה קבועה של ויאגרה לא ניתן להשתמש בניטרטים .ישנן תרופות נוספות לטיפול בתעוקת לב מלבד ניטרטים כמו חוסמי ביתא ( קרדילוק ודומיו או חוסמי סידן ועוד... ) . לוודא את השימוש במה ? בויאגרה? אין דרך לודא אם החולה לא מדווח

15/05/2018 | 09:21 | מאת: לי

אבי ז"ל בן 69 נפטר בפתאומיות לפני חודשיים.הוא היה עם אי ספיקת לב תפוקת לב 40% מטופל בכדורים ולפני חצי שנה שמו לו קוצב לב דיפלידטור .הוא תיפקד נהדר והכל היה בסדר במשך חצי שנה ..פתאום לפני חודשיים לאחר שכל היום היה בסדר הכין אוכל נסע ירד לחברים בשעות הערב התלונן על חום בידיים וקושי בנשימה וביקש שנזמין אמבולנס עד שהאמבולנס הגיע התחילו לו נשימות כבדות והוא אמר שהוא מקכיש שהוא הולך למות...פירקס עם קצף ונפטר בדיוק אחרי כמה דקות הגיעו הפרמדיקים ועשו לו החיאה 50 דקות .לא חזר הדופק ולבסוף הכריזו על מותו...יש לציין שהדיפלידטור ברגע שאיבד הכרה נתן פולסים והוא קפץ כמו שעושים בהחייאה...יש לי כמה שאלות: האם היה ניתן לבצע ברגע שאיבד את הכרתו החייאה ידנית של אחד מבני המשפחה למרות הקוצב? האם לדעתך זה דום לב או קריש דם לפי הסימנים? האם היה ניצל להצליו לו היו עושים החיאה ידנית באותו רגע עד להגעת האמבולנס? לציין שכמה ימים לפני התלונן עח כאבי כתפיים ויום לפני עלה ברגל 3 קומות כי המעלית התקלקלה האם יש לזה קשר למותו?תודה כל שאלה חשובה לנו בבקשה

לקריאה נוספת והעמקה

משתתף בצערך העמוק. אני מבין את הרצון לקבל תשובות על כל השאלות אבל להתחיל להתייסר ב.אם ..ומה ..לא יחזיר את אבא ויעשה רק יותר רע לשאלותיך : 1.בהחלט ניתן לבצע החייאה ידנית גם כשיש קוצב, במידה ואין דופק שנימוש יש לבצע עיסויי לב. 2. אי אפשר לדעת על פי הסימנים מה הסיבה , דום לב זה מושג כללי, יתכן והיתה הפרעת קצב ( שהדפיברילטור זיהה ונתן מכת חשמל ) 3.אין ספק שהחייאה ידנית כלומר עיסויי לב עד שמגיע צוות מד"א מעלה את הסיכוי להצלחת הטיפול 4.לא נראה לי שיש קשר לעלית שלוש הקומות שוב משתתף בצערכם העמוק

תודה רבה

14/05/2018 | 12:41 | מאת: מאירסון49

בבדיקה אקוקרדיוגרפית האבחנות היו: • Preserved global systolic LV function. • Mild LVH. • No hemodynamically significant valvular lesion was found • Dilated LA. • Mild dilatation of ascending aorta אני בו 69, מה משמעות האבחנות?

לקריאה נוספת והעמקה

בלי להכיר אותך ואת הרקע הרפואי ניתן להתייחס רק באופן כללי לממצאים - יש לך שריר לב מעט מעובה (האם בגלל יתר לחץ דם ? ) פרוזדור שמאלי מעט מורחב ( יתר לחץ דם ? ) והרחבה קלה של אבי העורקים - יכול גם להיות משני ליתר לחץ דם. הממצאים סה"כ קלים וחשוב להבין מה הרקע כדי לא לגרום להם להחמיר בעתיד.

15/05/2018 | 10:54 | מאת: מאירסון49

תודה על התשובה. אכן אני מטופל מזה כ-30 שנה בלחץ דם גבוה. למרות התרופות, אני לא מגיע ללחצים אופטימליים.

תאזן את לחץ הדם והכל יהיה בסדר

13/05/2018 | 07:57 | מאת: איתן

יש לי מלפני חודש כאב בכתף צד שמאל שכמה וחזה אבל בעיקר ביד דמאל שריר היד מתחת לכתף שוק? זה נקרא? לא כאב בשריר כאילו היד לחוצה הפנים וטיפה נחלשה. לוחצת ממש חולשה לוחצת כל הזמן. בתחילה קישרתי לכאב בכתף. אבל זה נהיה לוחץ יותר. אני מתעלם מזה בקשר ללב כי לפני שנה עברתי בדיקת טאליום במאמץ בגיל 55. ככה הרופא משפחה קבע. בכל מקרה האם יכול להיות כאבי כזה שקשור ללב למרות הבדיקה התקינה שעשיתי לפני שנה וזה נמשך כמה שבועות או שיש בעית לב עם לחץ כזה בחזה שמאל לכוון השכמה והשריר עליון ביד ובכתף שזה קשור ללב כמה שבועות בלי התקף לב מיידי? כלומר משהו שמסמן בעיה לבבית אבל לא התקף לב.

לקריאה נוספת והעמקה

הכאב נשמע יותר ממערכת שריר - שלד ולא מהלב.

11/05/2018 | 20:58 | מאת: דני

שלום, אבקש לקבל הסבר לסיכום פענוח הולטר הערות/סיכום: קצב סינוס. מהירות מינימלית - 52 פעימות לדקה, מהירות מקסימלית - 106 פעימות לדקה, מהירות ממוצעת - 69 פעימות לדקה. APC's ו- VPB's בודדים Paroxysmal non-sustained Atrial Tachycardia. תודה רבה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

קצב הלב הממוצע היה 69 - תקין, היו מספר פעימות מוקדמות ממקור הפרוזדורים והחדרים - כמות קטנה ולא משמעותית היה קטע של דופק מהיר NON SUST AT TACHY - חייב להיות בתשובה פרוט כמה פעימות היתה הטקיקרדיה ובאיזה קצב אחרת לא אוכל להתייחס.

13/05/2018 | 10:03 | מאת: דני

מצ"ב הפרעות קצב על חדריות APC‘S: נצפו סה''כ 16 APC'S במשך הבדיקה. נצפה קטע של NONSUSTAINED ATRIAL TACHYCARDIA בן 3 פעימות ובמהירות 118 פעימות לדקה, עמ' 4 .

היו שלוש פעימות מוקדמות ברצף ממקור הפרוזדורים בקצב לא מאד מהיר 118 לדקה - גם כן ממצא שלא מצריך טיפול .

11/05/2018 | 18:12 | מאת: אבן עזרא מלכה

המשך לתשובה מאקו במאמץ. רשמתי מייל עם טעות .המייל הנכון הוא הנוכחי

לא מצאתי שום קובץ מצורף עם תוצאות הבדיקה

11/05/2018 | 18:10 | מאת: אבן עזרא מלכה

מה המשמעות של תוצאות הבדיקה?

איכן תוצאות הבדיקה ???

11/05/2018 | 07:25 | מאת: חגית

שלום רב בביקור האחרון אצל הרופאה בוצעה מדידת לחץ דם ונתגלה פעם בין יד שמאל לימין (כרגע בהנחייתה מבצעת מערב למשך שבועיים -בוקר וערב ) רציתי לשאול אם הפער בין שתי הידיים בעייתי או עומד בנורמה ועל מה יכול להצביע יד שמאל 144/79 ימין 122/73 שמאל 136/80 ימין 118/74

11/05/2018 | 07:28 | מאת: חגית

דא -אני לא מעשנת /שותה ועושה ספורט על בסיס יומי .גיל 47 משקל תקין .

אצל 20%-30% מאנשים שבדקו לחצי דם בשתי הידיים במסגרת מחקר נמצאו הבדלי ל"ד בין שתי הזרועות שעולים על 10 ממ"כ. הפרש של 20 ממ"כ הוא קצת גבוה מן המקובל ואם הוא כזה באופן קבוע רצוי לשלול אפשרות של היצרות בעורק הזרוע עם לחץ הדם היותר נמוך לרב קיימת נטיה ללחץ דם קצת יותר גבוה ביד הדומיננטית ובאופן כללי רצוי למדוד את לחץ הדם תמיד ביד בה הוא יותר גבוה.

שלום ד"ר בעלי מתלונן על עייפות גדולה מאוד בהרבה פעילות פשוטות במשך היום.נשלח לבדיקת אקו תחילת תשובת האקו נראה שהמימדים בנורמה. הדופלר mitral volve aortic valve שניהם minimal incompetence tricuspid valva minimal incompetence tl gradient 24 mmhg pulmonic valve minimal incompetence הוא מועמד לצינתור. הצנתור והסטנד יפתור את הבעיה? מחכה לתשובתך

לקריאה נוספת והעמקה

האקו סה"כ תקין איננו סיבה לעייפות לא יודע מה הסיבה לצינתור ,אבל אם בצינתור תהיה מחלה בעורקים ( היצרויות ) שיעברו טיפול ( עם תומך למשל ) זה יכול להשפיע לטובה גם על העייפות.

שלום ד"ר תודה רבה הצינתור הוא בעקבות המיפוי שמראה שנמצא פגם במילוי בינוני צדדי תחתון הפיך באופן חלקי, תומך באיסכמיה או איסכמיה בנוכחות אוטם ישן. אולי זה גורם לו לעייפות גדולה. מחכה לתגובתך ורדה

ואני מחכה לתוצאות הצינתור... אם בצינתור כאמור תימצא היצרות בעורק שמספק דם לאיזור שנראה "סובל" במיפוי ( בדופן התחתונה-צדדית ) של חדר שמאל היצרות שתצדיק-תצריך טיפול ( הרחבה עם תומך ) - יתכן ולאחר הטיפול יהיה שיפור גם בעייפות.

שלום דוקטור. אני גבר בן 37. במשך שנים רבות(אולי אפילו מאז שאני ילד) בתקופות מסויימות יש לי תחושת "רפרוף", או "רצף קצר של כדרורים" או שזה מרגיש כמו כמה פעימות חזקות לא סדירות ומהירות. התחושה היא לא שונה אבל מה ששונה לפעמים זה משך הזמן שזה מתרחש, אם כמה שניות און אן אוף או לפעמים שניה בודדה. זה יכול להיות אחת לחודש או כל יום. תלוי בתקופה. לפעמים בזמן מאמץ, לפעמים במנוחה. לפני שלוש שנים אקו לב רגיל והולטר היו תקינים. גם לפני חודש, אקו לב במאמץ תקין ובהולטר 24 שעות הודגמו הפרעות קצב על חדריות בודדות:5. העניין הוא שביום של ההולטר, לא הרגשתי את התחושות האלו(אלא אם זה הודגם בשינה). באופן כללי אני בנאדם חרד, היפוכונדר ודיכאוני. לאחרונה אני מאוד חרד, נכנס להתקפי חרדה. בשבועיים האחרונים יש לי יותר את התחושות של הפעימות\רפרוף בלב ואף קצת שונה בהרגשה. דומה, אבל יותר עמום. עוד הבדל בין התחושות, הוא כשהצלחתי "לתפוס" את זה בזמן ושמתי אצבע בצוואר להרגיש את הדופק, בתחושת הפעימות הקודמת והלא חדשה, הרגשתי שהדופק מאט את הקצב בזמן ה"רפרוף" ובתחושה החדשה יותר, העמומה יותר שהצלחתי להרגיש עם האצבע בצוואר, הדופק התגבר(אבל יש לציין שבמקרה הזה הייתי לחוץ) לשלב השאלות 1. האם התיאורים שהוסברו יכולים להתאים לתופעה כמו "פעימה מוקדמת" או שזה יותר מרגיש כמו רצף בעייתי יותר? 2. האם יתכן מצב שבמצב החרדות והמתח ב3 חודשים האחרונים(לעיתים התקפי חרדה של סכנה קיומית עם דופק מהיר וחזק כמו פטיש, עשיתי לעצמי נזק בלתי הפיך או הפיך של תופעות הפרעות קצב חדשות? אם כן, אז איך זה קורה שסטרס משפיעה ככה? 3. האם לתחושתך המצב מסוכן(זה שהרגשתי זאת מילדות למשל)? 4. איזה בירורים היית ממליץ לי לעשות והאם יש לדעתך דחיפות לבצע חלק מהם? האם יכול להיות שינוי לאחר בדיקות שנעשו חודש קודם לכן(אקו מאמץ והולטר)? למשל בעקבות חרדה רבה. תודה רבה ואבקש סליחה אם זה ארוך מידי, פשוט דאגותיי עימי.

לקריאה נוספת והעמקה

1. כן 2. לא עשית נזק בלתי הפיך ממש לא ! 3. לא מסוכן ! 4. אין מה לעשות ברורים, מאד פשוט - יש לטפל בחרדה במקום לעשות ברורים שבסוף יביאו לאותו מקום .

09/05/2018 | 09:39 | מאת: ימית

שלום אני בת 37.5 בריאה בדר"כ בשבועיים האחרונים אני מרגישה תופעה מוזרה של קפיצות בחזה באמצע כמו שקופץ שריר ברגל או ביד, הייתי אצל רופא המשפחה ביצעתי אקג שיצא תקין , הוא טוען שגם אם מדובר בפעימה מוקדמת זה לא דבר שמרגישים אותו, אני מפחדת שאני מפספסת משהו בלב , יש לציין שזה כל היום אבל יכול להיות כל חצי שעה ויכול להיות כל שעתיים האם זה נשמע משהו לבבי?

לקריאה נוספת והעמקה

יש להבדיל בים קפיצה של שריר בבית החזה לבין הרגשה שקשורה בדופק שגם אותה מרגישים בבית החזה. התכווצות של שריר איננה קשורה כמובן ללב , פעימה לא סדירה כן ניתן להרגיש ובכדי לזהות שמדובר בהפרעה בקצב יש לבצע אק"ג בזמן התחושות הנ"ל - אחרת לא ניתן להבדיל. פעימות מוקדמות בלב בריא "מעצבנות" אבל לא מסוכנות.

שלום, אני מתלוננת כבר שנים על הרגשת דופק חזק (לא מהיר, רק חזק) שמחמירה כל שנה בנוסף על קוצר נשימה והקושי בכל תפקוד פיזי (שמופיעים לאחר שאני מרגישה את הדופק חזק מהרגיל).. לאחרונה עשיתי אקו לב שם נמצא לי Mild aortic valve thickening הבנתי שאכתוב mild אין מה לדאוג אומנם התסמינים עליהם אני מתלוננת כבר שנים מתאימים לתופעה הקשורה האבחנה מהאקו.. רופא המשפחה אמר לי כי אין לי למה לפנות לקרדיולוג.. אשמח לייעוץ

לקריאה נוספת והעמקה

מה את למעשה שואלת ?

08/05/2018 | 12:41 | מאת: יעקב

יש לי דופק מהיר מאוד כבר הרבה מאוד זמן ובתום בירור קרדיולוגי נקבע שמדובר בקצב סינוס מהיר והסיבה לא ידועה, בנוסף אובחן אצלי לאחר מכן חיידק הליקובקטר פילורי בקיבה, יכול להיות שזו הסיבה לעליית הדופק או שאין קשר?

לקריאה נוספת והעמקה

לא נראה לי שניתן להאשים את החידק בדופק הגבוה בטח שלא באופן ישיר .

06/05/2018 | 13:20 | מאת: אורלב

שלום דר' אליאן הייתי בביקור אצלך ביגאל אלון והופנתי להולטר ואני אחרי הבדיקה רציתי לדעת אם אפשר מה תוצאות הבדיקה.תודה וברכה! אורלב אברהם.

לקריאה נוספת והעמקה

תוצאות הבדיקה צריכות מן הסתם להגיע אליך , לא אלי ישירות.

נאמר לי שהתשובה במחשב של הקרדיולוג .אני לא מצליח להכנס לתשובות משהו לא בסדר באתר של מכבי

תשובת הולטר שנעשה באסותא נמצאת מן הסתם במחשב של אסותא ולא נראה לי שהפורום כאן זה המקום לקבל את תוצאות הבדיקה.

06/05/2018 | 11:46 | מאת: גאי

הרופא מתעלם ואומר שעשיתי כול הבדיקות והכול תקין השאלה איזה בדיקות אפשר לעשות עוד ?

לקריאה נוספת והעמקה

אי אפשר להמליץ ככה סתם על עוד בדיקות מבלי לבדק אותך. תבדק ע"י קרדיולוג והוא על סמך הממצאים יחליט אם ואלו בדיקות צריך לבצע

05/05/2018 | 01:00 | מאת: מתעניין

שלום, יש לי שאלה תיאורטית. ניקח אדם בן 78, שלקה בהתקף לב, ועכשיו סובל מאי ספיקה קשה. עד לפני כמה שבועות הוא היה ללא סימפטומים. במקרה ובגיל 75-76 היו עושים לו "סתם" צנטור, היו מוצאים כמה היצרויות, מבצעים ניתוח מעקפים, והוא היה מגיע בלי בעיה לגיל 90. ורק בגלל שלא היו שום תסמינים, הוא חי ללא דאגה עד גיל 78, אז עבר את האירוע.כלומר, האדם התפספס רק, כי לא היו לו שום תלונות עד להופעת ההתקף. האם לא כדאי אחרי גיל מסוים, עם גורמי סיכון ברמה X, להתחיל לשלוח אנשים לצנטור, או לCT עורקים?

לקריאה נוספת והעמקה

אני מצנתר כבר מעל עשרים שנה ולעולם לא שמעתי שלוקחים מישהו ועושים לו "סתם צינתור". ישנם אנשים שאין להם תלונות שיכולות לכוון לבעיה לבבית וכאן המקום לבצע בדיקות למניעה ראשונית לא צריך לבצע "סתם צינתור" או ישר CT , ישנן בדיקות כמו אקו דופלר, מיפוי במאמץ ועוד שיכולות לגלות את אותו אדם תיאורטי שכתבת עליו.

06/05/2018 | 09:50 | מאת: מתעניין

ישנם אנשים שלא מתלוננים על שום כאבים בלב, עד שלא עוברים התקף לב, או שלא מובלים לחדר ניתוחים עקב כאבים בחזה. ורק אז מתברר שיש להם מחלה כלילית קשה. כלומר, אלה הם אנשים ש"התפספסו", להבנתי. איך היה ניתן לדעת, שהם חולים? רק לפני כולסטרול גבוה? - אבל יש בני אדם עם שומנים תקינים, שבכל זאת עוברים התקפי לב או היצרות קשה.

הוא שאמרתי קודם , יש לבצע בדיקות במאמץ כמו מיפוי או אקו במאמץ.

04/05/2018 | 20:58 | מאת: מיקי

ת 38 .דלקת קלה בושט וגסטריטיס בינוני כרוני על פי גסטרוסקופיה לפני שנה. בשלושה ימים כאב בבטן עליונה.בערה בחזה בערה ברום הבטן 24 שעות ביממה ברצף קונטרלוק.זרידקס אומפרדקס לא ממש,עוזרים. בערה גם בגרון ובושט. מה לעשות?מה זה יכול להיות ביקרתי במיון אתמול לאחר 72 שעות שלסבל אקג וטריפונין תקין  הכאב לא מושפע ממאמץ.מתגבר בלחיצה על החזה. גורמי הסיכון שלי הם עודף משקל קל וטריגלצרידים 350.לחץ דם נמוך.סוכר נמוך כולסטרול תקין. כושר גופני נמוך. אני בלחץ ובהיסטריה. זה יכול להיות חסימה בלב?ממש בסטרס עזרתכם.

לקריאה נוספת והעמקה

חסימה בלב? אם ביקרת במיון, האק"ג היה תקין, בדיקת טרופונין בדם היתה תקינה, הסימפטומים נשמעים ממערכת העיכול אז למה חסימה בלב ??? לא נראה לי .

04/05/2018 | 14:09 | מאת: ש

שלום רב. תודה רבה לך מראש. בן 38. הנני עובד בעבודה על מכסחת דשא במרבית היום. גופי עובר "טלטולים" רבים ומאסיביים בסוג עבודה זאת. לאחר יום שכזה אני מרגיש שהדופק מהיר(בהרגשה, לא משהו שנמדד מקצועית) שאלתי היא, האם מזעזועים אלו שעובר הגוף, יכולה להיות פגיעה ללב כלשהי?(הפרעות קצב, בעיות מבניות וכו) האם זה מצב שיכול חלילה להביא ל"זעזוע לב" שקורה לעיתים נדירות מאוד לספורטאים שחוטפים מכה(או גם ללא ספורטאים במצבים של מכה) הבנתי "מדוקטור גוגל", שמכה או זעזוע ללב בזמנים מאוד מוגדרים בעבודתו, עלולים לסבך אותו. תודה רבה לך.

לקריאה נוספת והעמקה

על פניו לא נראה לי שזעזועים ממכסחת דשא יכולים לגרום לזעזועים בלב. מכה שחוטף ספורטאי בחזה שגורמת לעיתים להפרעת קצב או לנזק אחר היא תופעה אחרת,ממוקדת ובעוצמה יותר גדולה. הייתי דואג יותר לרעש באזניים ממכסחת הדשא מאשר לנזק ללב.

04/05/2018 | 07:42 | מאת: אתי

אני בת 69 בדכ בריאה לא נוטלת כדורים חוץ מטמוקסיפן מזה 3 שנים בגלל ניתוח כריתת שד לא עברתי לא הקרנות ולא כימו. לפני כחדש נפלתי בבית וכנרא היה איבוד הכרה לכמה שניות במיון אובחן פרפור והומלץ ביספורל פומרט 2.5 מ.ג פעם ביום וכן פרדקסה 150 מ.ג עברתי הולטר והתוצאה היתה תקינה הופניתי לאקו לב לא נמצאה סתי ה רק דתיפה קלה עד בינונית. הומלץ לי בדיקתeps שאלתי האם בדיקה אלקטרופיזיגלית זו הכרחית. אודה על התשובה

לקריאה נוספת והעמקה

בדיקת EPS היא בדיקה של מערכת ההולכה החשמלית. במקרה שלך אני מניח שהבדיקה נועדה להסביר את הארוע של איבוד ההכרה. באם אין הסבר ברור לאיבוד ההכרה ,ולאחר שיש הוכחה להפרעת קצב ( פרפור פרוזדורים ) - יש הגיון בביצוע הבדיקה

שלום דקטור בזמ מנוחה לא שינה יש לי דופק 50 אני בן 29 לא ספואטאי וכאשר אני עומד רק בלי מאמץ יש לי דופק 110 עשיתי כול הבדיקות מאמץ הולטר ואקו לב היה תקין ויד לי כאבים בחזה בצד שמאל כמה חודשים כבר האם זה קשור ללב והאם הדופק שלי שצינתי תקין ?

לקריאה נוספת והעמקה

דופק 50 במנוחה נחשב דופק נמוך אם כי לא בהכרח " פתולוגי" . גם דופק שקופץ בעמידה ל 110 איננו תקין ( מה קורה ללחץ הדם במעבר לעמידה ? ) . אם כל הבדיקות שעשית היו תקינות - אין לי הסבר אתה צריך להיבדק כדי להבין יותר טוב את התופעה עליה אתה מתלונן

מה הפרוש של הממצא באקו לב DIASTOLIC DYSFUNCTION IMPAIRED RELAXATION MINIMAL MR TR תודה מראש אריאלה

לקריאה נוספת והעמקה

הפרעה דיאסטולית עם הפרעה ביכולת ההרפיה של חדר שמאל. חדר שמאל גם מתכווץ וגם מרפה את עצמו כדי להתמלא בדם. יכולת ההרפיה יורדת עם השנים עם הגיל וזה נקרא הפרעה דיאסטולית. אי ספיקה מינימלית של המסתמים המיטרלי והטריקוספידלי - ממצא לא משמעותי

אני צעיר סהכ בן 32 ושאני עולה ברגל למקום שאני עובד בו 7 קומות כל קומה 20 מדרגות זה בערך 140 צדרגות אז שאני מגיע אני מרגיש את הדופק ומתנשף לא ברמה שאני מתעלף אבל אני כן מרגיש שהתאמצתי מבחינת הלב... ואחרי 2 דקות זה נרגע... האם לכל אדם בריא שהוא בכושר סביר זה הגיוני להתנשף אחרי 7 קומות או שאני לא אמור בגילי?

לקריאה נוספת והעמקה

אחרי עליה של שבע קומות גם בגיל 32 נשמע הגיוני שאתה מרגיש מאמץ ומתנשף. עם זאת בשנת 2018 ניתן לבדק את זה בצורה קצת יותר מדעית - בבדיקת לב במאמץ למשל ( ארגומטריה ).

01/05/2018 | 12:24 | מאת: דינה

שלום,דוקטור! שלחתי אליך אתמול שאלה וענית שלא ברור מהי דרגת החומרה.אני שולחת לך את כל מה שכתוב בתוצאות הבדיקה ואשמח מאוד,מאוד שתכוון אותי למי לפנות עם הבדיקה הזאת ועד כמה דיספונקציה דיאסטולית חמורה והאם יתר לחץ ראיתי הוא התוצאה של הדספונקציה הדיאסטולית. LVEDd=49.00 , ED posterior wall thickness=10.00, ED interventricular septum thickness=10.00,LA end diastolic diameter=36.00, AO root diameter=25.00, ascending aorta diameter=29.00, Estimated LVEF=60.00. Echocardiogarphic Summary: No evidence of left ventricular hypertrophy(L.V.H).Normal LV chamber size. Normal LV systolic function. Left ventricular diastolic dysfunction, impaired relaxation normal mitral valve appearance. Minimal mitral regurgitation. Normal aortic root diameter. Normal aortic valve appearance. Normal right ventricle size. Normal appearance of tricuspid valve. Trace tricuspid regurgitation. The IVC is normal. Mild pulmonary hypertension with 38.00 mmHg PA pressure. No evidence of pericardial effusion. No pleural effusion. Stress echo: Bruce protocol.Max workload 7 mets (4 min), stage 2. Max achieved HR: 160/min(98% of max predicted). Max BP:150/80 mmHg. No chest pain, no dysnope. On ECG: ST depression. On echo no wall motion abnormalities. Normal LVEF augmentation at stress. תודה רבה.

לקריאה נוספת והעמקה

בתשובה כתוב שההפרעה הדיאסטולית היא הפרעה ברלקסציה. הפרעה ברלקסציה היא הדרגה הכי קלה של הפרעה דיאסטולית. הלחץ הריאתי המוגבר במידה קלה יכול להיות משני להפרעה הדיאסטולית . כדי לשלול סיבות אחרות ליתר לחץ דם ריאתי ( סיבות הקשורות לריאות ) עלייך לפנות לרופא ריאות .

01/05/2018 | 05:13 | מאת: יעל

שלום, אני בת 31, בריאה בדר"כ. כבר תקופה שהדופק שלי עומד על 120 בזמן מנוחה. האם אני צריכה לעבור בדיקת הולטר? מה יכול להיות הגורם לכך? תודה.

לקריאה נוספת והעמקה

דופק 120 במנוחה איננו תקין. צריכה לעבר ברור שהולטר הוא רק חלק ממנו. גורמים לדופק מהיר במנוחה תלויים בסוג הדופק וזאת אפשר לקבע ע"י רישום אק"ג.

30/04/2018 | 23:44 | מאת: צנתור

יש לי מזה שנים כאבי חזה. עשו לי את כל הבדיקות. הכוללים: אקג, אקו לב , בדיקת מאמץ, מיפוי לב ובדקו לי את הטרופונין. מצאו לי אי ספיקה כלילית. עכשיו בגלל המשך הכאבים כל יום שולחים אותי לעשות צנתור. יש לציין שאני חולה אסטמה קשה לוקח הרבה תרופות. אני לוקח גם פרדניזונים. אני רגיש ליוד . האם אני יכול לעשות צנתור עם אני רגיש ליוד? מה דעתך ד"ר?

לקריאה נוספת והעמקה

ניתן בהחלט לעבר צינתור כלילי גם עם רגישות ליוד - יש לקבל הכנה מיוחדת לפני הבדיקה.

שלום לפני 4 שנים עשיתי אקו לב ויצא שיש לי אי ספיקה טרוויאלית במסתם מטראלי. אמרו לי לא להתייחס אבל משיחה שהייתה לי עם חברה הבנתי שאי ספיקה מיטראלית מחייבת לעבור למשל ניתוחים עם אנטיביוטיקה. האם זה נכון?האם אי ספיקה טרוויאלית מחייבת מעקבים אצל קרדיולוג?

לקריאה נוספת והעמקה

ממש ממש לא . טריוויאלית משמעותה - חסרת חשיבות ולא מצריכה לא מעקב ובטח לא כיסוי אנטיביוטי לפני ניתוח. עם כל הכבוד לחברה האינפורמציה שקבלת ממנה נכונה חלקית אבל לא במקרה שלך כשהדליפה הינה טריוויאלית ולא משמעותית.

30/04/2018 | 18:40 | מאת: דינה

שלום רב! אני בת 55.לאחרונה יש לי כאבים בחזה וקוצר נשימה. עשיתי אקו במאמץ ובו הכל תקין פרט ל: Left ventricular diastolic dysfunction. מהי משמעות האבחנה הזאת?עד כמה היא חמורה? תודה. דינה

30/04/2018 | 20:43 | מאת: דינה

שלום,דוקטור! תוספת קטנה באקו: Mild pulmonary hypertension with 38 מהי המשמעות? תודה. דינה

הפרעה דיאסטולית - צריך לפרט מה חומרתה , יש מספר דרגות .בעיקרון הפרעה דיאסטולית הינה הפרעה ביכולת ההרפיה של הלב שכתוצאה ממנה עולה הלחץ בחדר ובפרוזדור ימני וכתוצאה מזה יכול לעלות הלחץ הריאתי ( כפי שיש אצלך) . זה בהחלט יכולה להיות הסיבה לקוצר נשימה בעיקר במאמץ

30/04/2018 | 08:52 | מאת: ענת

האם אפשר להשתמש במשחת ניפדיפין לטיפול בפיסורה אם אני נוטלת קרדיולוק על בסיס יומי?

לקריאה נוספת והעמקה

את בטוחה שהחומר במשחה הוא " ניפדיפין " חוסם סידן ? לטיפול בפיסורה ???

01/05/2018 | 11:26 | מאת: ענת

Nifedipine אולי באנגלית זה יהיה ברור יותר.

ניפדיפין הוא חוסם סידן המוכר גם בשמו אדלט - תרופה ללחץ דם. אין בעיה לשלב ניפדיפין עם קרדילוק

Nifedipine gel הוא גם משחה.

מעניין

שלום רב, בעלי בן 82 נוטל מדלל דם מסוג סינטרום לאחר החלפת מסתם אורטלי לפני 11 שנים. ערכי הקרישה תקינים. לצורך טיפולים כירורגים הפסיק מספר פעמים נטילת סינטרום והחליף בזריקות קלקסון לתקופה של שבוע לפני הטיפול. צריך לעבור עקירות שיניים והתבקש שוב להפסיק סינטרום. שאלתי: האם יש צורך לשמור על מרווח מסוים בין ההפסקות בנטילת סינטרום והחלפתם בקלקסן? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

אין צורך לשמור על מרווחי זמן בין ההפסקות ,יש כן צורך שיהיה מכוסה מבחינת התרופות אם זה הסינטרום ואם זה זריקות הקלקסן.

29/04/2018 | 22:04 | מאת: איתי

שלום רב אני בן 21 שסובל מדופק גבוה כבר כמעט חצי שנה שמאוד מפריע לי ביום יום. תסמינים שנמשכים כבר הרבה זמן: דופק גבוה מאוד 80-90 בשכיבה בעמידה 110 בהליכה 120-160 תלוי בקצב ובשיפוע ריצה קלה 180 ריצה בינונית 200 ועם קצת יותר מאמץ גם 210 ו220 . כל פעילות גופנית מלווה בתעוקת חזה בסחרחורות ובראייה קצת מטושטשת ולא ממוקדת. לעיתים הדופק עולה קצת גם אחרי אוכל. הייתי אצל רופא, אצלו נצפה במנוחה דופק 120, לאחר בדיקה הוא טען גם כי קיימת אוושה ססטולית, הרופא הפנה אותי למיון ובמיון עשו לי בדיקות דם וצילום חזה שיצאו תקינים ושלחו אותי לבירור קרדיולוגי. הייתי אצל קרדיולוג שהפנה אותי לבצע בדיקות. בדיקות שביצעתי: הולטר אקג אקו לב בדיקות דם עם דגש לtsh בדיקת מאמץ כל הבדיקות יצאו תקינות אך עם זאת אני נוטה להטיל ספק בבדיקות מכיוון שבבדיקת מאמץ שלי לא הגעתי לשלב הריצה , אחרי 10 דק בלבד הגעתי במצב הליכה בשיפוע לדופק 180 והתבקשתי לרדת בטענה שהבדיקה עד 90% אחוז מדופק מרבי , בדיקת האקו נמשכה בדיוק 2 דקות ובבדיקת ההולטר לא עשיתי שום מאמץ אפילו לא הכי קטן. הגעתי לרופא המשפחה, כל הבדיקות תקינות אך עדיין הדופק גבוה מאוד וזה מפריע לי נורא באורח החיים ובעיסוק שלי בחיים שדורש הרבה פעילות גופנית. לכן בניסיון לעזור לי קיבלתי מרשם לחוסמי בטא במינון נמוך. 1- האם כדאי לי לקחת את חוסמי הבטא והאם אפשר לעסוק בפעילות גופנית עצימה כאשר לוקחים את הכדורים. 2- מה עליי לעשות על מנת לאבחן ולפתור את הבעיה כי מאוד קשה לי לחיות ככה. אשמח מאוד לתשובה והתייחסות.

לקריאה נוספת והעמקה

אל לך להטיל ספק בבדיקת המאמץ .זה שלא הגעת לשלב של ריצה נובע מהסיבה הפשוטה שהגעת לדופק המטרה ( 90% מ 220 פחות הגיל שלך ) מבלי להזדקק לשלב הריצה אם כל הבדיקות תקינות כולל תפקוד בלוטת התריס ואם אין לך עודף משקל וכושר גופני ירוד - עליך אכן ליטול תרופה ממשפחת חוסמי הביתא והדופק ירד.

29/04/2018 | 17:58 | מאת: יריב

לד"ר היקר שלום וברכה. בעקבות אבחון פעילות יתר של בלוטת התריס מהימים האחרונים, התחלתי בהמלצת הרופא לקחת פרולול 10 - חצי כדור, 3 פעמים ביום. [במקביל אני גם נוטל כדור אחד של מרקפטיזול בבוקר] ברשותי מד דופק ביתי, ולא נראה על פניו שיש איזושהי ירידה בקצב. רציתי לשאול, ראשית, מה דעתך. שנית, קצת להרגעה... האם זה ממש מסוכן שהדופק מהיר? סכנת חיים? אני בחור צעיר בן 27, ללא מחלות רקע, והסיפור נפל עליי ביום אחד, עם זאת כנראה שכבר חודשים רבים זה קיים. מודאג. תודה רבה לך. יריב

לקריאה נוספת והעמקה

ממש לא סכנת חיים ! בפעילות מוגברת של בלוטת התריס הדופק גבוה והטיפול בפרולול - מצויין. יתכן שהמינון כרגע נמוך מדי, ועם הגברת המינון גם הדופק יתאזן

שלום- בת 92. בדיקת אקו עלתה מסתם ותיני מוצר ומסוייד. הומלץ על צינתור אבחנתי וצינתור להחלפת מסתם. מאופיינת כצלולה , עירנית ובדיקות דם וכלליות מעולות. חשה בקוצר נשימה לעיתים וקשיי הליכה מרובה. לאחר צנתור אבחנתי, לקתה בדליריום ובלבול, הזיות שחלפו רק לאחר כשבוע עם תמיכה תרופתית. עדיין תשושה מאוד. פסיכיאטר ציין שהתערבות פולשנית נוספת תגרום לנזק מוחי וגם הקרדיולוגים בדעה שלא ניתן לעבור הליך פולשני. מקבלת כתמיכה קלה חמצן לזמן קצר ופוסיד לנוזלים בריאות. איזה הליך תרופתי עשוי להועיל לצורך החזקה ותמיכה ולהאריך ככל האפשר את שגרת חייה. תודה

לקריאה נוספת והעמקה

לצערי אין הליך תרופתי חליפי במקרה שלה , יש צורך לטפל במסתם האאורטלי המוצר.

28/04/2018 | 09:06 | מאת: רן

חולה לב קשיש לאחר tavi קיבל חצי שנה בנוסף לתרופות הרגילות פלויקס 75 ל-6 חודשים. מדלל דם נוסף היה אלקוויס שהיה 2.5X2 ושונה עם תום הפלויקס ע"י הקרדיולוג -למינון 5X2. בבי"ח אמרו שבגלל הפלויקס יש לקחת כל בוקר גם נקסיום-להגן על הקיבה. האם בסיום לקיחת הפלויקס יש צורך עדיין להמשיך עם הנקסיום? (כדורים נוספים שלוקח עכשיו נוסף לאלקויס(קרדילוק 2X1.25,איזטרול 1, ן1פרוקור 200) השאלה כאמור אם מכלול כדורים אלו (ללא פלויקס שהסתיים) מצריך עדיין לקיחת נקסיום כל בוקר?

לקריאה נוספת והעמקה

אם הוא נוטל אליקוויס ללא נקסיום ואין לו בעיות בקיבה אין הכרח בהגנה עם נקסיום

שלום בן 35 לא מעשן מזה חודשיים בריא בדר"כ גובה 180 משקל 81 , רציתי לחזור להתאמן בחדר כושר אבל ביקשתי לעבור מאמץ כי לפעמים יש כאבים בחזה במנוחה ומדי פעם בהליכה, רציתי לשלול בעיה לבבית! עקב ארגומטריה חיובית עם צניחות st אופקיות 1.8 מ"מ בשיא מאמץ v4-v6 ללא כאבים בחזה נשלחתי להמשך בירור אקו לב במאמץ, אני מצרף קובץ,,, הקרדיולוג שהיה במרפאה אמר לי שהבדיקה תקינה,,, שאלתי מה עם צניחות שהיו לי בארגומטריה, הוא אמר שהיו שינויים קלים באקג אבל אין להם משמעות וזה קורה לפעמים , מה שחשוב שראיתי במוניטור,,, הוא נתן לי את התוצאות ואני צריך למסור אותם לקרדיולוג שלי שצריך לאשר לי להתאמן בחדר כושר, מכיוון שיש לי תור רק בעוד שבועיים, אז שלחתי למכון איפה שיושב הקרדיולוג את התוצאות , הפקידה הראתה לו והוא אמר לה שהבדיקה תקינה, אבל שכחה לשאול האם אני יכול לעסוק בכל סוג של ספורט וכשהתקשרתי שוב הוא כבר הלך הבית, אז הפקידה אמרה אז תחכה לתור שלך והוא ירשום לך את ההנחיות, הכוונה גם תחרותי וגם רגיל, האם יש הגבלות לפי תוצאות אילו?

אני לא מבין מה הבעיה של האתר הזה?! שמתי לב שהמון אנשים מעלים תמונות או קבצים ומתלוננים שלא רואים את התמונה, וזה נכון, גם אני מנסה לעלות תמונה אבל כשאני מרענן את העמוד אין לא תמונה ולא קבצים, אז מה הקריטריונים להעלת תמונה??????????

אין טעם להתלונן לא יעזור הבנתי, אנסה לרשום את התוצאות ממצאים עיקרים באקו מנוחה: חדר שמאל בגודל תקין (46/28 מ"מ) , עובי הדפנות 10/10 מ"מ. התכווצותו טובה EF 65% . גודל ותפקוד תקין של חדר ימין. תפקוד של המסתמים: דלף טריקוספידלי קל. הלחץ הריאתי תקין. המאמץ הופסק אחרי 7.16 דקות בעומס של 13.5 METS עקב השגת דופק מטרה דופק מנוחה 95 שיא המאמץ 182 , לחץ דם מנוחה 140/70 שיא המאמץ 160/75 תוצאה קלינית תקינה תגובה אלקטרוקרדיוגרפית: צניחות ST עולות בעומק 0.5-1 מ"מ בחיבור V4-6, AVF,III,II שחלפו בהתאוששות כעבור שתי דקות, לא נצפו הפרעות קצב המודינמיקה SYSTOLIC PAP ממנוחה 24 סיכום: הודגם שיפור גלובלי ואזורי בתפקוד החדר השמאלי במאמץ טוב ובדופק המטרה, ללא עדות לאיסכמיה.תגובה קלינית תקינה. תגובה אלקטרוקרדיוגרפית לא החלטית. כושר גופני טוב. מה המשמעות של " דלף טריקוספידלי קל" ?

דלף טריקוספידלי קל הוא ממצא חסר משמעות בלב בריא יש לך שינויי ST בבדיקות מאמץ שיכולות להיות או ביטוי לבעיה ( אסכמיה שקטה - סבל של שריר הלב שאתה לא מרגיש אותו בצורה של כאב בחזה ) או ממצא שהינו "שגוי חיובי כלומר שינויי אק"ג שלא עומדת מאחוריהם בעיה. מאחר ותפקוד הלב שלך תקין במנוחה ומשתפר במאמץ אתה כנראה שייך לקבוצה השניה של שינויי ST שהינם ממצא לא משמעותי אם בדיקת המאמץ שלך היתה רק שבע דקות - הכושר הגופני לא מהגבוהים.

תודה רבה על ההתייחסות ! לפי תוצאות אילו האם יש איזה שהוא סוג של ספורט שאני מוקבל? הכוונה מבחינת מאמץ, בעצימות גבוהה וכו,,, כי למשל שחקן כדורגל עבר שאיבחנו אצלו בעיה לבבית בגיל 33 , אמרו שהוא יכול לעסוק בספורט אבל לא תחרותי, אז אצלי לפי תוצאות אלה יש מגבלה ?

על פי הממצאים שלך אין ספורט מסוים או מאמץ מסוים שאסור לך. כתמיד ממומלץ לבצע כל ספורט בהדרגתיות ולא להגיע לדרגת עצימות קיצונית.

תודה רבה לך על הכל! ממש כיף שיש אנשים כאלו שמשקיעים זמן בלחוצים שבינינו וברוב המקרים מאוד עוזרים, תאמין לי הפרומים האלה מרגיעים ועוזרים להרבה מאוד אנשים !!!!

בכייף !

26/04/2018 | 22:45 | מאת: מיכאלה

שלום רב בת 37 .דלקת קלה בושט וגסטריטיס בינוני כרוני על פי גסטרוסקופיה לפני שנה. בחודשיים האחרונים כאב בבטן עליונה.בערה בחזה בערה ברום הבטן 24 שעות ביממה  קונטרלוק.זרידקס אומפרדקס לא ממש,עוזרים. בערה גם בגרון ובושט. מה לעשות?מה זה יכול להיות ביקרתי במיון אקג וטריפונין תקין לפני שנה אקו במאמץ תקין פעילה פיזית באופן רגיל- מדרגות הליכה. אני בלחץ ובהיסטריה

לקריאה נוספת והעמקה

תלונות שנשמעות ממערכת העיכול - לכי להיבדק בכוון זה

25/04/2018 | 18:15 | מאת: עלי

אני עשיתי בדיקת אקג כמה פעמים ויצא תקין על תאשים האקג רשום sinus tachcardia דופק 110 היה לי ורשום גם abnormal rhythm ecg מה הפירוש לזה בבקשה אני יודיע normal זה תקין מה זה abnormal זה חריג אבל אמרו לי שאקג תקין מה זה אומר abnormal rhythm ecg ?

לקריאה נוספת והעמקה

דופק רגיל נע בין 60-100 , דופק מעל 100 נקרא SINUS TACHYCARDIA לכן הוא נקרא אבנורמלי .זה הכל !

25/04/2018 | 14:58 | מאת: טלי

שלום רב, אני בת 42. לפני שנה חוויתי דפיקות לב מואצות ולחץ בחזה. במיון אבחנו NSR RBBB שלא הייתי מודעת שיש לי. הומלץ לי לפנות גם לקרדיולוג להמשך בירור. במהלך הבירור הנוסף נאמר לי שאכן יש לי RBBB אבל בעית הלחץ לא קשורה למקור לבבי ןלהמשיך בירור אצל רופא ראות וגסטרו.ׁ בנוסף, לשוב לביקורת קרדיולוגית. גם בביקורת נאמר שיש לי RBBB שאינו מדאיג. לפני כשבוע פניתי בלילה למוקד חירום עקב לחץ בחזה ושם נאמר לי שבתרשים אין RBBB. האם זה ממצא שמחיב בירור שכן בשנה האחרונה נאמר לי 4 פעמים שיש לי RBB בכל הברורים שעשיתי. מה המשמעות שהחסימה נעלמה? בינתיים שללו גם בעיה על ריקע ראיתי וחושדים בריפלוקס. תודה על התשובה

לקריאה נוספת והעמקה

RBBB היא הפרעה במערכת ההולכה החשמלית של הלב ויכולות להיות לה הרבה סיבות כמו משני להתקף לב לדלקת בלב לתסחיף ריאתי ועוד. RBBB שחולף צריך להיות קשור למשהוא מהארועים הנ"ל שהיה וחלף - ואני בספק רב שזבה המקרה אצלך יש מצבים של הפרעה לא שלמה בהולכה מה שנקרא ICRBBB וזה מצב קצת שונה זה שהיה ונעלם - כבר טוב. אם את רוצה להבין יותר טוב את מה שהיה ממליץ שתראי לקרדיולוג מנוסה את כ תרשימי האק"ג עם ובלי RBBB

24/04/2018 | 20:28 | מאת: עדי

שלום, אני בשבוע 28 בהריון , בת 38.5. חווה תופעות של דופק מואץ ופלפיטציות משבוע 20 וזה רק הולך ומתגבר.אקג ואקו לב תקינים. דופק במנוחה 100. קשה לי מאד לישון בלילה ולהירגע עם כל הבומים האלה .אני יודעת שזו תופעה שכיחה בהריון אבל האם תתכן פגיעה בלב בשל ההריון? האם יש עוד בדיקה שלא עשיתי?

לקריאה נוספת והעמקה

דופק מואץ בהריון הוא תגובה פיזיולוגית תקינה ,בערכים שתיארת אין שום סכנה לפגיעה בתפקוד הלב אם עשית גם אקו שהיה תקין ובדיקות הדם שלך בסדר ( אין אנמיה משמעותית ותפקוד בלוטת התריס תקין ) - אין צורך בבדיקות נוספות.

26/04/2018 | 09:21 | מאת: עדי

תודה על תשובתך. ניסיתי לקחת לוריוון לפני השינה ( רבע כדור) וזה ממש משקיט את הדפיקות החזקות. מה זה אומר ? והאם זה בסדר לקחת בהריון רבע כדור לפני השינה? תודה

26/04/2018 | 09:34 | מאת: עדי

ושאלה נוספת - מדוע בשכיבה על צד שמאל הדופק מתגבר ? האם זה דבר ידוע וזה תקין ?

עיקר הבעייתיות עם לוריון (LORAZEPAM) קשורה במתן סמוך למועד הלידה, אז בגלל ההשפעות על מע' העצבים הוא עלול לגרום לילודים להיות ישנוניים, היפוטוניים (כלומר טונוס שרירים נמוך), והם ביטוי להשפעות שחולפות כאשר הוא מתפרק ומתפנה מהגוף. מומים אנטומיים, לעניות דעתי היא לא הבעיה עם קבוצת תרופות אלה (בנזודיאזפינים) (אם כי תוארו מס' מיקרים של מומים של מע' העיכול). ממליץ לבדוק לגבי המלצות עדכניות, באחד המרכזים הטרטולוגיים שקיימים במספר בי"ח בארץ (באסף הרופא - ההריופון). התופעה של דופק מואץ בשכיבה על צד מסויים בעיקר בהריון הינה תופעה ידועה ולא בעייתית

היי, בת 21, מתאמנת בחדר כושר באופן קבוע. בריאה בדרך כלל (הייתה לי אסטמה בילדות וממש לעיתים רחוקות אני חווה קשיי נשימה מעבר לזה אין בעיות) היום במהלך אימון אירובי בעצימות שאני עושה כל יום חוויתי כאב בחזה בצד ימין רק כששאפתי אוויר עמוק לריאות. זה בחיים לא קרה לי, רציתי לדעת מה יכולה להיות הסיבה והאם זה תסמין למשהו?

לקריאה נוספת והעמקה

ארוע אחד של כאב בחזה, מימין, בבחורה צעירה ובריאה , המוחמר בנשימה עמוקה אחרי מאמץ אירובי - נשמע כמו כאב "מוסקולוסקלטלי ", כאב שריר -שלד , כנראה מתיחה של שריר הקשור למאמץ שעשית , הנשימה גורמת למתיחה של השריר ולכאב. ממש לא נשמע לי תסמין למשהו

מדובר בחולה לב בן 84, מושתל דפיבלטור מלפני 3 שנים שהיה מטופל בשנים האחרונות באלקויס 2.5X2 ליום (פלוס 1.25 קרדיולוק כפול 2, 1 איזטרול ו-קרסטור במינון 25. ). לפני כחצי שנה הושתל מסתם אורטלי (tavi ) ולאחר הפרצדורה הזאת הוסף לכל הכדורים הללו כדור פלויקס(75)במינון של פעם ביום לתקופה של חצי שנה. ונאמר לו שלאחר חצי שנה יפסיק הפלויקס. לאחרונה גם אובחן פרפור פרוזדורים. וההמלצה כרגע שלאחר הפסקת הפלויקס-בימים הקרובים- יעבור למינון של אלקויס 5 מ"ג 2 פעמים ביום. (במקום ה-2.5 2 פעמים ביום). לפני זמן קצר גם הוסף לו פרוקור 200 מ"ג פעם ביום.שאר הכדורים אותו דבר. מבינים שהמדלל פלויקס נשאר עוד פרק זמן בדם לאחר הפסקת לקיחתו. השאלה היא כמה ימים אחרי הפסקת הפלויקס להמשיך לקחת עדיין אלויקס במינון 2.5 פעמיים ביום, בטרם יתחיל לקחת את האלקויס של 5 מ"ג כפול 2 ביום. (כדי שבתקופת המעבר לא יהיה דילול דם יתר על המידה). תודה

לקריאה נוספת והעמקה

פלביקס ניתן להפסיק חצי שנה אחרי ה TAVI ואם ההמלצה היתה לעבור לאליקוויס 5 מ"ג פעמיים ביום אפשר לעלות במינון יום אחרי הפסקת הפלביקס. נכון שההשפעה של הפלביקס היא בין 5-7 ימים מהפסקתו ובימים אלו ניתן להשאר במינון של 2.5 מ"ג אליקוויס אבל גם 5 מ"ג לא מאד מסוכנת. אני כן הייתי בודק למה ההחלטה לעבור מ 2.5 מ"ג ל 5 מ"ג אליקוויס פעמיים ביום.

פרט כאן את שאלתך למומחה תודה בעד המענה שעזר מאד. שאלה בהמשך לכך, בבי"ח לאחר ה-tavi , אמרו לאותו חולה לב לקחת נקסיום כל בוקר לפני לקיחת הפלויקס והאלקוויס בבוקר. לאחר הפסקת הפלויקס והגדלת המינון פעמיים ביום מאלקויס 2.5 ל-5- האם עדיין יש צורך בלקיחת הנקסיום?

נקסיום נועד להגן על הקיבה עם הפסקת הפלביקס ניתן להפסיק נקסיון ולראות איך ירגיש, אם תהיה רגישות בקיבה - ניתן לחזור וליטול נקסיום עם האליקוויס

18/04/2018 | 17:29 | מאת: אלנור

האם דופק בזמן עמידה לא מאמץ 120 תקין ?

דופק 120 במנוחה בעמידה איננו תקין אם אין לו סיבה . מי למשל שמתרגש כשהוא עומד וצופה בשער של מכבי ת"א בכדורגל יכול להיות לו גם דופק 150 וזה יהיה מצב פיזיולוגי תקין.

שלום דקטור עשיתי בדיקת הולטר לב יצא תקין בדיקת מאמץ יצא תקין בדיקת אקו לב תקינה חוץ מאי ספיקה טרואלית במסתם המטרלי ואקק תקין אבל הדופק במונחה אצלי יכול ימים להגיע 130 במנוחה האם זה מסוכן ומה אפשר לעשות תודה

לקריאה נוספת והעמקה

צריכה להיות סיבה לדופק 130 במנוחה. כשתמצא הסיבה אוכל להתייחס אם זה מסוכן. בכל מקרה דופק מהיר במנוחה גם אם לא מוצאים את סיבתן גורם נזק לאורך זמן... כמו מנוע של מכונית שנוסע לאורך זמן על טורים גבוהים ... הוא מתעייף.

שלום לך. לפני שנתיים %fs היה 51 אחוז ועכשיו יצא 39%. חוץ מזה הכל תקין לדברי הבודקת. מה המשמעות? האם הלב נחלש בתפוקה שלו? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

אם אכן ישנה ירידה ב SF או נכון יותר ב LVEF - ישנה ירידה ביכולת ההתכווצות של החדר השמאלי. מה ה LVEF שהוערך בבדיקה האחרונה ?

Lvedd 4.8 Lvesd 2.9 Ao root 2.7 Ivs 0.9 Lvpw 0.9 La 3.0 לפני שנתיים Lvedd 4.5 Lvesd 2.2 Ao root 3.0 Ivs 1.0 Lvpw 1.0 La 3.3

אין בתשובה LVEF ?

לא, רק %FS כמו שציינתי 51% לפני שנתיים 39% בבדיקה האחרונה צירפתי את שתי הבדיקות, שים לב לתאריכים (הראשונה מ 2016 השנייה מ 2018) תודה רבה!

נראה לי לא עלה הקובץ, רצב שוב

ראיתי את הקובץ. לא מקובל לתת תשובה של SF אלא של LVEF . אם המדד מתייחס אכן ל SF גם בביקה קודמת וגם עכשיו המדדים תקינים אז אין מה לדאוג.

17/04/2018 | 23:22 | מאת: טליה

דר אליאן שלום רב אימי בת 69. לפני כתשע שנים אובחנה כסובלת מקרדיומיאופתיה היפרטרופית שאני מבינה שהיא גנטית. לפני כארבע שנים עברתי אקו לב שיצא תקין. אני בת 45 כיום. האם עליי לעבור אקו לב כל מספר שנים על מנת לבדוק אם גם אני סובלת מאותה מחלה? כמו כן, כיום למעט תרופה אותה היא מקבלת למיעוט סימפטומים, אין מענה למחלה. האם ידוע לך אם יש משהו נוסף לטפל בלב? בתודה טליה

לקריאה נוספת והעמקה

לא כל קרדיומיופטיה היפרטרופית היא גנטית , יכולה להיות היפרטרופיה של השריר בגלל יתר לחץ דם או בעיה מסתמית. אם עברו ארבע שנים מהאקו שעשית תחזרי שוב על הבדיקה. בלי להכיר את אמא ומה בדיוק הממצאים באקו ברור שלא ניתן להמליץ על טיפול.